Avto

Range rover sport III: razkošje in terenske sposobnosti za slovensko ceno najmanj 96 tisočakov

Novi range rover sport je oblikovno znan, le dodelan v podrobnostih. Po zasnovi pa je popolnoma nov. Cene se začnejo pri 96 tisoč evrih za dizelski D250 in končajo pri 146 tisočakih.

Izpostavljamo

FINANCE
Avto
Prva vožnja s porschejem macanom e: konec bencinske in začetek električne romantike
Avto
AvtoMiloš Milač Prva vožnja s porschejem macanom e: konec bencinske in začetek električne romantike 8

Ekskluzivno - po terenskem poligonu in stezi Porschejevega centra v Leipzigu z novim električnim porschejem macanom, elektrozverino z več kot 600 konji, ki bo v celoti nadomestila bencinskega macana.

FINANCE
PMM
(Miloš živi trajnostno, 22. del): Primerjava – električni avto je že danes cenejši od bencinskega
Pametna mesta in mobilnost
Pametna mesta in mobilnostMiloš Milač (Miloš živi trajnostno, 22. del): Primerjava – električni avto je že danes cenejši od bencinskega 14

Električni avtomobili so tudi cenovno vse bliže primerljivim bencinskim. Po natančnem izračunu, ki vsebuje tudi spodbude Eko sklada, pa so lahko celo precej cenejši, dokazujem na podlagi novega domačega električnega avta – cupre born bold.

FINANCE
Manager
Moje najlepše in najbolj znamenite ceste sveta
Manager
ManagerMiloš Milač Moje najlepše in najbolj znamenite ceste sveta 4

Vzpon na Transfagarasan v Romuniji, Džebel Hafit v Abu Dabiju, Visoki Atlas v Maroku, Angeles Crest v Kaliforniji, prek otokov do Key Westa na Floridi ali preprosto med zavoji slovenskih biserov.

30.09.2022 09:33
Čas branja: 3 min
Range rover sport III: razkošje in terenske sposobnosti za slovensko ceno najmanj 96 tisočakov
Range rover sport v tretji generaciji prinaša evolucijo oblike prejšnje generacije in popolnoma novo zasnovo lahke aluminijaste karoserije in motorjev s tehnologijo mehkega hibrida ter še dva priključna hibrida. Vodja prodaje Land Roverja v Wallisu Motor Ljubljana Nan Jordan napoveduje, da se bodo kupci odločali predvsem za dizelske motorje, v prihodnjem letu načrtuje prodajo 50 vozil. Foto: Miloš Milač

V nadaljevanju:

Edini slovenski trgovec angleškega Land Roverja Wallis Motor Ljubljana je včeraj predstavil tretjo generacijo razkošnega športnega terenca range rover sport. Kupci vozila sicer naročajo že od...

Za dostop registrirajte uporabniško ime ali pa se prijavite, če ime že imate.

Z uporabniškim imenom lahko ta članek preberete BREZPLAČNO. Odprite si brezplačno uporabniško ime ali pa se prijavite z obstoječim.

FINANCE
Avto
Land Rover se je vrnil v svoj drugi slovenski dom
Avto
AvtoMiloš Milač Land Rover se je vrnil v svoj drugi slovenski dom

Land Rover se vrača na znano lokacijo na Celovški cesti v Ljubljani. Kakšne načrte ima znamka in kakšne lastnik salona, madžarski AutoWallis.

FINANCE
Avto
Citroën C5 X: žlahtni predniki so ga postavili pred zahtevno nalogo
Avto
AvtoAndraž Zupančič Citroën C5 X: žlahtni predniki so ga postavili pred zahtevno nalogo 1

Z novim križancem C5 X je znamka Citroën končno dobila dostojnega naslednika pred leti ukinjenega C5. Novinec stavi na udobje, tehnologijo in … da, tudi na ceno, če o kakšni zmernosti v sedanjih časih sploh lahko govorimo. C5 X zato stavi na kupce, ki si želijo na eni strani udobje limuzine, na drugi prostornost karavana in na tretji drugačnost klasičnega križanca.

FINANCE
Avto
BMW XM: na poti do dirkaškega hibridnega orgazma
Avto
AvtoAndraž Zupančič BMW XM: na poti do dirkaškega hibridnega orgazma 10

Črka M pri BMW zadnjih nekaj desetletij pomeni nekaj več. Nekaj, o čemer je vredno razpravljati z ljubitelji avtomobilov. Uteleša iskanje novih meja in daje štirikolesniku nov pomen. Potem je tukaj črka X. Tudi ta je del zgodbe BMW, s katero postanejo njihovi avtomobili malce drugačni. Če na koncu dodamo v ta recept še elektriko, sicer »le« v hibridni obliki, dobimo novo dimenzijo. V pravem pomenu besede.

FINANCE
(Revija Prevozi) Slovenska bitka s kitajskimi zmaji
PRO
Finance
Redakcija Prevozi (Revija Prevozi) Slovenska bitka s kitajskimi zmaji (PRO)

Vabimo vas k brezplačnemu prenosu revije Prevozi.

FINANCE
PMM
Prodaja električnih avtov v EU prvič prehitela dizle
Pametna mesta in mobilnost
Pametna mesta in mobilnostMiloš Milač Prodaja električnih avtov v EU prvič prehitela dizle 1

V drugem četrtletju so električni avtomobili v EU (polni in priključni hibridi) dosegli 18,6-odstotni delež trga, dizelski pa le 17,3-odstotnega

FINANCE
PMM
Buffetov BYD v Evropo vstopa prek Danske
Pametna mesta in mobilnost
Pametna mesta in mobilnostAndraž Zupančič Buffetov BYD v Evropo vstopa prek Danske 1

Še ne tako dolgo nazaj so avtomobili kitajskih znamk naleteli na precej negativen odziv. A zdaj se razmere spreminjajo, znamka BYD bo prek Danske širila svojo mrežo v Evropi.

FINANCE
Avto
Črni raček z odmerkom bavarskega čarobnega prahu
Avto
AvtoUroš Božin Črni raček z odmerkom bavarskega čarobnega prahu

Serija 2 je eden cenovno najbolj dostopnih avtomobilov z bavarsko značko in tudi najbolj prodajan model v Sloveniji. Kakšen je med Slovenci najbolj priljubljen BMW?

FINANCE
Avto
Zelena proizvodnja potiska avtodobavitelje v kot
Avto
AvtoAndraž Zupančič Zelena proizvodnja potiska avtodobavitelje v kot 19

Bolj se avtomobilske znamke trudijo, da bi bile prijazne do okolja, dražje to postaja za dobavitelje sestavnih delov. Zato so ti pod vse večjim pritiskom, razmere v dobaviteljskih verigah se spreminjajo, zato obstaja velika bojazen, da bodo na koncu na trgu lahko preživeli le veliki in iznajdljivi dobavitelji. Zelena proizvodnja in zeleni avtomobili so namreč zelo dragi.