Avto

Boj Azijcev za prevlado v Evropi

Toyoti in Nissanu v Evropi za ovratnik diha Hyundai

Izpostavljamo

FINANCE
Avto
Prva vožnja s porschejem macanom e: konec bencinske in začetek električne romantike
Avto
AvtoMiloš Milač Prva vožnja s porschejem macanom e: konec bencinske in začetek električne romantike 8

Ekskluzivno - po terenskem poligonu in stezi Porschejevega centra v Leipzigu z novim električnim porschejem macanom, elektrozverino z več kot 600 konji, ki bo v celoti nadomestila bencinskega macana.

FINANCE
PMM
(Miloš živi trajnostno, 22. del): Primerjava – električni avto je že danes cenejši od bencinskega
Pametna mesta in mobilnost
Pametna mesta in mobilnostMiloš Milač (Miloš živi trajnostno, 22. del): Primerjava – električni avto je že danes cenejši od bencinskega 14

Električni avtomobili so tudi cenovno vse bliže primerljivim bencinskim. Po natančnem izračunu, ki vsebuje tudi spodbude Eko sklada, pa so lahko celo precej cenejši, dokazujem na podlagi novega domačega električnega avta – cupre born bold.

FINANCE
Manager
Moje najlepše in najbolj znamenite ceste sveta
Manager
ManagerMiloš Milač Moje najlepše in najbolj znamenite ceste sveta 4

Vzpon na Transfagarasan v Romuniji, Džebel Hafit v Abu Dabiju, Visoki Atlas v Maroku, Angeles Crest v Kaliforniji, prek otokov do Key Westa na Floridi ali preprosto med zavoji slovenskih biserov.

17.08.2017 16:34
Čas branja: 1 min
Boj Azijcev za prevlado v Evropi
Hyundai želi s kono prihodnje let prepričati 63.600 evropskih kupcev. Klasičnim motornim različicam se bo pridružila tudi električna.

Toyota je že dolga leta vodilna azijska znamka v Evropi, vse bolj pa mu za ovratnik dihata Nissan in Hyundai. Zadnji želi z razširjeno ponudbo SUV do leta 2021 prevzeti položaj vodilne azijske znamke v Evropi

Hyundai bo do leta 2019 podvojil ponudbo športnih terencev v Evropi, do leta 2021 pa jo bo še nadgradil. Produktno ofenzivo vodi novi SUV oziroma crossover kona, ki bo na evropskih trgih na voljo konec letošnjega leta. Sledila mu bosta še razred manjši SUV dolžine okoli štiri metre ter največji SUV znamke, ki bo še večji od grand santa feja.

Hyundaijevi SUV modeli si v Evropi režejo 35 odstotni delež prodaje znamke, ta delež pa bo znamka v prihodnje še povečevala. Sestrska znamka Kia ima sicer še nekoliko večji, 41 odstotni, delež SUV. Da je vstop v ta razred res poslovno uspešen, dokazuje Nissan ki z SUV ustvari 70 odstotkov prodaje, Toyota pa je delež letos povečala iz 12 na 30 odstotkov, krivec je izjemno uspešni model C-HR.

Povpraševanje po SUV v Evropi ob tem ne pojenja, lani so si robustneži odrezali 24,7 odstotni delež v skupni prodaji osebnih avtov, letos pa že 28,2 odstotnega.

Hyundaijeva kona naj bi po napovedih Hyundaija prihodnje leto prepričala 63.600 kupcev (Toyota z modelom C-HR cilja na 100 tisoč kupcev v polnem letu). Klasično motorno ponudbo kone pa bo prihodnje leto dopolnila še električna različica s tehniko modela ioniq.

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
Več o temi
Kliknite [+] poleg oznake in se prijavite na obveščanje. S klikom na ime posamezne oznake preverite seznam člankov.
FINANCE
Avto
Ludvik Svoljšak - večni šef hyundaia po 28 letih odhaja v pokoj
Avto
AvtoMiloš Milač Ludvik Svoljšak - večni šef hyundaia po 28 letih odhaja v pokoj

S Hyundaiem je bil od začetka do danes

FINANCE
Avto
Mali terenski hyundai – tokrat brez kompromisov
Avto
AvtoMiloš Milač Mali terenski hyundai – tokrat brez kompromisov 22

Hyundai kona je pravi SUV B segmenta z drznimi potezami, sodobno tehniko in zelo kompaktnimi merami. Med kupce bo zapeljal jeseni, glede na uspeh tucsona pa si lahko obeta velik tržni uspeh

FINANCE
Avto
Na Financah bomo izbirali svetovni avto leta, kateri so kandidati
Avto
AvtoMiloš Milač Na Financah bomo izbirali svetovni avto leta, kateri so kandidati 7

Letos bomo izbirali med 65 kandidati, te bomo preizkušali na treh celinah in aprila 2018 razglasili zmagovalce.Izbor za svetovni avto leta oziroma World Car Awards je največji in najodmevnejši na svetu. Poteka že 13. leto zapored, izbira pa ga 80-članska žirija strokovnih in priznanih žirantov iz Azije, Evrope in Severne Amerike.

FINANCE
Poplave in potresi: kako pametno zavarovati premoženje
PRO
Finance
Spletni dogodek
Redakcija Mojih financ Poplave in potresi: kako pametno zavarovati premoženje (PRO)
FINANCE
Avto
Top osem avtomobilov Frankfurta za slovenske kupce
Avto
AvtoMiloš Milač Top osem avtomobilov Frankfurta za slovenske kupce 1

Osem najpomembnejših novosti za slovenski trg, ki si bodo v letu 2018 po naši oceni odrezale vsaj desetino celotnega trga

FINANCE
Avto
Evropske mere za družinski hyundai
Avto
AvtoMiloš Milač Evropske mere za družinski hyundai 2

Dodatnih 24,5 karoserijskih centimetrov in od 207 do 349 litrov v prtljažniku za 700 evrov označuje dodano vrednost karavanskega hyundaija i30 v primerjavi s petvratno različico

FINANCE
Avto
Hyundai brez bližnjic do privlačnega športnega terenca
Avto
AvtoMiloš Milač Hyundai brez bližnjic do privlačnega športnega terenca

Hyundai je na slovenske ceste zapeljal s športnim terencem razreda B in imenom kona, ki stane najmanj 15 tisoč evrov, a za ta denar ponuja res veliko; analizirali smo njegovo vrednost glede na ceno

FINANCE
Poplave in potresi: kako pametno zavarovati premoženje
PRO
Finance
Spletni dogodek
Redakcija Mojih financ Poplave in potresi: kako pametno zavarovati premoženje (PRO)