Avto

Prostor in osvežena klasika za ''drobiž''

Prenovljeni Mitsubishi space star za dostopno ceno ponuja všečen videz, osveženo notranjost in bogatejšo opremo, ohranja pa prostornost, praktičnost in zgledno mehaniko, kar naj bi prepričalo mlajše in malce starejše kupce.

Izpostavljamo

FINANCE
Avto
Prva vožnja s porschejem macanom e: konec bencinske in začetek električne romantike
Avto
AvtoMiloš Milač Prva vožnja s porschejem macanom e: konec bencinske in začetek električne romantike 8

Ekskluzivno - po terenskem poligonu in stezi Porschejevega centra v Leipzigu z novim električnim porschejem macanom, elektrozverino z več kot 600 konji, ki bo v celoti nadomestila bencinskega macana.

FINANCE
PMM
(Miloš živi trajnostno, 22. del): Primerjava – električni avto je že danes cenejši od bencinskega
Pametna mesta in mobilnost
Pametna mesta in mobilnostMiloš Milač (Miloš živi trajnostno, 22. del): Primerjava – električni avto je že danes cenejši od bencinskega 14

Električni avtomobili so tudi cenovno vse bliže primerljivim bencinskim. Po natančnem izračunu, ki vsebuje tudi spodbude Eko sklada, pa so lahko celo precej cenejši, dokazujem na podlagi novega domačega električnega avta – cupre born bold.

FINANCE
Manager
Moje najlepše in najbolj znamenite ceste sveta
Manager
ManagerMiloš Milač Moje najlepše in najbolj znamenite ceste sveta 4

Vzpon na Transfagarasan v Romuniji, Džebel Hafit v Abu Dabiju, Visoki Atlas v Maroku, Angeles Crest v Kaliforniji, prek otokov do Key Westa na Floridi ali preprosto med zavoji slovenskih biserov.

24.03.2020 20:24
Čas branja: 5 min

Stroge varnostne zahteve, posledično vgradnja naprednih tehnologij ter na koncu višje cene močno krčijo ponudbo v razredu mestnih malčkov. Nekateri proizvajalci so ga zaradi nezanimanja kupcev zato kar opustili, drugi pa v njem ostajajo in z dostopno ceno lovijo svojo priložnost. Med njimi je tudi japonski Mitsubishi, ki je vnovič prenovil model space star ter ga poslal v boj s pando, ignisom, twingom, upom, in i10.

V osnovi osem let star avtomobil zdaj bolje skriva svoja leta, saj je v slogu hišnega oblikovalskega jezika “dynamic shield” dobil nov sprednji odbijač z atraktivno masko in osvežene LED-luči. Pri najbogatejšem paketu svetijo celo v polni LED-tehniki, spremenjena pa je tudi grafika zadnjih LED-luči. Space starju so ob tem namenili še nova lita platišča ter dve novi karoserijski barvi z imeni sand yellow (rumena) in white diamond (bela).

Mitsubishijev malček bo poslej pritegnil kak pogled več, oblikovalci pa so se pomudili tudi v kabini in jo nekoliko osvežili. Že prej je glede na mere ponujala dovolj prostora in dostojno branila ime modela - prostorska zvezda.

Pred voznikom so tako še malce bolj berljivi merilniki, rahlo spremenjena je sredinska konzola, glavna novost pa je 6,5- ali 7-palčni osrednji zaslon na dotik, ki bo všeč mlajšim kupcem. Eden ima tovarniško navigacijo TomTom, drugi pa je na voljo s kamero za vzvratno vožnjo, oba omogočata Bluetooth ter povezavo z Android Auto in Apple Carplay.

Starejša publika bo v 3,8 metra dolgem avtu raje izbrala klasični radio s fizičnimi stikali, takšna je vedno klima naprava. Prenova je med drugim prinesla še nove sedežne tkanine v dveh barvnih kombinacijah ter nekaj dodatnega oblazinjenja na vratih in s tem manj trde plastike, kar ugodno vpliva na počutje. V hladnih dneh bo ugajalo še ogrevanje sedežev.

Osnovni space star na področju varnosti od drugega nivoja opreme ponuja varnostni paket, ki vključuje sistem samodejnega zaviranja v sili s prepoznavo pešcev. Ob tem zna samodejno vklapljati dolge luči, hkrati pa opozarja na nenamerno menjavo voznega pasu. V praksi gre tudi za v vse smeri pregleden avtomobil s skromnim obračalnim krogom - le 9,2 metra.

