Članki

Hvala, policisti. Prihranili ste mi 3 milijone!

Žepi državljanov so za tri milijone evrov bolj polni, toliko kazni manj so namreč policisti napisali samo decembra
20.01.2016 10:06
Čas branja: 1 min

»V primerjavi z letom prej je bilo decembra izrečenih za skoraj tri milijone evrov manj glob,« poroča Delo. Članek ima naslov Prekrškarji veseli, država pa ob milijone. Seveda so prekrškarji državljani, ki ne le prek glob, ampak tudi prek prispevkov in davkov zalagajo proračun. Države ni brez državljanov. Če so zadovoljni državljani, je torej tudi država, če ta seveda ne zasleduje povsem drugega interesa - kot je interes državljanov.

Ostaja meni, namesto stalno pripravljenemu Mramorju

Policija denimo - večinoma ne oglobi gruzijskih državljanov in da gruzijski denar v proračun slovenskih državljanov. Globe gredo v proračun pretežno iz žepov slovenskih državljanov. Ali povedano drugače - hvala, policisti, ker niste izpraznili mojega žepa in dali denarja v Mramorjevega. Policisti so ugotovili, da če sami nimajo nič več od proračunskega denarja, če gre proračunski denar za Mramorjevo stalno pripravljenost, ker ima res težko delo, namesto za policijske plače - potem je morda treba zmanjšati proračun. Tako bodo tudi drugi državljani bogatejši in bodo pametneje razpolagali s svojim denarjem, kot bi nesmotrno z davkoplačevalskim denarjem razpolagala država.

»Država«, ki je ostala brez treh milijonov evrov samo decembra, sicer skuša opozarjati, da se je zaradi policijske stavke morda zmanjšala varnost na cestah, kar naj bi dokazovalo tudi povečano število smrtnih žrtev letos. Namesto dveh lani - šest letos - po najnovejših podatkih policije. Seveda je vsako izgubljeno življenje tragedija, ampak tovrstno povečanje pripisati stavki ter povečani nevarnosti ne pa nesreči, je neresnično.

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
OGLAS
FINANCE
Manager
Manager Zakaj upravljati trajnostno mobilnost v podjetjih?

Trije največji zaposlovalci v škofjeloški industrijski coni Trata (Knauf Insulation d. o. o., LTH Castings d. o. o. in SIBO G. d. o. o)...

FINANCE
Dražbe
Policija na dražbo pošilja dva konja in tri pse; cene od 150 do 500 evrov
Dražbe
DražbeAleš Perčič Policija na dražbo pošilja dva konja in tri pse; cene od 150 do 500 evrov

Policija išče nove lastnike petih "upokojenih" službenih živali

FINANCE
Avto
(POZOR) Na delu policijski radarji na 617 lokacijah, razkrivamo kraje in ure
Avto
AvtoMiloš Milač (POZOR) Na delu policijski radarji na 617 lokacijah, razkrivamo kraje in ure 4

Po vsej Sloveniji bo potekal maraton nadzora hitrosti, sporoča Policija in razkriva lokacije in ure merjenj.

FINANCE
Ježešmarija, kaj naredi medij, ko dobi takšno pismo policije?!
Finance
Simona Toplak Ježešmarija, kaj naredi medij, ko dobi takšno pismo policije?! 2

Objavljamo zaprosilo policije za posredovanje podatkov o novinarjih in virih, ki jih v Ljubljani potrebujejo za uspešno izvedbo predkazenskega postopka zaradi suma neupravičenega prisluškovanja – hočejo razkritje vira, povezanega s člankom o AZN, Adrisu in Savi Re iz leta 2016

Vinski turizem
Santomas – idilično posestvo za ljubitelje vina in narave
O vinu
Vinski turizemRedakcija O vinu Santomas – idilično posestvo za ljubitelje vina in narave

Zaradi lokacije in okolja, ki obdaja posestvo, je Santomas pravšnji postanek za vsakega vinoljuba ali običajnega ljubitelja narave. Po novem so na voljo tudi štirje apartmaji, v katerih lahko gostje prespijo. Drznejši pa se lahko tam tudi poročijo.

FINANCE
Priporočilo podjetjem: ne dajajte policiji nobenih osebnih podatkov brez sodnega naloga!
Finance
Simona Toplak Priporočilo podjetjem: ne dajajte policiji nobenih osebnih podatkov brez sodnega naloga! 4

Kaj za podjetja pomeni sodba Evropskega sodišča za človekove pravice o digitalni varnosti zasebnosti Benedik vs. Slovenija in kako se odzivati na prošnje policije brez odredb, kakšne so sankcije in kakšne koristi

FINANCE
Manager
Zakaj spletne trgovine z lastno stranjo za spremljanje pošiljk prodajo več
PRO
Manager
SPLETNO POSLOVANJE
ManagerFinance prPRO Zakaj spletne trgovine z lastno stranjo za spremljanje pošiljk prodajo več (PRO)

Dostavne službe na svoji spletni strani za sledenje pogosto izpišejo statuse pošiljke tako, da številni kupci ne razumejo dobro, kje je njihova pošiljka. Lastna spletna stran podjetja je zaradi visoke obiskanosti hkrati tudi odlična možnost pospeševanja prodaje.