PAL 2024

Glasujte za finaliste in nam pomagajte izbrati prave zmagovalce izbora PAL 2024

Avto

Razkošna limuzina DS9 obuja svet francoskega luksuza

Za preprostim imenom DS9 se skriva impozantna limuzina, ki Slovencem obuja že skoraj pozabljeni francoski luksuz in razkošje.

Izpostavljamo

FINANCE
Avto
Prva vožnja s porschejem macanom e: konec bencinske in začetek električne romantike
Avto
AvtoMiloš Milač Prva vožnja s porschejem macanom e: konec bencinske in začetek električne romantike 8

Ekskluzivno - po terenskem poligonu in stezi Porschejevega centra v Leipzigu z novim električnim porschejem macanom, elektrozverino z več kot 600 konji, ki bo v celoti nadomestila bencinskega macana.

FINANCE
PMM
(Miloš živi trajnostno, 22. del): Primerjava – električni avto je že danes cenejši od bencinskega
Pametna mesta in mobilnost
Pametna mesta in mobilnostMiloš Milač (Miloš živi trajnostno, 22. del): Primerjava – električni avto je že danes cenejši od bencinskega 14

Električni avtomobili so tudi cenovno vse bliže primerljivim bencinskim. Po natančnem izračunu, ki vsebuje tudi spodbude Eko sklada, pa so lahko celo precej cenejši, dokazujem na podlagi novega domačega električnega avta – cupre born bold.

FINANCE
Manager
Moje najlepše in najbolj znamenite ceste sveta
Manager
ManagerMiloš Milač Moje najlepše in najbolj znamenite ceste sveta 4

Vzpon na Transfagarasan v Romuniji, Džebel Hafit v Abu Dabiju, Visoki Atlas v Maroku, Angeles Crest v Kaliforniji, prek otokov do Key Westa na Floridi ali preprosto med zavoji slovenskih biserov.

23.10.2021 18:30
Čas branja: 3 min

V Sloveniji se premierno predstavlja DS9 – globalni igralec z vrha ponudbe francoske prestižne znamke DS, ki obuja slavne čase francoskih petvratnih limuzin, kot so DS, XM in C6. Novinec v višji srednji razred prinaša ekstravaganco in razkošje, za pogon pa skrbijo le priključni hibridi.

Pri DS stavijo na zgodovino in bogato izročilo originalnega modela iz leta 1955, tako tudi največji DS9 tesno povezanost z zgodovino napoveduje z nekaterimi oblikovnimi potezami. Na skrajnih delih strehe sta tako nameščena okrasna stožca, stranska linija je elegantno padajoča, kljuke ugrezljive, posebnost so tudi tridimenzionalnimi LED-žarometi z vzorci biserov ter bočne letve v obliki sablje, ki so v tej obliki prvič prikazane na zunanjosti avtomobila.

Potniška kabina zaradi podaljšane medosne razdalje ponuja prostorsko razkošje tudi v zadnjem delu, sedeži niso le ogrevani, ampak tudi hlajeni, masaža pa bo lahko razvajala tudi uporabnika na zadnjih sedežih. Prtljažnik s prostornino 510 litrov je eden največjih v svojem razredu.

Poleg razkošja in udobja kupec lahko izbira med različnimi materiali in tematikami v kabini, ki so poimenovane po slavnih mestnih četrtih v Parizu. Paket bastille ali DS rivoli prinašata sedeže v zrnatem usnju, pri DS performance line je v ospredju alkantara v črni barvi, paket art rubis zaznamuje napa usnje, zanimivost paketa DS opera pa je dizajn paščka zapestne ure na sedežih.

Pri motorjih boste zaman iskali turbodizle, saj ponudbo predstavlja le 1,6-litrski turbobencinar z različnimi kombinacijami električnih motorjev (enega ali dveh) na zunanje polnjenje. Osnovna različica modela DS9 bo pri nas ponujala sistemsko moč 165 kilovatov (225 konjskih moči), na vrhu ponudbe pa bo priključni hibrid z 264 kilovati (360 konjskih moči), z dvema elektromotorjema in štirikolesnim pogonom. Baterija vselej ponuja zmogljivost 11,9 kilovatne ure, električni doseg po ciklu WLTP pa je od 40 do 50 kilometrov.

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
Več o temi
Kliknite [+] poleg oznake in se prijavite na obveščanje. S klikom na ime posamezne oznake preverite seznam člankov.
OGLAS
FINANCE
Dražbe
Dražbe Občina Piran pripravlja dražbo nepremičnin

Lepa priložnost za zanimivo in varno naložbo

FINANCE
Avto
Francoz se je prikradel v nemški tabor
Avto
AvtoMiloš Milač Francoz se je prikradel v nemški tabor 3

Za volanom popolnoma nove limuzine s staro dušo nekdanjih francoskih razkošnih avtomobilov – DS9

FINANCE
PMM
DS bo šel zgolj na elektriko, doseg do 700 kilometrov
FINANCE
PMM
Petdeset odtenkov sive v bavarski hibridni petici
Pametna mesta in mobilnost
Pametna mesta in mobilnostUroš Božin Petdeset odtenkov sive v bavarski hibridni petici 17

Ob misli na priključnohibridno limuzino sem najprej godrnjal, nato pa sem sedel za volan serije 545e in ji takoj odpustil. Ker sem jo moral redno priklapljati na vtičnice in polnilnice, me je na koncu pekla vest.

FINANCE
(Revija Prevozi) Slovenska bitka s kitajskimi zmaji
PRO
Finance
Redakcija Prevozi (Revija Prevozi) Slovenska bitka s kitajskimi zmaji (PRO)

Vabimo vas k brezplačnemu prenosu revije Prevozi.

FINANCE
PMM
Nove težave v avtoindustriji, nov rekord električnih in gospod range rover
Pametna mesta in mobilnost
Pametna mesta in mobilnostMiloš Milač Nove težave v avtoindustriji, nov rekord električnih in gospod range rover 4

V avtoindustriji se razmere zaostrujejo, poleg polprevodnikov primanjkuje tudi surovin. Električni avti so dosegli nov mejnik, enako velja za Teslo Elona Muska. Preizkusili smo električno cupro born in ford focus z blagim hibridom ter razkrili novi range rover in ford tourneo connect na Volkswagnovi osnovi.

FINANCE
Avto
Slovenski poslovni avto leta 2021 na trgu še uradno in s krepko nižjo ceno
Avto
AvtoMiloš Milač Slovenski poslovni avto leta 2021 na trgu še uradno in s krepko nižjo ceno 2

Poslovni avto leta je z uradno predstavitvijo pripeljal sedem oziroma osem tisoč evrov nižjo ceno za najbolj priljubljeni različici C180 in C220d.

FINANCE
PMM
Limuzina, ki te posrka v bližnjo romantično preteklost
Pametna mesta in mobilnost
Pametna mesta in mobilnostMiloš Milač Limuzina, ki te posrka v bližnjo romantično preteklost 3

BMW 745Le – nekakšen novodobni klasik, ki nikakor ni ostarel, še posebej ne pri pogonu. A je ravno prav tradicionalen, da ti zleze pod kožo in bi se z njim vsaj za kratek čas preselil v preteklost ali pa preživel zadnje dni sedanjosti.

FINANCE
Avto
Oplova moderna predstava za visoko ceno
Avto
AvtoMatej Kačič Oplova moderna predstava za visoko ceno 6

Opel grandland X hybrid4 s 300 konji in štirikolesnim pogonom je všečna kombinacija mišic, vsestranske uporabnosti in varčnosti, a mu ljudski uspeh preprečuje nabrita cena.