(Intervju) Avstrijka, ki je zasnovala šefa sipin Bližnjega vzhoda (Intervju) Avstrijka, ki je zasnovala šefa sipin Bližnjega vzhoda V moškem svetu avtomobilov se dame redko prebijejo v ospredje. Ena takšnih je Avstrijka Caroline Krismer, strojna inženirka in ekonomistka, ki se je kalila v Magni, se izpopolnjevala pri projektu za Lamborghini, v celoti vodila projekt maseratija GT in za češnjo na torti od začetka do konca vodila nastajanje prvega Rolls-Royceovega luksuznega terenca.
Grmi in postavlja se za 200 tisočakov, stane le 70 Grmi in postavlja se za 200 tisočakov, stane le 70 Ford mustang je huligan v družbi evropskih športnikov za podobno ceno, ki zna pritegniti tako zelo kot superšportniki za 200 in več tisočakov. Je avto, ki dvigne največ prahu za ceno, ki jo zahteva.
(Video) Sopotništvo oziroma kako »nujno« zlo obrnete v prihranke na celi črti (Video) Sopotništvo oziroma kako »nujno« zlo obrnete v prihranke na celi črti S pravim avtom in sopotništvom do desetkrat nižjih stroškov, pa še pozabljeno družabnost boste obudili v sicer samotnih jutrih
Bencinski focus proti dizelskemu – kako se izide večna dilema? Bencinski focus proti dizelskemu – kako se izide večna dilema? Vzporedno smo zapeljali dva najnovejša forda focusa s povsem različnima motorjema in ugotovili, da so razlike med dizlom in bencinarjem bolj simbolne; ali drugače: z nobenim ne boste zgrešili, le o svojih potrebah prej razmislite.

Letne cestne takse postajajo dnevne, futurizem v BTC ter vrhunci iz Volva, Kie in BMW

Čas branja: 2 min
06.04.2018  07:17
Aktualna vlada v zadnjih izdihljajih spreminja cestne takse in registracijo vozil, hkrati pa podpira enega najbolj futurističnih projektov pri nas – preobrazbo ljubljanskega BTC v sodoben laboratorij za samovozeče avtomobile. Na enem mestu smo zbrali tri izjemne avtomobile: zmagovalca svetovnega formata – volvo XC60, izjemno kio stinger in presenečenje iz ozadja – BMW serije 6 gran turismo. Teden pa je spet začinil Ekon Musk. Kaj je storil tokrat?
Letne cestne takse postajajo dnevne, futurizem v BTC ter vrhunci iz Volva, Kie in BMW

Več iz teme:  
Obveščaj me o novih člankih:  
Miro Cerar dodaj
Ana Turk dodaj
BTC dodaj
Jože Mermal dodaj
BMW dodaj

Potem ko je vlada Mira Cerarja odobrila novo uredbo o cestnih taksah, smo pod Alpami dobili nove številke za njen izračun. »Namesto letne takse bomo zdaj računali dnevno, komu to koristi?« se je spraševala Ana Turk, ki je v novi uredbi našla tudi nekaj prednosti. Avto boste denimo lahko registrirali za več kot leto dni.

Šef BTC Jože Mermal pa je v sredo napovedal razvoj testnega centra za samovozeče avtomobile. Že konec aprila se bo po Ameriški ulici sam (sicer pod nadzorom in v navzočnosti voznika) zapeljal audi A8, v prihodnje pa bo mesto na obrobju Ljubljane tržilo skoraj vse, kar je povezano z dobo avtomobilov brez voznika.

Test svetovnega avta leta 2018 – volva XC60 T8 z vrha ponudbe, z bencinskim in električnim motorjem, skupaj 407 konji in nadpovprečnimi lastnostmi na vseh področjih. S katerimi dobrotami je šved prepričal žirijo 82 novinarjev z vsega sveta?

