Mercedesov orjak, ki ubeži davčni gorjači Mercedesov orjak, ki ubeži davčni gorjači GLE je naslednik razreda ML, ki se uvršča med začetnike premijskih športnih terencev – v najnovejši, četrti generaciji smo ga preizkusili z novim dizelskim strojem, ki nosi oznako GLE 300d; so štirje valji dovolj?
Fordova zmagovalna formula Fordova zmagovalna formula Test ford transit connect furgon L1220 1,5 EcoBlue 88 kW trend – dostavno vozilo leta 2019 po izboru Financ in revije Kamion & Bus.
Audi Q3 sportback: Znana vsebina v izstopajoči obliki Audi Q3 sportback: Znana vsebina v izstopajoči obliki Prvič smo se zapeljali z vročim audijem Q3 sportback. Kako se privlačen audi Q3 sportback primerja z običajnim?
Začetek, vzpon in padec avtosalona IAA v Frankfurtu Začetek, vzpon in padec avtosalona IAA v Frankfurtu Avtomobilski salon s kar 112-letno tradicijo IAA ni bil vselej organiziran v Frankfurtu. Zgodovina, posebnosti in zanimivosti ene največjih avtomobilskih predstav sveta.
Električna Honda s pustim imenom in igrivo vsebino Električna Honda s pustim imenom in igrivo vsebino Retro oblika, kopica domiselnih idej in zelo mestna naravnanost, tudi s skromno baterijo. To je honda s preprostim imenom e.

'Mali golf' dobil sveža oblačila

Čas branja: 1 min
29.01.2014  08:15
Volkswagnov polo, ki so ga doslej izdelali v skoraj 14 milijonih primerkov, je dobil osvežen videz, novo tehniko in prenovljene motorje

Nemški Volkswagen je predstavil osveženega pola, kompaktne uspešnice. Glavne značilnosti so novi motorji, nova tehnika in nov videz. Prodaja v Nemčiji steče spomladi, kjer bo osnovna cena avtomobila kljub izboljšani opremi in novi tehniki ostala enaka kot pri predhodniku. Ob začetku prodaje v Evropi bo VW na trg poslal tudi zgledno opremljen promocijski model polo fresh. Novinca je moč prepoznati po drznejšem dizajnu sprednjega dela in zadka, na voljo so sveže barve in novi materiali v notranjosti.

DB2014AU00068-large.1390979585.JPG.s.600px.jpg

VW polo bo sicer kot eden prvih modelov v svojem razredu od jeseni opcijsko na voljo z LED-žarometi. Tovarna je tudi v celoti prenovila paleto bencinskih in dizelskih motorjev, vsi izpolnjujejo zahteve standarda EU 6, obenem so vsi tudi opremljeni s sistemom start-stop in z rekuperacijo. V polu elektromehanski servo volan zagotavlja boljše krmilne lastnosti, serijska funkcija večnaletnega zaviranja pa pred trčenju samodejno poseže v zaviranje. Avto ima vgrajen tudi sistem za zaznavanje utrujenosti voznika, sistem za nadzor prometa Front Assist z mestno funkcijo zaviranja v sili in avtomatsko uravnavanje razdalje (ACC).

Za polo so na novo zasnovali tudi radijske in radijsko-navigacijske sisteme, ki s programsko in strojno opremo sledijo golfovemu svetu infotainmenta. Sistem omogoča (odvisno od izbrane izvedbe) funkcije, kot so Bluetooth audiostreaming, senzorsko zaznavanje približevanja zaslonu na dotik, povečevanje/pomanjševanje zemljevidov v navigacijskem režimu in povezavo mobitela z zunanjo avtomobilsko anteno prek indukcijskega vmesnika.

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
AVTO
Testi
Testi Mercedesov orjak, ki ubeži davčni gorjači 5

GLE je naslednik razreda ML, ki se uvršča med začetnike premijskih športnih terencev – v najnovejši, četrti generaciji smo ga...

AVTO
Testi
Testi Fordova zmagovalna formula

Test ford transit connect furgon L1220 1,5 EcoBlue 88 kW trend – dostavno vozilo leta 2019 po izboru Financ in revije Kamion & Bus.

AVTO
Novice
Novice Zvezde Frankfurta, novi okoljski pritiski na cene avtov in mobilnost kot suženjstvo

Razburljiv avtomobilski teden poln pozitivnih in negativnih novic, privlačnih klasičnih in električnih novosti salona v Frankfurtu in...

AVTO
Novice
Novice Začetek, vzpon in padec avtosalona IAA v Frankfurtu 2

Avtomobilski salon s kar 112-letno tradicijo IAA ni bil vselej organiziran v Frankfurtu. Zgodovina, posebnosti in zanimivosti ene...

AVTO
Novosti
Novosti Električna Honda s pustim imenom in igrivo vsebino

Retro oblika, kopica domiselnih idej in zelo mestna naravnanost, tudi s skromno baterijo. To je honda s preprostim imenom e.

AVTO
Novosti
Novosti Audi Q3 sportback: Znana vsebina v izstopajoči obliki

Prvič smo se zapeljali z vročim audijem Q3 sportback. Kako se privlačen audi Q3 sportback primerja z običajnim?

AVTO
Novice
Novice Novi okoljski pritiski na kupce avtov, slovenska vlada se ne zmeni za priporočila EU 8

Slovenska vlada je zanemarila priporočila EU, da novim meritvam porabe prilagodi obdavčitev avtomobilov. Zato lahko pričakujemo nove...

AVTO
Novosti
Novosti Japonec trden kot skala, uporaben kot švicarski nož 2

So terenski avtomobili in so manjši tovornjaki, vsak po svoje zmogljivi, uporabni in robustni, a kdor potrebuje fuzijo obeh svetov, se bo...