Zasebnost

PAL 2024

Glasujte za finaliste in nam pomagajte izbrati prave zmagovalce izbora PAL 2024

Avto

Novi DS7 v slogu najboljših modnih hiš iz Pariza

Moda je doma v Franciji. Seveda zato Pariz sodi med vrhunska središča sodobnega oblikovanja in tega se pri znamki DS dobro zavedajo. Zato so novega križanca DS7 zasnovali kot pravi modni objekt, ko so mu z novimi materiali in še izboljšanim udobjem dali novo energijo.

Izpostavljamo

FINANCE
Avto
Prva vožnja s porschejem macanom e: konec bencinske in začetek električne romantike
Avto
AvtoMiloš Milač Prva vožnja s porschejem macanom e: konec bencinske in začetek električne romantike 8

Ekskluzivno - po terenskem poligonu in stezi Porschejevega centra v Leipzigu z novim električnim porschejem macanom, elektrozverino z več kot 600 konji, ki bo v celoti nadomestila bencinskega macana.

FINANCE
PMM
(Miloš živi trajnostno, 22. del): Primerjava – električni avto je že danes cenejši od bencinskega
Pametna mesta in mobilnost
Pametna mesta in mobilnostMiloš Milač (Miloš živi trajnostno, 22. del): Primerjava – električni avto je že danes cenejši od bencinskega 14

Električni avtomobili so tudi cenovno vse bliže primerljivim bencinskim. Po natančnem izračunu, ki vsebuje tudi spodbude Eko sklada, pa so lahko celo precej cenejši, dokazujem na podlagi novega domačega električnega avta – cupre born bold.

FINANCE
Manager
Moje najlepše in najbolj znamenite ceste sveta
Manager
ManagerMiloš Milač Moje najlepše in najbolj znamenite ceste sveta 4

Vzpon na Transfagarasan v Romuniji, Džebel Hafit v Abu Dabiju, Visoki Atlas v Maroku, Angeles Crest v Kaliforniji, prek otokov do Key Westa na Floridi ali preprosto med zavoji slovenskih biserov.

27.06.2022 20:28
Dopolnjeno: 28.06.2022 08:23
Čas branja: 3 min
Novi DS7 v slogu najboljših modnih hiš iz Pariza
Prenovljeni DS7 z več vsebine in še večjim odmerkom francoskosti. Foto: DS Automobiles

Znamka DS uteleša več kot le prevozno sredstvo. Že v preteklosti so njihovi avtomobili (kot samostojna znamka nastopajo od leta 2014) in seveda modeli s tem imenom (znan je DS iz leta 1955) pomenili vrh ponudbe na tehničnem in oblikovnem področju. Tudi s križancem DS7 ni nič drugače, v novi različici so ga naredili še bolj nenavadnega in tudi bolj prestižnega.

Materiali v notranjosti za več prestiža

Tako so se oblikovalci posebej potrudili in izbrali prestižnejše materiale, pri tem pa niso pozabili na celostno podobo. Avtomobil zdaj deluje bolj ostro, popolnoma so prenovili sprednji del, kjer so drugačne tudi sprednje luči. Te so z novimi usločenimi žarometi avtomobil še bolj približale visoki francoski modi.

To se še bolj izkaže v notranjosti. Tukaj so, tako kot se za »modni Pariz« spodobi, posebno pozornost namenili izbiri in obdelavi materiala in ustvarili celo različne notranje ambiente, da si vsak kupec izbere svojega. Najbolj prefinjena izvedenka DS7 je različica opera, za katero je napa usnje na voljo v črni ali sivi barvi. Na armaturni plošči in vratnih ploščah so odslej na voljo dekorativni elementi iz nape z novim drapiranim učinkom. Na tej površini ni nobenih šivov ali spojev. Kupec lahko izbere tudi biserne šive, volan v zrnastem usnju in še bi lahko naštevali.

»Z novim DS7 želimo še poudariti potovanje po francosko. To se najbolj izraža v kombinacijah notranjosti in izbiri materialov, vse pa dopolnjujejo še udobno podvozje in zmogljivi pogonski sklopi,« pa je dodala Agnes Tesson Faget, direktorica produkta.

