Avto

Veliki Opel z modernimi prijemi

Opel je k nam pripeljal obogateni veliki SUV grandland, ki od 27.600 evrov ponuja osvežen videz, veliko opreme in varnostnih sistemov, digitalno armaturno ploščo ter po želji hibridni pogon.

Izpostavljamo

FINANCE
Avto
Prva vožnja s porschejem macanom e: konec bencinske in začetek električne romantike
Avto
AvtoMiloš Milač Prva vožnja s porschejem macanom e: konec bencinske in začetek električne romantike 8

Ekskluzivno - po terenskem poligonu in stezi Porschejevega centra v Leipzigu z novim električnim porschejem macanom, elektrozverino z več kot 600 konji, ki bo v celoti nadomestila bencinskega macana.

FINANCE
PMM
(Miloš živi trajnostno, 22. del): Primerjava – električni avto je že danes cenejši od bencinskega
Pametna mesta in mobilnost
Pametna mesta in mobilnostMiloš Milač (Miloš živi trajnostno, 22. del): Primerjava – električni avto je že danes cenejši od bencinskega 14

Električni avtomobili so tudi cenovno vse bliže primerljivim bencinskim. Po natančnem izračunu, ki vsebuje tudi spodbude Eko sklada, pa so lahko celo precej cenejši, dokazujem na podlagi novega domačega električnega avta – cupre born bold.

FINANCE
Manager
Moje najlepše in najbolj znamenite ceste sveta
Manager
ManagerMiloš Milač Moje najlepše in najbolj znamenite ceste sveta 4

Vzpon na Transfagarasan v Romuniji, Džebel Hafit v Abu Dabiju, Visoki Atlas v Maroku, Angeles Crest v Kaliforniji, prek otokov do Key Westa na Floridi ali preprosto med zavoji slovenskih biserov.

13.09.2021 20:30
Čas branja: 5 min

Največji Oplov športni terenec grandland je bil znan po tem, da je bil z razmerjem vsebine in cene en boljših v razredu družinskih športnih terencev, pri nas pa je do zdaj pritegnil skoraj 900 kupcev. Po štirih letih je k nam zapeljal v prenovljeni različici, poleg svežega in modernega videza pa prinaša tudi precej bogatejšo vsebino.

Če se ob prenovi vozil oblikovalci zgolj rahlo dotaknejo videza, je pri Oplu drugače. Prenovljenega grandlanda se opazi na daleč, saj je dobil Oplov novodobni moderen videz, ki se s prednjo masko oblikovno naslanja na novo mokko, crosslanda in prihajajočo astro.

Polno masko tako le v spodnjem delu sestavljajo zračne reže za hlajenje motorja, novi so tudi prednji žarometi, ki so že serijsko polni LED, za doplačilo pa tudi matrični s 168 LED-sijalkami na par.

Razlika med prejšnjim in prenovljenim grandlandom na zunaj je tako očitna, manj novega pa je na zadku, kjer poleg rahlo spremenjenih luči in odbijača opaziš še sredinski napis grandland.

Čeprav s 4,48 metra dolžine sodi v kompaktni oziroma razred C SUV pa največji Oplov športni terenec ponuja dovolj prostora za družinske potrebe. Prtljažnik sprejme od 514 do 1.652 litrov, klop je deljiva v razmerju 60:40, na sredini je odprtina za smuči.

Precej novega je tudi v kabini, kjer ne moreš mimo 12-palčne digitalne instrumentne plošče. Ta je ukrojena v slogu mokke, delno je prilagodljiva po meri, podatki pa so zlahka berljivi. Nov je tudi do 10-palčni sredinski zaslon, ki je obrnjen proti vozniku, pri Oplu so pohvalno ohranili fizične gumbe za klimatsko napravo, prezračevanje sedežev…, udobje pa povečujejo prednji sedeži s certifikatom AGR ter možnostjo ogrevanja in prezračevanja.

Bogat je nabor varnostno-asistenčnih sistemov. Grandland ima zdaj v ponudbi nočni vid, infrardeča kamera tako na razdalji do sto metrov na podlagi temperaturnih razlik zaznava ljudi in živali ter voznika nanje opozori pred morebitnim trkom. Asistent za avtocestno vožnjo združuje radarski tempomat in sistem za sledenje znotraj voznega pasu. Novi so še 360-stopinjska kamera, opozorilnik za mrtvi kot ter pomočnik za samodejno parkiranje, navigacija pa ponuja podatke v realnem času.

Pri motorjih sta za povprečni slovenski žep oziroma za okrog 270-300 kupcev v 2022 na voljo 1,2-litrski turbobencinec in 1,5-litrski turbodizel, ki ponujata enako moč - 96 kilovatov oziroma 130 KM. Pri prvem sta na voljo 6-stopenjski ročni in 8-stopenjski samodejni menjalnik, dizel pa ima le sicer odlično avtomatiko. V duhu modernih časov je grandland na voljo tudi kot priključni hibrid (PHEV), in sicer v različici s 165 oziroma 220 (ta ima tudi štirikolesni pogon) kilovati sistemske moči ter od 57 do 65 kilometrov dosega na elektriko.