Pričakovano kratek je seznam pogonskih agregatov, v ponudbi sta dva klasična bencinska trivaljnika brez turbine. Vstopni je litrski z močjo 52 kilovatov (71 KM) ter 88 Nm navora, močnejši 1,2-litrski pa ponudi 59 kilovatov moči (80 KM) ter 106 Nm navora. Rahlo posodobljen je petstopenjski ročni menjalnik, za prenos moči na kolesa pa lahko poskrbi tudi prenovljeni neskončnostopenjski samodejni CVT menjalnik. Avtomobilček ne glede na motor in menjalnik ponuja dovolj moči za mestne in primestne vragolije, obenem pa naj bi bil skromen pri žeji.

Mitsubishi je ob prenovi nekoliko obogatil še opremske pakete, poslej jih je pet: inform, inform+, invite, intense in intense+ navi. Med stotimi kupci letno naj bi space star prepričal mlade, tiste, ki za družino iščejo drugi ali tretji avtomobil ter starejše, ki želijo soliden in dobro opremljen avtomobil za zmeren denar. Cene segajo od 10.690 evrov (1.0 inform) do največ 15.490 evrov (1.2 CVT intense), a zastopnik prizna dva tisoč evrov popusta, ob tem pa kupec prejme še petletno tovarniško garancijo.

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
Več o temi
Kliknite [+] poleg oznake in se prijavite na obveščanje. S klikom na ime posamezne oznake preverite seznam člankov.
OGLAS
FINANCE
Zelene obveznice, varna izbira za preudarne vlagatelje

Varna in donosna naložba je zelena obveznica, ki služi tudi za financiranje prehoda na trajnostno in nizkoogljično gospodarstvo

FINANCE
Avto
Nižji davek, večinoma pa višje cene avtov! Kaj se je zgodilo?
Avto
AvtoMiloš Milač Nižji davek, večinoma pa višje cene avtov! Kaj se je zgodilo? 2

Avtomobili so v novo leto zapeljali z manjšim davčnim bremenom, a večinoma višjimi cenami, pojasnjujemo, zakaj se je to zgodilo. Popravek cene opla astre z bencinskim motorjem.

FINANCE
Avto
Slab december za avtotrgovce, a vseeno daleč od pomladne katastrofe
Avto
AvtoMiloš Milač Slab december za avtotrgovce, a vseeno daleč od pomladne katastrofe 9

December je bil za trgovce novih avtomobilov tretji najslabši mesec prejšnjega leta, če štejemo le upad glede na isti mesec predlanskim. Zmanjšanje prodaje je bilo kar 47,6-odstotno, registriranih je bilo le 2.348 avtomobilov.

FINANCE
Avto
Najbolje prodajani nosilec prstanov za 150 Slovencev
Avto
AvtoUroš Božin Najbolje prodajani nosilec prstanov za 150 Slovencev 5

Q5 je svetovno najbolje prodajani in posledično tudi najpomembnejši audi, v Sloveniji jih nameravajo letos prodali 150, spomladi se mu bo pridružil še Q5 s športnim zadkom

FINANCE
Poplave in potresi: kako pametno zavarovati premoženje
PRO
Finance
Spletni dogodek
Redakcija Mojih financ Poplave in potresi: kako pametno zavarovati premoženje (PRO)
FINANCE
Avto
Osvežena vstopnica v Audijevo visoko družbo
Avto
AvtoUroš Božin Osvežena vstopnica v Audijevo visoko družbo

Na slovenske ceste je prispel najmanjši Audijev predstavnik družine Q: majhen, mladosten in precej bolj dostopen kot večji bratje.

FINANCE
PMM
Znamke in modeli, ki so v letu 2020 vladali svetu električnih avtov
Pametna mesta in mobilnost
Pametna mesta in mobilnostMiloš Milač Znamke in modeli, ki so v letu 2020 vladali svetu električnih avtov 2

Lani je prodaja električnih avtov in priključnih hibridov zrasla za 40 odstotkov, na prvem mestu je spet Tesla.

FINANCE
Avto
Mestnega francoza razjezili s prenovo
Avto
AvtoUroš Božin Mestnega francoza razjezili s prenovo 4

Za izrazitimi obraznimi potezami se še vedno skriva udoben križanec za mestni in aktiven življenjski slog

FINANCE
Poplave in potresi: kako pametno zavarovati premoženje
PRO
Finance
Spletni dogodek
Redakcija Mojih financ Poplave in potresi: kako pametno zavarovati premoženje (PRO)