Najmanjši volkswagnov križanec z veliko potenciala Najmanjši volkswagnov križanec z veliko potenciala T-cross je veliko več, kot le privzdignjen ter za tisočaka in pol dražji VW polo. Mladostnega videza, z veliko možnostmi individualizacije in prilagojen aktivnemu življenjskemu slogu navduši vse generacije, na majorških cestah pa je prepričal tudi za volanom.
Avtomobilski eksoti, ki so pridobili ali izgubili največ vrednosti Avtomobilski eksoti, ki so pridobili ali izgubili največ vrednosti V luči ženevskega avtosalona so pri JBR Capitalu pripravili lestvici ženevskih avtomobilov, ki so naložbo lastnikov oplemenitili ali pa precej osiromašili.
Evropa in Kitajska – (pre)veliko breme za ameriški Ford? Evropa in Kitajska – (pre)veliko breme za ameriški Ford? Ameriški Ford je lani, predvsem zaradi izgub v Evropi in na Kitajskem, zmanjšal dobiček pred davki za 37 odstotkov. Šef Forda si je kljub temu prislužil povišek.
Kazen zaradi dizelskih motorjev sklestila Audijev dobiček Kazen zaradi dizelskih motorjev sklestila Audijev dobiček Audijev operativni dobiček je lani upadel za 32,3 odstotka, na 3,53 milijarde evrov. Za levji delež zmanjšanja so krivi kazen münchenskega sodišča in drugi stroški, povezani z afero Dieselgate. Napovedi za 2019 so boljše.
Tesla razkrila model Y, evropske cene bodo krepko višje kot ameriške Tesla razkrila model Y, evropske cene bodo krepko višje kot ameriške Privzdignjena tesla model 3 – model Y med kupce prihaja konec leta 2020, osnovna različica pa leta 2021. Že zdaj pa je jasno, da bodo evropske cene zanjo od 20 do 26 odstotkov višje kot ameriške.

Škoda superb: Modna oblačila poslovne Čehinje

Čas branja: 2 min
14.04.2016  23:00
Nova škoda superb se je znebila staromodnega in zadržanega videza, v elegantnih novih oblačilih pa za zmeren denar ponuja ogromno prostora, preizkušeno tehniko, veliko varnosti in vrsto tehničnih posladkov.
Škoda superb: Modna oblačila poslovne Čehinje
Škodin orjak je nepremagljiv pri prostoru in tehniki, cenovno odstopa od bližnjih tekmecev.

Več iz teme:  
Obveščaj me o novih člankih:  
Volkswagen dodaj

superb-4-mm.1460648350.jpg

Čehi so od leta 1991 del koncerna Volkswagen, z vsakim novim modelom pa letvico odličnosti dvignejo še za raven višje. Z novim superbom se zdi, da so naredili dva ali tri korake naprej, konkurenco v poslovnem razredu pa lahko upravičeno skrbi - tudi tisto v družini. Škodin superb je namreč postal avto, s katerim se boste pred poslovnimi partnerji in družinskimi prijatelji lahko pokazali brez kančka omahovanja ali zadrege.

27.298

evrov je redna in tržna cena škode superb 2.0 TDI ambition 110 kW.

853

evrov je mesečni najem z vsemi vključenimi stroški za tri leta in 90 tisoč kilometrov.

4,1

litra je povprečna poraba škode superb 2.0 TDI.

Superb je na pogled zdaj bolj dinamičen in mišičast, spredaj ima daljši in nižji nos, zadaj je brez dvoma privlačnejši, v celoti pa deluje elegantno in uglajeno ter podobno kot manjši Škodini modeli želi zbuditi in zaigrati na čustva - predvsem tega doslej ni počel.

Superb v nosu ponuja pestro izbiro štirivaljnih motorjev ter menjalnike za vse okuse in potrebe. Motorji so glede na prej do 30 odstotkov varčnejši, pri skoraj vseh različicah pa so opcijsko združljivi s samodejnim DSG-menjalnikom in štirikolesnim pogonom. V notranjosti je še več prostora kot prej, medosna razdalja se je namreč povečala za 80 milimetrov, na 284 centimetrov.

Voznik in sovoznik imata zdaj za štiri centimetre več prostora za roke, zadaj pa bi se brez težav peljal tudi kak razvajeni plemič ali košarkar. Potniki v superbu imajo zadaj v primerjavi s tekmeci skoraj dvakrat več prostora za noge oziroma 16 centimetrov več, največ prostora za glave v razredu (98 centimetrov) ter za sedem centimetrov več prostora za roke. Prtljažnik ob tem ponuja 625 litrov prostora (30 litrov več kot prej) oziroma kombijevskih 1.760 s podrto zadnjo klopjo.

Novi superb je ob tem tehnično najnaprednejša in najvarnejša škoda doslej. Za varnost voznika in potnikov ob devetih zračnih vrečah skrbi 17 različnih sistemov, ki delujejo ob pomoči radarja in raznih senzorjev. V superbu so pri Škodi ob naprednih tehnologijah prvič ponudili nastavljivo podvozje DCC in kar 29 pametnih rešitev simply clever. Deset je povsem novih, ob zložljivi vlečni kljuki, držalih za pametni telefon in tablični računalnik pa ponuja tudi »lepljive« čepke, ki omogočajo odpiranje plastenke z eno roko.

Foto: Miloš Milač

superb-1-mm.1460648351.jpg


Več iz teme:  

Preberite tudi:

14.04.2016

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
AVTO
Novice
Novice Češka pravljica: sto tisoč luksuznih superbov in nova delovna mesta

Največja Škoda v dobrem letu dni prepričala prek sto tisoč kupcev, do leta 2018 dva tisoč novih delovnih mest v tovarni v Kvasinyju

AVTO
PAL
PAL Audi A4: odlike, skrite pod pločevino 2

Audi A4 četrte generacije je na pogled le diskretno prenovljen, znotraj gosposki in eleganten, pod kožo pa povsem nov in tehnično...

AVTO
Testi
Testi Novega veliko več, kot izda na prvi pogled 27

Audi A4 četrte generacije je na pogled le diskretno prenovljen, znotraj gosposki in eleganten, pod kožo pa povsem nov in tehnično...

AVTO
Testi
Testi Škoda, ki bi v idealnem svetu odpihnila BMW, audije in mercedes-benze 29

Škoda superb 2.0 TDI laurin & clement - limuzina z orjaško potniško kabino, zelo solidno tehniko in prizemljeno ceno - si utira pot na...

AVTO
Novice
Novice Kateri poslovni avti so Slovence letos najbolj prepričali? 5

Nekdaj so bili simbol prestiža in elegance, na trgih vzhodne Evrope, Bližnjega vzhoda in v Aziji jih ljubijo še danes, v Evropi pa vse...

AVTO
Novosti
Novosti Češki velikan brez usmiljenja nad tekmece 13

Škoda ne pozna skromnosti, ko gre za litre. Novi superb bo v zadek pospravil med 660 in 1.950 litri prtljage.

AVTO
Novice
Novice Največjo škodo na trg pospremil Slovenec, ki je zrisal njene obline 2

V torek zvečer je na slovenski trg v velikem slogu zapeljala največja in najbolj prestižna škoda superb. Na trg jo je pospremil...

AVTO
Posel
Posel Super Škoda premika meje v skupini Volkswagen 3

Prostornost audija A8, motorji in tehnika volkswagna passata in cena dobro opremljenega golfa. Kam sodi nova škoda superb, ki vsaj v...