Bil je že čas, električni audi e-tron Nemčijo vrača na vrh avtoindustrije Bil je že čas, električni audi e-tron Nemčijo vrača na vrh avtoindustrije Prvi povsem električni audi e-tron obljublja velik napredek v razvoju, poleg zmogljivega motorja in baterije ponuja prestižno izkušnjo, kopico uporabnih rešitev in razumno ceno pod 80 tisoč evrov.
Zakaj Slovenci svoja luksuzna vozila registrirajo na Slovaškem? Zakaj Slovenci svoja luksuzna vozila registrirajo na Slovaškem? Z nakupom in registracijo močnejših vozil v drugih državah se nekateri ognejo davku na motorna vozila, najbolj iznajdljivi tudi DDV
Kupejevsko-karavanska kia, ki vabi z oblinami in prostornostjo Kupejevsko-karavanska kia, ki vabi z oblinami in prostornostjo Nova kia proceed ob presenetljivih linijah navdušuje še s prostornostjo. Na voljo bo s štirimi motorji, trg pa bo napadla v začetku leta 2019.
Vozniška poslastica za uspešne očete Vozniška poslastica za uspešne očete Bmw 4 gran coupe umetelno združuje videz dvovratne različice z uporabnostjo štirivratne limuzine, oplemeniten z M športnim paketom, xDrive pogonom ter 252-konjskim turbobencincem pa pomeni tudi vozniško poslastico.
Kako se prvič v zgodovini povezujeta klasična energetika in transport Kako se prvič v zgodovini povezujeta klasična energetika in transport Kako se je Petrol spremenil iz naftne v energetsko družbo, zdaj pa odkriva nove možnosti povezovanja električne infrastrukture in prevoza

Konkretna limuzina za 13 tisočakov

Čas branja: 2 min
23.08.2016  11:50  Dopolnjeno: 23.08.2016 11:51
Globalen avto, v preteklosti petvratnik, sedaj limuzina, na naše ceste prihaja v osveženi izvedbi. Kaj ponuja najbolje prodajan avto na svetu in kakšne cilje ima z njim slovenski distributer?
Konkretna limuzina za 13 tisočakov
Toyotin globalni avto nosi najbolj priljubljeno obliko na svetu - limuzinsko. Presenečeni? Ja, evropski okus je precej drugačen kot globalni, tudi dizelski motorji so predvsem v naši domeni, Azijo, ZDA, Avstralijo in druge trge poganja bencin.

p(Toyota#Toyota) corolla je svojevrstna legenda, čeprav se s to oznako ne more ravno poistovetiti vsaka celina, denimo Evropa. V 50 letih je toyotin kompaktnež našel rekordnih 43 milijonov kupcev, osvojil je ZDA in Azijo, v Evropi ki ljubi petvratnike, ne pa tudi kompaktnih limuzin, pa je pustila manjši pečat. Osvežena corolla na naš trg prinaša sodobnejšo tehniko, bolj svež videz in uporabnost za ceno clia ali yarisa - osnovna izvedenka namreč stane le 12.950 evrov.

O corolli zgovorno poročajo spodnje vrstice, zakaj se je ta avto zapisal v zgodovino?

Zakaj se corolla v Aziji in v ZDA prodaja precej bolje kot v Evropi?

Obenem je corolla uspešna še danes, letos je bila ponovno najbolje prodajan avto na svetu.

Prelomnice najbolje prodajanega avta na svetu

  • 43 milijonov izdelanih vozil
  • 16 tovarn
  • Prodaja v 150 državah
  • Zadnjih 40 let je bila vsakih 40 sekund izdelana ena corolla
  • 11 generacija
  • Najbolje prodajan avto na svetu v 1/2 2016
  • Pomeni 20 odstotkov Toyotine proizvodnje
  • Glavna trga sta Azija in ZDA
  • Nastopala je v 646 filmih in TV oddajah po vsem svetu

In kaj je novega pri corolli z letnico 2016? Novi LED žarometu, kromirani elementi, maska, v podrobnostih dodelana potniška kabina z boljšo plastiko in sedempalčnim zaslonom na dotik. Paket varnostnih sistemov TSS (Toyota safety system), serijski od druge opreme luna naprej; poznamo ga že iz aurisa in avensisa. Poleg tega pa še na novo sestavljen nabor serijske opreme, ki je nekaj bogatejši kot prej in nov cenik, ki se vsaj v spodnjem delu začne tam kot pri corolli pred osvežitvijo.

Osnovna corolla 1,33 terra s 73 kilovati (s klimatsko napravo, CD MP3 radiom, sedmimi zračnimi blazinami in še čem) stane 12.950 evrov, kar je zelo ugodno za 4,62 metra dolgo limuzino z 2,7 metrskim medosjem in prostorno kabino ter 452 litrskim prtljažnikom. Bolj zahtevni bodo posegli po opremi luna (sedempalčni zaslon, TSS,...), ki pomeni skok na 16.550 evrov. Bencinski motor 1,6 s 97 kilovati je tisoč evrov, za dizelski 1.4 s 66 kilovati pa boste odšteli še 800 evrov več. Najdražja corolla s paketom opreme sol stane skoraj 22 tisoč evrov.

Slovenski distributer letos računa na prodajo sto coroll, najbolj uspešno leto v zadnji desetletki je bilo 2007, ko je vnovčil 132 coroll.

​​​​​​​Foto: Miloš Milač

Več iz teme:  
Toyota > CD >

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
FINANCE
Trendi
Trendi Afrika na Siciliji

Najjužnejši del Sicilije je precej afriški. Pri hrani je v ospredju kuskus, v arhitekturi, recimo, preproste nizke bele hiše z ravnimi...

AVTO
Testi
Testi Moč, uporabnost in brezhibnost v seksi telesu 2

BMW 425d gran coupe odlično združuje uporabnost kombilimuzine ter čare kupeja, ob atraktivnem videzu in že kar malce perverzni...

FINANCE
Trendi
Trendi Ona je – Alma

MODNA ZGODBA

AVTO
Novosti
Novosti S prenovo je »mali Ferrari« pridobil tudi nekaj mišic

Fiatov specialist Abarth pri nas za enak denar kot prej ponuja prenovljeni model 595, poleg rahlih kozmetičnih sprememb in sladkorčkov v...

FINANCE
Trendi
AVTO
Novice
Novice Reportaža: Kaj vozijo bogati, a preudarni Vikingi 20

Norveška, druga najbogatejša evropska država za Luksemburgom, se koplje v nafti, a v nasprotju z nastopaškimi Arabci in Rusi Norvežani...