Svetovalec razlaga, kako se izogniti slovenskim davkom na avte DDV in DMV Svetovalec razlaga, kako se izogniti slovenskim davkom na avte DDV in DMV Pogovor z Zdravkom Poljaševićem, predstavnikom nemške družbe BronzMobile.de GmbH in slovenskih Kreativnih najemov, ki so zaslužni za to, da številna luksuzna vozila slovenskih lastnikov vozijo pod nemško tablico SIG.
Bil je že čas, električni audi e-tron Nemčijo vrača na vrh avtoindustrije Bil je že čas, električni audi e-tron Nemčijo vrača na vrh avtoindustrije Prvi povsem električni audi e-tron obljublja velik napredek v razvoju, poleg zmogljivega motorja in baterije ponuja prestižno izkušnjo, kopico uporabnih rešitev in razumno ceno pod 80 tisoč evrov.
Nastopač za mestni vrvež s francoskim naglasom Nastopač za mestni vrvež s francoskim naglasom DS3 crossback na ceste prinaša francoski šik, visokotehnološke rešitve in ob konvencionalnih še električni pogon
Zakaj Slovenci svoja luksuzna vozila registrirajo na Slovaškem? Zakaj Slovenci svoja luksuzna vozila registrirajo na Slovaškem? Z nakupom in registracijo močnejših vozil v drugih državah se nekateri ognejo davku na motorna vozila, najbolj iznajdljivi tudi DDV
Kupejevsko-karavanska kia, ki vabi z oblinami in prostornostjo Kupejevsko-karavanska kia, ki vabi z oblinami in prostornostjo Nova kia proceed ob presenetljivih linijah navdušuje še s prostornostjo. Na voljo bo s štirimi motorji, trg pa bo napadla v začetku leta 2019.

Teden razkritij, prelomnic, odličnih novic iz Revoza in najboljših poslovnih voznikov

Čas branja: 3 min
08.06.2018  08:46
Pred poletjem avtomobilski proizvajalci serijsko razkrivajo jesenske novosti – tako je BMW objavil prve informacije o novem X5, Audi je razkril Q8, Peugeot karavanski 508 SW. Opel in Nissan sta na slovenskih tleh pokazala comba in leafa. Ekskluzivno pa vam razkrivamo prve informacije o novem cliu, ta bo precej drugačen in od začetka tudi slovenski. V tem tednu pa smo izvedli tudi tekmovanje Najboljši poslovni vozniki. Katera podjetja so tekmovala, katera so osvojila priznanja?
Teden razkritij, prelomnic, odličnih novic iz Revoza in najboljših poslovnih voznikov

Ste med tistimi, ki v avtomobilu na ves glas prepevajo? Lepo, niste edini! Tudi med udeleženci tradicionalnega projekta Najboljši poslovni vozniki je bilo kar nekaj »slavčkov«, a je tudi njihovo žgolenje zamrlo, ko jim je prvič spodneslo zadek. Oči so iskale prosto pot med stožci, roke so vrtele volan, možgani pa … Kaj storiti? Zavirati na vso moč, stopiti na plin, dvigniti roke in vse prepustiti elektronskim pomagalom? Nevarnosti, ki nas čakajo na cesti, se vozniki pogosto niti ne zavedamo.

Francoska pomlad – tesno povezana s Slovenijo. Razkrivamo podrobnosti novega clia, ki bo precej drugačen od sedanjega. Dom pa bo že takoj dobil tudi v novomeškem Revozu.

Oplov družinski enoprostorec combo je v posebni evropski karavani kot prvi izmed trojice tehničnih in oblikovnih trojčkov oziroma tesnih sorodnikov (druga dva sta citroën berlingo in peugeot rifter) obiskal Slovenijo. V unikatni, ročno izdelani izvedbi se je s posebej zaščitenim prevozom – podobno kot lani opel GT concept – v predserijski izvedbi za dva dni ustavil v Sloveniji, in sicer na novinarski predstavitvi in naslednji dan še na našem dogodku Najboljši poslovni vozniki 2018.

Novi BMW X5 prinaša evolucijo in kopico tehničnih novosti. BMW luksuzni terenec vozi že v četrto generacijo. Novinec je nekaj večji, podobno prostoren, precej naprednejši in oblikovno predvidljiv. Preseneča poraba, a ne v pozitivni smeri.

