Avto

Oplov družinski combo v Sloveniji predpremierno v unikatni izvedbi

Opel combo se je v unikatni, ročno izdelani izvedbi s posebej zaščitenim prevozom kot predserijski izdelek za dva dni ustavil v Sloveniji.

Izpostavljamo

FINANCE
Avto
Prva vožnja s porschejem macanom e: konec bencinske in začetek električne romantike
Avto
AvtoMiloš Milač Prva vožnja s porschejem macanom e: konec bencinske in začetek električne romantike 8

Ekskluzivno - po terenskem poligonu in stezi Porschejevega centra v Leipzigu z novim električnim porschejem macanom, elektrozverino z več kot 600 konji, ki bo v celoti nadomestila bencinskega macana.

FINANCE
PMM
(Miloš živi trajnostno, 22. del): Primerjava – električni avto je že danes cenejši od bencinskega
Pametna mesta in mobilnost
Pametna mesta in mobilnostMiloš Milač (Miloš živi trajnostno, 22. del): Primerjava – električni avto je že danes cenejši od bencinskega 14

Električni avtomobili so tudi cenovno vse bliže primerljivim bencinskim. Po natančnem izračunu, ki vsebuje tudi spodbude Eko sklada, pa so lahko celo precej cenejši, dokazujem na podlagi novega domačega električnega avta – cupre born bold.

FINANCE
Manager
Moje najlepše in najbolj znamenite ceste sveta
Manager
ManagerMiloš Milač Moje najlepše in najbolj znamenite ceste sveta 4

Vzpon na Transfagarasan v Romuniji, Džebel Hafit v Abu Dabiju, Visoki Atlas v Maroku, Angeles Crest v Kaliforniji, prek otokov do Key Westa na Floridi ali preprosto med zavoji slovenskih biserov.

08.06.2018 03:48
Čas branja: 3 min

Oplov družinski enoprostorec combo je v posebni evropski karavani kot prvi izmed trojice tehničnih in oblikovnih trojčkov oziroma tesnih sorodnikov (druga dva sta citroën berlingo in peugeot rifter) obiskal Slovenijo.

V unikatni, ročno izdelani izvedbi se je s posebej zaščitenim prevozom – podobno kot lani opel GT concept – v predserijski izvedbi za dva dni ustavil v Sloveniji, in sicer na novinarski predstavitvi in naslednji dan še na našem dogodku Najboljši poslovni vozniki 2018. Nato je pot nadaljeval na Hrvaško.

Podrobnejši opis opla comba

V kampanji, podobni kot pred nekaj leti z novo astro, Opel nadaljuje inovativno uvajanje novosti na trge še pred dejanskim prihodom serijskih modelov. Z novim combom je tako prehitel precej bolj vidna tekmeca in bratranca – berlinga in rifterja.

Obenem pa je pokazal zelo sproščen pristop pri predstavitvi novinca – comba so v kampu Šobec razkrili junaki risanega filma Madagaskar. Podobno sproščen pristop je Opel pokazal leta 2012 pri novi astri GTC na Majorki, ko je v živahni predstavitvi povezal glasbeni okus govornikov in posameznih lastnosti astre GTC.

Junaki Madagaskarja, žirafa, zebra, povodni konj in lev, so prikazali uporabnost in dimenzije comba ter seveda družinski pridih, ki odlikuje potniške dostavnike kompaktnega razreda.

Novi combo je precej drugačen od prejšnjega, saj sloni na zasnovi PSA-dvojčkov, ne na fiatu doblu. Ta pa prinaša osnovo osebnega avtomobila, ne dostavnega, kot je veljalo za prejšnjo generacijo berlinga in partnerja. Dostavni combo bo zato predstavljen nekaj pozneje, ob koncu leta, medtem ko bo potniški na voljo že jeseni.

Novi combo je morda za Opel še bolj pomemben kot berlingo in rifter za Citroën in Peugeot, saj je bil doslej skoraj neviden v tem razredu na našem trgu. Novinec pa se naslanja na osnovo najuspešnejše skupine v tem razredu, še zlasti berlingo je že dolga leta nepremagljiv v prodaji potniških dostavnikov na našem trgu. Zato tudi novi combo računa na precej vidnejše prodajne rezultate kot v preteklosti.

Ob tem je tudi oblikovno poseben, zelo jasno sodi v Oplovo družino in se tako loči od francozov. V primerjavi z berlingom je combo opazno drugačen predvsem na prednjem delu, kjer ima klasično masko, žaromete z LED-trakom dnevnih luči v obliki bumeranga (posebnost znamke) in v primerjavi z berlingom zelo majhne meglenke v spodnjem delu odbijača.

Dimenzijsko pa je seveda enak kot zgoraj omenjena. Dolg je 4,4 ali 4,75 metra, v prtljažnik pa pospravi od slabih 600 oziroma 750 litrov prtljage do kar 2.693 ob podrti zadnji klopi (sedežna klop je lahko deljiva po tretjinah ali pa so tam trije ločeni sedeži).

