Veliki scrambler za neukročene veterane Veliki scrambler za neukročene veterane Vožnja z rumenim scramblerjem 1100 je lahko tako zenovska, da v spominih nanjo meditiraš skozi zimo, še pred začetkom nove sezone pa z veseljem cesti ukradeš kakšen sončen dan.
Najcenejši, najbolj zanesljivi, kleni in razburljivi Najcenejši, najbolj zanesljivi, kleni in razburljivi Koncentrat, zaradi praznikov, dvotedenskega dogajanja prinaša pregled najcenejših 4x4 avtov v Sloveniji, električnih avtov glede na doseg baterije, opise kopice športnih terencev, pregled poslovanja Volva, Renaulta in Nissana, vrline osveženega volkswagna passata in prvo pomladno lastovko na dveh kolesih - ducati scrambler 1100.
Koliko kilometrov lahko prevozijo današnji električni avtomobili? Koliko kilometrov lahko prevozijo današnji električni avtomobili? Preverili smo, kateri električni avtomobili vas bodo zapeljali najdlje. Razporedili smo jih po dosegu, izmerjenem po novem merilnem ciklu WLTP. Ta prinaša realnejšo sliko od starega NEDC. Pogledali pa smo tudi, kako doseg merijo Američani.
Leta 2020 vsi novi avtomobili s sistemom za samodejno zaviranje Leta 2020 vsi novi avtomobili s sistemom za samodejno zaviranje Štirideset držav, vključno z Japonsko in EU, je potrdilo osnutek p(Združenih narodov#Organizacija združenih narodov) (ZN), ki leta 2020 predvideva obvezno vgradnjo sistema za samodejno zaviranje v osebne in lahke dostavne avtomobile.
Prava formula za preudarne kupce Prava formula za preudarne kupce Dacia duster je v drugo zadržal vse pozitivne lastnosti predhodnika, odličen štirikolesni pogon in ugodno ceno, prinesel pa kopico izboljšav ter v različici 1.5 dCi 110 Prestige tudi opremo, ki je pri romunu ne bi pričakoval.

Preteklost se sreča s prihodnostjo, romantika V12 stroja in elektrika na testu življenja

Čas branja: 2 min
18.08.2017  08:22
Na preizkus življenja smo zapeljali renaultov električni avto zoe 40 Z.E., kako je prestal 500 dopustniških kilometrov, kakšen je realen doseg baterije, kako zahtevno ali lahkotno je danes življenje z električnim avtom? Protiutež elektriki - vrhunska klasika v obliki najdražjega BMW M760Li xDrive s 6,6 litrskim V12 biturbo motorjem. Kaj se dogaja v poštnem prometu, je elektrika pravi odgovor za racionalizacijo, smo preverili na primeru Deutsche Post in Pošte Slovenije. Podrobno še o osveženem nissanu x-trailu, boju Azijcev v Evropi in trendih pri kabrioletih.
Preteklost se sreča s prihodnostjo, romantika V12 stroja in elektrika na testu življenja

Več iz teme:  
Obveščaj me o novih člankih:  
Toyota dodaj
Nissan dodaj
Hyundai dodaj
BMW dodaj
Deutsche Post dodaj

Misija mogoče – z električnim renaultom na dopust brez centa stroškov za energijo: vikend pred Marijinim vnebovzetjem sem polno naložil prtljažnik Renaultovega zoeja R90 z baterijo zmogljivosti 41 kilovatnih ur, spakiral družino in zoeja, obteženega na 1,8 tone, pognal proti morju. Cilj je bil preizkus, ali električni avto za dostopno ceno (od 16 do 20 tisočakov plus najem baterije) zmore vikend družinski dopust brez prevelikega stresa.

BMW M760Li xDrive: v objemu superlimuzine za 277 tisočakov: redke so priložnosti zagnati stroj, ki je dolgoročno obsojen na propad, čeprav sodi med bisere motorogradnje – mogočen 12-valjni motor s 610 »konji« se do stotice izstreli v 3,9 sekunde in že naslednji hip se je mogoče zazibati v razkošje foteljev v zadnjem delu, kjer vas čakajo tri tablice, hladilnik … To smo doživeli v objemu BMW M760Li xDrive, trenutno najdražjega, najmočnejšega, najdaljšega in pri pospeških najhitrejšega serijskega BMW.

Za primerjavo še dva testa BMW sedmic: 730d za 165 tisočakov in 740Ld za 171 tisoč evrov, ki sta imeli vse, razen V12 stroja… Za protiutež pa še Janezov preizkus največjega tekmeca sedmice – mercedes-benza razreda S in Urošove predstavitve povsem novega audija A8.

Deutsche Post elektrificira dostavo, kako ji sledi Pošta Slovenije: Logistika je eno od področij, na katerih dizelske motorje v dostavnikih že zamenjujejo električni. Deu­tsche Post lastne električne dostavnike prodaja tudi na trgu, Pošta Slovenije bo letos kupila 17 električnih dostavnikov, prihodnje leto pa še 15.

V letošnje saharsko poletje se je pripeljal tudi komaj kaj spremenjeni in za nekaj skromnih centimetrov daljši nissan X-trail, nežni športni terenec ali morda crossover, ki smo ga vozili v okolici nekdaj cesarskega Dunaja.

Toyota je že dolga leta vodilna azijska znamka v Evropi, vse bolj pa mu za ovratnik dihata Nissan" title="Nissan">Nissan in Hyundai" title="Hyundai">Hyundai. Zadnji želi z razširjeno ponudbo SUV do leta 2021 prevzeti položaj vodilne azijske znamke v Evropi

Novi modeli so spremenili trend, kabrioleti so po osmih zaporednih negativnih letih v Evropi spet v vzponu. Lani je prodaja zrasla za 18 odstotkov, letos za 8,7 odstotka.

Uspešen delovni teden vam želim!

Miloš Milač, urednik portala avto.finance.si

P. S.: Spremljajte nas tudi na Twitterju in Facebooku.


Več iz teme:  

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
AVTO
Novice
Novice Dohodnina in strošek službenega avta, miti o varčevanju, ki ne držijo, in pasti najema v tujini

Avto je strošek, ki ga najbolje obvladuje, ali pa tudi ne, voznik sam. To še posebej velja za službene voznike, ki so še toliko bolj...

FINANCE
Nemčija danes voli: kdaj bo znan izid in komu koristi, da so volivci vse starejši 2

V Nemčiji imajo danes parlamentarne volitve. Kot kažejo raziskave javnega mnenja, bodo v državi za zmagovalko izbrali Angelo Merkel, ni...

AVTO
Posel
Posel Zakaj je bila septembra prodaja novih avtov največja v V. Britaniji - čeprav je strmoglavila 2

Kako to, da je septembra prišlo do britanskega paradoksa pri prodaji novih avtov in kaj se je pri prodaji novih avtov v EU dogajalo v...

FINANCE
Članki
Članki Kdo bo najbolj občutil, da je Umar izboljšal napoved rasti BDP 4

Deset stvari, ki jih morate vedeti o sveži napovedi gospodarske rasti v Sloveniji, ki so jo pripravili na Umarju in jo glede na pomlad...

IZVOZNIKI
Novice
Novice (v sedmih grafih) Avstrijske volitve dan potem

Kje je evro, kje avstrijski borzni indeks ATX in kako dolgo utegne trajati oblikovanje avstrijske koalicije

FINANCE
Članki
Članki Avstrija se je z leve nagnila na desno, zmaga Kurzu 2

Ker so bile predčasne volitve izvedene zaradi razpada koalicije med desnosredinsko ljudsko stranko ÖVP ter levosredinsko...