Avto

Po poteh stare slave

Nova honda civic prerašča meje kompaktnega razreda, ponuja sodobna turbomotorja in ugodno ceno od 18 tisoč evrov.

Izpostavljamo

FINANCE
Avto
Prva vožnja s porschejem macanom e: konec bencinske in začetek električne romantike
Avto
AvtoMiloš Milač Prva vožnja s porschejem macanom e: konec bencinske in začetek električne romantike 8

Ekskluzivno - po terenskem poligonu in stezi Porschejevega centra v Leipzigu z novim električnim porschejem macanom, elektrozverino z več kot 600 konji, ki bo v celoti nadomestila bencinskega macana.

FINANCE
PMM
(Miloš živi trajnostno, 22. del): Primerjava – električni avto je že danes cenejši od bencinskega
Pametna mesta in mobilnost
Pametna mesta in mobilnostMiloš Milač (Miloš živi trajnostno, 22. del): Primerjava – električni avto je že danes cenejši od bencinskega 14

Električni avtomobili so tudi cenovno vse bliže primerljivim bencinskim. Po natančnem izračunu, ki vsebuje tudi spodbude Eko sklada, pa so lahko celo precej cenejši, dokazujem na podlagi novega domačega električnega avta – cupre born bold.

FINANCE
Manager
Moje najlepše in najbolj znamenite ceste sveta
Manager
ManagerMiloš Milač Moje najlepše in najbolj znamenite ceste sveta 4

Vzpon na Transfagarasan v Romuniji, Džebel Hafit v Abu Dabiju, Visoki Atlas v Maroku, Angeles Crest v Kaliforniji, prek otokov do Key Westa na Floridi ali preprosto med zavoji slovenskih biserov.

12.04.2018 23:20
Dopolnjeno: 13.04.2018 23:20
Čas branja: 2 min

Hondin civic je nesporno globalni prodajni prvak, saj je od leta 1973 prepričal več kot 20 milijonov kupcev, sapa pa mu ni pojenjala niti v zadnjih generacijah.

V želji, da bi ugajal vsem, je novi civic predimenzioniran avto. Dolg je kar 4,49 metra (13 centimetrov več kot prejšnji), hkrati je z 1,42 metra za dva centimetra nižji in znova bolj športen. V medosju se je raztegnil na 2,7 metra, na zadnji klopi je 4,5 centimetra več prostora za kolena, prtljažnik pa je s 478 litri za liter večji kot prej in še vedno močno prekaša tekmece tega razreda.

V kabini so se snovalci pohvalno odpovedali oblikovni igri ter ustvarili preprosto in mogočno armaturno ploščo z dvignjeno sredinsko konzolo. Med sedežema so postavljeni kratka ročica menjalnika in globoki predali, v zgornjem delu pa zaslon na dotik, povezljiv s pametnimi telefoni. V osrednjem delu digitalne armaturne plošče, natanko pred očmi voznika, pa so postavili velik osrednji zaslon, po katerem se sprehajamo s tipkami na volanu. Prikažemo pa lahko podatke navigacije, telefona, potovalnega računalnika in še česa.

A brez dobrih strojev, še posebej bencinskih, ne gre. Tu je Honda naredila velik korak in se prebudila iz dolgega sna ter kupcem ponudila sodobna litrski trivaljni in 1,5-litrski štirivaljni stroj s turbopolnilnikom. Oba sta vzorna pri porabi in znova posegata po visokih številkah litrske in končne moči. Najmanjši, litrski s 96 kilovati oziroma 129 konjskimi močmi, predvsem pa z 200 newtonmetri največjega navora je odličen, do stotice pospeši v 10,8 sekunde, v povprečju pa porabi 4,8 litra oziroma deciliter manj, če je motor povezan s samodejnim CVT-menjalnikom.

Motor 1,5 turbo ima en valj več, spije liter več in zmore 134 kilovatov oziroma 182 konjskih moči ter 240 newtonmetrov navora. Te številke mu omogočajo pospešek do stotice v 8,2 sekunde in največjo hitrost 220 kilometrov na uro.

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
Več o temi
Kliknite [+] poleg oznake in se prijavite na obveščanje. S klikom na ime posamezne oznake preverite seznam člankov.
OGLAS
FINANCE
Kako brez stresa do sončne elektrarne?

Ste vlogo za postavitev in priklop vaše sončne elektrarne že oddali in morda celo tudi pridobili soglasje? Ali pa o samooskrbi z...

FINANCE
Avto
Hondin igralec za sam vrh
Avto
AvtoMatej Kačič Hondin igralec za sam vrh

Novi civic tudi z litrskim motorjem ne razočara. Še več, s poskočnostjo, zmerno žejo, odličnimi voznimi lastnostmi, bogato opremo in ceno 21 tisoč evrov bi se zlahka okitil tudi z lovoriko službeni avto leta.

FINANCE
Avto
Nenavadna honda, ki te prime in pošteno ''drži''
Avto
AvtoJanez Kovačič Nenavadna honda, ki te prime in pošteno ''drži''

Honda civic grand ponuja kar samosvojo karoserijsko obleko, toda kombinacija motorja, menjalnika in podvozja ustvarja avto precej uživaških občutkov

FINANCE
Avto
Zapeljali smo v digitalni svet audija A6
Avto
AvtoJanez Kovačič Zapeljali smo v digitalni svet audija A6 1

Nova Audijeva šestica se očitno spogleduje z večjo in še prestižnejšo osmico, se dokazuje s supermodernim kokpitom in štirikolesnim krmiljenjem ter maha v slovo ročnemu menjalniku. Novinca smo preizkušali na jugu Portugalske.

FINANCE
(Revija Prevozi) Slovenska bitka s kitajskimi zmaji
PRO
Finance
Redakcija Prevozi (Revija Prevozi) Slovenska bitka s kitajskimi zmaji (PRO)

Vabimo vas k brezplačnemu prenosu revije Prevozi.

FINANCE
Avto
Ko dizlom kar ne želiš obrniti hrbta
Avto
AvtoMatej Kačič Ko dizlom kar ne želiš obrniti hrbta 6

Honda civic z odličnim 1,6-litrskim turbodizlom ponuja tisto pravo kombinacijo moči in varčnosti, ob kateri boste dvakrat premislili, ali bi dizlom za vedno rekli zbogom.

FINANCE
Dražbe
Vozila na dražbah: luksuzni BMW, škoda octavia, rolls-royce, dostavniki …
Dražbe
DražbeUroš Božin Vozila na dražbah: luksuzni BMW, škoda octavia, rolls-royce, dostavniki …

Izklicne cene se začnejo že pri 630 evrih in segajo do 16 tisoč evrov

FINANCE
Avto
Direktorji, dobrodošli v digitalni dobi audija A8
Avto
AvtoMiloš Milač Direktorji, dobrodošli v digitalni dobi audija A8 3

Audijev zastavonoša v zadnji generaciji ustvarja tehnične smernice, uvaja 48-voltno električno omrežje, skoraj popolno digitalizacijo kabine in ohranja dinamiko, ki so jo kupci cenili pri prejšnjih modelih.