Zasebnost

PAL 2024

Glasujte za finaliste in nam pomagajte izbrati prave zmagovalce izbora PAL 2024

Avto

Poslovni avto leta 2022: veselje, sporočila in besede ob prejemu nagrad

Odločitev za električni avto postaja vse pogostejša in skoraj tako običajna kot za avtomobil z motorjem na notranje izgorevanje, je eno od sporočil PAL 2022.

Izpostavljamo

FINANCE
Avto
Prva vožnja s porschejem macanom e: konec bencinske in začetek električne romantike
Avto
AvtoMiloš Milač Prva vožnja s porschejem macanom e: konec bencinske in začetek električne romantike 8

Ekskluzivno - po terenskem poligonu in stezi Porschejevega centra v Leipzigu z novim električnim porschejem macanom, elektrozverino z več kot 600 konji, ki bo v celoti nadomestila bencinskega macana.

FINANCE
PMM
(Miloš živi trajnostno, 22. del): Primerjava – električni avto je že danes cenejši od bencinskega
Pametna mesta in mobilnost
Pametna mesta in mobilnostMiloš Milač (Miloš živi trajnostno, 22. del): Primerjava – električni avto je že danes cenejši od bencinskega 14

Električni avtomobili so tudi cenovno vse bliže primerljivim bencinskim. Po natančnem izračunu, ki vsebuje tudi spodbude Eko sklada, pa so lahko celo precej cenejši, dokazujem na podlagi novega domačega električnega avta – cupre born bold.

FINANCE
Manager
Moje najlepše in najbolj znamenite ceste sveta
Manager
ManagerMiloš Milač Moje najlepše in najbolj znamenite ceste sveta 4

Vzpon na Transfagarasan v Romuniji, Džebel Hafit v Abu Dabiju, Visoki Atlas v Maroku, Angeles Crest v Kaliforniji, prek otokov do Key Westa na Floridi ali preprosto med zavoji slovenskih biserov.

15.06.2022 22:06
Dopolnjeno: 15.06.2022 22:20
Čas branja: 7 min
Poslovni avto leta 2022: veselje, sporočila in besede ob prejemu nagrad
Ob dostavi letošnjih finalistov, najboljših avtomobilov petih kategorij, v popoldanskem času je dež ponehal, luči gradu in LED-osvetlitev avtomobilov pa so v večernih urah ustvarile prav čaroben vtis avtomobilskega dogodka z dotikom glamurja.

Zmagovalce PAL 2022 poznamo. Kaj so ob prejemu priznanj povedali predstavniki znamk, kaj se je še dogajalo na zaključni prireditvi.

Službeni avto leta 2022 je postala opel astra, poslovni avto leta je postal BMW 4 gran coupe in i4 – to je prvo tovrstno priznanje za to znamko v 18-letni zgodovini izbora. Najprestižnejše priznanje za managerski avto leta je pripadlo audiju A8, električni avto leta 2022 je postal ioniq 5, kipec za električni dostavnik leta pa je šel mercedes-benzu esprinterju.

Službeni avto leta 2022 – opel astra

Opel astra si je zmago pripeljala z najboljšim razmerjem med ceno, stroški uporabe, prostorom, varnostno opremo in dinamiko, ki jo ponuja klasična zasnova petvratne limuzine. Nova astra dokazuje, da je prav klasična zasnova brez SUV-pridiha še vedno najbolj učinkovita v razmeroma racionalnem službenem razredu.

Električni avto leta 2022 – ioniq 5

Ioniq 5 si je pribojeval že nagrado svetovni avto leta 2022, tekmece je zdaj ugnal še v slovenskem izboru za električni avto leta. Ioniq 5 je zelo sodoben, tehnično izjemen električni avto z edinstveno 800-voltno električno infrastrukturo. V primerjavi s tekmeci je vozniško zelo uravnotežen, prostoren, učinkovit pri dosegu in polnjenju ter cenovno zelo razumen glede na vsebino. Odlične ocene je dobil tudi v poslovni kategoriji, saj pod eno streho združuje prostor, učinkovitost, tehnično naprednost in primerno ceno.

