Tiha mačka za novo poglavje Tiha mačka za novo poglavje Jaguar je s ceno okoli 80 tisoč evrov (brez subvencije) k nam pripeljal atraktivnega križanca i-pace, s katerim ohranja vse “mačje” vrline, a s tišino in drugimi odlikami električnega pogona hkrati obrača nov list papirja.
Kako je Renaultov električni pionir ujel in prehitel prihajajoče tekmece Kako je Renaultov električni pionir ujel in prehitel prihajajoče tekmece Renault zoe je po sedmih letih krepko osvežen. Manj oblikovno, močno pa tehnično. Renaultov električni pionir je dobil dva zmogljiva motorja z 80 ali 99 kilovati ter baterijo zmogljivosti 52 kilovatnih ur z izjemno energijsko gostoto. Tako je zoe odlično pripravljen na jesenski spopad s tekmeci.
Paradoksi in dobrote velikega mercedesa Paradoksi in dobrote velikega mercedesa Ob prenovi mercedes-benza razreda V, ki je te dni zapeljal na naše ceste, smo se poglobili v njegov položaj na trgu, ki je splošni javnosti precej skrit. O novostih zato spodaj, nekaj jih je, v nadaljevanju pa kratka zgodba o razredu V.
Novi clio – skoraj domači adut za nove zmage Novi clio – skoraj domači adut za nove zmage Renault clio je brez dvoma že desetletja najbolj slovenski avtomobil, z dobrimi štirimi metri dolžine v peti generaciji pa ob oblikovni evoluciji in za malo več denarja ponuja veliko tehnične sodobnosti in dobrega počutja.
Novi 2008 bo PSA izstrelil med velesile trga malih SUV Novi 2008 bo PSA izstrelil med velesile trga malih SUV Oglat, velik in tudi povsem električen 2008 cilja na prodajni vrh.

Slovenec na visokem položaju v Audiju, miti o električnih avtih in ženevske novosti

Čas branja: 3 min
16.02.2018  07:00
V tem tednu smo vam pripravili intervju s Slovencem na visokem položaju v razvoju Audija in Sicilijancem, ki vodi trženje električnih nissanov v Evropi. Obujamo večno vprašanje: ali avto financirati z lizingom ali posojilom, poročamo z avtosalona v Washingtonu in razkrivamo prve novosti bližnjega avtosalona v Ženevi.
Slovenec na visokem položaju v Audiju, miti o električnih avtih in ženevske novosti

Več iz teme:  
Obveščaj me o novih člankih:  
Audi dodaj
Revoz dodaj
PSA dodaj
Peugeot dodaj
Rolls-Royce dodaj

Pogovarjal sem se s 43-letnim Mariborčanom Matjažem Kormanom, ki se je povzpel v ozek krog vplivnih razvojnikov v nemškem Audiju. Korman je namreč od februarja 2017 direktor razvoja funkcionalnosti za vozila srednjega razreda v Audiju, vodi in nadzira razvoj novih modelov A4, A5 in Q5 od začetka do proizvodnje, ta 43-letni Mariborčan pa projekte po fazah zagovarja tudi pred upravo nemškega proizvajalca.

V drugem intervjuju, z direktorjem evropskega trženja elekričnih nissanov Francescom Giacalonejem, pa je beseda tekla o novem leafu, zmogljivosti baterij po večletni uporabi in upadu vrednosti električnih avtov.

Dve dekleti in še njun kolega z Mojih financ so iskali odgovor na večno vprašanje: kupiti avto z lizingom ali s posojilom?, ki sicer nima vselej enakega odgovora. Kaj so ugotovili?

Uroš je obiskal Washington in skočil še na tamkajšnji avtomobilski salon, ki je nanj naredil prav poseben vtis. Več v reportaži.

Nekdanji šef Revoza Aleš Bratož pa se je znašel med kandidati za novega direktorja ruskega AvtoVaza.

