Avto

Zmagovalci PAL: mercedes-benza C in S, renaulta megane in twingo electric ter MAN TGE

Sinoči smo pred več kot 200 gosti iz avtomobilske in drugih panog v čarobnem okolju bazilike Marije pomagaj na Brezjah razglasili zmagovalce. Kipce so si prislužili renault megane in megane conquest, mercedes-benza razreda C in S in MAN TGE.

Izpostavljamo

FINANCE
Avto
Prva vožnja s porschejem macanom e: konec bencinske in začetek električne romantike
Avto
AvtoMiloš Milač Prva vožnja s porschejem macanom e: konec bencinske in začetek električne romantike 8

Ekskluzivno - po terenskem poligonu in stezi Porschejevega centra v Leipzigu z novim električnim porschejem macanom, elektrozverino z več kot 600 konji, ki bo v celoti nadomestila bencinskega macana.

FINANCE
PMM
(Miloš živi trajnostno, 22. del): Primerjava – električni avto je že danes cenejši od bencinskega
Pametna mesta in mobilnost
Pametna mesta in mobilnostMiloš Milač (Miloš živi trajnostno, 22. del): Primerjava – električni avto je že danes cenejši od bencinskega 14

Električni avtomobili so tudi cenovno vse bliže primerljivim bencinskim. Po natančnem izračunu, ki vsebuje tudi spodbude Eko sklada, pa so lahko celo precej cenejši, dokazujem na podlagi novega domačega električnega avta – cupre born bold.

FINANCE
Manager
Moje najlepše in najbolj znamenite ceste sveta
Manager
ManagerMiloš Milač Moje najlepše in najbolj znamenite ceste sveta 4

Vzpon na Transfagarasan v Romuniji, Džebel Hafit v Abu Dabiju, Visoki Atlas v Maroku, Angeles Crest v Kaliforniji, prek otokov do Key Westa na Floridi ali preprosto med zavoji slovenskih biserov.

03.09.2021 09:33
Dopolnjeno: 03.09.2021 09:52
Čas branja: 3 min

Z včerajšnjim sklepnim dogodkom smo končali letošnji izbor Poslovni avto leta 2021 – PAL. Pred baziliko Marije pomagaj na Brezjah smo razvrstili najboljše avtomobile letošnjega izbora, skupaj jih je bilo kar 25. Torej po pet finalistov izbora službeni avto leta, poslovni, električni, managerski in dostavno vozilo leta. Družbo pa jim je delal tudi lamborghini huracan spider, ki ga je na dogodek zgolj za poživitev pripeljal Autobroker.

Kako poteka izbor:

- Novinarji Časnika Finance smo v letošnjem izboru ocenjevali avtomobile in s pomočjo izračunov stroškov lastništva podjetja Avant Car določili finaliste.

- Med 1. julijem in 25. avgustom je potekalo glasovanje bralcev.

- Konec avgusta pa so avtomobile najvišje kategorije managerski avto preizkusili in ocenili še člani menedžerske

žirije, ki jo vsako leto sestavlja deset uglednih slovenskih direktorjev.

- Vse kandidate kategorije dostavno vozilo leta je na ločenem dogodku ocenila strokovna žirija uporabnikov – vodje voznih parkov in direktorji velikih prevozniških podjetij.

- Na koncu smo sešteli ocene vseh žirij in razglasili zmagovalce.

Zmagovalci PAL 2021:

- službeni avto leta - renault megane/megane conquest

- poslovni avto leta - mercedes-benz razred C

- managerski avto leta - mercedes-benz razred S

- električni avto leta - renault twingo e-tech electric

- dostavno vozilo leta - MAN TGE

Dogodka se je udeležilo prek 200 gostov iz avtomobilske in drugih panog. Nekateri nas obiskujejo že celih 16 let. Za prijetnejši ambient je poskrbela trenutno precej iskana akustična zasedba pri nas Teo Collori & Momento Cigano, ki je pred nedavnim nastopila tudi v dunajskem Künstlerhausu in na 62. Jazz festivalu Ljubljana.

V dostavnem vozilu leta je sodelovalo devet velikih dostavnikov, torej vsi, ki so na voljo na slovenskem trgu. Opozarjamo le na prve štiri.

To so zmagovalci izbora PAL 2021, podrobnejše poročilo z dogodka pa sledi v prihodnjih dneh.

Fotografije: Nejc Lasič

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
Več o temi
Kliknite [+] poleg oznake in se prijavite na obveščanje. S klikom na ime posamezne oznake preverite seznam člankov.
OGLAS
FINANCE
Kako brez stresa do sončne elektrarne?

Ste vlogo za postavitev in priklop vaše sončne elektrarne že oddali in morda celo tudi pridobili soglasje? Ali pa o samooskrbi z...

