Skupina Renault bo v treh letih znižala stroške za dve milijardi evrov, število zaposlenih bo zmanjšala vsaj za 14.600 Skupina Renault bo v treh letih znižala stroške za dve milijardi evrov, število zaposlenih bo zmanjšala vsaj za 14.600 Po prvih poročanjih naj bi v novomeškem Revozu brez dela ostalo 400 ljudi, po današnjem odzivu sindikata pa Revoza ni na seznamu za prestrukturiranje.
Porsche 911 targa: nastal je zaradi zahtevnih Američanov, danes je svetovna ikona Porsche 911 targa: nastal je zaradi zahtevnih Američanov, danes je svetovna ikona Porsche je želel v ZDA prodajati 911 kabrioleta, a ta zaradi strogih varnostnih zahtev ni bil primeren; zato je leta 1965 nastal 911 targa, polkabriolet, in živi še danes
BMW serije 5: pomladitev bavarske klasike BMW serije 5: pomladitev bavarske klasike BMW je prenovil serijo 5, karavansko različico in serijo 5 GT. Ob nežnejših oblikovnih spremembah se je v motorje prikradla elektrika. Kaj novega še prinaša, kaj vse zmore in kakšne bodo cene?
Nissan globoko v rdečem, zapira tovarno v Barceloni Nissan globoko v rdečem, zapira tovarno v Barceloni Zaprtje bo odneslo okoli tri tisoč delovnih mest, posredno pa bi lahko vplivalo še na 25 tisoč zaposlitev. Nissan je v preteklem letu posloval z največjo izgubo v zadnjih 20 let.
Volkswagnovo spogledovanje s Kitajsko Volkswagnovo spogledovanje s Kitajsko Nemški avtomobilski koncern naj bi se ogrel za državno kitajsko družbo Anhui Jianghuai Automobile Group (JAC Motors)

Težavni trgovec, vse bolj prazni avtosaloni

 

Več iz teme.

Obveščaj me o novih člankih:  
 
Čas branja: 3 min
13.03.2020  11:21  Dopolnjeno: 13.03.2020 11:22
Nadaljujemo sago o ljubljanskem A-Cosmosu, tokrat o bralcu, ki je dobil svoj avto, predstavljamo analizo poslovanja podjetja in težave, ki ostajajo nerešene. Drugi avtosaloni so ob tem vse bolj prazni. »Koronavirus je odpihnil firbce, pridejo le resni kupci,« pravijo trgovci. Preizkusili smo mercedesa B, novega električnega mini cooperja SE in BMW M240i xDrive. Nova octavia je dobila ceno, zelo ugodno, a brez drobnega tiska ne gre. Šefu PSA pa smo podelili prestižno priznanje. Tega je bil vesel, prevzel pa ga osebno še ni. Razlogi so znani.
Težavni trgovec, vse bolj prazni avtosaloni
Foto: Barbara Reya

Obveščaj me o novih člankih:  

A-Cosmos: bralec dobil BMW, a težav očitno še ni konec. Kupec, ki se je obrnil na nas, je po mesecu in pol čakanja naposled le dobil papirje, a se že oglašajo novi kupci. Preverili smo, kakšne govorice krožijo in kako zadolžen je A-Cosmos.

Bloombergova analiza, zakaj so se Uber, Lyft in drugi startupi nove mobilnosti znašli v težavah. Eden izmed razlogov je, da pritegujejo ljudi, ki tako ali tako ne vozijo, ne pa tudi lastnikov avtomobilov.

Matej je na Dunaju preizkusil prvega velikoserijskega električnega minija – cooper SE. Zanj je zapisal, da vlogo pionirja opravlja v maksi slogu: ima zmogljiv motor, soliden doseg, vzorne vozne lastnosti in ne previsoko ceno.

Presedel se je še za volan BMW M240i xDrive, ki pomeni zelo prepričljivo alternativo tistim, ki si želijo klasičnega malega športnika, vendar jim je M2 z zadnjim pogonom in mišičasto podobo preveč brutalen in nastopaški.

Trgovce z živili, tehniko, vozili in nepremičninske strokovnjake smo vprašali, kako se koronavirus kaže v vedenju slovenskih kupcev. A avtomobilskih salonih še ni panike, gneče pa tudi ne. Virus je, na kratko, odpihnil firbce, pravijo avtotrgovci.

