Avto

Dacijin velikoprostorec, s klimatsko napravo, pri nas stane 14.400 evrov

Dacijin distributer v Sloveniji Renault Nissan Slovenija je objavil cenik in začel zbirati naročila za novi jogger – prostornega mešanca med karavanom in enoprostorcem. Osnovni model stane 13.890 evrov, a je zelo skromno opremljen.

Izpostavljamo

FINANCE
Avto
Prva vožnja s porschejem macanom e: konec bencinske in začetek električne romantike
Avto
AvtoMiloš Milač Prva vožnja s porschejem macanom e: konec bencinske in začetek električne romantike 8

Ekskluzivno - po terenskem poligonu in stezi Porschejevega centra v Leipzigu z novim električnim porschejem macanom, elektrozverino z več kot 600 konji, ki bo v celoti nadomestila bencinskega macana.

FINANCE
PMM
(Miloš živi trajnostno, 22. del): Primerjava – električni avto je že danes cenejši od bencinskega
Pametna mesta in mobilnost
Pametna mesta in mobilnostMiloš Milač (Miloš živi trajnostno, 22. del): Primerjava – električni avto je že danes cenejši od bencinskega 14

Električni avtomobili so tudi cenovno vse bliže primerljivim bencinskim. Po natančnem izračunu, ki vsebuje tudi spodbude Eko sklada, pa so lahko celo precej cenejši, dokazujem na podlagi novega domačega električnega avta – cupre born bold.

FINANCE
Manager
Moje najlepše in najbolj znamenite ceste sveta
Manager
ManagerMiloš Milač Moje najlepše in najbolj znamenite ceste sveta 4

Vzpon na Transfagarasan v Romuniji, Džebel Hafit v Abu Dabiju, Visoki Atlas v Maroku, Angeles Crest v Kaliforniji, prek otokov do Key Westa na Floridi ali preprosto med zavoji slovenskih biserov.

06.12.2021 13:24
Dopolnjeno: 06.12.2021 13:24
Čas branja: 1 min

Dacia je pred nekaj meseci razkrila novega križanca med karavanom in enoprostorcem jogger, ki je zasnovan na razred ali celo dva manjšem modelu sandero. Jogger je z dolžino 4,55 metra najdaljši Dacijin avto. Uroš si ga je premierno ogledal v Parizu konec avgusta letos.

Joggerjeva kolesa so potisnjena na vogale, medosna razdalja je tako kar 2,9 metra. Prtljažnik v petsedežni izvedbi meri 565 litrov, z zloženimi sedeži pa 1.819 litrov. Sedemsedežna postavitev ima 160 litrov, z odstranjenimi zadnjimi sedeži pa 708 litrov. Zadnja sedeža je mogoče z lahkoto odstraniti, saj tehtata le deset kilogramov. Po kabini je razporejeno skupno še za 24 litrov predalov in odlaganih mest ter šest držal za pijačo.

Joggerja so pri Daciji namenili družinam, ki iščejo vsestranski avtomobil. Primeren je tudi za pustolovce, ki bodo brez težav prevažali tudi njihovo opremo za šport in prosti čas.

Jogger je kljub dodani vrednosti v prostoru ostal zvest cenovni usmeritvi znamke, saj osnovni model z litrskim bencinsko-plinskim motorjem 1.0 ECO-G 100 s 67 kilovati (ko teče na bencin) oziroma 74 kilovati, ko deluje na avtoplin, stane 13.890 evrov. To sicer velja za osnovno opremo essential, ki tako kot njeno ime ponuja le najnujnejše. Varnostno opremo z ABS, ESP in pomočjo pri speljevanju v klanec ter LED-žaromete. Ne pa tudi klimatske naprave, ki stane 490 evrov doplačila. Zgolj bencinski motor 1.0 TCe110 z 81 kilovati je 700 evrov dražji.

Bogatejše opremljen jogger 1.0 ECO-G 100 comfort stane najmanj 15.690 evrov. Opremljen pa je z ročno klimatsko napravo, osempalčnim zaslonom na dotik z navigacijo, kamero za vzvratno vožnjo in še nekaj dodatki.

Na vrhu cenika je bencinski jogger 1.0 TCe 110 extreme s ceno 18.140 evrov.

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
Več o temi
Kliknite + poleg oznake in se prijavite na obveščanje. S klikom na ime posamezne oznake preverite seznam člankov.
OGLAS
FINANCE
Nepremičnine
Nepremičnine Kakšen mora biti kakovosten servis kosilnice

Vključevati mora vse potrebne preglede in popravila kosilnice oziroma vrtnega traktorja ali riderja – opravite ga pri strokovnjaku.

FINANCE
Avto
Prostor po najnižji ceni
Avto
AvtoAnže Jamnik Prostor po najnižji ceni 1

Kandidat za službeni avto leta 2022: dacia jogger

FINANCE
Avto
Dacia z novim sedemsedežnikom za 15 tisočakov
Avto
AvtoUroš Božin Dacia z novim sedemsedežnikom za 15 tisočakov 15

Romunska znamka se vrača v C-razred z joggerjem, najdaljšim modelom v ponudbi. Prostora bo za sedem potnikov, pozneje pod motornim pokrovom tudi za hibridni pogon.

FINANCE
Avto
Sedem sedežev za 16 tisočakov
Avto
AvtoAnže Jamnik Sedem sedežev za 16 tisočakov 2

Najcenejši jogger s šibkejšim motorjem in pogonom na plin ter petimi sedeži stane 15.090 evrov, z močnejšim pa 15.390 evrov. Cene sedemsedežnih različic so 900 evrov višje, do konca leta pa naj bi Slovenci skupaj kupili od 300 do 400 vozil.

FINANCE
PMM
Kako se pelje najcenejši električni avto na trgu
Pametna mesta in mobilnost
Pametna mesta in mobilnostMiloš Milač Kako se pelje najcenejši električni avto na trgu 1

Dacia je na dolenjskih cestah predstavila električno dacio spring – avto skromnih zmogljivosti, 225 kilometri dosega in ceno dobrih 13.500 evrov.

FINANCE
Avto
Dacijin jogger vozi tja, od koder drugi bežijo
Avto
AvtoMiloš Milač Dacijin jogger vozi tja, od koder drugi bežijo

Dacia je razkrila ime velikega enoprostorca s petimi ali sedmimi sedeži. Ime mu bo jogger, podrobneje pa ga bodo predstavili v petek.

FINANCE
Avto
Trenutek resnice za Nissanovega pionirja
Avto
AvtoUroš Božin Trenutek resnice za Nissanovega pionirja 1

Se bo Nissan iz finančnih težav že drugič izvlekel s qashqaiem? Ali lahko tretja generacija ponovi uspeh prve?

FINANCE
Poplave in potresi: kako pametno zavarovati premoženje
PRO
Finance
Spletni dogodek
Redakcija Mojih financ Poplave in potresi: kako pametno zavarovati premoženje (PRO)