FINANCE
PMM
Elektrika prodira tudi v težka vozila, avtobus MAN z dosegom tesle
Pametna mesta in mobilnost
Pametna mesta in mobilnostBoštjan Paušer Elektrika prodira tudi v težka vozila, avtobus MAN z dosegom tesle

Po preizkusnem obdobju MAN začenja tudi serijsko proizvodnjo električnih gospodarskih vozil. Najmanjšemu električnemu eTGE sledita tovornjak za distribucijo in mestni avtobus, ki je spomladi postavil 550-kilometrski rekord v dosegu z enim polnjenjem baterij.

FINANCE
Prevozi
Upokojitev mu (še) ne diši
Prevozi
Portret voznika: Borut Vrhovnik
PrevoziEmil Šterbenk Upokojitev mu (še) ne diši

Borut je eden tistih, ki se jim (nam) v žilah pretaka več nafte kot krvi. Vozi v sinovem podjetju – poln delovni čas, čeprav bi že lahko bil upokojen. Pravzaprav je v pokoju že bil, a je zdržal le od lanskega aprila do zgodnje spomladi letos. Penzijo je »dal na čakanje« in ponovno vrti volan scanie 500.

FINANCE
Avto
Veliki dostavniki na najtežji preizkušnji leta
Avto
AvtoMiloš Milač Veliki dostavniki na najtežji preizkušnji leta 7

Med devetimi velikimi dostavniki je slavil MAN TGE, ki je zbral največje število točk strokovne in novinarske žirije.

FINANCE
(Revija Prevozi) Slovenska bitka s kitajskimi zmaji
PRO
Finance
Redakcija Prevozi (Revija Prevozi) Slovenska bitka s kitajskimi zmaji (PRO)

Vabimo vas k brezplačnemu prenosu revije Prevozi.

FINANCE
Avto
Kaj je pomembno za najzahtevnejše uporabnike velikih dostavnikov
Avto
AvtoMiloš Milač Kaj je pomembno za najzahtevnejše uporabnike velikih dostavnikov 2

Udobje, vzdržljivost, asistenčni sistemi ..., tudi pokritost s servisom, še najmanj pa cena, so najpomembnejša merila letošnje strokovne žirije, ki je ocenjevala velike dostavnike.

FINANCE
PMM
Elektrika od Zastavinega yuga do avtobusa MAN in najboljše, tudi najslabše, pnevmatike letošnje zime
Pametna mesta in mobilnost
Pametna mesta in mobilnostMiloš Milač Elektrika od Zastavinega yuga do avtobusa MAN in najboljše, tudi najslabše, pnevmatike letošnje zime

Električni teden po novicah, prihodih novih avtomobilov in napovedi gradnje baterijskih tovarn. Poleg tega pa še veliki AMZS-test zimskih pnevmatik, kar 34 so jih skupaj z evropskimi avto-moto klubi postavili pred zahteven preizkus.

FINANCE
PMM
Zgodbe avtomobilskega Münchna, klepet s šefi avtoindustrije in novi prevzemi slovenskih trgovcev
Pametna mesta in mobilnost
Pametna mesta in mobilnostMiloš Milač Zgodbe avtomobilskega Münchna, klepet s šefi avtoindustrije in novi prevzemi slovenskih trgovcev

V razburljivem avtomobilskem tednu sem vam pripravil zgodbe iz salona IAA Mobility v Münchnu, ki je dal kopico dobrih vsebin. Zapisal sem intervjuja s predsednikom uprave skupine Volkswagen Herbertom Diessom in članom uprave BMW Pietrom Noto, razkril prodajo Renault Nissan Adriatika, ki vključuje tudi slovensko podjetje in zaključen posel med madžarskim Wallisom in slovenskim Avto Aktivom. Iz ozadja izbora Poslovni avto leta pišem o bitki menedžerskih limuzin na Vranskem, ki jo je nekoliko nepričakovano dobila ostarela dama iz Münchna. Kako so glasovali člani žirije dostavnikov, kakšne zahteve imajo najzahtevnejši uporabniki in kaj jih pesti v poslu. Pišemo tudi o novem oplu grandland in mercedes-benzu razreda C, teden pa končujem z nekaj poslovnimi novicami.

FINANCE
PMM
Ljubljanski avtobusni maraton na elektriko, v 12 urah smo porabili manj kot polovico baterije
Pametna mesta in mobilnost
Pametna mesta in mobilnostBoštjan Paušer Ljubljanski avtobusni maraton na elektriko, v 12 urah smo porabili manj kot polovico baterije 8

Preverili smo, kakšen bi bil realni doseg električnega mestnega avtobusa MAN pri vožnji po ljubljanskih ulicah. Brez vmesnega polnjenja je brez težav mogoče preseči 500 prevoženih kilometrov.