Uporabnejša stran kultnega roadsterja Uporabnejša stran kultnega roadsterja Mazda MX-5 RF je peresno lahka igračka s snemljivo streho, ki glede na roadstersko različico ponuja večjo uporabno vrednost in udobje v vseh letnih časih, a predvsem ostaja okreten in uren dvosedežni kupe.
Volkswagen na zemeljski plin, ki bi lahko izrinil dizelskega Volkswagen na zemeljski plin, ki bi lahko izrinil dizelskega Glavna prednost caddyja na plin je seveda cena energenta, ki je z 0,99 (v Ljubljani) oziroma 1,098 evra (na Jesenicah) občutno nižja kot cena bencina ali dizelskega goriva. Obenem je manjša tudi poraba, štiri kilograme na sto kilometrov, dizelski denimo porabi 4,4 litre na sto kilometrov, bencinski pa 5,8 litra.
Kako bo valutna nihajnost krojila torkovo ceno bencina in dizla Kako bo valutna nihajnost krojila torkovo ceno bencina in dizla Regulirane cene na bencinskih postajališčih ob regionalnih cestah so se pred 14 dnevi zvišale za skoraj odstotek
Katerim znamkam Teslin model 3 spelje največ kupcev Katerim znamkam Teslin model 3 spelje največ kupcev Prodaja Teslinega modela 3 je julija v ZDA dosegla nov vrh. Po najkonservativnejših ocenah naj bi jih samo prejšnji mesec prodali vsaj 13 tisoč. Koliko je to v primerjavi s tekmeci in kateri avtomobili so najbližja konkurenca?

To so najboljši avti izbora PAL, pomagajte nam izbrati zmagovalce!

Čas branja: 2 min
13.04.2018  00:29  Dopolnjeno: 13.04.2018 10:21
Znani so finalisti kategorij službeni, poslovni, managerski in EKO avto, glasujte za svoje favorite in nam pomagajte izbrati zmagovalce.
To so najboljši avti izbora PAL, pomagajte nam izbrati zmagovalce!
Foto: GUENTER SCHIFFMANN

Izbor Poslovni avto leta (PAL) je že od leta 2006 najbolj celovit avtomobilski izbor pri nas, saj skozi podroben proces ocenjevanja opozori na vse strani panoge.

V teh letih smo avtomobile razporejali v štiri kategorije, v zelo razumni, a vseeno ne zgolj cenovno občutljivi kategoriji mali službeni in službeni avto, v bolj zahtevni poslovni, kjer morajo kandidati ob primerni ceni pokazati tudi veščine na področju kakovosti, voznih lastnosti, udobja in varnosti, ter managerski kategoriji, kjer se zbirajo najboljši, a ne tudi nerazumno dragi. Pri vseh lovimo najboljše razmerje med ceno, stroški in vsebino ter vam jih v obliki peterice najboljših iz vsake kategorije ponudimo v glasovanje. Pred nekaj leti smo kategorije prevetrili, službena je le ena, ostajajo poslovna, managerska in EKO kategorija. Ta bo vse bogatejša z električnimi avtomobili, ki ponujajo okoljsko sprejemljivost, obenem pa še kar nekaj ovir.

V finale smo jih z ocenjevanjem uvrstili mi...

Prvi del je novinarsko ocenjevanje, ki skozi prizmo uporabnosti, stroškov, cene, udobja, varnosti in zmogljivosti v finale določi najboljše avtomobile na trgu. Poslovni avto danes namreč ni več klasična limuzina ali karavan, kot je denimo volkswagen passat. Je tudi kompaktni enoprostorec, raztegnjen do 4,5, 4,6 metra, je kompaktni športni terenec podobnih mer. Vsi trije namreč sodijo v podoben cenovni razred, ponujajo podoben seštevek lastnosti, le odločiti se je treba, kako ga boste uporabljali - limuzino na dolgih, predvsem službenih poteh, enoprostorca tudi za družinske potrebe, športnega terenca pa za zahtevnejše vozne razmere ali pa zgolj zaradi mode.

...sedaj ste na vrsti vi, naši bralci.

Z današnjim dnem pa se je izbor PAL prevesil v drugi, najbolj intenziven del. Z objavo finalistov se namreč začenja glasovanje med njimi, ki traja do 10. maja. Na zaključni prireditvi 16. maja pa bomo na podlagi ocenjevanja novinarjev, žirije desetih slovenskih menedžerjev in Vaših glasov, dragi bralci, razglasili zmagovalce.

