Novi clio – skoraj domači adut za nove zmage Novi clio – skoraj domači adut za nove zmage Renault clio je brez dvoma že desetletja najbolj slovenski avtomobil, z dobrimi štirimi metri dolžine v peti generaciji pa ob oblikovni evoluciji in za malo več denarja ponuja veliko tehnične sodobnosti in dobrega počutja.
Novi 2008 bo PSA izstrelil med velesile trga malih SUV Novi 2008 bo PSA izstrelil med velesile trga malih SUV Oglat, velik in tudi povsem električen 2008 cilja na prodajni vrh.
Nemci poskrbeli za rast prodaje avtov v Evropi, Hrvati so nam tesno za petami Nemci poskrbeli za rast prodaje avtov v Evropi, Hrvati so nam tesno za petami Prejšnji mesec je na evropskem avtomobilskem trgu prišlo do rahlega zasuka. Prodaja je prvič po lanskem avgustu zrasla, sicer za skromne štiri promile. Sosednja Hrvaška pa se je po prodaji avtov približala Sloveniji.
BMW F 750 GS & F 850 GS: herr Flick brez palice, očal in z rahlo skuštranimi lasmi BMW F 750 GS & F 850 GS: herr Flick brez palice, očal in z rahlo skuštranimi lasmi BMW srednji razred enduro motociklov F 750 GS in F 850 GS ponujata odlično združitev tehnike, vsakodnevne uporabnosti in sodobnih rešitev. Razlika med njima pa je večja, kot se morda zdi, tudi cenovno. Primerjava skoraj popolnih bavarcev.
Sto let francoskega kruha in iger ter zaključek v stari Ljubljani Sto let francoskega kruha in iger ter zaključek v stari Ljubljani Citroën je svojo stoletnico praznoval tudi v Ljubljani, z razstavo več kot 30 klasikov dolge in bogate zgodovine znamke.

Praznik dela Angležem odnesel proizvodnjo nove legende – defenderja

 

Več iz teme.

Obveščaj me o novih člankih:  
predstavitve vozil   dodaj
brexit   dodaj
Land Rover dodaj
Discovery dodaj
 
Čas branja: 1 min
02.05.2019  08:07
Dan pred praznikom dela je angleški Land Rover objavil novico, da bo popolnoma novega defenderja izdeloval v slovaški Nitri, ne v Angliji.
Praznik dela Angležem odnesel proizvodnjo nove legende – defenderja
Foto: Land Rover

Več iz teme:  
Obveščaj me o novih člankih:  
predstavitve vozil   dodaj
brexit   dodaj
Land Rover dodaj
Discovery dodaj

Land Rover je z objavo proizvodne lokacije potrdil govorice, da bo novega defenderja – popolnoma novo različico klenega terenskega avtomobili z 69-letno tradicijo izdeloval v isti tovarni kot model discovery, v slovaški Nitri, ki ima letno zmogljivost 150 tisoč vozil.

Natančen datum začetka proizvodnje ni znan, a glede na razkritje novega defenderja letošnjo jesen in začetek prodaje v začetku prihodnjega leta, ta ni prav daleč.

Land Rover je teden dni pred to novico objavil prve fotografije zamaskiranih defenderjev, ki po 67 letih zamenjujejo originalni model – tega je s skromnimi spremembami izdeloval od leta 1949 do 2016.

Z novim modelom so testni vozniki prevozili 1,2 milijona kilometrov. Slika prikazuje, da bo defender pravi robustni terenec s precejšnjo oddaljenostjo od tal, hišnimi oblikovnimi potezami in dvema različicama krajšo trivratno in daljšo petvratno.

Njegovi tekmeci bodo jeep wrangler, mercedes-benz G in toyota land cruiser.


Več iz teme:  

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
AVTO
Posel
Posel Volkswagnova elektrorevolucija dobiva ambiciozen slovenski epilog 15

Volkswagen vstopa v elektrodobo z novo generacijo električnih avtov in celostno storitvijo, ki bo elektrifikacijo približala tudi...

AVTO
Novice
Novice Mali in prefinjeni range, Teslin napad na Evropo in električne melodije

Range rover je klasika, ki prevzame znova in znova. Kljub visoki ceni. Govorim o najmanjšem evoqu s katerim sem prevozil 600 kilometrov po...

AVTO
Novice
Novice Dražji avti in naftni derivati, nov davek, pa še brexit je pred vrati

V tem tednu smo pisali predvsem o manj prijetnih premikih – analiziral sem cene avtomobilov v Sloveniji in ugotovil, da do tolikšne...

AVTO
PAL
PAL BMW serije 3: sposobnost razvajati in zabavati 3

Nova serija 3 je občutno večja, vendar lažja, zmogljivejša in varčnejša. Poleg tega ni izgubila glavnih sposobnosti – razvajati in...

FINANCE
Članki
Članki Evropske volitve: Koliko zaslužijo poslanci, koliko davkov plačajo in kakšne pokojnine dobijo 6

Do kakšnih prejemkov so upravičeni poslanci evropskega parlamenta

FINANCE
Članki
Članki Če bi prišlo do trdega brexita, bi VB za uvoz avtov uvedla 10-odstotno carino 7

Britanska vlada je danes naznanila, da bi v primeru trdega brexita za uvoz na britanski trg večinoma uvedla ničelne carine – a ne za...