ZNAMKE - TOYOTA

Toyota RAV4 hibrid: japonska leteča riba 1

Hibridni pogon več ne zahteva kompromisov. V ravu4 je z majhno porabo in občutno izboljšanimi zmogljivostmi tudi v razredu športnih terencev postal resen konkurent dizlom

Toyota s polno paro v segment lahkih gospodarskih vozil

Razred lahkih gospodarskih vozil je za japonskega proizvajalca strateško pomemben. Rast želijo zagotoviti z novimi modeli v sodelovanju s skupino PSA, znamko Toyota Professional ter strokovnimi storitvami, med temi popravilo v eni uri.

Najvrednejše znamke na svetu: premoč Toyote in bledenje drugih avtomobilistov 1

Avtomobilske blagovne znamke izgubljajo v primerjavi s storitvenimi in tehnološkimi podjetji. Med 100 najbolj vrednimi svetovnimi blagovnimi znamkami so letos le še tri avtomobilske.

Toyotin dragulj za zahtevnejše kupce 1

Toyota je po dolgi odsotnosti na slovenskem trgu ponudila razkošni model camry, ki stavi na prostor, udobje, ugodno ceno in energijsko učinkovitost - v glavni vlogi je pričakovano hibridni pogon.

Superšportnik po meri hitrih in drznih 3

Toyota supra je najtežje pričakovana novost vseh pravih avtomobilskih navdušencev, s kančkom romantike obujena legenda pa zleze pod kožo tudi drugim.

Avtomobilske znamke, s katerimi imajo ameriški mehaniki najmanj dela 8

Letošnja študija razkriva, da se je splošna zanesljivost avtomobilov znova izboljšala, a povsem brez težav ne gre. Katere avtomobilske znamke so najbolj zanesljive, katere so se najbolj izboljšale ter s katerimi težavami se srečujejo v industriji?

Čari cenovno najdostopnejše toyote 2

Aygo iz sivine izstopa z drznimi in mladostnimi linijami, živimi barvami in igrivim vozniškim značajem. Ne ustraši se niti premijskih velikanov. S pristopno začetno ceno 9.940 evrov pa je privlačen tudi za mlajše voznice in voznike.

Končno corolla za prvi zmenek - in še kaj več 10

Nova Toyota corolla je ohranila odlike, ki jih je negovala in pilila skozi več kot pol stoletja, hkrati pa postala vse prej kot dolgočasen avtomobil. S ceno od 18.200 evrov bo tako zlahka odtajala srca 750 Slovencev.

Toyota, ki se prodaja kot vroče žemljice 11

Z novim RAV4 je japonski velikan (znova) dobil avto, zaradi katerega kupci stojijo v vrsti - kljub povprečni ceni 36 tisoč evrov so pri nas v le nekaj dneh prodali skoraj sto modelov oziroma četrtino letnega načrta.

Avtomobili, ki jih lastniki vozijo več kot 15 let 21

Vozni parki držav so vse starejši, glavni razlog za to pa so vse bolj kakovostni avtomobili. Ameriška študija razkriva, katere modele in znamke avtomobilov prvi lastniki obdržijo najdlje.

Preobrazba hibrida, ob katerem obmolknejo tudi dizli 8

Rav4 v novi generaciji preseneča oblikovno, prostorsko in med zavoji, v razredu SUV postaja ambasador hibridnega pogona, ki se tudi v praksi izkaže za varčnega, v Sloveniji pa je na voljo za najmanj 33.300 evrov

Do varnejših cest brez alkohola in z vožnjami v pižamah

Iniciativa je najbolj prepoznavna po vožnjah poškodovancev v prometnih nesrečah, ki mlade varno in brezplačno vozijo z zabav domov (podnaslov)

Mali hibrid na velikem odru

Yaris je ta hip najmanjši Toyotin hibrid, v praksi pa se izkaže kot odlična izbira za vsakodnevno gimnastiko po mestu.

(video) Kako je Toyota maminega yarisa spremenila v žepno raketo

Yaris je v različici GRMN porušil številne predsodke. Toyotina športna divizija je malega yarisa spremenila v pravo raketo.

Toyotin malček, ki zna popihati na dušo

Toyota je na slovenski trg pripeljala prenovljeni aygo, ki želi igrati vlogo dobro opremljenega avtomobila za dosegljivo ceno ter letno prepričati okrog 150 kupcev.

Za volanom butične Toyote, razgrabljene v 72 urah

Yaris GRMN ni le v 72 urah razprodana bombica, ampak predvsem miselna povezava med dirkalnikom za WRC in običajnim malčkom, ki ga vidite na cestah.

EKO ponudba po meri slovenskega žepa

Yarisu so s prenovo dovolili nekaj korakov nazaj k igrivosti, a njegova drugačnost se še najbolje kaže pri izbiri pogona, kjer je na voljo tudi hibridna različica.

Toyota, kot je še ni bilo 4

Pomislite na zanimiv in drzen avtomobil, ki močno zaigra na čustva in pritegne pozornost, kjerkoli se pojavi, obenem pa ima osupljivo notranjost, varčen hibridni pogon in se odlično pelje.