Usedel sem se tudi v BMW serije 6 gran turismo in ugotovil, da gre morda za najboljši BMW ta hip, saj obuja že skoraj pozabljene vrednote. To je avto, ki z udobjem, prostorom in »človeško« višino odkriva čase, ko so bile limuzine najprej limuzine, šele nato športniki.

Matej se je zapeljal z najmočnejšo in najbolj razburljivo kio – stingerjem GT 3.3 T-GDi AWD, ki ga je navdušil s športnostjo in eleganco, vozno dinamiko in vse prej kot zasoljeno ceno.

Uroš si je v novi lakirnici BMW v Münchnu ogledal postopek nanosa in odkril, kako BMW M3 in M4 dobita svoji divji barvi. Janez je na slovenski premieri spoznal novi Mercedes-Benzov štirivratni kupe CLS, ki združuje karoserijsko čednost s tehnično naprednostjo. Letos računa na 30 slovenskih kupcev, ki pa bodo morali imeti v žepu vsaj 79 tisoč evrov.

Albina pa se je pozabavala s Teslo in ugotovila, da se nad ameriško družbo pod vodstvom Elona Muska v zadnjem času zgrinjajo oblaki – nesreča s smrtnim izidom vozila tesla X, vpoklic vozil tesla S ter zamude pri proizvodnji modela 3, ki naj bi Teslo iz izgubarskega prelevil v dobičkonosno podjetje.

Kot da to ni dovolj, je šef Tesle Motors Elon Musk na Twitterju objavil prvoaprilsko šalo ..., ki delnici Tesle ni najbolje dela.

Renault in Nissan pa naj bi pristala pod eno streho, doslej sta bila povezana v zvezo, v kateri ima Renault močnejšo vlogo.

Želim vam uspešen delovni teden!

Miloš Milač, urednik portala avto.finance.si

P. S.: Spremljajte nas tudi na Twitterju in Facebooku.


Več iz teme:  

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
AVTO
Novice
Novice Dizel na okoljskem piedestalu, elektrika pa na udaru termoelektrarn 26

Razburljiv teden je na plan potegnil stari dobri dizel - v obliki novih tožb BMW, Boscha in Volkswagna ter po drugi strani z okoljsko...

AVTO
Novice
Novice Rekordi Revoza in Porsche Slovenija in 600 ''konjska'' zverina iz Munchna

Skoraj poletni avtomobilski teden je minil v znamenju jubilejev, lestvice najvrednejših znamk in posledic domoljublja ameriškega...

AVTO
Novice
Novice Orjaki na poti elektrifikacije

Na angleškem podeželju smo preizkusili največjega range roverja, ki 51 kilometrov lahko prevozi le na elektriko, sicer pa ga poganja...

AVTO
Novice
Novice Nemci zabili nov žebelj v krsto dizla 4

Nemci bodo lahko omejili ali celo zaprli mesta za starejše dizle, uspešni Slovenec Tom Fux na novem položaju v evropski Toyoti, za...

AVTO
Novice
Novice Svetujemo kako do pravega avta, milijardni prihranki avtomatizacije in posledice dragega goriva

V obliki 35 nasvetov vam ponujam odgovore na večna vprašanja - kako do pravega avta, kako si izpogajati ugodno ceno, kakšen motor...

AVTO
Novice
Novice Napredni mercedes A, fordova pomlad in zapravljivi ministri

Razburljiv teden je prinesel prve vtise z novim mercedes-benzom razreda A, kar dva fordova SUV, ministre z najdražjimi avtomobili, pa tudi...

AVTO
Novice
Novice Kaj se dogaja s cenami dizlov, nesmisel bonitet in športniki prihodnosti

V tem tednu smo se poglobili v cene dizelskih avtomobilov v Nemčiji in v Sloveniji. Je nakup že ugodnejši in kakšne so navade...

SUBV
Članki
Članki TOP razpisi tega tedna: podjetniški sklad, občine ...

Objavljamo izbor sveže odprtih razpisov za subvencije