Avto

To so novi berlingo, combo in partner

Namesto dvojčkov prihajajo trojčki, nov član je opel combo (prejšnji je bil preoblečeni fiat). Niso več dostavniki, ampak vozila za prosti čas.

Izpostavljamo

FINANCE
Avto
Prva vožnja s porschejem macanom e: konec bencinske in začetek električne romantike
Avto
AvtoMiloš Milač Prva vožnja s porschejem macanom e: konec bencinske in začetek električne romantike 8

Ekskluzivno - po terenskem poligonu in stezi Porschejevega centra v Leipzigu z novim električnim porschejem macanom, elektrozverino z več kot 600 konji, ki bo v celoti nadomestila bencinskega macana.

FINANCE
PMM
(Miloš živi trajnostno, 22. del): Primerjava – električni avto je že danes cenejši od bencinskega
Pametna mesta in mobilnost
Pametna mesta in mobilnostMiloš Milač (Miloš živi trajnostno, 22. del): Primerjava – električni avto je že danes cenejši od bencinskega 14

Električni avtomobili so tudi cenovno vse bliže primerljivim bencinskim. Po natančnem izračunu, ki vsebuje tudi spodbude Eko sklada, pa so lahko celo precej cenejši, dokazujem na podlagi novega domačega električnega avta – cupre born bold.

FINANCE
Manager
Moje najlepše in najbolj znamenite ceste sveta
Manager
ManagerMiloš Milač Moje najlepše in najbolj znamenite ceste sveta 4

Vzpon na Transfagarasan v Romuniji, Džebel Hafit v Abu Dabiju, Visoki Atlas v Maroku, Angeles Crest v Kaliforniji, prek otokov do Key Westa na Floridi ali preprosto med zavoji slovenskih biserov.

14.02.2018 15:28
Dopolnjeno: 14.02.2018 15:43
Čas branja: 1 min

Po desetih letih letos na trg prihaja novi dvojček berlingo/partner. Citroën in Peugeot sta tovorni oziroma potniški dostavnik sicer sproti osveževala, a zasnova in z njo cena sta prestala preizkušnjo časa, ne da bi pri tem trpele visoke prodajne številke. Nov član je opel combo, ki je pod streho PSA zapustil preteklega partnerja Fiata.

Skupina PSA je z aktualno generacijo partnerja in berlinga zasedala vodilno mesto na trgu kompaktnih dostavnikov v potniški in furgon različici. Novi dvojček, deset let po predstavitvi aktualne generacije, prinaša dodatne prihranke oziroma bolj učinkovito delitev stroškov, saj je na enaki zasnovi zgrajen tudi opel combo. Zato sedaj govorimo o trojčkih, ki se bodo med seboj, vsaj po prednjem delu, precej razlikovali. Pri aktualnih francozih ni tako.

Kaj je še znanega? Zasnovani bodo na skupni osnovi EMP2, poganjali jih bodo novi motorji iz Skupine PSA. Po naših napovedih bosta to 1,5 litrski BlueHDI s 74 in 96 kilovati ter 1,2 litrski THP z 81 in 96 kilovati. Kupci bodo lahko izbirali med dvema dolžinama, vsi modeli pa bodo na voljo v različici s petimi in sedmimi sedeži.

Kaj v Skupini pravijo o obliki, ki je še večinoma skrita? »Za zunanje oblikovanje novih modelov so značilne poteze uravnotežene in dinamične skladnosti proporcev z visokim in kratkim pokrovom motornega prostora, ki odraža sodobnost, kompaktnost, čvrstost in varnost, obenem pa vključuje slogovne odlike, značilne za vsako znamko. Vsa vozila izstopajo tudi z odličnim notranjim oblikovanjem, ki je skladno z značilnim slogom znamke.« Počakajmo…

Trojčki bodo prihajali iz tekočih trakov tovarn v španskem Vigu in portugalskem Mangualdu.

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
Več o temi
Kliknite + poleg oznake in se prijavite na obveščanje. S klikom na ime posamezne oznake preverite seznam člankov.
OGLAS
FINANCE
IKT
IKT IBM Maximo Application Suite: nova generacija upravljanja fizičnih sredstev v podjetjih

IBM Maximo Application Suite podpira različne strategije upravljanja sredstev – od najenostavnejših do najnaprednejšega prediktivnega...

FINANCE
Avto
Berlingu sledi še Oplov combo
Avto
AvtoMiloš Milač Berlingu sledi še Oplov combo 1

Oplov combo z osnovo in tehniko berlinga in partnerja, a lastnim oblikovnim slogom

FINANCE
Avto
PSA lani z rekordnim dobičkom in prodajo
FINANCE
Avto
Šef Fiat Chryslerja: Nemci osamljeni vztrajajo pri dizlih
Avto
AvtoUroš Božin Šef Fiat Chryslerja: Nemci osamljeni vztrajajo pri dizlih

Skupini FCA in PSA zmanjšujeta delež dizlov, Toyota pa načrtuje umik iz ponudbe

FINANCE
Avto
Prodorni šef slovenskega Peugeota je postal podpredsednik PSA
Avto
AvtoMiloš Milač Prodorni šef slovenskega Peugeota je postal podpredsednik PSA

Chopelin bo v naslednjem mandatu optimiziral prodajo in marketing za pet avtomobilskih znamk v Skupini PSA: Peugeot, Citroën, DS, Opel in Vauxhall

Moje finance
Slovenija
Kako »pasje« bo leto 2018?
Moje finance
SlovenijaKako »pasje« bo leto 2018?

Kitajci bodo v novo leto vstopili čez slab mesec dni, 16. februarja. prihaja leto psa. napovedujejo se velike ekonomske spremembe, čaka nas padec ali preoblikovanje glavnih institucij in sledijo prilagajanja v gospodarstvu ter prenova ali gradnja novih sistemov, napoveduje mojster feng šuja in kitajski astrolog dušan donko.

FINANCE
Avto
Slovenec na visokem položaju v Audiju, miti o električnih avtih in ženevske novosti
Avto
AvtoMiloš Milač Slovenec na visokem položaju v Audiju, miti o električnih avtih in ženevske novosti

V tem tednu smo vam pripravili intervju s Slovencem na visokem položaju v razvoju Audija in Sicilijancem, ki vodi trženje električnih nissanov v Evropi. Obujamo večno vprašanje: ali avto financirati z lizingom ali posojilom, poročamo z avtosalona v Washingtonu in razkrivamo prve novosti bližnjega avtosalona v Ženevi.