Skupina Renault bo v treh letih znižala stroške za dve milijardi evrov, število zaposlenih bo zmanjšala vsaj za 14.600 Skupina Renault bo v treh letih znižala stroške za dve milijardi evrov, število zaposlenih bo zmanjšala vsaj za 14.600 Po prvih poročanjih naj bi v novomeškem Revozu brez dela ostalo 400 ljudi, po današnjem odzivu sindikata pa Revoza ni na seznamu za prestrukturiranje.
Porsche 911 targa: nastal je zaradi zahtevnih Američanov, danes je svetovna ikona Porsche 911 targa: nastal je zaradi zahtevnih Američanov, danes je svetovna ikona Porsche je želel v ZDA prodajati 911 kabrioleta, a ta zaradi strogih varnostnih zahtev ni bil primeren; zato je leta 1965 nastal 911 targa, polkabriolet, in živi še danes
BMW serije 5: pomladitev bavarske klasike BMW serije 5: pomladitev bavarske klasike BMW je prenovil serijo 5, karavansko različico in serijo 5 GT. Ob nežnejših oblikovnih spremembah se je v motorje prikradla elektrika. Kaj novega še prinaša, kaj vse zmore in kakšne bodo cene?
Nissan globoko v rdečem, zapira tovarno v Barceloni Nissan globoko v rdečem, zapira tovarno v Barceloni Zaprtje bo odneslo okoli tri tisoč delovnih mest, posredno pa bi lahko vplivalo še na 25 tisoč zaposlitev. Nissan je v preteklem letu posloval z največjo izgubo v zadnjih 20 let.
Volkswagnovo spogledovanje s Kitajsko Volkswagnovo spogledovanje s Kitajsko Nemški avtomobilski koncern naj bi se ogrel za državno kitajsko družbo Anhui Jianghuai Automobile Group (JAC Motors)

Nov zagon avtoposla in močna pocenitev avtomobilov

 

Več iz teme.

Obveščaj me o novih člankih:  
avto   dodaj
Ford dodaj
Volvo dodaj
Maserati dodaj
Angela Merkel dodaj
 
Čas branja: 4 min
08.05.2020  09:24
Razburljivo dogajanje v zadnjih dveh tednih tako na področju proizvodnje, prodaje, cen avtomobilov, novih modelov kot trajnostne mobilnosti
Nov zagon avtoposla in močna pocenitev avtomobilov
Foto: Barbara Reya

Več iz teme:  
Obveščaj me o novih člankih:  
avto   dodaj
Ford dodaj
Volvo dodaj
Maserati dodaj
Angela Merkel dodaj

(Na enem mestu) Noro, kakšne popuste danes dobite za nov avto. Cene novih avtomobilov iz zaloge so upadle za dodatnih 10, 20 ali več odstotkov. Za novi ford focus plačate 13.660 evrov, za škodo octavio 14 tisočakov ... Če imate večje želje, lahko volva dobite za 38 odstotkov ceneje, maseratija pa za 20 odstotkov. Razprodaja je trenutna, po njej se avtomobilisti želijo vrniti k starim cenam. Pripravili smo seznam največjih znižanj.

Poročamo o prodaji avtomobilov v aprilu. Številke so seveda slabe, kar katastrofalne, drugače ne more biti. A trgovci so vseeno zadovoljni, da lahko spet delajo. Krepko so se poslabšale tudi razmere v nemški avtoindustriji.

Vprašanje, ki je očitno že od začetka epidemije. Je epidemija spodbudila prodajo rabljenih avtov? Kaj se dogaja s cenami? Več v podrobni analizi trga.

V Berlinu pa se te dni piše oziroma ponavlja zgodovina. V torek zjutraj se je začela videokonferenca z znanimi udeleženci – nemško kanclerko Angelo Merkel in predsedniki uprav BMW, Volkswagna in Daimlerja. Tudi vsebina pogovorov je znana, prošnja za pomoč oziroma za subvencije pri nakupu. Rezultat pogovorov pa še ne. Ti se še niso končali, pogajanja bodo trajala nekaj tednov oziroma vsaj do konca maja, poročajo nemški mediji.

