Članki

Aeroflot najresnejši kandidat za nakup Czech Airlinesa

Za češkega letalskega prevoznika se bo Aeroflot "spopadel" z Air France KLM, ki Čehom za delež ponuja 200 milijonov evrov
Avtor
avtor
23.03.2009 15:23
Čas branja: 1 min

aeroflot.1181215470.jpg

Ruski letalski prevoznik Aeroflot je danes oddal ponudbo za nakup 91,5-odstotnega deleža češke letalske družbe Czech Airlines (CSA). Rok za oddajo ponudb je se sicer izteče 30. septembra, za nakup češkega prevoznika pa se zanimajo tudi v francosko-nizozemskem letalskem prevozniku Air France-KLM.

Rusi naj bi ponujali 200 milijonov evrov

Ruska letalska družba, ki velja za enega od favoritov na omenjenem razpisu, bo sicer imela več uglednih tekmecev, med drugim tudi družbo Air France KLM, ki je že izrazila pripravljenost, da za nakup deleža v CSA odšteje 200 milijonov evrov.

Javni razpis za nakup deleža v CSA med drugim določa, da mora izbrani ponudnik zagotoviti, da bo CSA še naprej obdržala status češkega nacionalnega letalskega prevoznika, poleg tega pa tudi investirati v razvoj praškega letališča.

CSA je v preteklem letu za razliko od večine od ostalih evropskih letalskih družb poslovala z 18,8 milijona evrov dobička.

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.

Preberite tudi:

27.03.2008
20.11.2007
11.06.2007
07.06.2007
FINANCE
Transport in logistika
Zakaj velika letalska družba nagovarja potnike, naj se raje vozijo z vlakom?
Transport in logistika
Transport in logistikaNataša Koražija Zakaj velika letalska družba nagovarja potnike, naj se raje vozijo z vlakom? 29

Do zdaj so nas k odgovorni izbiri načina prevoza nagovarjale okoljske organizacije, zdaj pa so se tega lotili pri nizozemski letalski družbi KLM, ki je peti največji letalski prevoznik na svetu

Zgodbe
Bi prodali svojo letalsko karto za dodatne ugodnosti ali denarno nadomestilo?
ZgodbeBlaž Abe Bi prodali svojo letalsko karto za dodatne ugodnosti ali denarno nadomestilo? 2

Rešitev za manj prizemljenih potnikov in večje zaslužke letalskih prevoznikov

FINANCE
Kam leti letalski promet
Finance
Zmago Skobir Kam leti letalski promet 8

Tekma posameznih držav za pridobivanje zanimanja okleščenih letalskih prevoznikov bo neizprosna in polna domiselnih finančnih spodbud, s katerimi bodo regije in države poskušale pritegniti in pospešiti vzpostavljanje letalskih povezav.

AGROBIZ
Novice
Japonski letalski prevoznik se širi v kmečki turizem
Agrobiznis
NovicePetra Šubic Japonski letalski prevoznik se širi v kmečki turizem

S partnerskim podjetjem potnike vozijo na podeželje, kjer lahko kupijo lokalno pridelano hrano, na farmi, ki jo načrtujejo blizu letališča Narita, pa si bodo lahko nabrali jagode ali sladki krompir

FINANCE
PMM
Občina Logatec z družbo T-2 v nadgradnjo platforme Logatec Supermesto
PRO
Pametna mesta in mobilnost
Pametna mesta in mobilnostFinance prPRO Občina Logatec z družbo T-2 v nadgradnjo platforme Logatec Supermesto (PRO)

Platforma bo po besedah župana Berta Menarda služila kot centralno mesto za dostop do informacij in občinskih storitev za zaposlene na občini, občane ter obiskovalce. V prihodnosti nameravajo namreč vanjo dodati še več storitev, ki bodo olajšale komunikacijo z občino in uporabo občinskih storitev prek mobilnih ali spletnih aplikacij.