Avto

Citroën s šaljivostjo nad tekmece, ki vladajo z zrelostjo

Novi citroën C3 je seksi, čokat in neobičajen avto B razreda. Z oblikovnimi potezami C4 cactusa želi prepričati mlajše kupce kot doslej

Izpostavljamo

FINANCE
Avto
Prva vožnja s porschejem macanom e: konec bencinske in začetek električne romantike
Avto
AvtoMiloš Milač Prva vožnja s porschejem macanom e: konec bencinske in začetek električne romantike 8

Ekskluzivno - po terenskem poligonu in stezi Porschejevega centra v Leipzigu z novim električnim porschejem macanom, elektrozverino z več kot 600 konji, ki bo v celoti nadomestila bencinskega macana.

FINANCE
PMM
(Miloš živi trajnostno, 22. del): Primerjava – električni avto je že danes cenejši od bencinskega
Pametna mesta in mobilnost
Pametna mesta in mobilnostMiloš Milač (Miloš živi trajnostno, 22. del): Primerjava – električni avto je že danes cenejši od bencinskega 14

Električni avtomobili so tudi cenovno vse bliže primerljivim bencinskim. Po natančnem izračunu, ki vsebuje tudi spodbude Eko sklada, pa so lahko celo precej cenejši, dokazujem na podlagi novega domačega električnega avta – cupre born bold.

FINANCE
Manager
Moje najlepše in najbolj znamenite ceste sveta
Manager
ManagerMiloš Milač Moje najlepše in najbolj znamenite ceste sveta 4

Vzpon na Transfagarasan v Romuniji, Džebel Hafit v Abu Dabiju, Visoki Atlas v Maroku, Angeles Crest v Kaliforniji, prek otokov do Key Westa na Floridi ali preprosto med zavoji slovenskih biserov.

04.07.2016 11:03
Dopolnjeno: 04.07.2016 11:10
Čas branja: 2 min
Citroën s šaljivostjo nad tekmece, ki vladajo z zrelostjo
Novinec je dolg 3,99 metra (+ 5 centimetrov), širši za dva in v medosju daljši za sedem centimetrov, kar obljublja ugodne prostorske razmere v kabini.

Francoski Citroën je predstavil novi avto nižjega razreda, naslednika mestnega C3, ki se bo od tekmecev ločil predvsem po drzni in šaljivi obliki. Prodajne številke v tem razredu sicer kažejo, da gredo najbolje v denar klasiki tega razreda - že osem let stara fiesta, klasični polo, dinamični clio in corsa kot edina res sveža predstavnica.

Citroen-C3-2017-1600-0a.1467622218.jpg.c.960px.jpg

"Petvratnik bo na trg prinesel sodobnost in svežino, to je nekaj, kar so kupci pogrešali," je za Autonews povedal vodja modelov prihodnosti v Citroënu Pierre Monferrini in dodal, da je novi C3 sicer v srcu nižjega razreda, a obenem ponuja nekaj drugačnega, predvsem z vidika oblike.

"Želimo osvojiti nove kupce, predvsem mlajše. Imamo seksi, čokat in precej neobičajen avto za ta razred, je komentirala prva dama Citroëna Linda Jackson.

Naš intervju z Lindo Jackson: Angležinja, ki podira klišeje sveta avtomobilov

Citroen-C3-2017-1600-08.1467622263.jpg.s.960px.jpg

Takšen pristop je Citroën izbral, ker želi prepričati mlajše kupce kot doslej, povprečno starostno mejo bi rad premaknil iz 59 na 50 let.

Oblikovna smer je bila logična, podobnost s hišnim C4 cactusom, na boku ga namreč prav tako krasijo gumijaste zaščite air bumps, na prednjem delu tudi večjim C4 picassom. Novi C3 je obenem zrasel v merah, saj je imel v tem v primerjavi s tekmeci še nekaj rezerve. Novinec je dolg 3,99 metra (+ 5 centimetrov), širši za dva in v medosju daljši za sedem centimetrov, kar obljublja ugodne prostorske razmere v kabini.

Novi C3 bodo poganjali že znani motorji, trivaljni 1,0 in 1,2 litrski z močjo od 50 do 81 kilovatov ter 1,6 litrski dizelski BlueHDI s 55 in 73 kilovati.

