Zasebnost
Članki

Tritisočglava štajersko-angleška izmenjava

Irski nizkocenovni letalski prevoznik Ryanair, ki bo junija z redno linijo povezal Maribor in London, je prodal že tri tisoč vozovnic
Avtor
avtor
19.04.2007 11:08
Čas branja: 1 min

Irski nizkocenovni letalski prevoznik Ryanair, ki bo od 7. junija z redno letalsko linijo povezal Maribor in londonsko letališče Stansted, je od začetka marca do danes preko spleta prodal že tri tisoč letalskih vozovnic, je na današnji tiskovni konferenci na sedežu Aerodroma Maribor povedal direktor Ryanairovega trženja za srednjo Evropo Tomasz Kulakowski. Dodal je, da so s dosedanjo prodajo zelo zadovoljni, saj ta kaže, da so prebivalci Slovenije doslej pogrešali ugodne cene vozovnic.

Potniki bodo v prihodnji dneh lahko leteli tudi za 10 evrov

Kulakowski je ob tem še omenil akcijsko ponudbo v času od 20. do 30 aprila, ko bodo potniki na liniji, ki bo obratovala trikrat tedensko, in sicer ob torkih, četrtkih in sobotah, lahko ob pravočasni rezervaciji leteli za vsega 10 evrov, v kar so vključeni tudi davki in letališke pristojbine. Sicer pa Kulakowski zaenkrat še ni mogel povedati, koliko od tri tisoč vozovnic je bilo prodanih v Sloveniji in koliko v Veliki Britaniji.

Dobra prodaja vozovnic napoveduje pozitiven razvoj letališča

Direktor Aerodroma Maribor Matjaž Sonc je izrazil zadovoljstvo nad dosedanjo prodajo vozovnic, saj to po njegovem napoveduje pozitiven razvoj letališča. "Številke potrjujejo, da je bila odločitev za povezavo z Ryanairom pravilna, zdaj pa so na vrsti naši turistični ponudniki, da v regijo privabijo čim več britanskih turistov," je dejal Sonc in poudaril, da mora biti njihov cilj zagotoviti dolgoročno uspešnost omenjene letalske povezave.

Aerodrom Maribor razmišlja o še eni liniji z istim letalskim ponudnikom

Prav od tega je odvisna tudi prihodnost novih letalskih linij, Sonc pa je še povedal, da že razmišljajo o še eni liniji z istim letalskim ponudnikom, do katere bi morda lahko prišlo že naslednje leto. Prav tako se trudijo za sodelovanje z nekaterimi drugimi letalskimi prevozniki, med njimi z madžarskim Wizz Airom, pri katerem se je mariborska delegacija pred časom mudila na obisku. Kot je tudi tokrat dejal Sonc, vzpostavitev letalske linije ni enostavna zadeva, ki bi se zgodila na hitro, zato pred letom 2008 dogovora z omenjenim prevoznikom ne pričakuje.

Pogovarjajo se tudi z Adrio Airways

Bolj realen je po njegovem skorajšnji dogovor s slovenskim nacionalnim prevoznikom Adrio Airways, s katero se dogovarjajo tako o možnostih čarterskih poletov kot o vzpostavitvi redne letalske linije. Kot je ob tem povedal prvi mož Aerodroma Maribor, jih zanima predvsem povezava Maribora s kakšnim od svetovnih letališč, saj bi na ta način prebivalcem vzhodnega dela Slovenije preko omenjene linije omogočili povezavo z vsem svetom.

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
OGLAS
FINANCE
IKT
IKT Ali moramo slediti tehnološkim trendom in kako izbrati tistega, ki je pravi za nas?

Najprej se je treba osredotočiti na vrednost, šele nato na tehnologijo in način izvedbe poslovnih potreb.

