Članki

Poletite konec maja v Lizbono za dobrih 130 evrov

Okusite prve poletne sončne žarke v Lizboni. Z nizkocenovnim letalskim ponudnikom boste z Dunaja zadnji teden maja poleteli za dobrih 130 evrov
02.02.2009 10:36
Čas branja: 2 min

Zimi še ni videti konca, pa vendar nam misli uhajajo tudi k poletju. Nizkocenovni letalski ponudnik SkyEurope vas bo z Dunaja do Lizbone in nazaj na enotedenski oddih na žgočem soncu popeljal že za dobrih 130 evrov.

Nizkocenovni letalski ponudnik SkyEurope leti z Dunaja, do tja pa boste iz Maribora potrebovali dve uri in pol, iz Ljubljane pa skoraj štiri ure. Tudi stroški so nekoliko višji kot pri vožnji na druga letališča, namreč če se boste peljali iz Ljubljane boste zapravili 44,51 evra, iz Maribora pa 31,91 evra.

V Sloveniji leti z letališča Jožeta Pučnika le en nizkocenovni ponudnik EasyJet, in sicer na relaciji Ljubljana - London Stansted. Danes vam bomo predstavili kam vse letijo nizkocenovni ponudniki z letališč v okolici Slovenije.

Za letalsko vozovnico do Lizbone z odhodom 25. maja boste odšteli 79 evrov, prihod na dunajsko letališče pa bo 30. maja, letalska karta pa 59 evrov.

Parkirišče na dunajskem letališču vas bo stalo 17,50 evra na dan oziroma 63,50 evra na teden.

lizbona
Foto: shu

Z Dunaja leti osem nizkocenovnikov

Dunaj je poleg Benetk največje letališče v okolici in ponudba destinacij je zelo velika. Poleg večjih evropskih mest lahko po ugodnih cenah odletite tudi v Egipt in Tunizijo. Dunajsko letališče je edino od okoliških od koder lahko letite na Islandijo. Zaradi velikega števila letalskih ponudnikov, ki ponujajo tudi lete v ista mesta, imate večje možnosti, da naletite na res nizko ceno.

Z majhnega celovškega letališča v osem krajev

Celovec, ki je iz Ljubljane oddaljen le 84 kilometrov in s tem manj kot uro in pol vožnje, je priljubljeno vzletišče za marsikaterega Slovenca. Letališče je namreč res zelo majhno (precej manjše od ljubljanskega letališča Jožeta Pučnika) in prijetno. Ponudba nizkocenovnih letov prihaja od družb Ryanair in Tuifly, ki ponujata lete v Nemčijo, Veliko Britanijo in na Švedsko.

Za pot iz Maribora do Celovca boste porabili 2 uri časa, za gorivo in cestnine pa boste odšteli 35 evrov. Pot je cenejša za tiste iz ljubljanskega konca, saj nas, če se izognemo avstrijski vinjeti, stane le 9 evrov. Za parkirno mesto na letališču boste odšteli 11 evrov na dan oziroma 35 evrov na teden.

Gradec - priljubljeno vzletišče Štajercev

Iz Gradca letijo predvsem Štajerci, ki jim je letališče resnično blizu, saj je oddaljeno manj kot eno uro vožnje, prevoz z avtomobilom pa stane le 15 evrov. Iz Ljubljane boste za pot do Gradca porabili nekaj več kot dve uri in zapravili 28 evrov.

Iz Gradca lahko letite v Grčijo, Portugalsko in Španijo (Air Berlin), Španijo in Veliko Britanijo (Ryanair), Ciper, Kanado in Turčijo (Condor) ter Nemčijo (TUIfly).

Parkirnina na letališču znaša 8,8 evrov na dan oziroma 40 evrov na teden.

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
OGLAS
FINANCE
Dražbe
Dražbe Občina Piran pripravlja dražbo nepremičnin

Lepa priložnost za zanimivo in varno naložbo

Preberite tudi:

30.01.2009
29.01.2009
22.01.2009
FINANCE
Razmah kitajskega čajnega napitka ustvarja nove milijarderje
FINANCE
Prevozi
Ford transit courier v novi izvedbi precej bolj prostoren in uporaben
Prevozi
PrevoziJure Šujica Ford transit courier v novi izvedbi precej bolj prostoren in uporaben

S 25 odstotkov povečanim tovornim prostorom je prevozu tovora namenjena enaka količina prostora kot v prejšnji generaciji v številko večjem transit connectu. Dizel ostaja v ponudbi.

FINANCE
Evrska industrija se še naprej ohlaja
Finance
Krčenje se nadaljuje
Špela Mikuš Evrska industrija se še naprej ohlaja 1

Indeks PMI za predelovalne dejavnosti še kar drsi navzdol

FINANCE
Manager
Zakaj upravljati trajnostno mobilnost v podjetjih?
OGLAS
Manager
ManagerFinance PR Zakaj upravljati trajnostno mobilnost v podjetjih? (OGLAS)

Trije največji zaposlovalci v škofjeloški industrijski coni Trata (Knauf Insulation d. o. o., LTH Castings d. o. o. in SIBO G. d. o. o) so v sodelovanju z Občino Škofja Loka, Razvojno agencijo Sora ter inštitucijami IPoP - Inštitutom za politike prostora, CIPRO Slovenija in CIPRO International, dobro leto in pol spodbujali zaposlene, da na delo pridejo trajnostno, v sklopu projekta Trata 2.1.

FINANCE
Topjob
Po subvencijah za zaposlovanje mladih še subvencije za starejše od 30 let
Topjob
TRG DELA
TopjobLana Dakić Po subvencijah za zaposlovanje mladih še subvencije za starejše od 30 let

Za vsaj enoletno zaposlitev brezposelnega, starejšega od 30 let, lahko pridobite do 8.640 evrov subvencije.

FINANCE
Vlagatelj Maks
Ne čakaj pomladi … bolje je počakati v maju
Vlagatelj Maks
VLAGATELJ MAKS
Vlagatelj MaksVlagatelj Maks Ne čakaj pomladi … bolje je počakati v maju

Staremu pregovoru o maju na trgih ni dobro slediti

FINANCE
IKT
Ste izpeljali odličen B2B e-commerce projekt? Prav vas iščemo!
IKT
SPLETNO POSLOVANJE
IKTFinance PRO Ste izpeljali odličen B2B e-commerce projekt? Prav vas iščemo!

Z izborom želimo ozaveščati o pomenu in koristih digitalizacije medpodjetniškega poslovanja ter predstaviti slovenske dobre prakse spletnega poslovanja na področju B2B