Citroen-C3-2017-1600-43.1467622294.jpg.o.960px.jpg

Citroën bo novega C3 izdeloval na Slovaškem, v prvem polnem letu naj bi zapolnil več kot polovico kapacitete tovarne, ki zmore izdelati 300 tisoč vozil na leto, do leta 2018 pa se bo povečala na 360 tisoč voziol letno. Lani je C3 v Evropi prepričal 123 tisoč kupcev in si odrezal 4,5 odstoten dežen v vodilnem evropskem segment majhnih vozil - ta je v 2015 znašal 2,7 milijona vozil.

Na vrhu prodajne lestvice so bili že dolgo znani, celo ostareli in zreli modeli ford fiesta, volkswagen polo, renault clio in edina sveža med uspešnimi - opel corsa s prodajo med 250 in 308 tisoč vozil. V prvem četrtletju letos je C3 dobil nov zagon, prodajne akcije so njegovo prodajo povečale za 14 odstotkov na 35.446 vozil. Lani in letos je v Evropi pristal na devetem mestu razreda.

Na našem trgu je lani našel 453 kupcev in si izboril sedmo mesto v B razredu majhnih vozil, v prvih polletju letos je delež C3 v B segmentu v Sloveniji padel na 3,68 odstotke, našel je 246 kupcev.

citroen C3

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
Več o temi
Kliknite [+] poleg oznake in se prijavite na obveščanje. S klikom na ime posamezne oznake preverite seznam člankov.
FINANCE
Avto
Še en volkswagen, ki bo povzročil vihar na slovenskem trgu
Avto
AvtoMiloš Milač Še en volkswagen, ki bo povzročil vihar na slovenskem trgu 40

Ne tako majhen, precej drag, a vsebinsko zelo bogat in očitno zelo trendovski volkswagen T-roc se je postavil nad tekmece. Že letos želi na sam prodajni vrh, prepričal naj bi 1.800 Slovencev.

FINANCE
Avto
Rekordi Volkswagna: šest milijonov vozil v svetu, tri milijone na Kitajskem
Avto
AvtoMiloš Milač Rekordi Volkswagna: šest milijonov vozil v svetu, tri milijone na Kitajskem

Nemška avtomobilska znamka Volkswagen je lani dosegla vsaj dva pomembna mejnika, v svetu je prvič presegla proizvodnjo šest milijonov vozil, na Kitajskem pa prodajo tri milijone vozil

FINANCE
(Revija Prevozi) Slovenska bitka s kitajskimi zmaji
PRO
Finance
Redakcija Prevozi (Revija Prevozi) Slovenska bitka s kitajskimi zmaji (PRO)

Vabimo vas k brezplačnemu prenosu revije Prevozi.

FINANCE
Avto
Avtomobili, ki premikajo meje mobilnosti in belgijski boj z goljufi
Avto
AvtoMiloš Milač Avtomobili, ki premikajo meje mobilnosti in belgijski boj z goljufi

Električni teden so zaznamovali novi nissan leaf, celostno zelo dober avto za katerega verjamem, da bo prinesel nov premik na trg električnih avtomobilov. Ponovno sem primerjal dizelski in hibridni BMW, tokrat petici z oznako 520d in 530e, izid je zanimiv. Preverili smo še evropsko prodajo avtov, avtomobilski salon v Detroitu in se poglobili v dva SUV ter dva prava terenca. Res je, niso še izumrli!

FINANCE
Avto
Dobro leto za slovenski Ford
Avto
AvtoMiloš Milač Dobro leto za slovenski Ford 1

Rast večja od povprečja na trgu, kopica novosti v letu 2018 in novi focus v zadnjem četrtletju

IZVOZNIKI
Novice
Legendarna transitova zmogljivost
Izvozniki.si
NoviceSpletni oglasi Legendarna transitova zmogljivost
FINANCE
Avto
V Detroitu slavijo terence in poltovornjake, kaj pa bomo vozili v Evropi?
Avto
AvtoUroš Božin V Detroitu slavijo terence in poltovornjake, kaj pa bomo vozili v Evropi?

Zadržan nastop evropskih proizvajalcev so dopolnili trojica iz Detroita in japonski proizvajalci