Volkswagen je zaposlene nagradil za uspešno leto s pet tisoč evri bonusa. Skupina Volkswagen je lani ustvarila 16,9 milijarde evrov operativnega dobička, kar je 22 odstotkov več kot predlanskim. Uspeh bo delila tudi z zaposlenimi v Nemčiji.

Mercedes za »oženit«, čeprav si morda želite drugega. Mercedes-benz B 220d vas bo namesto s trendovskim videzom razvajal s prostorom, ravno pravimi dimenzijami in tudi s ceno, če vas ne odnese seznam dodatne opreme.

Šef PSA Carlos Tavares je postal najvplivnejši avtomobilski direktor. Člani žirije za izbor svetovnega avta leta, v njem sodelujemo tudi Finance, smo izbrali najvplivnejšega avtomobilskega direktorja leta 2020. Prestižno nagrado si je prislužil predsednik uprave PSA Peugeot Citroëna Carlos Tavares.

Nova octavia combi cenejša od golfa, a za 18 tisočakov prihaja šele jeseni. Octavia na trg najprej prihaja v različici combi ter z bogatejšimi motorji in opremo. Ta hip osnovni 1.5 TSI ambition stane 21.930 evrov, dizel 2.0 TDI je za 119 evrov dražji.

Za konec pa še na dve kolesi – za krmilo zera SR/S, ki je prava tesla sveta motociklizma. SR/S z dosegom skoraj 200 kilometrov in največjo hitrostjo 200 kilometrov na uro je prvi športni motocikel kalifornijskega podjetja, ki deluje že 14 let, pri nas pa ga zastopa Metron Andreja Pečjaka.

Želim vam uspešen delovni teden!

Miloš Milač, urednik portala avto.finance.si

P. S.: Spremljajte nas tudi na Twitterju in Facebooku.Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
AVTO
Novice
Novice Kakšna bo torkova cena bencina in dizla, če ne bo spremembe trošarin 1

V zadnjih tednih je bila drobnoprodajna cena goriv okrogel evro po zaslugi prilagoditev (predvsem zvišanj) trošarin

AVTO
Novice
Novice (Na enem mestu) Noro, kakšne popuste danes dobite za nov avto 17

Cene novih avtomobilov iz zaloge so padle za dodatnih, 10, 20 ali več odstotkov. Za novi ford focus 13.660 evrov, škodo octavio 14...

OGLAS
AVTO
Članki
Članki Ne meči denarja skozi okno, uvozi avto iz tujine

Ste vedeli, da lahko leto ali dve star avto kupite za tretjino ceneje od novega (določene modele tudi za polovico), še vedno bo šlo za...

AVTO
Novice
Novice Takšna bo torkova cena bencina in dizla - če se ne bodo spet spremenile trošarine 1

Zgodovinski zdrs ameriške nafte WTI globoko v negativno območje je odmeval tudi na mediteranskih borzah goriv

AVTO
Novice
Novice Nov zagon avtoposla in močna pocenitev avtomobilov 11

Razburljivo dogajanje v zadnjih dveh tednih tako na področju proizvodnje, prodaje, cen avtomobilov, novih modelov kot trajnostne mobilnosti

AVTO
Posel
Posel Spletna dražba odvzetih avtov – v 40 minutah kupci razgrabili večino zaloge 2

V četrtek smo spremljali spletno dražbo odvzetih avtov, ki jo je za Summit Leasing organiziral Autopoint. Avti do 10 tisoč evrov so šli...

AVTO
Posel
Posel Je kriza spodbudila prodajo rabljenih avtov? Kaj se dogaja s cenami? 1

V mestih so ljudje, doslej odvisni od javnega prevoza, planili po poceni rabljenih avtomobilih. V Italiji so cene teh močno upadle, a le...

AVTO
Novosti
Novosti Dolgoprogaš prihodnosti: brez izpustov, štiriminutna polnjenja in 500 kilometrov dosega ​​​​​​​ 21

Se sliši predobro? Baterijska vozila tega ne zmorejo, razvoj vodikovih tehnologij pa bo v prihodnosti to omogočal. BMW razkriva...