Vaši glasovi so še kako pomembni, saj med finalisti izberete tiste, ki so pustili najbolj vidno sled na trgu – s tem dejansko ocenjujete avtomobile, vtis si ustvarite z zapisi na našem portalu in lastnimi izkušnjami, ugled znamke na trgu, ko gre za prodajo, ceno, servis in skrb za kupce ter doslednost posameznih znamk in tudi modelov znotraj znamk.

Kateri so finalisti EKO kategorije

Zmagovalci so tudi okoljski vodje, finalisti EKO kategorije izbora poslovni avto leta, a le še znate z njimi pravilno ravnati. Le takrat bodo izpolnili visoke okoljske obljube.

BMW i3

Hyundai ioniq plug-in hybrid in electric

Nissan leaf

Toyota yaris hybrid

Volkswagen e-golf

Kateri so najboljši službeni avti 2018

Racionalnost je najpomembnejša vrlina službenih avtov, nikakor pa ti ne smejo zanemariti drugih področij.

Ford fiesta

Honda civic

Peugeot 308

Suzuki swift

Volkswagen polo

Kateri so finalisti krovne kategorije PAL 2018

Luksuz današnjih dni in neverjetna raznolikost je pogosto družila finaliste kategorije poslovni avto leta, letos pa je vse drugače. Skoraj vse novosti poslovnega razreda prihajajo iz razreda športnih terencev.

Mazda CX-5

Opel grandland X

Peugeot 5008

Škoda kodiaq

Volvo XC-60

Kateri so najboljši managerski avti leta 2018

Avtomobili najvišje managerske kategorije so pravi nosilci razvojnih prelomnic avtoindustrije.

Audi A8

BMW serije 5 in serije 6 gran turismo

Lexus LS

Mercedes-Benz CLS

Mercedes-Benz razred S

Piko na i izboru PAL dajo ugledni slovenski menedžerji

Tretja žirija je najzahtevnejša, skupina desetih uglednih slovenskih menedžerjev da izboru piko na i, saj z odgovornim pristopom, izostrenim okusom in bogatimi izkušnjami z avtomobilu razreda s katerimi živijo vsak dan, dajo najbolj kredibilno oceno. Na dogodku ocenjujejo tudi odnos predstavnikov posameznih znamk, njihove prodajne veščine in tako lahko podajo natančno oceno o avtomobilih in o znamki kot celoti.

Seštevek točk vseh treh žirij daje najbolj kredibilen vrstni red, zmagovalci pa si kipce PAL resnično trdo prigarajo.

Več iz teme:  
AVTO
Novice
Novice Praznik bencina, elektrike in (tudi) dizla 1

Avtomobilska Ženeva nam je ponovno odkrila tančico bližnje avtomobilske prihodnosti, ta je zanimiva, resda predvidljiva, a vseeno...

AVTO
Novice
Novice Elektrika: izziv za slovenske dobavitelje, avtoindustrijo in tudi Akrapoviča

Ponovno smo se zatopili v priljubljeno temo - elektromobilnost! Tokrat s slovenskimi dobavitelji, nekaj vodilnimi iz tujih podjetij in...

AVTO
Posel
Posel (Dieselgate) V ZDA vložena skupinska tožba proti BMW in Boschu 4

V aferi Dieselgate nemški avtomobilski velikan BMW dolgo ni bil na radarju; zdaj so v ZDA proti njemu vložili skupinsko tožbo, kot pred...

FINANCE
Članki
Članki Vse, kar morate vedeti o slovensko-hrvaškem sporu glede stare LB 2

(Ozadje) Pojasnjujemo, za kaj gre pri sporu o prenesenih starih deviznih vlog hrvaških varčevalcev LB, in katera tri vprašanja v zvezi s...

FINANCE
Članki
Članki Bo Opec občutil negativno stran svoje strategije? 4

Lani se je naftni kartel Opec z zmanjšanjem dnevnih kvot načrpane nafte trudil zvišati povprečno ceno surove nafte in to mu je uspelo;...

AVTO
Novice
Novice (dieselgate) S tožbo nad Volkswagen tudi več tisoč Slovencev

V pomoč jim utegne biti danes objavljena odločitev kölnskega sodišča, da kupci vozil z nameščenimi odklopnimi napravami lahko...

IZVOZNIKI
Novice
Novice Če se udarijo Trump, Ši, Putin in Merklova, bo bolelo nas vse 10

Slovenija v ZDA ali na Kitajsko proda malo, sta pa to, poleg Rusije, najpomembnejša partnerja za EU-28