Članki

Toyota spet na udaru zaradi težav z zavorami

Iz ZDA in Japonske je prišlo več kot 100 pritožb zaradi težav z zavorami pri lani uvedenem modelu prius. Zaradi napake je prišlo do dveh prometnih nesreč v ZDA in ene na Japonskem
Avtor
avtor
03.02.2010 17:42
Čas branja: 1 min

Japonski avtomobilski koncern Toyota Motor je po nedavnih odpoklicih več milijonov vozil zaradi težav s pedali za plin zdaj doživel še en udarec. Nanj se je namreč v ZDA in na Japonskem vsul plaz več kot 100 pritožb zaradi težav z zavorami lani uvedeni novi generaciji modela prius. Med odpoklicanimi so tudi priusi, ki so bili proizvedeni med letoma 2004 in 2009. Zdaj pa je do težav prišlo tudi v lani uvedeni novi generaciji priusov.

Pritožbe prišle iz ZDA In Japonske

Ameriška uprava za varnost v cestnem prometu je prejela okrog 100 pritožb, ki se tičejo delovanja zavor v novem modelu priusa. V dveh primerih je prišlo do prometne nesreče s poškodbami. Japonsko ministrstvo za promet pa je od julija lani prejelo 14 pritožb zaradi težav z zavorami v priusih, pri čemer se je en primer končal z nesrečo s poškodbami. Japonske pritožbe zadevajo priuse, ki so bili proizvedeni na Japonskem. Ministrstvo je Toyoti, ki je sicer največji avtomobilski proizvajalec na svetu, naložilo, naj razišče predmet pritožb.

Zaradi težav s pedali za plin že 8,1 milijonov odpoklicev

Prodajo Toyote so v ZDA in drugod po svetu prizadeli že obsežni nedavni odpoklici vozil nekaterih njenih najbolje prodajanih modelov, ki jim botrujejo težave s pedali za plin. Skupno odpoklici zadevajo kar 8,1 milijonov vseh Toyotinih vozil.

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
OGLAS
FINANCE
Dražbe
Dražbe Občina Piran pripravlja dražbo nepremičnin

Lepa priložnost za zanimivo in varno naložbo

Preberite tudi:

02.02.2010
28.01.2010
03.02.2010
04.02.2010
FINANCE
Avto
Takšen je EKO avto sedanjosti s porabo tri litre in ceno 30 tisočakov
Avto
AvtoMiloš Milač Takšen je EKO avto sedanjosti s porabo tri litre in ceno 30 tisočakov 16

Upoštevaje subvencijo Ekosklada (4.500 evrov) toyota prius plug-in hybrid za 29.500 evrov ponuja prostoren, udoben, zelo prijeten in tih štirisedežnik z realno porabo le dobre tri litre.

FINANCE
Avto
Toyota vlaga v tovarno v Franciji, ustvarila bo 700 novih delovnih mest
Avto
AvtoMiloš Milač Toyota vlaga v tovarno v Franciji, ustvarila bo 700 novih delovnih mest

Japonska Toyota se je odločila razširiti proizvodnjo v tovarni v francoskem Valenciennesu, vanjo bo vložila 300 milijonov evrov, kar skupno investicijo povečuje na 1,4 milijarde evrov

FINANCE
Članki
Ritmi čisto po evropskem okusu
PRO
Članki
ČlankiFinance PRO Ritmi čisto po evropskem okusu (PRO)

Pri Toyoti so z novo generacijo priusa napovedali, da jih kupci ne bodo poznali več le po varnih in zanesljivih avtomobilih, ampak bo v ospredju tudi dinamika vožnje. S predstavitvijo revolucionarne modularne platforme TNGA so obljubo izpolnili.

FINANCE
Kaj se lahko naučimo od lanskih poplav?
PRO
Finance
Finance prPRO Kaj se lahko naučimo od lanskih poplav? (PRO)

Lanske katastrofalne poplave so bile posledica hudourniških voda. V pičlih 12 urah je padla četrtina povprečne letne količine padavin, kot je pade v Pomurju.

IZVOZNIKI
Novice
Špica snubi Japonce, da z manj dela dosežejo več
FINANCE
Manager
Zakaj spletne trgovine z lastno stranjo za spremljanje pošiljk prodajo več
PRO
Manager
SPLETNO POSLOVANJE
ManagerFinance prPRO Zakaj spletne trgovine z lastno stranjo za spremljanje pošiljk prodajo več (PRO)

Dostavne službe na svoji spletni strani za sledenje pogosto izpišejo statuse pošiljke tako, da številni kupci ne razumejo dobro, kje je njihova pošiljka. Lastna spletna stran podjetja je zaradi visoke obiskanosti hkrati tudi odlična možnost pospeševanja prodaje.