V komentarju pišem, da gre za nespodobno prošnjo nemške svete trojice. Si Volkswagen, BMW in Daimler zaslužijo pomoč? Vprašanje, ki morda sploh ni tako pomembno, kot se zdi. Jasno je, da ne gre za socialni čut, ampak za posel.

Raziskal sem, zakaj je tokratni udarec za avtoposel še precej močnejši, kot je bil leta 2009. Brez Kitajske, obljubljene dežele tudi za avtomobilske proizvajalce, bi industrija v prejšnji recesiji dihala še težje. Tokrat bo drugače. Razmere tokratne krize sem opisal tudi v uredniškem komentarju.

Jurij Šimac pa je preveril rezultate avtomobilistov v prvem četrtletju. Upadi so precejšnji.

Avtomobilske tovarne so pretekli teden začele zaganjati stroje, med njimi tudi novomeški Revoz.

V bolj strogo avtomobilskem delu poslovno/avtomobilskega portala avto.finance.si pišemo o osveženi toyoti C-HR z živahnim dvolitrskim hibridom s 135 kilovati sistemske moči. Z njim se je zabaval Uroš, kaj je ugotovil?

Iz C-HR se je presedel v nekaj večji in prestižnejši audi A3 sportback, ki je nekakšen kupe med športnimi terenci.

V druščino zabavnih in razmeroma majhnih športnih terencev sodi tudi novi volkswagen T-roc cabriolet. Uroš ga je namesto na Majorki spoznaval prek Skypa. Zanj je zapisal, da je nemški brezstrešni križanec nekoliko spremenjena enačba avtomobila, ki so jo pred leti že preizkusili Japonci in Angleži. Nemci pa stavijo na tradicijo, zveste stranke, nižjo ceno in uporabnost.

Tu je še en križanec oziroma križanček. Škoda kamiq. Matej zanj pravi, da pušča le malo neizpolnjenih želja.

Prevlado križancev pa prekinja Nissanova micra z novim litrskim turbomotorjem. Ta prinaša ravno tisto, kar smo v preteklosti pri tem ne ravno mikro avtomobilu pogrešali.

Želim vam prijeten vikend!

Miloš Milač, urednik portala avto.finance.si

P. S.: Spremljajte nas tudi na Twitterju in Facebooku.


Več iz teme:  

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
AVTO
Novice
Novice Kakšna bo torkova cena bencina in dizla, če ne bo spremembe trošarin 1

V zadnjih tednih je bila drobnoprodajna cena goriv okrogel evro po zaslugi prilagoditev (predvsem zvišanj) trošarin

AVTO
Novice
Novice (Na enem mestu) Noro, kakšne popuste danes dobite za nov avto 17

Cene novih avtomobilov iz zaloge so padle za dodatnih, 10, 20 ali več odstotkov. Za novi ford focus 13.660 evrov, škodo octavio 14...

OGLAS
AVTO
Članki
Članki Ne meči denarja skozi okno, uvozi avto iz tujine

Ste vedeli, da lahko leto ali dve star avto kupite za tretjino ceneje od novega (določene modele tudi za polovico), še vedno bo šlo za...

AVTO
Novice
Novice Takšna bo torkova cena bencina in dizla - če se ne bodo spet spremenile trošarine 1

Zgodovinski zdrs ameriške nafte WTI globoko v negativno območje je odmeval tudi na mediteranskih borzah goriv

AVTO
Posel
Posel Spletna dražba odvzetih avtov – v 40 minutah kupci razgrabili večino zaloge 2

V četrtek smo spremljali spletno dražbo odvzetih avtov, ki jo je za Summit Leasing organiziral Autopoint. Avti do 10 tisoč evrov so šli...

AVTO
Posel
Posel Je kriza spodbudila prodajo rabljenih avtov? Kaj se dogaja s cenami? 1

V mestih so ljudje, doslej odvisni od javnega prevoza, planili po poceni rabljenih avtomobilih. V Italiji so cene teh močno upadle, a le...

AVTO
Novosti
Novosti Dolgoprogaš prihodnosti: brez izpustov, štiriminutna polnjenja in 500 kilometrov dosega ​​​​​​​ 21

Se sliši predobro? Baterijska vozila tega ne zmorejo, razvoj vodikovih tehnologij pa bo v prihodnosti to omogočal. BMW razkriva...