Po besedah direktorja Opla pri nas Boruta Gazvode se bo za hibridno različico odločilo (le) okrog pet kupcev letno, saj cena ni ravno skromna. Vstopni PHEV model stane 40.940 evrov, pogon pa sestavljata 200-konjski 1,6-litrski turbobencinec in elektromotor z močjo 81 kilovatov (110 KM), ki skupaj s 13,2 kWh baterijo zagotavlja sistemsko moč 165 kW (224 KM) in 360 Nm navora. Hybrid4 pomeni še korak višje, saj ima na zadnji osi dodaten elektromotor z močjo 83 kW (113 KM), sistemska moč pa znaša 221 kW (300 KM) ter ponuja 520 Nm navora. PHEV različica ima štiri vozne programe, poleg povsem električnega še hibridnega, športnega in “off-road” z vklopljenim štirikolesnim pogonom.

Osnovni grandland je veliko bolj dostopen, saj se cene začnejo pri 27.645 evrov, avtomatika pa bencinca podraži na 29.195 evrov. Kupec dobi še dva tisočaka popusta, na voljo so štirje paketi opreme - business edition, GS line z bolj športno noto, business elegance in ultimate -, pod pragom 30 tisoč evrov z vključenim popustom pa je bencinsko gnani grandland s tretjo stopnjo opreme business elegance. Prav nanj pri uvozniku najbolj računajo, kot takšen pa prenovelji grandland še bolj suvereno nastopa v družbi svojih tekmecev.

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
Več o temi
Kliknite [+] poleg oznake in se prijavite na obveščanje. S klikom na ime posamezne oznake preverite seznam člankov.
OGLAS
FINANCE
Dražbe
Dražbe Občina Piran pripravlja dražbo nepremičnin

Lepa priložnost za zanimivo in varno naložbo

FINANCE
Avto
Krepko obogateni Oplov veliki SUV
Avto
AvtoMiloš Milač Krepko obogateni Oplov veliki SUV 1

Največji Oplov športni terenec bo na naš trg zapeljal jeseni. Med drugim bo ponujal nočni vid, matrične LED-žaromete s 168 LED-sijalkami, 360-stopinjsko kamero, navigacijo v realnem času in še marsikaj.

FINANCE
Avto
Zakaj je Opel skoraj izginil s slovenskega zemljevida in kako poteka njegova vrnitev
Avto
AvtoMiloš Milač Zakaj je Opel skoraj izginil s slovenskega zemljevida in kako poteka njegova vrnitev 5

Intervju z Draganom Nenadovićem, regijskim direktorjem Opla v Wallis Automotivu Europe

FINANCE
Avto
Oplova moderna predstava za visoko ceno
Avto
AvtoMatej Kačič Oplova moderna predstava za visoko ceno 6

Opel grandland X hybrid4 s 300 konji in štirikolesnim pogonom je všečna kombinacija mišic, vsestranske uporabnosti in varčnosti, a mu ljudski uspeh preprečuje nabrita cena.

FINANCE
(Revija Prevozi) Slovenska bitka s kitajskimi zmaji
PRO
Finance
Redakcija Prevozi (Revija Prevozi) Slovenska bitka s kitajskimi zmaji (PRO)

Vabimo vas k brezplačnemu prenosu revije Prevozi.

FINANCE
Avto
Nova astra Oplu v Sloveniji prinaša novo energijo
Avto
AvtoMiloš Milač Nova astra Oplu v Sloveniji prinaša novo energijo 3

Nova opel astra prinaša mladostno razigranost, tehnično naprednost in, tako pravijo pri Oplu, iskrenost. Pri nas bo marca prihodnje leto, cene pa še niso znane.

FINANCE
Avto
Nova opel astra: cene, inovacije in seveda elektrika
Avto
AvtoMiloš Milač Nova opel astra: cene, inovacije in seveda elektrika 7

Naročila za novo astro v Nemčiji od oktobra, osnovni model, 1,2-litrski bencinski turbo z 81 kilovati, bo stal 22.465 evrov. K nam bo zapeljala v začetku leta 2022.

FINANCE
Avto
Nemška kombilimuzinska klasika
Avto
AvtoMiloš Milač Nemška kombilimuzinska klasika 1

Kandidat za poslovni avto leta 2021: opel insignia

FINANCE
Avto
Opel bo od septembra vodil Renaultov menedžer
Avto
AvtoMiloš Milač Opel bo od septembra vodil Renaultov menedžer

Michael Lohscheller je zapustil najvišji položaj v Oplu, septembra ga bo nasledil Uwe Hochgeschurtz, ki je trenutno predsednik uprave Renaulta v Nemčiji, Avstriji in Švici.