Na pol zastonj po čarobni Istri 16

S Toyotinim priusom smo v slogu spretnih skipperjev »prejadrali« Istro, se zgolj na elektriko vozili tudi zunaj naselja, na koncu vikend izleta pa na črpalki za gorivo odšteli dobrih 35 evrov.

Alternativec za širše množice 2

Pred dvema desetletjema je bil Toyotin prius posebnež s pozitivno vizijo, še vedno drugačen pa je danes odlična alternativa bencinskim in dizelskim tekmecem. Preverili smo, zakaj.

Porsche znova kralj Le Mansa

Ekipa Porsche v postavi Timo Bernhard, Brendon Hartley in Earl Bamber je zmagovalka 85. izvedbe vzdržljivostne avtomobilistične dirke 24 ur Le Mansa, ritem je do uro pred koncem narekovala zasebna ekipa zvezdnika Jackija Chana, med osmoljence pa se je vnovič vpisala Toyota.

Japonska pilula proti staranju 8

C-HR je Toyota, kot je morda še ni bilo. Odštekana, okretna, uporabna in zabavna pritegne vse generacije, s ceno od 19.250 evrov pa niti ni draga.

Jesen v znamenju avtomobilov na visokih »nogah« 4

Rast števila športnih terencev in njihovih izpeljank se ne umirja, ker prav vsi proizvajalci želijo svoj kos pogače. Jesen prinaša nove modele, izpeljanke in nove igralce.

Nepremagljivi vladar krute narave 3

Toyotin kultni poltovornjak hilux se je po zahtevnih sipinah in skalnatih gorovjih Namibije prišel igraje dokazovat tudi v domače revirje, kjer resda ni črnih mamb, a mu zahtevno okolje vseeno ponuja krepke izzive

Svetovno lestvico vodi toyota corolla, slovensko renault clio

Svetovna prodaja avtomobilov se je v prvi polovici leta okrepila za 3 odstotke, v Sloveniji pa za 9,8 odstotka

Toyota yaris 2001 in 2016 - tri milijone vozil in krepke razlike

Toyota je v teh dneh izdelala že trimilijonti yaris, najmanjši model te znamke ki med kupce prihaja iz francoske tovarne

Premagovali smo izzive sipin in skalnega gorovja Namibije

Petsto kilometrov skozi savano, puščavo, čez skalno gorovje in sipine.

Menjava na vrhu slovenske Toyote 1

Novi direktor Toyote Slovenija je Primož Tiringar, Gašper Picelj odslej vodi prodajo, komunikacijo in oblikovanje cen v regiji Adria

Toyota bo Uberjevim voznikom pomagala do dobička 1

Uberjevi vozniki bodo pri Toyoti najemali avtomobile, obroke pa plačevali z izkupičkom od prevozov za Uber

Japonska kraljica zdravega razuma

Toyota je zaradi omejenega obsega trga poslovnih limuzin in zaradi racionalnih želja kupca ob prenovi avensisa ubrala neko srednjo pot. Kupcem je ponudila pošteno osvežen, ne popolnoma nov in predvsem dostopen avto.

(intervju) Slovenec, ki Toyoto vozi med čermi največjega evropskega trga 7

S predsednikom Toyote Nemčija Tomom Fuxom o tem, kako se je lotil prestrukturiranja tega podjetja, kako se na nemškem trgu znajde z japonsko znamko, katere tehnologije imajo prihodnost in kako gleda na dogajanje v Sloveniji.

Supervarčna Toyota ne zahteva več odpovedovanja 6

Največja prednost novega priusa je v tem, da je postal vozniško prijeten in zabaven avto. Prvič se zdi resna alternativa klasičnim avtom, tehnična prednost pa seveda ostaja

Hibridni RAV4 prihaja ob pravem času

Toyota je ob rahli prenovi ponudila tudi hibridno različico popularnega športnega terenca RAV4. S ceno 29.850 evrov bo prepričal vsaj polovico slovenskih kupcev, tudi tiste, ki potrebujejo štirikolesni pogon

Varnostni pas kriv za nov milijonski vpoklic toyot, pri nas na servise 1.500 rav4

Varnostni pasovi pri 2,87 milijona toyotah rav4 se lahko pri hudem trku strgajo, Toyota vozila kliče na servis.

Največja prednost novega priusa - postal je odličen avto 13

Skoraj 20-odstotno zmanjšanje porabe je le ena, nikakor ne največja prednost nove toyote prius. Pravo vrednost poinirju na svojem področju dajejo korenite izboljšave na vseh področjih

Toyota ostaja na prestolu, VW ji je kljub škandalu tesno za petami

Tesen rezultat prve trojice: Toyota 10,15, Volkswagen 9,93 in General Motors 9,8 milijona prodanih avtomobilov v letu 2015

Toyotina legenda se pelje tudi neslišno 3

Pri Toyoti so s prenovo RAV4 končno združili dve izmed svojih najbolj prepoznavnih oznak. Pionirja mehkih terencev so za manj kot 30 tisoč evrov opremili tudi s hibridnim pogonom

Prijazni velikan vozi v slovenske garaže 4

Prek 2,2 milijona v svetu, prek 200 tisoč v Evropi od leta 2000 in 117 v Sloveniji. RX Četrti je na naš trg zapeljal v četrtek s ceno najmanj 59.200 evrov in bogato serijsko opremo.