Niso pozabili na dizelski motor

Pri pogonskih sklopih so DS7 namenili tudi tri priključne hibride z močmi od 165 kilovatov (225 konjskih moči) do 265 kilovatov (360 konjskih moči). Z novo baterijo zmogljivosti 14,2 kilovatne ure lahko le na elektriko prevozi od 60 do 80 kilometrov. Niso pa pozabili na dizelski pogon, kar je danes vse bolj redkost. Motor serije blueHDi zmore 96 kilovatov (130 konjskih moči), le za neevropske trge pa so DS7 namenili še bencinski motor s tremi močmi, od 96 do 165 kilovatov (od 130 do 225 konjskih moči).

Pri DS radi poudarjajo »francoskost« znamke in avtomobilov, torej ne preseneča, da ga izdelujejo v tovarni v Mulhousu v Franciji, in sicer za vse trge. Le za kitajske kupce nastaja v njihovi tovarni v Šenzenu. Prva naročila za novi DS7 bodo začeli sprejemati letos poleti, v prodajne salone pa bo zapeljal septembra.

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
Več o temi
Kliknite [+] poleg oznake in se prijavite na obveščanje. S klikom na ime posamezne oznake preverite seznam člankov.
OGLAS
FINANCE
Zakaj trajnostne prakse postajajo ključnega pomena za investitorje?

V današnjem svetu, kjer se finančne možnosti širijo in dostopnost informacij nenehno raste, je investiranje postalo privlačna pot za...

FINANCE
Avto
Francosko razvajanje prve vrste
Avto
AvtoMiloš Milač Francosko razvajanje prve vrste

Kandidat za managerski avto leta 2022: DS9

FINANCE
Avto
Prišel pozno, a vztraja pri prestižu in tudi naftni ponudbi
Avto
AvtoAndraž Zupančič Prišel pozno, a vztraja pri prestižu in tudi naftni ponudbi 1

Citroën je s prenovo modela C5 aircross novemu oblikovalskemu jeziku prilagodil še en model, ki je v preteklosti, tako pri Citroënu, naletel na dober odziv kupcev. Novinec prinaša dodano vrednost na več področjih, tudi na cenovnem.

FINANCE
PMM
Kitajci bodo v Evropo tokrat prodirali prek švicarskega trgovca Emil Frey
Pametna mesta in mobilnost
Pametna mesta in mobilnostMiloš Milač Kitajci bodo v Evropo tokrat prodirali prek švicarskega trgovca Emil Frey

Prodor Great Walla se bo začel konec leta v Nemčiji s kompaktnim električnim avtom ora funky cat in športnim terencem wey coffee 01, ki se hvali z največjim dosegom med priključnimi hibridi na trgu

FINANCE
Avto
Drugačnost so imeli pri Citroënu vedno v krvi
Avto
AvtoAndraž Zupančič Drugačnost so imeli pri Citroënu vedno v krvi

Citroën je predstavil svojo vizijo malce drugačnega križanca C4 X. Očitno postajajo v krovnem koncernu tako imenovani fastbacki čedalje bolj zanimivi.

FINANCE
PMM
Bondovim lepoticam bi se zagotovo zatresla kolena
Pametna mesta in mobilnost
Pametna mesta in mobilnostJana Petkovšek Štakul Bondovim lepoticam bi se zagotovo zatresla kolena 2

Izkušnja z električnim porschejem taycanom po zavitih cestah Sardinije skozi ženske oči

FINANCE
Avto
Slovenski krst za karavanskega leva
Avto
AvtoUroš Božin Slovenski krst za karavanskega leva

Peugeot 308 s karavanskim zadkom ohranja zanimivo obliko in prinaša več prostorskih litrov. Kakšne so cene in čakalne dobe?

FINANCE
PMM
Osvežena, nekoliko porejena in še vedno tradicionalna bavarska trojka
Pametna mesta in mobilnost
Pametna mesta in mobilnostMiloš Milač Osvežena, nekoliko porejena in še vedno tradicionalna bavarska trojka

BMW serije 3 sedan in touring v drugo življenjsko obdobje vozi z novo armaturno ploščo, osveženo zunanjostjo in krepko višjo ceno. Cena za osnovni model je, v Nemčiji, 43.900 evrov.

FINANCE
PMM
Prodaja električnih avtov v EU prvič prehitela dizle
Pametna mesta in mobilnost
Pametna mesta in mobilnostMiloš Milač Prodaja električnih avtov v EU prvič prehitela dizle 1

V drugem četrtletju so električni avtomobili v EU (polni in priključni hibridi) dosegli 18,6-odstotni delež trga, dizelski pa le 17,3-odstotnega