Avto

Pomlad francoskih prestižnih limuzin, 2. del

Največja Renaultova limuzina in karavan talisman bo v poletje zapeljal s številnimi drobnimi popravki.

Izpostavljamo

FINANCE
Avto
Prva vožnja s porschejem macanom e: konec bencinske in začetek električne romantike
Avto
AvtoMiloš Milač Prva vožnja s porschejem macanom e: konec bencinske in začetek električne romantike 8

Ekskluzivno - po terenskem poligonu in stezi Porschejevega centra v Leipzigu z novim električnim porschejem macanom, elektrozverino z več kot 600 konji, ki bo v celoti nadomestila bencinskega macana.

FINANCE
PMM
(Miloš živi trajnostno, 22. del): Primerjava – električni avto je že danes cenejši od bencinskega
Pametna mesta in mobilnost
Pametna mesta in mobilnostMiloš Milač (Miloš živi trajnostno, 22. del): Primerjava – električni avto je že danes cenejši od bencinskega 14

Električni avtomobili so tudi cenovno vse bliže primerljivim bencinskim. Po natančnem izračunu, ki vsebuje tudi spodbude Eko sklada, pa so lahko celo precej cenejši, dokazujem na podlagi novega domačega električnega avta – cupre born bold.

FINANCE
Manager
Moje najlepše in najbolj znamenite ceste sveta
Manager
ManagerMiloš Milač Moje najlepše in najbolj znamenite ceste sveta 4

Vzpon na Transfagarasan v Romuniji, Džebel Hafit v Abu Dabiju, Visoki Atlas v Maroku, Angeles Crest v Kaliforniji, prek otokov do Key Westa na Floridi ali preprosto med zavoji slovenskih biserov.

26.02.2020 13:24
Čas branja: 2 min

Po včerajšnjem razkritju prestižne limuzine DS9, Francozi danes nadaljujejo prenovo renaulta talismana – poslovnega avtomobila, ki se uvršča v srednji avtomobilski razred in ga z dolžino 4,85 metra mersko celo nekoliko presega. Kaj je novega na poslovnem avtu leta 2016?

Talisman bo v letošnje poletje, na trg pride junija, zapeljal z osveženim videzom in tehniko. Prednji del avtomobila je denimo dobil novo masko s kromasto prečko, LED-luči tudi s prilagajanjem snopa in temnenjem diod (matrični) ter dinamične smernike. Zadnje LED-luči imajo obliko obrnjene črke C, antena pa se je skrila v značilno plavut na zadnjem robu strehe, zdaj omogoča tudi boljši signal za multimedijsko napravo.

V kabini je prenova prinesla nove kromaste elemente na sredinski konzoli, ambientalno osvetlitev, obloge iz beljenega lesa v različici initiale paris ter digitalne merilnike (ti sicer niso serijski v vseh različicah) 10,2-palčnega zaslona in 9,3-palčni zaslon na dotik na sredinski konzoli s sistemom easy link, ki ima vgrajen radijski sprejemnik DAB, multimedijske funkcije, telefonske funkcije, združljive z aplikacijama Android Auto in Apple CarPlay, ter navigacijsko napravo z iskanjem naslovov Google, cenami goriva in sprotnimi prometnimi obvestili. Druge spremembe prinašajo samodejno temnitev zunanjih ogledal, ta sta brez okvirja, večji in osvetljeni držali za pločevinke, podlago za indukcijsko polnjenje telefonov in še nekaj drugih rešitev.

Na varnostnem področju talisman ponuja pomočnika za vožnjo po avtocesti in prometne zastoje (Highway & Traffic Jam Companion) s prilagodljivim regulatorjem hitrosti s pomočjo pri ohranjanju voznega pasu, ki deluje tudi v ovinkih.

Sistem aktivne pomoči pri zaviranju v sili (AEBS) ima zdaj dodan sistem zaznavanja pešcev in kolesarjev.

