Avto

Volkswagnov tiguan bo vroča žemljica tudi v Sloveniji

Golf svetovno ni več najbolje prodajan volkswagen, to krono mu je odvzel tiguan, ki je prenovljen zapeljal na slovenski trg. Začetna cena je 25.301 evrov. Kakšnega si najbolj želijo Slovenci?

Izpostavljamo

FINANCE
Avto
Prva vožnja s porschejem macanom e: konec bencinske in začetek električne romantike
Avto
AvtoMiloš Milač Prva vožnja s porschejem macanom e: konec bencinske in začetek električne romantike 8

Ekskluzivno - po terenskem poligonu in stezi Porschejevega centra v Leipzigu z novim električnim porschejem macanom, elektrozverino z več kot 600 konji, ki bo v celoti nadomestila bencinskega macana.

FINANCE
PMM
(Miloš živi trajnostno, 22. del): Primerjava – električni avto je že danes cenejši od bencinskega
Pametna mesta in mobilnost
Pametna mesta in mobilnostMiloš Milač (Miloš živi trajnostno, 22. del): Primerjava – električni avto je že danes cenejši od bencinskega 14

Električni avtomobili so tudi cenovno vse bliže primerljivim bencinskim. Po natančnem izračunu, ki vsebuje tudi spodbude Eko sklada, pa so lahko celo precej cenejši, dokazujem na podlagi novega domačega električnega avta – cupre born bold.

FINANCE
Manager
Moje najlepše in najbolj znamenite ceste sveta
Manager
ManagerMiloš Milač Moje najlepše in najbolj znamenite ceste sveta 4

Vzpon na Transfagarasan v Romuniji, Džebel Hafit v Abu Dabiju, Visoki Atlas v Maroku, Angeles Crest v Kaliforniji, prek otokov do Key Westa na Floridi ali preprosto med zavoji slovenskih biserov.

Avtor
02.12.2020 20:40
Čas branja: 3 min

Čeprav v Sloveniji po prodaji še ni preskočil golfa in pola, je tiguan zelo pomemben, ker se povprečno proda za občutno višjo ceno. V manj kot petih letih so jih Slovenci pokupili nekaj manj kot sedem tisoč. V prihodnjem letu jih nameravajo prodati 1.400. Dobro opremljen dizelsko gnan tiguan s samodejnim menjalnikom se hitro približa ceni 40 tisočakov. S pomladitvijo so ga želeli približati touaregu. Ker gre za osvežitev, so pomladili prednje žaromete in odbijač, tudi zadnji žarometi svetijo v novi grafiki. Na zadku so odsevnike nad odbijačem potegnili čez vso širino vozila. Spremenjena sta tudi odbijač in difuzor.

Precej pozornosti so namenili digitalizaciji in izboljšanju varnostnoasistenčnih sistemov. V notranjosti so zamenjali volan, spremenili stikala klimatske naprave in nadgradili infozabavni sistem. Osrednji zaslon so povečali, serijsko bodo vsi tiguani opremljeni z digitalnimi merilniki velikosti osem ali za doplačilo 10,25 palca. Novost je potovalni pomočnik Travel Assist, ki vozilo obvladuje vse do hitrosti 210 kilometrov na uro.

Osnovnega tiguana lahko oblečete v tri opreme: life, elegance in R-line. Pri distributerju pravijo, da je najbolj zaželena najvišja in tudi najdražja stopnja opreme R-line. V ponudbi sta trenutno dva motorja, 1,5-litrski bencinski v dveh jakostnih stopnjah in dvolitrski dizel s tremi stopnjami močmi. Da bi domov odpeljali tiguana, potrebujete najmanj 25.301 evrov. Za ta denar dobite bencinski 1,5-litrski motor s 96 kilovati (131 konjskimi močmi) ter šeststopenjskim ročnim menjalnikom. Bencinsko gnani tiguan s 110 kilovati stane 28.894 evrov, s samodejnim menjalnikom pa 31.304 evrov.