Ljubljančan nemški družini podaril jubilejni toyotin hibrid

Toyota je v Evropi prodala milijon hibridov, v svetu pa že prek osem milijonov

Oster jezik, hedonizem in trma velikega japonca

Lexus RX tako vztrajno sili v svojo smer, da so ga kupci sprejeli, tekmeci pa mu začeli slediti; trd oreh ostaja le dizelska Evropa, a navade se tudi na stari celini spreminjajo

(Intervju) Priključni hibrid bi ceno obtežil z desetimi tisočaki, dizlom pa se iztekajo leta 2

Šef evropskega Lexusa Alain Uyttenhoven o tem zakaj znamka vztraja pri klasičnih hibridih, zaenkrat zavrača priključne in iz enačbe popolnoma izključuje dizelske motorje

Vitek vozni park za vitkost proračuna

Število vozil, velikost, primeren motor glede na potrebe in razdalje, ob tem pa še varčni in odgovorni uporabniki ter dobra organizacija službenih voženj opazno znižajo stroške z voznim parkom.

Kaj druži Generali Zavarovalnico, Banko Koper in Občino Izolo

Znani so zmagovalci letošnjega razpisa EKO vozni park 2015, najboljši rezultat je izpust 101 grama CO2 na kilometer

Reportaža iz Tokia - praznik vodika in futurizma 2

Letošnji tokijski avtosalon se odvija v znamenju moči vodika, s katero največji proizvajalec vozil na svetu oznanja svoj pogled na (bližnjo) brezemisijsko prihodnost.

Bilanca po 700 tisoč kilometrih za volanom toyote prius: poraba 4,5 litra in nobene okvare 10

Robi Centrih v proizvajalcu hiš Lumar nadzoruje gradnje po gradbiščih v Sloveniji in tujini, na službenih poteh je njegov sopotnik toyota prius, z dvema je skupaj prevozil 700 tisoč kilometrov, v povprečju je porabil 4,5 litra bencina na sto kilometrov, pravi, da ga je naučil varčne in umirjene vožnje.

Kako do skromne porabe brez cincanja v prometu 10

Službeni vozniki na preizkusu vozniškega znanja, za nizke stroške voznega parka niso dovolj varčni avti, treba jih je znati tudi pravilno voziti

Zmote preteklosti in obeti prihodnosti

Silovit razvoj avtomobilske tehnike spreminja naša dojemanja, ko gre za tehnike vožnje in uporabe energentov za pogon avtomobilov

Za volanom avta na vodik - vožnja v čisto prihodnost 41

Po nemških cestah smo prevozili prek 200 kilometrov s prvim velikoserijskim avtomobilom na vodikovo gorivo, s toyoto mirai

Očitna zadrega, srečen konec 4

Test: toyota avensis 2.0 D-4D TS; avensis v karavanski oziroma touring sports izvedbi je po prenovi opazno drugačen, vendar brez oblikovne in siceršnje predrznosti

(Intervju) Čas za vodik bo takoj, ko nastopijo težave s polnjenjem električnih avtov 54

Tadej Auer, direktor razvojnega centra za vodikove tehnologije, o prihodnosti avtomobilov na vodikovo gorivo, njihovih prednostih in slabostih

Varnostni sistemi za vsak žep

Pogledali smo, kaj proizvajalci na področju aktivne varnosti ponujajo za dokaj razumen denar.

Varnost za množico, ne zgolj elito 5

Toyota za skromen denar ali pa celo v serijski opremi ponuja paket varnostnih sistemov TSS, preizkusili smo jih v aurisu in avensisu

Novi hibridni prius z rekordnim izkoristkom bencinskega motorja 10

Toyota sicer še skriva podatke o novem priusu, porabil naj bi le tri litre bencina na sto kilometrov. Izpostavlja pa najboljši, 40 odstotni toplotni izkoristek bencinskega motorja

Povprečen slovenski avto je star že skoraj deset let 54

Pred krizo je bila povprečna starost avtomobila v EU 7,6 let, danes pa je 8,6 let. Še slabše je v Sloveniji, po trenutnih podatkih vozimo v povprečju 9,5 let stare avtomobile.

Toyota v 20 letih prodala osem milijonov hibridov 1

Pred 20 leti je bil hibrid zgolj eksperiment, ki ga je zasnoval današnji predsednik Toyote Takeši Učijamada. Danes se po svetu vozi že osem milijonov Toyotinih hibridov, trendu pa sledijo tudi drugi proiz­vajalci.