Motorni del pa so dopolnili sveži bencinski in dizelski stroji. Osnovni bencinar v talismanu TCe160 EDC je zdaj 1,33-litrski turbo motor ns 118 kilovati in porabo 6,2 litra. Močnejši 1,8-litrski turbo s 165 kilovati poganja talismana TCe225 EDC. Oba sta opremljena s samodejnim menjalnikom. Dizelski so trije, 1,7-litrski z 88 in 110 kilovati ter dvolitrski s 147 kilovati.

Poganjajo pa modele blue dCi120, dCi150 in dCi200. Šibkejša v povprečju porabita 4,9 litra, močnejši pa 5,6 litra. Vsi podatki za porabo se nanašajo na merilni cikel WLTP, ki v primerjavi s starim NEDC prinaša okoli 30-odstotni pribitek, v primerjavi z NEDC 2.0 pa med 20- in 22-odstotnega.

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
Več o temi
Kliknite [+] poleg oznake in se prijavite na obveščanje. S klikom na ime posamezne oznake preverite seznam člankov.
FINANCE
Avto
Nissan qashqai: oblikovna evolucija, tehnična revolucija
Avto
AvtoMiloš Milač Nissan qashqai: oblikovna evolucija, tehnična revolucija 1

Nissan je včeraj razkril tretjo generacijo crossoverja qashqai. Ta je večji, prostornejši, a vseeno lažji od predhodnika. Poganjal ga bo tudi edinstven motor e-power. Na naš trg bo zapeljal junija letos.

FINANCE
Avto
Tako so se z novim DMV pocenili lexusi
Avto
AvtoUroš Božin Tako so se z novim DMV pocenili lexusi 1

Prihranki segajo do 37 tisoč evrov. Modeli z majhnimi varčnimi hibridnimi pogoni pa so se podražili.

FINANCE
Avto
Lani se je prodaja novih avtov v EU skrčila skoraj za četrtino
Avto
AvtoAlbina Kenda Lani se je prodaja novih avtov v EU skrčila skoraj za četrtino

Tu so štirje poudarki o razmerah na avtomobilskem trgu v EU v letu 2020

FINANCE
(Revija Prevozi) Slovenska bitka s kitajskimi zmaji
PRO
Finance
Redakcija Prevozi (Revija Prevozi) Slovenska bitka s kitajskimi zmaji (PRO)

Vabimo vas k brezplačnemu prenosu revije Prevozi.

FINANCE
Avto
Francozi in davek na motorna vozila so temperature pripeljali do vrelišča
Avto
AvtoMiloš Milač Francozi in davek na motorna vozila so temperature pripeljali do vrelišča

Razburljiv teden, pod katerim sta se podpisala Renault z novo petletno strategijo in cene avtomobilov v Sloveniji z novim davkom na motorna vozila. Te razkrivajo res veliko, a ne le prihrankov.

FINANCE
Avto
Nižji davek, večinoma pa višje cene avtov! Kaj se je zgodilo?
Avto
AvtoMiloš Milač Nižji davek, večinoma pa višje cene avtov! Kaj se je zgodilo? 2

Avtomobili so v novo leto zapeljali z manjšim davčnim bremenom, a večinoma višjimi cenami, pojasnjujemo, zakaj se je to zgodilo. Popravek cene opla astre z bencinskim motorjem.

FINANCE
PMM
Norveški rekord: lani 54 odstotkov novih avtov električnih
Pametna mesta in mobilnost
Pametna mesta in mobilnostBorut Hočevar Norveški rekord: lani 54 odstotkov novih avtov električnih 9

Volkswagen je pri prodaji e-avtov na Norveškem lani prehitel Teslo, skupaj s hibridi je bil delež elektrificiranih avtov med vsemi na novo registriranimi 83-odstoten.

FINANCE
Avto
Majhen in krepak mercedes dobil električnega dvojčka
Avto
AvtoUroš Božin Majhen in krepak mercedes dobil električnega dvojčka 4

V Stuttgartu so predstavili novo vstopno točko v svojo vse hitreje rastočo družino električnih mercedesov. Med polnjenji bo prevozil več kot 400 kilometrov, na trg pa prihaja spomladi.