Enaki so tudi motorji, 1,5-litrski turbodizel s Hidrijinimi učinkovitimi svečkami za hladni vžig optimus PSG ter 55, 74 oziroma 96 kilovati in 1,2-litrskim trivaljnim turbom z 81 oziroma 96 kilovati moči. Menjalnik bo ročni šeststopenjski ali samodejni osemstopenjski.

Glavne lastnosti comba so tudi izredno dobro izkoriščen prostor, drsna stranska zadnja vrata, veliko predalov za drobnarije, tudi v zadnjem delu stropa, kjer je predal dosegljiv iz kabine ali prtljažnika, ter zelo bogata varnostna oprema.

Novinec je dobil tudi kopico serijskih in doplačljivih asistenčnih sistemov, denimo projekcijski zaslon (head up display), opozorilo na nevarnost naleta z zaznavanjem pešcev in samodejnim zaviranjem v sili (forward collision alert with pedestrian detection and automatic emergency braking), naprej usmerjeno kamero Opel eye (Opel eye front camera), prepoznavanje prometnih znakov (speed sign recognition) in pomoč pri ohranjanju vozila na voznem pasu (lane keep assist).

Poleg tega pa še samodejni regulator hitrosti (automatic cruise control), sistem za pametno prilagajanje hitrosti (intelligent speed adaptation), opozorilo ob voznikovi utrujenosti (driver drowsiness alert), pomoč pri bočnem parkiranju za zaščito stranic (flank guard), ki je novost v Oplovi ponudbi sistemov za pomoč pri parkiranju in manevriranju. Vozniku pomaga pri počasnem zavijanju in ga opozori na morebitno tveganje trka stranice vozila ob oviro (stebriček, ogrado, zid ali drug vozilo).

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
Več o temi
Kliknite + poleg oznake in se prijavite na obveščanje. S klikom na ime posamezne oznake preverite seznam člankov.
OGLAS
FINANCE
Nepremičnine
Nepremičnine Kakšen mora biti kakovosten servis kosilnice

Vključevati mora vse potrebne preglede in popravila kosilnice oziroma vrtnega traktorja ali riderja – opravite ga pri strokovnjaku.

FINANCE
Avto
Zakaj je Opel skoraj izginil s slovenskega zemljevida in kako poteka njegova vrnitev
Avto
AvtoMiloš Milač Zakaj je Opel skoraj izginil s slovenskega zemljevida in kako poteka njegova vrnitev 5

Intervju z Draganom Nenadovićem, regijskim direktorjem Opla v Wallis Automotivu Europe

FINANCE
Avto
Novo opel astro bo poganjal tudi priključni hibrid
Avto
AvtoMiloš Milač Novo opel astro bo poganjal tudi priključni hibrid 9

Prihodnje leto bo na trg zapeljala nova opel astra, ki bo zasnovana na skupni osnovi skupine PSA EMP2. Poleg osnove bo od francozov prevzela tudi bencinski priključni hibrid, je potrdil šef Opla Michael Lochscheller.

FINANCE
Avto
Nova astra Oplu v Sloveniji prinaša novo energijo
Avto
AvtoMiloš Milač Nova astra Oplu v Sloveniji prinaša novo energijo 3

Nova opel astra prinaša mladostno razigranost, tehnično naprednost in, tako pravijo pri Oplu, iskrenost. Pri nas bo marca prihodnje leto, cene pa še niso znane.

FINANCE
Poplave in potresi: kako pametno zavarovati premoženje
PRO
Finance
Spletni dogodek
Redakcija Mojih financ Poplave in potresi: kako pametno zavarovati premoženje (PRO)
FINANCE
PMM
Mokka je budnica tudi za slovenski Opel
Pametna mesta in mobilnost
Pametna mesta in mobilnostMiloš Milač Mokka je budnica tudi za slovenski Opel

Včeraj je na trg zapeljala nova opel mokka – izstopajoč in igriv SUV B-razreda, ki je v prvi generaciji močno zaznamoval nemško znamko, v drugi pa je zanjo še bolj pomemben. Letos bo slovenske tablice dobilo 600 mokk.

FINANCE
Avto
To je nova Oplova zvezda
Avto
AvtoMiloš Milač To je nova Oplova zvezda

Opel po delih odkriva posamezne dele nove astre, ki jo bo v celoti predstavil jeseni, v Slovenijo pa bo zapeljala v začetku prihodnjega leta.

FINANCE
Avto
Veliki Opel z modernimi prijemi
Avto
AvtoMatej Kačič Veliki Opel z modernimi prijemi 6

Opel je k nam pripeljal obogateni veliki SUV grandland, ki od 27.600 evrov ponuja osvežen videz, veliko opreme in varnostnih sistemov, digitalno armaturno ploščo ter po želji hibridni pogon.