Poslovni avto leta 2022 – BMW 4 gran coupe in i4

Letošnja prva izbira med poslovnimi avtomobili je klasična limuzina oziroma kupejevska limuzina znamke BMW. Gre za serijo 4 gran coupe v bencinski, dizelski ali električni različici. Poslovni BMW si je zmago zagotovil z najbolj posrečeno kombinacijo starega in novega. Precej ugodna za BMW je tudi njegova cena.

Managerski avto leta 2022 – audi A8

V managerski kategoriji je prevladala bencinska oziroma dizelska klasika, čeprav sta se električna kandidata audi e-tron GT in BMW iX na ocenjevanju žirije direktorjev prebila na drugo mesto. Na koncu je z enakim številom točk kot lanski zmagovalec mercedes-benz razreda S slavil audi A8, ker je prepričal najpomembnejšo žirijo – slovenske direktorje. Osveženi audi A8 je koncentrat sodobne tehnike, luksuza, vozniških užitkov in udobja na daljših poteh.

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
Več o temi
Kliknite [+] poleg oznake in se prijavite na obveščanje. S klikom na ime posamezne oznake preverite seznam člankov.
OGLAS
FINANCE
SEEnergy 2024 - največji B2B dogodek na temo energetike v JV Evropi

Energetski prehod EU v nizkoogljično družbo – eden največjih projektov samostojne Slovenije – močno spreminja tržne razmere na...

FINANCE
PMM
To so zmagovalci izbora Poslovni avto leta 2022
Pametna mesta in mobilnost
Pametna mesta in mobilnostMiloš Milač To so zmagovalci izbora Poslovni avto leta 2022

V naelektrenem ozračju gradu Bogenšperk je včeraj zvečer slavila elektrika, pomembno vlogo pa je še vedno odigrala bencinsko/dizelska klasika. Razkrivamo letošnje zmagovalce izbora poslovni avto leta.

FINANCE
PMM
(Foto) Gosti, avtomobili in dogajanje na slovesni razglasitvi najboljših poslovnih avtov
Pametna mesta in mobilnost
Pametna mesta in mobilnostMiloš Milač (Foto) Gosti, avtomobili in dogajanje na slovesni razglasitvi najboljših poslovnih avtov

Kdo nas je obiskal na slovesni razglasitvi nagrad za poslovni avto leta 2022, katere avtomobile smo gostili na dogodku, kdo je poskrbel za pogostitev in kaj se je še dogajalo v četrtek zvečer.

FINANCE
Avto
Poslovni avto prihodnosti
Avto
AvtoMiloš Milač Poslovni avto prihodnosti

Kandidat za električni avto leta 2022: BMW i4

FINANCE
Avto
Črni raček z odmerkom bavarskega čarobnega prahu
Avto
AvtoUroš Božin Črni raček z odmerkom bavarskega čarobnega prahu

Serija 2 je eden cenovno najbolj dostopnih avtomobilov z bavarsko značko in tudi najbolj prodajan model v Sloveniji. Kakšen je med Slovenci najbolj priljubljen BMW?

FINANCE
PMM
(intervju) Domagoj Dukec, BMW: Elektrika sama po sebi še ne prinaša trajnosti
Pametna mesta in mobilnost
Pametna mesta in mobilnostMiloš Milač (intervju) Domagoj Dukec, BMW: Elektrika sama po sebi še ne prinaša trajnosti

Elektrika je najbolj učinkovit pogon, nikakor pa ni edina pot v trajnostno mobilnost, temveč šele njen začetek, je prepričan vodja zunanjega oblikovanja BMW Domagoj Dukec.

FINANCE
Avto
Mesečni strošek poslovnih avtov presegel tisoč evrov
Avto
AvtoMiloš Milač Mesečni strošek poslovnih avtov presegel tisoč evrov

Klasičnih pogonov, vsaj pri novih poslovnih avtih, skoraj ni več. V ospredje prihaja elektrika.

FINANCE
Avto
Bitka pogonov v poslovnem BMW
Avto
AvtoMiloš Milač Bitka pogonov v poslovnem BMW

Kandidata za poslovni avto leta: BMW serije 4 gran coupe in i4

FINANCE
PMM
BMW je povečal in elektrificiral najmanjši SUV X1
Pametna mesta in mobilnost
Pametna mesta in mobilnostMiloš Milač BMW je povečal in elektrificiral najmanjši SUV X1

Novi BMW X1 bo bencinski, dizelski, priključnohibridni in tudi popolnoma električni.