Avto

Novi zagon za Mercedesov umetniški duet

V Stuttgartu so prenovili brezstrešno-kupejevski duo razreda E

Izpostavljamo

FINANCE
Avto
Prva vožnja s porschejem macanom e: konec bencinske in začetek električne romantike
Avto
AvtoMiloš Milač Prva vožnja s porschejem macanom e: konec bencinske in začetek električne romantike 8

Ekskluzivno - po terenskem poligonu in stezi Porschejevega centra v Leipzigu z novim električnim porschejem macanom, elektrozverino z več kot 600 konji, ki bo v celoti nadomestila bencinskega macana.

FINANCE
PMM
(Miloš živi trajnostno, 22. del): Primerjava – električni avto je že danes cenejši od bencinskega
Pametna mesta in mobilnost
Pametna mesta in mobilnostMiloš Milač (Miloš živi trajnostno, 22. del): Primerjava – električni avto je že danes cenejši od bencinskega 14

Električni avtomobili so tudi cenovno vse bliže primerljivim bencinskim. Po natančnem izračunu, ki vsebuje tudi spodbude Eko sklada, pa so lahko celo precej cenejši, dokazujem na podlagi novega domačega električnega avta – cupre born bold.

FINANCE
Manager
Moje najlepše in najbolj znamenite ceste sveta
Manager
ManagerMiloš Milač Moje najlepše in najbolj znamenite ceste sveta 4

Vzpon na Transfagarasan v Romuniji, Džebel Hafit v Abu Dabiju, Visoki Atlas v Maroku, Angeles Crest v Kaliforniji, prek otokov do Key Westa na Floridi ali preprosto med zavoji slovenskih biserov.

Avtor
27.05.2020 07:25
Čas branja: 3 min

Beseda kupe se je v minulih letih pogosto uporabljala pri širitvi Mercedesove ponudbe. Čeprav je to poimenovanje vse pogostejše, pa je pravih kupejev malo. Podobno kot pri kabrioletih je krog kupcev precej manjši. Ob kupejevskem razredu C sta tu še razred S, katerega prihodnost visi v zraku, in razred E. Po prenovi limuzine E sta na vrsto prišla še kupe in kabriolet. Najvidnejša sprememba so posodobljene obrazne linije, novi žarometi in maska v obliki črke A. Tudi vstopna modela sta opremljena z žarometi, ki svetijo v LED-tehnologiji. Spremenili so tudi grafiko zadnjih žarometov ter dodatno razširili izbor barv in platišč.

Dodatna vsebina ni prikazana, ker niste dovolili prejema piškotkov z zunanjih strežnikov. Spremeni...

Več sprememb so namenili kabini. Ob novem oblazinjenju je povsem nov tudi volan, serijsko pa sta tako kabriolet kot kupe opremljena z inteligentnim multimedijskim sistemom MBUX. Osrednji del armaturne plošče ostaja niz štirih zračnikov, nad katerimi so vse informacije serijsko predstavljene na dveh 10,25-palčnih prikazovalnikih. Ob doplačilu pa bosta merila tudi 12,3 palca. Za upravljanje zaslonov so vrtljivi gumb zamenjali s sledilno ploščico, kapacitivnimi gumbi na volanu ter nadgradili z glasovnim upravljanjem, ki se aktivira z ukazom »Hey Mercedes!«.

Vroči šal in vetrna pregrada

Notranjost kupeja in kabrioleta združuje sodoben slog s športnim razkošjem. Oblika sedežev sledi poudarjenim stranskim opornikom, sredinski del sedeža pa ima v športni izvedbi prečne ali v luksuzni obliki vzdolžne šive. Kabriolet lahko potnike dodatno razvaja s sistemom Airscarf, ki skozi odprtine za zrak v vzglavnikih po vratu in telesu piha topel zrak. Opremljen pa je tudi z vetrno pregrado Aircap – za zmanjšanje prepiha v kabini ob odprti strehi.

Potnike in druge udeležence v prometu varujejo asistenčni sistemi. Serijski so sistem samodejnega zaviranja v sili, pomoč pri parkiranju s 360-stopinjsko kamero in nadzor mrtvih kotov. Dodatno sprostitev bo omogočal novi volan, ki je opremljen z dodatnimi senzorji. Ti zaznavajo, kadar voznik drži volan. Med polavtonomno vožnjo več ni potrebno rahlo zavijanje. Že rahlo držanje volana zadostuje, da sistem zazna, da ima voznik nadzor.

