Zasebnost
Članki

Dars izrekel že preko 2.600 kazni

Od 1. julija do 3. avgusta je Dars zaradi neuporabe vinjet izdal že 2.686 plačilnih nalogov
Avtor
avtor
04.08.2008 15:34
Čas branja: 1 min

Vinjete

Družba za avtoceste v RS (Dars) je od uveljavitve vinjetnega sistema cestninjenja pa do nedelje zaradi neuporabe vinjet izdala 2686 plačilnih nalogov po vsem slovenskem avtocestnem sistemu, so povedali na Darsu.

Dars sicer ni edini, ki lahko izda plačilni nalog uporabniku avtoceste, ki na vetrobranskem steklu nima prilepljene vinjete; to lahko naredijo še carina, prometna inšpekcija in policija. Samo policija je do minulega petka po podatkih Darsa izdala približno 700 plačilnih nalogov.

Večina oglobljenih je še vedno tujih voznikov

Število izdanih plačilnih nalogov se je v zadnjem tednu precej povečalo, saj je še do 25. julija skupno število izdanih plačilnih nalogov znašalo 1.698. Povečanje števila je pripisati vrhuncu turistične sezone, ko je na slovenskih cestah največ prometa, pa tudi največ tujcev.

Na štajerskem avtocestnem kraku (mejni prehod Šentilj, bencinski servisi, počivališča, cestninske postaje) so cestninski nadzorniki Darsa izdali 543 plačilnih nalogov, na dolenjskem, skupaj z ljubljanskim cestnim obročem (mejni prehod Obrežje, počivališča, bencinski servisi in cestninske postaje) pa 997.

Na gorenjskem kraku (mejni prehod Karavanke, počivališča in bencinski servisi gorenjskega kraka) so izdali 383 plačilnih nalogov, na primorskem kraku, skupaj z odcepom Razdrto - Vrtojba (mejni prehodi Fernetiči, Škofije in Vrtojba, počivališča, bencinski servisi in cestninske postaje) pa 763 plačilnih nalogov.

V juliju 106 skupnih akcij Darsa in policije

Še teden prej je bilo na primorskem avtocestnem kraku izdanih 401 plačilni nalog, kar pomeni, da je bilo v zadnjem tednu na tem območju izdanih 362 plačilnih nalogov več kot teden prej; od tega večina v okviru poostrene akcije nadzora nad uporabo vinjet konec minulega tedna. Večina oglobljenih je še vedno tujih voznikov.

Skupaj s policisti so cestninski nadzorniki Darsa v prvih štirih tednih novega, vinjetnega sistema cestninjenja izvedli tudi 106 skupnih akcij, še navajajo na Darsu.

Jutri znan podatek o prodanih vinjetah

Izpostaviti še velja, da je Dars prek lastnih prodajnih mest na mejnem platoju mejnega prehoda Fernetiči minuli teden prodal skoraj 8.100 vinjet (teden prej 1.200). Skupni podatki o doslej prodanih šestmesečnih vinjetah za letos bodo po navedbah Darsa znani predvidoma jutri. Kot je znano, pa je bilo do vključno 27. julija prodanih približno 1,35 milijona vinjet.

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
OGLAS
FINANCE
IKT
IKT Ali moramo slediti tehnološkim trendom in kako izbrati tistega, ki je pravi za nas?

Najprej se je treba osredotočiti na vrednost, šele nato na tehnologijo in način izvedbe poslovnih potreb.

Preberite tudi:

23.07.2008
23.07.2008
19.07.2008
15.07.2008
04.08.2008
05.08.2008
11.08.2008
11.08.2008
12.08.2008
FINANCE
Manager
Top 101: Največje slovensko podjetje Dars sedi na več kot 500 milijonih evrov. Zakaj?
Manager
ManagerNataša Koražija Top 101: Največje slovensko podjetje Dars sedi na več kot 500 milijonih evrov. Zakaj? 7

Na Darsu na dobre pol milijarde depozitov na bankah prejemajo skromne obresti. Hkrati imajo 2,5 milijarde evrov dolga, za katerega plačujejo 40 milijonov evrov obresti na leto. Kaj bodo z denarjem? Bodo hitreje odplačevali dolgove ali hitreje gradili nove odseke?

FINANCE
Transport in logistika
Pozor, Dars bo vklopil e-cestninjenje. Kaj nas čaka?
Transport in logistika
Transport in logistikaNataša Koražija Pozor, Dars bo vklopil e-cestninjenje. Kaj nas čaka?

7 vprašanj in odgovorov o novem sistemu cestninjenja za tovornjake, ki ga bo Dars zagnal na velikonočno nedeljo

FINANCE
Transport in logistika
Se je rušenje Darsovih cestninskih postaj s 50 milijonov evrov pocenilo na 30?
Transport in logistika
Transport in logistikaNataša Koražija Se je rušenje Darsovih cestninskih postaj s 50 milijonov evrov pocenilo na 30? 9

Ni čudežev: Dars je razpis razbil v dva dela, prvega ocenjujejo na 30,5 milijona evrov

FINANCE
Enostavna in prilagodljiva mobilnost brez lastniških obveznosti
PRO
Finance
Finance prPRO Enostavna in prilagodljiva mobilnost brez lastniških obveznosti (PRO)

KINTO One je Toyotina storitev finančnega lizinga, ki omogoča večletno uporabo avtomobila brez dejanskega nakupa z možnostjo dodatnih vzdrževalnih storitev.

FINANCE
Računsko sodišče o nabavah v Darsu: neupravičeni aneksi, neprimeren informacijski sistem, neunovčenje bančnih garancij …
Finance
Andreja Rednak Računsko sodišče o nabavah v Darsu: neupravičeni aneksi, neprimeren informacijski sistem, neunovčenje bančnih garancij … 2

V primeru predora Markovec je Dars za barvni premaz plačal 573.005 evrov dodatnih stroškov oziroma 68,5 odstotka prvotne pogodbene vrednosti.

Vinski turizem
Santomas – idilično posestvo za ljubitelje vina in narave
O vinu
Vinski turizemRedakcija O vinu Santomas – idilično posestvo za ljubitelje vina in narave

Zaradi lokacije in okolja, ki obdaja posestvo, je Santomas pravšnji postanek za vsakega vinoljuba ali običajnega ljubitelja narave. Po novem so na voljo tudi štirje apartmaji, v katerih lahko gostje prespijo. Drznejši pa se lahko tam tudi poročijo.