Toyota poražena v prodaji, nepremagana v dobičku 1

Toyota je v prvem polletju v boju s Volkswagnom po številu prodanih vozil izgubila prestol, po dobičku ga še vedno krepko drži

Rešitev za dober posel na upadajočem trgu 12

Napad na polno ni več rešitev, ko se trg krči in ko posel vodijo bolj uveljavljeni tekmeci; "nova" toyota avensis s ceno 20 tisoč evrov je dober odgovor na trenutno stanje

Po norem vikendu v Le Mansu slavil hibridni Porsche 1

Na tradicionalni avtomobilistični dirki 24 ur Le Mansa je po petih letih prevlade Audija po ogorčenem boju letos slavil Porsche. Ta je 17. zmago dosegel po 17. letih suše, vsa vodilna mesta pa so znova odnesli hibridi

K nam že prihaja prenovljeni in varnejši auris 3

Iz prve vožnje Toyotinega aurisa hvalimo drznejšo zunanjost, cenovno ugoden varnostni paket, tišjo notranjost, izboljšano podvozje in nove motorje, oblikovalci pa so se vidno dotaknili tudi armaturne plošče

TOP 10: Toyota je vredna 26, BMW pa 24 milijard evrov

Na vrhu lestvice BrandZ TOP 100 najvrednejših znamk na svetu ni nič novega, Toyota ja zadržala najvišjo vrednost kljub nedavnemu vpoklicu zračnih blazin, sledita ji BMW in Mercedes-Benz.

Hibrid blizu denarnice in srca 8

Finalist PAL 2015: Toyota yaris hibrid

Milijonski vpoklic zaradi zračnih blazin, v Sloveniji na servis 4.346 toyot 2

Toyota in Nissan na servise vabita kar 6,5 milijona avtomobilov opremljenih z zračnimi blazinami japonske Takate. V Sloveniji 4.346 toyot in neznano število nissanov.

Priključni hibrid za razumno ceno 3

Več kot sedem milijonov prodanih vozil dokazuje, da je toyotina hibridna tehnologija učinkovita in tudi cenovno sprejemljiva

Nekdanji šef slovenske Toyote v Nemčiji zapira sto avtosalonov 2

Tom Fux, predsednik Toyote Nemčija, bo v Nemčiji zaprl sto prodajnih mest in poskušal zadržati prodajne številke

Toyota povečala prednost pred VW in GM

Japonski avtomobilski proizvajalec je v prvem četrtletju prodal manj vozil kot lani, vseeno pa več kot najbližja tekmeca; GM je ob tem močno povečal dobiček

Finalist PAL 2015: Toyota yaris

Zdaj piha tudi na dušo

Nov pionirski korak za Toyoto 5

Toyota je v segmentu kompaktnih športnih terencev kot prva predstavila hibridno različico - gre za model rav4 s štirikolesnim pogonom

Toyota bo prestol branila z novima tovarnama

Japonski proizvajalec avtomobilov načrtuje postavitev kar dveh novih tovarn hkrati - na Kitajskem in v Mehiki. Z njima bi okrepili prevlado na svetovnem avtomobilskem trgu

Srbska vlada - novi ambasador toyotinih in lexusovih hibridov 3

Japonska vlada je vladi v Republiki Srbiji podarila 22 hibridnih lexusov GS in 11 hibridnih toyot prius, z donacijo spodbuja ekoljsko prijazna vozila

New York krst za hibridni RAV4 in optimo

Avtomobilski salon v New Yorku bo prihodnji teden pomenil odskočno desko tudi za hibridno različico Toyotinega rav4, javnosti pa bo predstavljena tudi nova Kia optima

Toyota z novo strategijo do zmanjšanja stroškov 1

Japonska Toyota posluje rekordno, kljub temu pa bodo z več ukrepi na področju proizvodnje še dodatno zmanjšali stroške

Nova menjava v Toyoti, Gregor Mauko na vrh regije

Nekdanji direktor Toyote Slovenije Gregor Mauko prevzel vodstvo znamke na ravni celotne regije Adriatic

Nič več zadržana japonska starleta 2

Z živahnim pogledom, elegantno "ritko" in radoživo notranjostjo je osvežena Toyota yaris pridobila kar nekaj izgubljenega šarma, v nosu pa prepričala s preverjeno klasiko: 1,33-litrskim bencinarjem

(video) Kako v Toyoti nastaja zelena prihodnost 1

Toyota je zagnala proizvodnjo avtomobilov na gorivne celice, do konca leta bodo naredili 700 modelov mirai na vodik

Ščepec izboljšav za aurisa, berlinga in sharana

Pod ženevskimi žarometi bodo zasijali tudi prenovljeni Toyota auris, Citroen berlingo in Volkswagen sharan

Ravno sem se dobro ohladil, potem pa,...

Visokoleteče obljube avtomobilskih proizvajalcev znova in znova povzročajo škodo samim sebi, ohladijo do stopnje ignorance, nato pa spoznaš res dober primerek,...