Večina si bo bržkone želela dizelski motor, ki v najšibkejši različici z 90 kilovati (122 konjskimi močmi) stane 28.391 evrov. Največ povpraševanja pa je po močnejši izvedbi s 110 kilovati (150 konjskimi močmi), ki ima ceno 31.159 evrov. Če želite še samodejni menjalnik, je dostopen v opremi life, ki se začne pri 33.654 evrih.

Na trg bosta z zamikom zapeljala še tiguan eHybrid in tiguan R. Priključni hibrid bo imel skupno moč 180 kilovatov (245 konjev). Le na elektriko bo lahko vozil tudi 130 kilometrov na uro, baterija zmogljivosti 13 kilovatnih ur pa bo omogočala električni doseg okoli 50 kilometrov. Športni tiguan R pa bo zmogel 235 kilovatov (320 konjskih moči) in bo imel dodelan štirikolesni pogon 4Motion. Za doplačilo bo renčal po notah Akrapovića.

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
Več o temi
Kliknite + poleg oznake in se prijavite na obveščanje. S klikom na ime posamezne oznake preverite seznam člankov.
OGLAS
FINANCE
Nepremičnine
Nepremičnine Kakšen mora biti kakovosten servis kosilnice

Vključevati mora vse potrebne preglede in popravila kosilnice oziroma vrtnega traktorja ali riderja – opravite ga pri strokovnjaku.

FINANCE
PMM
Citroën je elektrificiral dostavnega berlinga
Pametna mesta in mobilnost
Pametna mesta in mobilnostBoštjan Paušer Citroën je elektrificiral dostavnega berlinga

Citroën predstavlja ë-berlingo van, električno različico svojega lahkega gospodarskega vozila, ki bo v prodajne salone zapeljala v drugi polovici leta 2021; ob 800-kilogramski nosilnosti bo omogočal doseg do 275 kilometrov

FINANCE
Avto
Majhen in krepak mercedes dobil električnega dvojčka
Avto
AvtoUroš Božin Majhen in krepak mercedes dobil električnega dvojčka 4

V Stuttgartu so predstavili novo vstopno točko v svojo vse hitreje rastočo družino električnih mercedesov. Med polnjenji bo prevozil več kot 400 kilometrov, na trg pa prihaja spomladi.

FINANCE
Avto
Spredaj kot sodoben osebni avto, zadaj pa pogoltne dve evropaleti
Avto
AvtoBoštjan Paušer Spredaj kot sodoben osebni avto, zadaj pa pogoltne dve evropaleti 3

Volkswagen caddy pete generacije je nov dobesedno od nog do glave – večji, udobnejši, varnejši in digitaliziran.

FINANCE
Poplave in potresi: kako pametno zavarovati premoženje
PRO
Finance
Spletni dogodek
Redakcija Mojih financ Poplave in potresi: kako pametno zavarovati premoženje (PRO)
FINANCE
Avto
Citroën nove šole, a starega značaja
Avto
AvtoMiloš Milač Citroën nove šole, a starega značaja 2

Na slovenske ceste je zapeljal novi citroën C4 in s seboj pripeljal kopico značajskih posebnosti, bencinski, dizelski in električni motor, izrazito prostornost in ugodne cene.

FINANCE
Avto
Več vsebine in tehnike za Peugeotov par 3008 in 5008
Avto
AvtoMiloš Milač Več vsebine in tehnike za Peugeotov par 3008 in 5008 2

Peugeot 3008 in 5008 sta v novo leto zapeljala s kopico estetskih in tehničnih sprememb, manjši je dobil tudi priključni hibrid iz DS7 in C5 aircrossa

FINANCE
PMM
Naložba v električni nissan leaf se izplača pri 15.200 kilometrih na leto
Pametna mesta in mobilnost
Pametna mesta in mobilnostMiloš Milač Naložba v električni nissan leaf se izplača pri 15.200 kilometrih na leto 52

Višja nakupna cena, a še vedno visoka subvencija Eko sklada in precej nižji stroški energije električni avto tudi po cenovni plati lahko postavijo pred bencinskega.