Bil je že čas, električni audi e-tron Nemčijo vrača na vrh avtoindustrije Bil je že čas, električni audi e-tron Nemčijo vrača na vrh avtoindustrije Prvi povsem električni audi e-tron obljublja velik napredek v razvoju, poleg zmogljivega motorja in baterije ponuja prestižno izkušnjo, kopico uporabnih rešitev in razumno ceno pod 80 tisoč evrov.
Zakaj Slovenci svoja luksuzna vozila registrirajo na Slovaškem? Zakaj Slovenci svoja luksuzna vozila registrirajo na Slovaškem? Z nakupom in registracijo močnejših vozil v drugih državah se nekateri ognejo davku na motorna vozila, najbolj iznajdljivi tudi DDV
Kupejevsko-karavanska kia, ki vabi z oblinami in prostornostjo Kupejevsko-karavanska kia, ki vabi z oblinami in prostornostjo Nova kia proceed ob presenetljivih linijah navdušuje še s prostornostjo. Na voljo bo s štirimi motorji, trg pa bo napadla v začetku leta 2019.
Vozniška poslastica za uspešne očete Vozniška poslastica za uspešne očete Bmw 4 gran coupe umetelno združuje videz dvovratne različice z uporabnostjo štirivratne limuzine, oplemeniten z M športnim paketom, xDrive pogonom ter 252-konjskim turbobencincem pa pomeni tudi vozniško poslastico.
Kako se prvič v zgodovini povezujeta klasična energetika in transport Kako se prvič v zgodovini povezujeta klasična energetika in transport Kako se je Petrol spremenil iz naftne v energetsko družbo, zdaj pa odkriva nove možnosti povezovanja električne infrastrukture in prevoza

Slovenec na visokem položaju v Audiju, miti o električnih avtih in ženevske novosti

Čas branja: 3 min
16.02.2018  07:00
V tem tednu smo vam pripravili intervju s Slovencem na visokem položaju v razvoju Audija in Sicilijancem, ki vodi trženje električnih nissanov v Evropi. Obujamo večno vprašanje: ali avto financirati z lizingom ali posojilom, poročamo z avtosalona v Washingtonu in razkrivamo prve novosti bližnjega avtosalona v Ženevi.
Slovenec na visokem položaju v Audiju, miti o električnih avtih in ženevske novosti

Pogovarjal sem se s 43-letnim Mariborčanom Matjažem Kormanom, ki se je povzpel v ozek krog vplivnih razvojnikov v nemškem Audiju. Korman je namreč od februarja 2017 direktor razvoja funkcionalnosti za vozila srednjega razreda v Audiju, vodi in nadzira razvoj novih modelov A4, A5 in Q5 od začetka do proizvodnje, ta 43-letni Mariborčan pa projekte po fazah zagovarja tudi pred upravo nemškega proizvajalca.

V drugem intervjuju, z direktorjem evropskega trženja elekričnih nissanov Francescom Giacalonejem, pa je beseda tekla o novem leafu, zmogljivosti baterij po večletni uporabi in upadu vrednosti električnih avtov.

Dve dekleti in še njun kolega z Mojih financ so iskali odgovor na večno vprašanje: kupiti avto z lizingom ali s posojilom?, ki sicer nima vselej enakega odgovora. Kaj so ugotovili?

Uroš je obiskal Washington in skočil še na tamkajšnji avtomobilski salon, ki je nanj naredil prav poseben vtis. Več v reportaži.

Nekdanji šef Revoza Aleš Bratož pa se je znašel med kandidati za novega direktorja ruskega AvtoVaza.

V času pred avtomobilsko Ženevo (za javnost bo vrata odprla 8. marca) pa se vrstijo novi modeli. Tako je napočil čas za novo generacijo dostavnikov iz velike skupine PSA. To so novi berlingo, partner in še novinec combo iz Opla, ki je italijanski potni list zamenjal za francoskega. V prvi objavi smo izvedeli bore malo o novincih.

Le dan pozneje, včeraj, pa je Citroën razkril skoraj vse podrobnosti o prodajnem prvaku. Zakaj se je pokazal prvi, je jasno. Da mu bosta kmalu sledila še Peugeot in Opel, pa tudi.

Tu je še novi BMW X4, ki k tej znamki prinaša nekaj več domiselnosti kot njegov predhodnik. Novi je dolg 4,75 metra (osem centimetrov več kot prej), ob tem ima za 5,4 centimetra daljše medosje in malenkost nižjo streho. Na trg prihaja že po štirih letih, prvi X4 pa je v tem času našel okoli 200 tisoč kupcev.

Rolls-Royce je potrdil tisto, kar ptički že dolgo pojejo – ime prvega višje nasajenega modela, ki ga je dobil po največjem brezhibnem diamantu Cullinanu, ki ga je vodja rudnika v Južni Afriki Thomas Cullinan našel daljnega leta 1905.

Boštjan je na Dunaju spremljal razkritje novega Mercedes-Benzovega velikega dostavnika sprinter, ki se tokrat predstavlja kot lasten, ne partnerski izdelek s Volkswagnom. Ta pa je razkril le skico novega touarega. Najbolj luksuzni, ne sicer največji, SUV te znamke bo preskočil Ženevo in se prvič pokazal konec marca v Pekingu.

Japonski Nissan in njegova kitajska partnerska družba Dongfeng pa bosta v prihodnjih petih letih v kitajski trg vložila 7,55 milijarde evrov. Milijardno naložbo bosta namenila različnim področjem, med drugim za posodobitev proizvodnje in dodatno uvedbo pametnih tehnologij.

Želim vam uspešen delovni teden!

Miloš Milač, urednik portala avto.finance.si

P. S.: Spremljajte nas tudi na Twitterju in Facebooku.

Več iz teme:  

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
AVTO
Novice
Novice Voznik izločen iz enačbe, glavno besedo prevzema elektronika

Nadaljevanje dizelske sage, sanje in resničnost sejma elektronike CES v Las Vegasu, poročilo pred našim glasovanjem za svetovni avto...

AVTO
Novice
Novice Šef Fiat Chryslerja: Nemci osamljeni vztrajajo pri dizlih

Skupini FCA in PSA zmanjšujeta delež dizlov, Toyota pa načrtuje umik iz ponudbe

FINANCE
Članki
Članki W. Buffett svari: Ne zadolžujte se za nakup delnic

To je sloviti naložbenik Warren Buffett med drugim zapisal v pismu delničarjem svoje družbe Berkshire Hathaway, ki je z leti pridobilo...

FINANCE
Članki
Članki Kdo sta Matteo Salvini in Luigi di Maio, zmagovalna obraza italijanskih volitev 1

Matteo Salvini, prvi obraz desničarske Lige, nekdaj Severne lige, je dejal, da ima pravico, da poskusi sestaviti vlado. A največ podpore...