Toyoto tudi šibak jen potiska k rekordom

Japonski proizvajalec avtomobilov Toyota zaradi odličnega poslovanja pričakuje rekordni letni dobiček - ta naj bi znašal 15,7 milijarde evrov

Kam gredo milijarde avtoindustrije

Volkswagen, Hyundai in Fiat Chrysler so uradno največji vlagatelji, preostali velikani ne razkrivajo vrednosti dolgoročnih naložb

Toyota v boju za krono za las prehitela Volkswagna 2

Boj za vrh se je zaostril, vrstni red pa ostaja enak: Toyota je lani prodala 10,23 milijona vozil, Volkswagen 10,14, General Motors pa 9,92 milijona

Krona za največjega se seli v Wolfsburg 7

Koncern Volkswagen je kot prvi proizvajalec prodal več kot deset milijonov avtomobilov in s prvega mesta zelo verjetno izrinil Toyoto. Lansko leto je rekordno posloval še BMW, zadovoljni so bili tudi v Daimlerju

Zakaj je svetovni okus za avte tako drugačen od evropskega 20

Najbolje prodajani avto na svetu toyota corolla je pri nas neviden. Slovenske uspešnice, renaulta clia, pa Američani in Kitajci sploh ne poznajo.

Servis ni več molzna krava avtotrgovcev 35

Avto trgovci so v preteklosti s servisom kovali velike dobičke. Kako je danes in kaj je prinesla konkurenca cenejših nepooblaščenih servisov

Radoživ in živahen malček

Toyota je z malim aygom trgu ponudila oblikovno zanimivo, drugačno in zelo zabavno igračko, s katero bo gotovo navdušila predvsem dekleta, z njo se bodo radi poigrali mladi po srcu in občasno tudi fantje

Toyotina prihodnost je že tukaj 3

Japonci prihodnost vidijo v vodikovih gorivnih celicah, zato so svojega aduta s tovrstnim pogonom poimenovali prav "mirai" - prihodnost. Na domačih cestah bo prihodnje leto s ceno okoli 50 tisoč evrov

Majhni in pisani kot pirhi

Novi mini avti postajajo modne ikone, saj oblačijo drzna oblačila, nosijo tetovaže in se razkazujejo z živimi barvami.

Američan, Japonec in Nemec najbližje doslej 3

Toyota je v prvih devetih mesecih letos prodala 7,6 milijona vozil, Volkswagen 7,4, General Motors pa 7,37 milijona

Pri slovenskih Lexusih vpoklic zaradi cevk, ne zavor 1

Toyota Slovenija bo zaradi pregleda cevke za dovod goriva vpoklicala 70 vozil znamke Lexus

70 slovenskih Toyot na vpoklic zaradi težav z zavornim sistemom

Toyota bo zaradi napak na zavornem sistemu, ki bi lahko predstavljale tveganje za nastanek požara, vpoklicala 1,75 milijona vozil - pri nas bo akcija zajela 70 vozil

Toyotini hibridi se množijo s svetlobno hitrostjo

Skoraj polovico toyotinih hibridov v zadnjih 17 letih so pokupili Japonci, 36 odstotkov Američani in 11 odstotkov Evropejci

Terminatorja raznežil mestni trikolesnik 7

Arnold Schwarzenegger je znan po svoji ljubezni do avtomobilov, v Parizu pa se je sila dobro počutil v malem Toyotinem konceptu i-Road

Toyota z naskokom najvrednejša avtomobilska znamka 2

Interbrandova lestvica najvrednejših blagovnih znamk je na vrh med avtomobilskimi podjetji znova uvrstila Toyoto. Najbliže sta ji Mercedes in BMW, opazen skok je uspel Volkswagnu in Audiju, novinec je Land Rover

Otroštvo, odraščanje, resnost in vrnitev v otroštvo

Toyotinemu yarisu so po treh generacijah sprehoda skozi življenjska obdobja dovolili nekaj korakov nazaj k igrivosti. Novih je prek tisoč delov, cena ostaja podobna od 10.200 evrov.

Mestni frajer namesto dveh kav na dan 12

Toyota je pri nas začela prodajati model aygo. Predvsem mlajši skupini kupcev je tako za dobrih devet tisoč evrov oziroma za ceno dveh kav na dan na voljo zelo solidno opremljen in že na pogled "odbit" malček

Toyota načrtuje model na osnovi BMW serije 1 3

Japonci utegnejo na trgu ponuditi avto, ki bo slonel na bavarski seriji 1. Koncept bo na ogled na Tokijskem avtosalonu prihodnje leto

Vroča tekma za prestol največjega avtomobilista na svetu

Le okoli 30.000 prodanih vozil loči dva največja proizvajalca, Toyoto in Volkswagen, v tekmi za prestol prvega na svetu

Evropski šarm za malega samuraja 1

Toyotin yaris si je po treh letih nadel sveža oblačila, ki so jih zanj stkali v Evropi; z mladostno zunanjo podobo, živahnim pogledom in nekaterimi tehničnimi izboljšavami naj bi po svetu strl 200 tisoč src na leto

Stavka ohromila del Toyotine proizvodnje

Japonski proizvajalec avtomobilov Toyota je ustavil večino proizvodnje v Južnoafriški republiki. Zaradi stavke v kovinskem sektorju mu primanjkuje sestavnih delov