Dodatna električna moč

Za pogon bo na izbiro četa varčnih dizelskih in zmogljivih bencinskih motorjev. Od zdaj je tudi štirivaljni dizelski motor opremljen z zagonskim generatorjem (ISG), ki je del 48-voltnega električnega sistema ter zagotavlja dodatnih 15 kilovatov in 180 newtonmetrov navora. Dodatno varčnost so dosegli z rekuperacijo in jadranjem z ugašenim motorjem. Oseminštiridesetvoltna tehnologija z zagonskim generatorjem je vgrajena tudi pri linijskem bencinskem motorju. Na začetku bodo na voljo dva dizelska in dva bencinska motorja v stopnjah moči od 143 (194) pa do 270 kilovatov (367 konjskih moči). Vsi moč prenašajo prek samodejnega menjalnika 9G-tronic, na voljo pa je tudi štirikolesni pogon 4Matic.

Na ceste jeseni

Če se bosta v razredu S kupe in kabriolet poslovila, bo nastalo vrzel moral zapolniti prenovljeni razred E. Za zahtevnejše bo poskrbel športni AMG E53 z dvema turbinama, 320 kilovati (435 konjskih moči) in dodatno močjo 48-voltnega električnega sistema. Umetniška mercedesa razreda E bosta na trg zapeljala jeseni.

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
Več o temi
Kliknite [+] poleg oznake in se prijavite na obveščanje. S klikom na ime posamezne oznake preverite seznam člankov.
OGLAS
FINANCE
Zakaj je energetska samooskrba za podjetja tako pomembna in kakšne so rešitve na trgu?

Sončne elektrarne nudijo podjetjem cenovno ugodno, trajnostno in zanesljivo oskrbo z energijo, kar pomembno zmanjšuje stroške, še...

FINANCE
Avto
Lepo je, da še obstajajo avti, kot je mercedes S
Avto
AvtoMiloš Milač Lepo je, da še obstajajo avti, kot je mercedes S 4

Nova limuzina razreda S je znova enciklopedija tehničnih inovacij, udobja, razkošja in spokojnosti, ki jo ne zmoti niti popolna digitalizacija.

FINANCE
Avto
Mercedes razreda C: moderen, razkošen in kontroverzen
Avto
AvtoUroš Božin Mercedes razreda C: moderen, razkošen in kontroverzen 19

V Mercedesovi limuzini razreda C je več prostora, več naprednih tehnologij, več elektrike, več luksuza, zmanjkuje pa prostora za romantiko

FINANCE
Avto
Mercedes-Benz razred C: poslovnež v velikih čevljih
Avto
AvtoMatej Kačič Mercedes-Benz razred C: poslovnež v velikih čevljih 10

Mercedes-benz razreda C se brez sramu zgleduje po največjem razredu S in dokazuje, kako zadovoljiti zahtevne uporabnike, ki avto uporabljajo tudi za posel.

FINANCE
Poplave in potresi: kako pametno zavarovati premoženje
PRO
Finance
Spletni dogodek
Redakcija Mojih financ Poplave in potresi: kako pametno zavarovati premoženje (PRO)
FINANCE
Avto
Novi davek je krepko pocenil luksuzne avte, a cene so še vedno višje kot v Nemčiji
Avto
AvtoUroš Božin Novi davek je krepko pocenil luksuzne avte, a cene so še vedno višje kot v Nemčiji 6

Analiza cen luksuznih avtov po novem DMV sporoča, da trgovci prihrankov niso v celoti prenesli na kupce in, da novi davek morda ne bo v celoti zajezil nakupa in registracij v tujini.

FINANCE
PMM
AMG električnega mercedesa EQE spreminja v preganjalca tesel in porschejev
Pametna mesta in mobilnost
Pametna mesta in mobilnostMiloš Milač AMG električnega mercedesa EQE spreminja v preganjalca tesel in porschejev 7

Nemški Mercedes-Benz je elektrifikacijo vzel zelo resno, saj je zgolj lani predstavil pet novih električnih modelov. Ti razmeroma hitro kapljajo na trg, z njimi pa tudi posebne različice, kot sta EQE 43 4Matic in EQE 534Matic+, s katerima Nemci vozijo na zmogljivostni ravni motorjev V8 in V12.

FINANCE
Avto
Mercedes EQS: strela udarila v srce Stuttgarta
Avto
AvtoUroš Božin Mercedes EQS: strela udarila v srce Stuttgarta 7

V Stuttgartu črko S namenijo le redkim mercedesom. Tokrat so jo prvič postavili na električno limuzino

FINANCE
Poplave in potresi: kako pametno zavarovati premoženje
PRO
Finance
Spletni dogodek
Redakcija Mojih financ Poplave in potresi: kako pametno zavarovati premoženje (PRO)