(Prva vožnja) Toyota rav4 hybrid: pionirski SUV se je vrnil h koreninam (Prva vožnja) Toyota rav4 hybrid: pionirski SUV se je vrnil h koreninam Obline so zamenjale oglate poteze, trebuh se je (podatki za ameriško različico) dvignil s 16 na skoraj 21 centimetrov, RAV4 pa je znova postal pravi SUV. V osnovi takšen kot pred 24 leti, a večji, prostornejši in hibriden. Po prvih vožnjah se zdi, da bo ponudil dobro kupčijo.
Novomeščan je v Bahrajn odpeljal slovensko kolesarsko elito in jim pripeljal še prestižni McLaren Novomeščan je v Bahrajn odpeljal slovensko kolesarsko elito in jim pripeljal še prestižni McLaren Bo Novo mesto odgriznilo del pogače v sodelovanju kolesarske ekipe Bahrain Merida in britanskega avtomobilista?
Nizozemec v ZDA: zapustil je vse, le Volvu je zvest že 56 let Nizozemec v ZDA: zapustil je vse, le Volvu je zvest že 56 let Leo Gabriels je 75-letni Nizozemec, ki je že daljnega leta 1962 zapustil domače ognjišče, odšel s trebuhom za kruhom čez Atlantik in na koncu pristal v Kaliforniji, kjer že 40 let vodi Volvovo delavnico.
(Prva vožnja) lexus UX250h: končno pravi za malo širše množice (Prva vožnja) lexus UX250h: končno pravi za malo širše množice Predpremierno in ekskluzivno, kar pol leta pred prihodom na trg, smo sedli za volan novega lexusa UX 250h, kompaktnega športnega terenca z iskrivim hibridnim pogonom, imenitno izdelavo in materiali ter tako mladostno dušo, da utegne znamki priskrbeti precej širši krog kupcev.
(Intervju) Avto ni dovolj, kupcu je treba pomagati pri vstopu v elektrodobo (Intervju) Avto ni dovolj, kupcu je treba pomagati pri vstopu v elektrodobo Intervju s Francijem Bolto, direktorjem znamke Audi v Porscheju Slovenija

(intervju) Kako se globalno podjetje pripravlja na nenehne disrupcije

 

Več iz teme.

Obveščaj me o novih člankih:  
avtomobilska industrija   dodaj
intervju   dodaj
PKP   dodaj
Armin Messerer dodaj
Mahle Group dodaj
 
Čas branja: 2 min
02.10.2018  14:00  Dopolnjeno: 02.10.2018 17:28
Armin Messerer bo na PKP govoril o sprejemanju strateških in taktičnih odločitev v podjetju
(intervju) Kako se globalno podjetje pripravlja na nenehne disrupcije
Foto: Osebni arhiv

Obveščaj me o novih člankih:  
avtomobilska industrija   dodaj
intervju   dodaj
PKP   dodaj
Armin Messerer dodaj
Mahle Group dodaj

Armin Messerer je direktor oddelka za mehatronske električne pogone in dodatno opremo v podjetju Mahle Group. V podjetju Mahle se je preskusil v različnih vlogah, med drugim je bil direktor oddelka za prodajo, načrtovanje in korporativno načrtovanje, od leta 2016 pa je, kot že rečeno, direktor oddelka za mehatronske električne pogone in dodatno opremo. Na 20. Poslovni konferenci Portorož, ki bo 15. in 16 novembra, bo govoril o dolgoročnih scenarijih kot podlagi za sprejemanje strateških in taktičnih odločitev v podjetju.

Na PKP boste govorili o sprejemanju strateških in taktičnih odločitev. Kako sprejemati take odločitve v obdobju nenehnih disrupcij in kaj vpliva na te odločitve?

V družbi Mahle delujemo z osnovnim scenarijem do leta 2030 in s štirimi dodatnimi scenariji, ki opisujejo vpliv morebitnih megatrendov na avtomobilsko industrijo in pogonske tehnologije po regijah. Letno te scenarije in njihov vpliv »prenesemo« na naše podjetje ter tako pripravimo poslovno strategijo, tehnološki načrt in proizvodnjo glede na različne možne razvoje na trgu.