Toyota uvaja program štipendij za bodoče inženirke 12

Japonski avtomobilski gigant je razkril načrte za uvedbo štipendij za ženske, ki si želijo ustvariti kariero na področju znanosti in tehnologije. Za zdaj bo na voljo le na Japonskem

Toyota prius 2015: Še manjša poraba, izbira dveh baterij in štirikolesnega pogona 2

Toyota je zamaknila prihod hibridne toyote prius na konec leta 2015, vodilni obljubljajo še skromnejšo porabo in izbiro med litij-ionsko in nikelkadmijevo baterijo

Menjava na vrhu slovenske Toyote 1

Gašper Picelj iz vodje prodaje in marketinga na mesto direktorja Toyote Slovenija, Gregor Mauko pa na čelo trgovca Toyota Center, so sporočili iz Toyote

Prihodnje poletje bo vroče - prihaja Toyota na vodik 15

Toyota je razkrila zunanjo podobo svojega modela na vodik, ki bo na evropske ceste pripeljal prihodnje poletje.

Prihaja novi mestni frajer 1

Parkirišča pred bloki in mestne ulice so jih prepolne, vsak po svoje pa opozarja nase in zbuja pozornost. Med 20 urbanih malčkov zdaj prihaja še pravi frajer, Toyotin aygo

Hibridi so si znova podredili dirko vseh dirk

Hibridi so tudi letos zasedli najvišja mesta na legendarni vztrajnostni avtomobilistični dirki 24ur Le Mansa. Ponovno je zmagal Audi, k temu so pripomogli tudi izpušni sistemi Akrapovič

BMW in Toyota družno proti Porscheju 8

Nemci in Japonci že sodelujejo pri razvoju dizelskih motorjev, v prihodnosti pa bodo pripravili tudi dve športni vozili. Prvi naj bi na ceste zapeljal leta 2017, drugi bo neposredno napadel Porsche 911

Ljubljana - Dolenjske Toplice z dvema litroma bencina 3

Slovenska Toyota je za novinarje pripravila hibridni izziv, najboljša Grega Prebil in Miha Pečoler sta z aurisom hybrid porabila le 2,7 litra na sto kilometrov

Toyota, BMW in Mercedes-Benz ostajajo najvrednejše avtomobilske znamke 1

Med stotimi najvrednejšimi znamkami na svetu je šest avtomobilskih proizvajalcev. Na vrhu ostaja Toyota, sledita ji BMW in Mercedes-Benz, največji skok je naredil Ford, zdrsnil pa je Volkswagen

Toyota v prenovo modela verso-S

Prenovljena Toyota verso-S bo dobila svež nos, nova platišča in barvne kombinacije

Toyota v minulem poslovnem letu z rastjo prihodkov in rekordnim dobičkom

Japonska družba je v minulem poslovnem letu prvič v svoji zgodovini prodala več kot 10 milijonov vozil

V boju velikanov po prvem četrtletju vodi Toyota

Toyota in Volkswagen z milijardnimi dobički, General Motors tepejo stroški vpoklica vozil na servise

Toyota: Bojte se znamk brez vpoklicev 6

Pri Toyoti so nazadnje vpoklicali 6,5 milijona vozil, pred časom pa so zaradi vpoklicev izplačali 900 milijonov evrov odškodnin. Japonci ob tem mirijo uporabnike in hkrati opozarjajo pred znamkami, ki vpoklicev nimajo

Poletna svežina za malega yarisa 2

Toyota je yarisu namenila nekaj lepotnih popravkov, izboljšano notranjost in nadgrajeno dinamiko, s čimer se bo ta mestni malček od poletja laže kosal s konkurenco

Vpoklic za 2.659 slovenskih Toyot 9

Pri slovenskem zastopniku za japonsko Toyoto so se že odzvali na masovni vpoklic njihovih vozil. Na tri preventivne servisne akcije tako kličejo dobrih 2.500 lastnikov modelov yaris, RAV, hilux in land cruiser

Toyota bo odpoklicala prek šest milijonov vozil

Japonska Toyota bo po svetu zaradi različnih težav odpoklicala 6,39 milijona vozil, slabih 800 tisoč v Evropi

BMW in Toyota s skupnim športnim hibridom

Nemci in Japonci bodo znova stopili skupaj ter razvili športno hibridno vozilo. Model naj bi bil dovolj poseben, da ne bo pomenil neposredne zamenjave za modela Z4 in supra

V Monte Carlu dirkali tudi slovenski alternativci

Na reliju vozil na alternativni pogon v Monte Carlu sta sodelovali tudi dve slovenski posadki. Končali sta v spodnji polovici uvrščenih, ena izmed njih pa je osvojila prvo mesto med novinarji

M. Kuwahara, Toyota: Slovenci ste strastni, a premalo zavzeti za delo 29

Masahiro Kuwahara, nekdanji predsednik Toyote Adrie Group, je ob četrtkovem slovesu strnil misli o Slovencih.

Novi predsednik Toyote s sončnih Karibov v sivo Slovenijo 6

Akira Kimura je iz idealnih pogojev za Toyoto, na Karibskem otočju je dosegal 17 odstotni tržni delež, zavil v Slovenijo kjer ima Toyota triodstotni delež.