V času pred avtomobilsko Ženevo (za javnost bo vrata odprla 8. marca) pa se vrstijo novi modeli. Tako je napočil čas za novo generacijo dostavnikov iz velike skupine PSA. To so novi berlingo, partner in še novinec combo iz Opla, ki je italijanski potni list zamenjal za francoskega. V prvi objavi smo izvedeli bore malo o novincih.

Le dan pozneje, včeraj, pa je Citroën razkril skoraj vse podrobnosti o prodajnem prvaku. Zakaj se je pokazal prvi, je jasno. Da mu bosta kmalu sledila še Peugeot in Opel, pa tudi.

Tu je še novi BMW X4, ki k tej znamki prinaša nekaj več domiselnosti kot njegov predhodnik. Novi je dolg 4,75 metra (osem centimetrov več kot prej), ob tem ima za 5,4 centimetra daljše medosje in malenkost nižjo streho. Na trg prihaja že po štirih letih, prvi X4 pa je v tem času našel okoli 200 tisoč kupcev.

Rolls-Royce je potrdil tisto, kar ptički že dolgo pojejo – ime prvega višje nasajenega modela, ki ga je dobil po največjem brezhibnem diamantu Cullinanu, ki ga je vodja rudnika v Južni Afriki Thomas Cullinan našel daljnega leta 1905.

Boštjan je na Dunaju spremljal razkritje novega Mercedes-Benzovega velikega dostavnika sprinter, ki se tokrat predstavlja kot lasten, ne partnerski izdelek s Volkswagnom. Ta pa je razkril le skico novega touarega. Najbolj luksuzni, ne sicer največji, SUV te znamke bo preskočil Ženevo in se prvič pokazal konec marca v Pekingu.

Japonski Nissan in njegova kitajska partnerska družba Dongfeng pa bosta v prihodnjih petih letih v kitajski trg vložila 7,55 milijarde evrov. Milijardno naložbo bosta namenila različnim področjem, med drugim za posodobitev proizvodnje in dodatno uvedbo pametnih tehnologij.

Želim vam uspešen delovni teden!

Miloš Milač, urednik portala avto.finance.si

P. S.: Spremljajte nas tudi na Twitterju in Facebooku.


Več iz teme:  

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
AVTO
Novice
Novice Voznik izločen iz enačbe, glavno besedo prevzema elektronika

Nadaljevanje dizelske sage, sanje in resničnost sejma elektronike CES v Las Vegasu, poročilo pred našim glasovanjem za svetovni avto...

AVTO
Novice
Novice Šef Fiat Chryslerja: Nemci osamljeni vztrajajo pri dizlih

Skupini FCA in PSA zmanjšujeta delež dizlov, Toyota pa načrtuje umik iz ponudbe

AVTO
Posel
Posel Sanjski izzivi ali nočne more – kaj se dogaja s Teslo 3

Nad ameriško družbo za proizvodnjo električnih avtomobilov Tesla pod vodstvom Elona Muska se v zadnjem času zgrinjajo oblaki –...

FINANCE
Članki
Članki (graf) Za švedski Spotify je bil prvi borzni dan precej turbulenten

Prvi borzni dan za švedski Spotify ni šel brez zapletov - najprej so začetek trgovanja z njegovimi delnicami zakasnili, potem so se prvi...

AVTO
Posel
Posel Bloomberg: Nissan in Renault se pogovarjata o združitvi

Na začetku marca se je poročalo, da se Nissan zanima za nakup državnega deleža v Renaultu, kar naj bi bil uvod v združitvena...

IZVOZNIKI
Novice
Novice Trump in Ši merita moči, evrska industrija pa že slabi 4

V časovnici in grafih - kako zaostrovanje trgovinskih odnosov vnaša nervozo na borze ter tudi že v evrsko industrijo

AVTO
Novice
Novice (dieselgate) S tožbo nad Volkswagen tudi več tisoč Slovencev

V pomoč jim utegne biti danes objavljena odločitev kölnskega sodišča, da kupci vozil z nameščenimi odklopnimi napravami lahko...