Nekatere spremembe so postopne, druge hitre. Kako te scenarije vpletete v oblikovanje odločitev?

Različne dinamike teh sprememb so vključene v naše scenarije. Nenehno skrbimo, da ob hitrih spremembah ravnamo pravočasno in lahko vodstvo v različnih poslovnih enotah sprejme takojšnje odločitve.

Kako tarife in razne trgovinske vojne vplivajo na vaš vsakodnevni posel in načrtovanje za prihodnost?

Smo globalni igralec, razvoj in proizvodnjo imamo začrtano tako, da stranke v regiji oskrbujemo prek podjetja v tej regiji. A vseeno, tarife dražijo stroške materiala. Upočasnitev gospodarske rasti zaradi tarif pomeni tveganje za trg vozil na sploh in s tem višanje cen vozil.

Avtomobilska industrija se srečuje z velikimi spremembami. Kako se kot dobavitelj tem podjetjem odzivate na vse te spremembe? Sploh morate?

Svoj nabor izdelkov smo povečali z inovativnimi sistemi, zato da smo lahko dober partner svojim strankam tudi za hibridne ali električne pogone. Naša »dvojna strategija« je podlaga za to, da smo strankam na voljo za oboje – za nadaljnjo optimizacijo pogonskih agregatov z motorji z notranjim izgorevanjem ter vzpostavitev inovativnih hibridnih in električnih pogonskih sklopov.

Kako vidite prihodnost avtomobilske industrije?

Rast prebivalstva in BDP bo pomenila večje povpraševanje po prevozu in logističnih rešitvah. Avtomobilska industrija bo omogočila ta razvoj in z uvedbo nadaljnjih optimiziranih motorjev z notranjim izgorevanjem ter elektrificiranih in čistih električnih pogonov zagotovila vzpostavitev trajnostnih rešitev za globalno mobilnost.Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
FINANCE
Članki
Članki Britanska vlada je objavila napotke za scenarij izstopa brez dogovora

Napotki so precej tehnični, nanašali naj bi se na več kot 80 področij, v prvih 31 pa vlada denimo daje splošne nasvete za podjetja v...

AVTO
Posel
Posel Bodo nove meritve izpustov avte podražile? Furs pravi, da ne nujno. Avtotrgovci pravijo, da ja

Prvi september je avtomobilskim proizvajalcem prinesel nove zahteve po čistejših motorjih; pogledali smo, kaj lahko zaradi tega...

FINANCE
Nemška naročila upadla tudi julija, zlasti zaradi manj naročil iz tujine

Julijski podatki o zmanjšanju novih naročil za nemška industrijska podjetja po ocenah analitikov kažejo, da nemške tovarne niso imune...

FINANCE
Članki
Članki Nemška borza spreminja indekse DAX 2

Pri Deutsche Börse, operaterju nemške borze, bodo septembra spremenili sestavo treh borznih indeksov iz družine DAX, tudi zaradi odprave...

FINANCE
Članki
Članki Velika revizorska četverica še vedno pod drobnogledom 2

Še vedno teče razprava, kako bi bilo mogoče reorganizirati delovanje velike revizorske četverice – družb EY, Deloitte, KPMG in PwC...

FINANCE
Članki
Članki Higiena pri prehajanju z javnega položaja v zasebni sektor 3

Pojav vrtljivih vrat – ko posamezniki na istem področju prehajajo s položajev v javni upravi na položaje v zasebni sektor – je lahko...

FINANCE
Članki
Članki Iskanje skupnega 1

Težave mladih in starejših so lahko zelo podobne, zato je odgovore najbrž pametno iskati dialoško.

FINANCE
Članki
Članki (v grafih) Zakaj se moramo pogovarjati o demografiji 19

V osmih grafih ponujamo osnovne izzive na slovenskem trgu dela, za mlade in starejše ter za odločevalce in družbo kot celoto.