Preberite tudi:

12.04.2007
12.04.2007
20.03.2007
11.03.2007
08.03.2007
08.03.2007
22.04.2007
23.04.2007
Moje finance
Nakup
(podkast) Miha Pogačar, portal Po svetu: Z letalom okoli sveta za tisočaka. Triki ugodnega kupovanja vozovnic!
Moje finance
Pameten nakupKsenija Sedej (podkast) Miha Pogačar, portal Po svetu: Z letalom okoli sveta za tisočaka. Triki ugodnega kupovanja vozovnic!

Verjetno je najpogostejše vprašanje osebam, ki nam povedo, da gredo na potovanje, koliko jih je stala letalska vozovnica. Kako s finančnega vidika pametno potovati? Kdaj kupiti vozovnice za določene kraje, na kaj paziti pri spletnih nakupih, kako načrtovati počitnice? Vse to razkriva Miha Pogačar, lastnik portala po svetu, ki ga spremlja kar 100 tisoč Slovencev.

FINANCE
Transport in logistika
Nemci gredo z višjimi davki nad poceni letalske vozovnice
Transport in logistika
Transport in logistikaNataša Koražija Nemci gredo z višjimi davki nad poceni letalske vozovnice 16

V sklopu podnebnih ukrepov, ki jih je predlagala koalicija Angele Merkel, so se znašli tudi višji davki za letalske vozovnice; obračun z nizkocenovnimi letalskimi družbami

FINANCE
Transport in logistika
(Komentar ob tednu mobilnosti) Zakaj letalski promet najbž nikoli ne bo normalno obdavčen
Transport in logistika
Transport in logistikaNataša Koražija (Komentar ob tednu mobilnosti) Zakaj letalski promet najbž nikoli ne bo normalno obdavčen

Ljudje tako radi letimo, da mirno spregledamo davčne privilegije letalskih družb

FINANCE
V Portorožu ena največjih evropskih konferenc o Microsoftovih poslovnih aplikacijah
OGLAS
Finance
Finance PR V Portorožu ena največjih evropskih konferenc o Microsoftovih poslovnih aplikacijah (OGLAS)

Druga mednarodna konferenca DynamicsMinds bo konec maja na slovenski Obali povezala več kot tisoč članov svetovne skupnosti, ki sooblikuje prihodnost poslovnih aplikacij.

FINANCE
Transport in logistika
Teden mobilnosti: prikrite spodbude za letalske prevoznike
Transport in logistika
Transport in logistikaNataša Koražija Teden mobilnosti: prikrite spodbude za letalske prevoznike 1

Vse je obdavčeno – tudi nakup osnovnih življenjskih potrebščin, kot so hrana, zdravila ali plenice. Za vikend izlet z letalom do Londona pa davka ne plačamo.

Zgodbe
Bi prodali svojo letalsko karto za dodatne ugodnosti ali denarno nadomestilo?
ZgodbeBlaž Abe Bi prodali svojo letalsko karto za dodatne ugodnosti ali denarno nadomestilo? 2

Rešitev za manj prizemljenih potnikov in večje zaslužke letalskih prevoznikov

FINANCE
Transport in logistika
Nov poskus privabljanja potnikov na mariborsko letališče, tokrat s poleti za München in Antwerpen
Transport in logistika
Transport in logistikaNataša Koražija Nov poskus privabljanja potnikov na mariborsko letališče, tokrat s poleti za München in Antwerpen

Štajerska je dobila novo letalsko povezavo z Nemčijo in Belgijo

Vinski turizem
Santomas – idilično posestvo za ljubitelje vina in narave
O vinu
Vinski turizemRedakcija O vinu Santomas – idilično posestvo za ljubitelje vina in narave

Zaradi lokacije in okolja, ki obdaja posestvo, je Santomas pravšnji postanek za vsakega vinoljuba ali običajnega ljubitelja narave. Po novem so na voljo tudi štirje apartmaji, v katerih lahko gostje prespijo. Drznejši pa se lahko tam tudi poročijo.