Vroče ženevske novosti - mali mestni trojčki

Ko se na istem mestu srečajo Renault, Slovenec Robert Lešnik, mini trojček, prednji pogon in ekologija

Slovenca ciljata proti vrhu električno-ekološke dirke

Ekipa S Rally s Primožem in Anžetom Lemežem se znova odpravlja v Monaco, kjer bo sodelovala na 15. električno-ekološkem rallyju. Oče in sin s hibridno Toyoto prius plug-in ciljata proti vrhu

V Ženevi tudi košček Novega mesta

Vrata odpira največji avtomobilski salon v tem delu Evrope, za Slovenijo pa bo najbolj pomembna gneča okoli novega Renaultovega twinga

Japonka v mladostnih krpicah 4

Toyotin yaris je zgodba o uspehu, a tudi o izgubi mladostne igrivosti, ljubke oblike in vihravosti v zadnji generaciji; yaris trend+ popravlja vtis.

Odštekanci ženevskega avtosalona 1

Najodmevnejša avtomobilska predstava v prvi polovici leta bo med 4. in 16. marcem prikazala več kot sto novosti

Toyota draži z novim aygom 4

Toyota bo četrtega marca v Ženevi predstavila novega malčka aygo, za sedaj le draži z videom in zatemnjeno fotografijo.

Z novim dizlom vozi v središče dogajanja 4

Toyotin enoprostorec verso ima nov 1,6 litrski turbodizel iz BMW in minijevih modelov. Stroj je prožen, dovolj zmogljiv, varčen in za 900 evrov cenejši od dvolitrskega.

Toyotina načela delujejo, dokazuje slovenska Toyota 5

Intervju: Gregor Mauko, direktor Toyote Slovenija

Tudi v krizi se da, dokazujejo Dacia, Mazda in Jaguar 3

Novi modeli lahko obrnejo prodajni trend, v Evropi dokazujejo Dacia, Mazda in Jaguar. Pri nas pa modeli clio, golf, ceed in auris.

Roboti vam bodo zaigrali, pa tudi pomagali v posteljo 1

V preddverju Toyotinega razvojnega centra Toyota Partner Robot v japonski Nagoji sta nas pozdravila pihalni kvintet in godalni solo, brezhibno in brezdušno.

Toyota v Evropi prodala rekordno število hibridov 2

Japonci so s hibridi v Evropi zadeli v polno, glede na leto prej so lani prodajo okrepili za 43 odstotkov na 157 tisoč vozil. Povečal se jim je tudi skupni tržni delež

Toyota želi med najboljših 10 v Sloveniji

Za Toyoto je bilo lansko leto na slovenskem trgu uspešno, saj so prodajo povečali za kar tretjino. Letos želijo biti še boljši ter skočiti med vodilno deseterico

Športno drzen auris TS, a s hibridom mehak po duši 4

Toyotin družinski karavan auris TS je vse prej kot neopazen. Njegova športna in atraktivna oblika privablja poglede, s hibridnim sklopom pod kožo pa pokaže drugačen, predvsem zelo umirjen značaj

Serijska Toyota na gorivne celice šele v 2015 16

Pri Toyoti so prihod serijskega vozila na gorivne celice oziroma vodik napovedali prestavili na prihodnje leto.

Simobil bo prisluženo toyoto podrobno preučeval 1

Simobil si je za najbolj EKO vozni park med velikimi podjetji prislužil toyoto prius plug-in hybrid za leto dni.

Zelena mobilnost v znamenju vodika 5

Vozila na elektriko so še vedno svetli cilj, v ospredje pa se zdaj prebija zamisel o vodikovih gorivnih celicah.

Nemci so Toyoti znova priznali zanesljivost 7

Toyota je četrtič zapored najuspešnejša blagovna znamka v poročilu nemške Agencije za tehnični pregled TÜV za leto 2014. Petnajst modelov je med najboljšimi v vseh kategorijah

40-letni Ljubljančan postal predsednik Toyote v Nemčiji 25

Tom Fux je prevzel vajeti Toyote Nemčija, ki deluje od leta 1971, ima 290 zaposlenih in prek 600 partnerjev - trgovcev in serviserjev

Gospa, ki se odlično znajde v moškem svetu tehnike 1

Pogovarjali smo se s Chiko Kako, edino žensko na položaju vodje razvoja v avtoindustriji

EKO vozni park 2013: Prva toyota gre Generali Zavarovalnici

Generali Zavarovalnici, zmagovalcu projekta Financ EKO vozni park 2013, je Toyota Slovenija za leto dni predala toyoto prius plug-in hybrid.

Ognjevit značaj v mini teleščkih

Iz majhnih, špartanskih mestnih avtomobilčkov so v zadnjih letih nastale "igrače", ki razvnamejo še tako zahtevno moško ali žensko dušo

Toyota po dizla k BMW

Toyotin družinski enoprostorec verso bo kmalu dobil 1,6-litrski BMW-jev dizelski motor, ki je sicer rezultat skupnega tehničnega sodelovanja

Toyota i-road: Poskusili smo jo prevrniti,... 9

Električno toyoto i-road in FCV na gorivne celice smo preizkusili na razvojnem poligonu Fujioka blizu japonske Nagoje.