Peugeot s 508 SW nadaljuje tradicijo poslovnih karavanov. Zadnji model pa bolj kot na prostor stavi na športnost, privlačne obline, tehniko in uporabne rešitve. Obenem je krajši in lažji od predhodnika ter vozi proti prestižnim tekmecem.

Volkswagen bo z začasnim zaprtjem tovarne v Wolfsburgu zajezil kopičenje zaloge vozil, od 1. septembra pa bo izdeloval le še modele, ki ustrezajo novim okoljskim standardom Euro 6d.

Prestižni Audijev orjak: spremljevalec poslovnežev in avanturistov. Novi audi Q8 združuje obliko štirivratne kupejevske limuzine z uporabnostjo in vsestranskostjo športnih terencev. Izdelovali ga bodo v Bratislavi, na evropske ceste pa bo zapeljal jeseni.

Punto in tipo se poslavljata, drugi Fiatovi malčki pa bodo neslišni. Fiatovi modeli, ki bodo preživeli čistko, lahko pričakujejo delno in polno elektrifikacijo, razkriva petletni poslovni načrt.

Ford fiesta ni le najbolje prodajani avto v Evropi, ampak z 1,0-litrskim motorjem ecoboost ponuja precej cestnih užitkov, v različici titanium pa razvaja še z udobjem, bogato opremo in varnostnimi dodatki.

Na slovenske ceste je uradno zapeljal nissan leaf, ki bo, kot kaže, zlahka ubranil primat najbolje prodajanega električnega avtomobila. Domačim kupcem je s subvencijo na voljo za 27.990 evrov.

Bencin in dizel dražja za več kot cent. Tokratna podražitev bi lahko bila zadnja v nizu šestih v zadnjih sedmih 14-dnevnih obdobjih.

Kolega Borut Hočevar piše o reciklaži litij-ionskih baterij v Nemčiji in velikih vlaganjih v gradnjo elektropolnilnic.

Želim vam uspešen delovni teden!

Miloš Milač, urednik portala avto.finance.si

P. S.: Spremljajte nas tudi na Twitterju in Facebooku.

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
AVTO
Novice
Novice Avtomobilska evforija pred težko jesenjo

Če bi spremljali le novice, bi hitro dobili pozitiven, morda celo evforičen občutek in se brez skrbi odpravili na dopust. Pa ni tako,...

AVTO
Novice
Novice Napredni mercedes A, fordova pomlad in zapravljivi ministri

Razburljiv teden je prinesel prve vtise z novim mercedes-benzom razreda A, kar dva fordova SUV, ministre z najdražjimi avtomobili, pa tudi...

AVTO
Novice
Novice Rekordi Revoza in Porsche Slovenija in 600 ''konjska'' zverina iz Munchna

Skoraj poletni avtomobilski teden je minil v znamenju jubilejev, lestvice najvrednejših znamk in posledic domoljublja ameriškega...

AVTO
Novice
Novice Čas je za najboljše!

Teden tekmovalcev in zmagovalcev – objavljamo podroben PRIMA – primerjalni test kar 13 (!) avtomobilov B-razreda, v katerega je ekipa...

AVTO
Novice
Novice Svetujemo kako do pravega avta, milijardni prihranki avtomatizacije in posledice dragega goriva

V obliki 35 nasvetov vam ponujam odgovore na večna vprašanja - kako do pravega avta, kako si izpogajati ugodno ceno, kakšen motor...

AVTO
Novice
Novice Se vam kaj toži po časih Titovih govorov, yugov in lade nive? Vrnili smo se v preteklost ... 2

Ob vseh novostih, napovedih, elektriki in drugih trendih smo morali presekati! Za teden dni smo se z ekipo presedli v preteklost, v lado...

AVTO
Novice
Novice Za koliko in katere avtomobile bodo podražili strožji okoljski predpisi 11

Naša raziskava o spremembi cen avtomobilov, ki morajo ustrezati strožjim okoljskim predpisom, obljublja razburljiv vstop v razmeroma...

AVTO
Posel
Posel Trump z dodatnimi carinami zdaj žuga avtomobilski industriji 7

Potem ko je ameriški predsednik Donald Trump pred meseci napovedal dodatne carinske obremenitve za evropske avtomobile, je njegova...