Vroča nemka z obilo, prevečkrat spregledane, bencinske romantike Vroča nemka z obilo, prevečkrat spregledane, bencinske romantike Insignia je privlačna in nevsiljiva avtocestna limuzina, ki v marsikaterem pogledu preseneti. Z 1,6 litrskim turbobencinskim motorjem s 147 kilovati (200 konjskimi močmi) ponuja romantično kombinacijo, ki jo danes na žalost kupci prepogosto spregledajo.
Anže Kopitar se je iz mercedesovega kupeja CLS presedel v luksuzni terenec GLE Anže Kopitar se je iz mercedesovega kupeja CLS presedel v luksuzni terenec GLE Najuspešnejši slovenski hokejist Anže Kopitar je na obisku v Sloveniji prejel novega jeklenega konjička. Odslej se bo v domačih krajih vozil z luksuznim terencem mercedes-benz GLE.
Svetovni avto leta 2019: velika zmaga jaguarja I-pacea, kipci še audiju A7, mclarnu 720S in suzukiju jimnyju Svetovni avto leta 2019: velika zmaga jaguarja I-pacea, kipci še audiju A7, mclarnu 720S in suzukiju jimnyju V New Yorku smo danes razglasili že 15. zmagovalce izbora Svetovni avto leta. Največ odličij je prejel jaguar I-pace.
Mercedes, v katerem se bodo vozili tudi milenijci Mercedes, v katerem se bodo vozili tudi milenijci Še ena vroča srebrna puščica s pečatom Roberta Lešnika. CLA je izjemno pomemben mercedes. Kar 70 odstotkov kupcev je novih, mlajših strank, kar tri četrtine teh pa jih ostane zvestih znamki.

Konkretna limuzina za 13 tisočakov

Čas branja: 2 min
23.08.2016  11:50  Dopolnjeno: 23.08.2016 11:51
Globalen avto, v preteklosti petvratnik, sedaj limuzina, na naše ceste prihaja v osveženi izvedbi. Kaj ponuja najbolje prodajan avto na svetu in kakšne cilje ima z njim slovenski distributer?
Konkretna limuzina za 13 tisočakov
Toyotin globalni avto nosi najbolj priljubljeno obliko na svetu - limuzinsko. Presenečeni? Ja, evropski okus je precej drugačen kot globalni, tudi dizelski motorji so predvsem v naši domeni, Azijo, ZDA, Avstralijo in druge trge poganja bencin.

Več iz teme:  
Toyota > CD >
Obveščaj me o novih člankih:  
Toyota dodaj
CD dodaj

p(Toyota#Toyota) corolla je svojevrstna legenda, čeprav se s to oznako ne more ravno poistovetiti vsaka celina, denimo Evropa. V 50 letih je toyotin kompaktnež našel rekordnih 43 milijonov kupcev, osvojil je ZDA in Azijo, v Evropi ki ljubi petvratnike, ne pa tudi kompaktnih limuzin, pa je pustila manjši pečat. Osvežena corolla na naš trg prinaša sodobnejšo tehniko, bolj svež videz in uporabnost za ceno clia ali yarisa - osnovna izvedenka namreč stane le 12.950 evrov.

O corolli zgovorno poročajo spodnje vrstice, zakaj se je ta avto zapisal v zgodovino?

Zakaj se corolla v Aziji in v ZDA prodaja precej bolje kot v Evropi?

Obenem je corolla uspešna še danes, letos je bila ponovno najbolje prodajan avto na svetu.

Prelomnice najbolje prodajanega avta na svetu

  • 43 milijonov izdelanih vozil
  • 16 tovarn
  • Prodaja v 150 državah
  • Zadnjih 40 let je bila vsakih 40 sekund izdelana ena corolla
  • 11 generacija
  • Najbolje prodajan avto na svetu v 1/2 2016
  • Pomeni 20 odstotkov Toyotine proizvodnje
  • Glavna trga sta Azija in ZDA
  • Nastopala je v 646 filmih in TV oddajah po vsem svetu

In kaj je novega pri corolli z letnico 2016? Novi LED žarometu, kromirani elementi, maska, v podrobnostih dodelana potniška kabina z boljšo plastiko in sedempalčnim zaslonom na dotik. Paket varnostnih sistemov TSS (Toyota safety system), serijski od druge opreme luna naprej; poznamo ga že iz aurisa in avensisa. Poleg tega pa še na novo sestavljen nabor serijske opreme, ki je nekaj bogatejši kot prej in nov cenik, ki se vsaj v spodnjem delu začne tam kot pri corolli pred osvežitvijo.

Osnovna corolla 1,33 terra s 73 kilovati (s klimatsko napravo, CD MP3 radiom, sedmimi zračnimi blazinami in še čem) stane 12.950 evrov, kar je zelo ugodno za 4,62 metra dolgo limuzino z 2,7 metrskim medosjem in prostorno kabino ter 452 litrskim prtljažnikom. Bolj zahtevni bodo posegli po opremi luna (sedempalčni zaslon, TSS,...), ki pomeni skok na 16.550 evrov. Bencinski motor 1,6 s 97 kilovati je tisoč evrov, za dizelski 1.4 s 66 kilovati pa boste odšteli še 800 evrov več. Najdražja corolla s paketom opreme sol stane skoraj 22 tisoč evrov.

Slovenski distributer letos računa na prodajo sto coroll, najbolj uspešno leto v zadnji desetletki je bilo 2007, ko je vnovčil 132 coroll.

​​​​​​​Foto: Miloš Milač

Poslovni avto leta 2019

Glasujte za najboljši avto leta v petih kategorijah: službeni, poslovni, managerski, EKO avto in luksuzni terenec.
Glasovanje poteka do 20. maja.

 

Več iz teme:  
Toyota > CD >

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
FINANCE
Članki
Članki Je Snapchat povozila konkurenca, ker mu je v zelje skočil Instagram?

So delnice Snapa dober mesec dni po začetku borzne kotacije privlačna naložba ali pač ne? Vprašali smo analitike

FINANCE
Članki
Članki Dobra novica: Evroposlanci podprli znižanje DDV za e-knjige in digitalne naročnine 1

Če bodo spremembo sredi meseca potrdile še države članice, e-knjige in digitalne naročnine ne bodo več obdavčene višje kot tiskane...

FINANCE
Članki
Članki Je EU je po tihem že posekala ZDA v rasti BDP? 11

V minulih letih smo se navadili brati, da ameriško gospodarstvo okreva veliko močneje od evropskega. Pa to še drži?

FINANCE
Članki
Članki (novi krog pogajanj o brexitu) Bosta EU in Velika Britanija zbližali stališča?

V Bruslju se ob 17. uri začenja tretji krog britansko-evropskih pogajanj o brexitu; med težjimi je vprašanje o finančnih obveznostih V....

FINANCE
Članki
Članki Češki predsednik Zeman bi raje izgubil sredstva EU kot sprejel begunce 6

Iz višegrajskih članic so se burno odzvali na odločitev Sodišča EU, da zavrne njihovo tožbo proti evropskim begunskim kvotam; zdaj se...

FINANCE
Članki
Članki Ko centralni bančniki zrejo v inflacijske krivulje 2

Kje je inflacija na dolarskem in evrskem območju – ter kaj trg pričakuje od tokratnega zasedanja ameriške centralne banke Fed