Slovenski avtotrg si bo opomogel leta 2015 8

Oktobrska statistika novih registracij ponovno pošilja lažna sporočila - 23,2 odstotno rast. »Gre za močno povečan izvoz avtov, slovenski avtotrg si bo opomogel šele leta 2015,« pravijo na Toyoti.

Vidna rast prodaje Toyotinih hibridov 2

Toyota je vodilna v znižanju škodljivih emisij v Evropi, ob tem so objavili 47-odstotno rast prodaje hibridnih modelov. Pri nas so jih do zdaj skupaj prodali 268

Toyota ostaja največji proizvajalec vozil na svetu

Japonska Toyotoa ohranja vodilno pozicijo med proizvajalci vozil, v prvih devetih mesecih je prodala 7,412 milijona vozil. Najbližje sta ji GM in Volkswagen

Kako so si pripeljali zmago in Toyotine hibride

Sodelavci Planeta TV med seboj tekmujejo v majhni porabi, zavarovalnica Generali vsakič znova za enako ceno najame varčnejše avte, Simobil pa o okolju razmišlja na vsakem koraku

Z zadkom prehitevata velikane 4

Ko zložite zadnjo klop, se v golfu in aurisu odpre več kot 1.600-litrski prostor. Tu oba uženeta tudi za razred ali dva večje karavane.

Toyota z desetletno garancijo na hibridne baterije 9

Toyota zdaj garantira brezhibno delovanje visokonapetostnih baterij v svojih hibridnih modelih za obdobje do desetih let brez omejitve kilometrov

Z Goričkega v Piran - brez luknje v denarnici (2. del) 2

Od glave do pete Slovenije smo se popeljali s pomočjo Toyote prius, priključnega hibrida, ki naj bi porabil zelo malo goriva. Kako je bilo v praksi in kaj smo ob tem videli ter podoživeli?

Ko bencinskim črpalkam lahko rečete »Nasvidenje!« 17

Ste si kdaj zaželeli, da bi se lahko ob podražitvah goriva samo nasmehnili? Nam je to uspelo.

Z Goričkega v Piran - brez luknje v denarnici (1. del) 2

Od glave do pete Slovenije smo se popeljali s pomočjo Toyote prius, priključnega hibrida, ki naj bi porabil zelo malo goriva. Kako je bilo v praksi in kaj smo ob tem videli ter občutili?

Toyota ostaja najboljša avtomobilska znamka 16

Krono najbolj vredne avtomobilske blagovne znamke na svetu je tudi letos ohranila Toyota, sledita ji Mercedes-Benz in BMW. Precej mest sta pridobila VW in Hyundai, prvič se je med stoterico znašel Chevrolet

Koliko kilometrov so prevozile slovenske Toyote? 22

Toyota je znana po tem, da z njo lahko brez večjih skrbi in okvar prevozite tisoče in tisoče kilometrov. Slovenski zastopnik tako išče Toyoto z največ prevoženimi kilometri, iskanje poteka do konca septembra

Japonec vozi proti vrhu kompaktnega razreda 10

Japonci se zbujajo - napadajo z obliko, tehniko, celo s prostornostjo. Karavanski auris v zadek pospravi do 1.658 litrov, dobro opremljen pa stane manj kot 15 tisočakov.

Karavanski auris iz stranske ulice v vozne parke podjetij 1

Toyota auris touring sports septembra prihaja z največjim prtljažnikom v razredu, sprejemljivo ceno od 14.600 tisoč evrov in tremi zasnovami motorja, tudi hibridnim

Športniki na preizkušnji poligona in vsakdanjika 1

Zapeljali smo se s tremi sila različnimi športnimi avtomobili. Vtise na asfaltu za vadbo je na glavo postavil ritem službenih in družinskih obveznosti.

Za vožnjo po mestu uporabljajte alternativni pogon

Kupci avtomobilov so se bili dolga leta ob nakupu vozila vajeni odločati zgolj med bencinskim ali dizelskim motorjem, danes pa drago gorivo, ekološka ozaveščenost in tudi modnost na stežaj odpirajo vrata plinskemu in hibridnemu pogonu. Gre za pravo stvar?

Toyota prodala pet milijonov hibridov 1

Japonski proizvajalec vozil je sporočil, da je število njihovih do sedaj prodanih hibridnih modelov preseglo pet milijonov

Zrasla je v merah, da bi rasla v prodaji

Na slovenske ceste je zapeljala četrta generacija toyote rav4, ki je večja, prostornejša in varčnejša od prejšnje. Spremembe naj bi jo pripeljale do potrojenega tržnega deleža.

Japonska grožnja evropski avtoindustriji

Evropska unija je z Japonsko začela pogajanja o prostotrgovinskem sporazumu, ki bo prinesel odpravo od deset- do 22-odstotne carine za vozila japonske proizvodnje