Avto

Koliko je Emil Frey plačal za ACH 2, e-subaru in nova odpuščanja

Elektrifikacija razpreda svoje lovke tudi v tradicionalni subaru, novo opel corso in še naprej krči delovna mesta. Po Audiju še v Daimlerju.

Izpostavljamo

FINANCE
Avto
Prva vožnja s porschejem macanom e: konec bencinske in začetek električne romantike
Avto
AvtoMiloš Milač Prva vožnja s porschejem macanom e: konec bencinske in začetek električne romantike 8

Ekskluzivno - po terenskem poligonu in stezi Porschejevega centra v Leipzigu z novim električnim porschejem macanom, elektrozverino z več kot 600 konji, ki bo v celoti nadomestila bencinskega macana.

FINANCE
PMM
(Miloš živi trajnostno, 22. del): Primerjava – električni avto je že danes cenejši od bencinskega
Pametna mesta in mobilnost
Pametna mesta in mobilnostMiloš Milač (Miloš živi trajnostno, 22. del): Primerjava – električni avto je že danes cenejši od bencinskega 14

Električni avtomobili so tudi cenovno vse bliže primerljivim bencinskim. Po natančnem izračunu, ki vsebuje tudi spodbude Eko sklada, pa so lahko celo precej cenejši, dokazujem na podlagi novega domačega električnega avta – cupre born bold.

FINANCE
Manager
Moje najlepše in najbolj znamenite ceste sveta
Manager
ManagerMiloš Milač Moje najlepše in najbolj znamenite ceste sveta 4

Vzpon na Transfagarasan v Romuniji, Džebel Hafit v Abu Dabiju, Visoki Atlas v Maroku, Angeles Crest v Kaliforniji, prek otokov do Key Westa na Floridi ali preprosto med zavoji slovenskih biserov.

06.12.2019 09:29
Dopolnjeno: 06.12.2019 09:29
Čas branja: 2 min

Razkrivamo, koliko so lastniki avtomobilskega dela ACH 2 iztržili za tri podjetjaAutocommerce, Avto Triglav in AC Mobil. V zapisu tudi podrobnosti posla, bilance podjetij in še …

Elektrifikacija je zajela tudi tradicionalni Subaru. Matej je preizkusil foresterja z e-boxerjem in preveril, kako sodijo skupaj (delno) elektrificiran pogon in stare vrednote japonske znamke, mednje sodi tudi terenska klenost.

Volkswagen stopnjuje napetost do prihoda električnega iD.3 na trg, zadnje dejanje je bilo razkritje v ljubljanskem Viba filmu. Medtem pa distributer odlično prodaja aktualne električne avtomobile, nanje čaka kar 280 kupcev.

Matej je v Šibeniku preizkusil novo opel corso, ki vstopa že v šesto generacijo in šteje kar 37 let. Novinka je oblikovno drzna, tehnično prepričljiva in lahko tudi popolnoma električna. Pri nas se cene začnejo pri 12 tisoč evrih.

Audi na našem trgu predstavlja klasika – tako po pogonu kot po zasnovi. To je audi A4 v limuzinski in karavanski, tudi rahlo terenski allroad različici.

Audiju sledi še Daimler – opustil bo več kot deset tisoč delovnih mest, ki pomenijo okoli tri odstotke delovne sile v svetu.

Hkrati pa kljub napovedanemu varčevanju vstopa v novo fazo preizkušanja avtonomnih vozil. Tokrat je na kalifornijske ceste postavil 30 robotaksijev v embalaži razkošnega razreda S.

Jure se je znova zabaval s črnim zlatom – cenami bencina in dizla. V nedeljo je razmišljal, da se bodo cene kljub pocenitvam nafte na svetovnih trgih nekoliko dvignile. Spet je imel le delno prav.

Želim vam uspešen delovni teden!

Miloš Milač, urednik portala avto.finance.si

P. S.: Spremljajte nas tudi na Twitterju in Facebooku.

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
Več o temi
Kliknite [+] poleg oznake in se prijavite na obveščanje. S klikom na ime posamezne oznake preverite seznam člankov.
OGLAS
FINANCE
Namesto da bi vzel lizing za avtomobil, sem raje vložil v zeleno obveznico

Varna in donosna naložba je zelena obveznica, ki služi tudi za financiranje prehoda na trajnostno in nizkoogljično gospodarstvo

FINANCE
Avto
Frenk Tavčar: mož, ki je zgradil znamko Audi in sooblikoval avtoposel v Sloveniji
Avto
AvtoMiloš Milač Frenk Tavčar: mož, ki je zgradil znamko Audi in sooblikoval avtoposel v Sloveniji 2

Slovenski avtoposel skozi oči in izkušnje Frenka Tavčarja s skoraj 30-letnimi izkušnjami v poslu, nekdanjega šefa Audija in oddelka za prodajo podjetjem v Porscheju Slovenija.

FINANCE
Avto
Visoko rast prodaje in ponudbe električnih avtov bo spremljalo tudi dražje polnjenje
Avto
AvtoMiloš Milač Visoko rast prodaje in ponudbe električnih avtov bo spremljalo tudi dražje polnjenje

Elektrifikacija gre naprej s svetlobno hitrostjo. V tem tednu poročamo o kar 30-odstotni rasti prodaje baterijskih vozil, lani jih je bilo v svetu prodanih že prek tri milijone. Na Madžarskem bo zrasla največja evropska tovarna baterij v Evropi, Audi razkriva novi prelestni štirivratni kupe e-tron GT - seveda je popolnoma električen. Delno elektrificirana sta tudi jeepa renegade in compass, v preteklem tednu sta zapeljala na naš trg. Petrol pa bo prihodnji teden podražil polnjenje na hitrih polnilnicah ter ukinil brezplačno polnjenje na počasnih. V pismu še zgodba o Frenku Tavčarju, avtomobilskemu menedžerju, ki mu pri nas skoraj ni para. Test clia na avtoplin in hibridne toyote yaris, drugi del nasvetov za uvoz rabljenega avta iz tujine in še nekaj poslovnih novic.

FINANCE
Avto
Kako v Sloveniji posluje švicarski Emil Frey, goljufivi avtooglasi in prvi učinki novega davka
Avto
AvtoMiloš Milač Kako v Sloveniji posluje švicarski Emil Frey, goljufivi avtooglasi in prvi učinki novega davka

V tem tednu podrobno o Emil Frey Services, ki pod skupno streho združuje nekdanji ACH 2 in distributerja Peugeota in Citroëna ter Wallis Motor Ljubljana, ki je prevzel posel A-Cosmosa. Preverili smo, kako se lahko opečete pri nakupu rabljenega avta prek portala mobile.de, kako posluje Daimler, kakšni so prvi učinki novega davka na motorna vozila in kakšna je bila januarska prodaja avtomobilov v Sloveniji. Med novostmi pa prestižni DS4, električni kombi EQV in zverina iz Münchna – BMW M5 CS.

FINANCE
(Revija Prevozi) Slovenska bitka s kitajskimi zmaji
PRO
Finance
Redakcija Prevozi (Revija Prevozi) Slovenska bitka s kitajskimi zmaji (PRO)

Vabimo vas k brezplačnemu prenosu revije Prevozi.

FINANCE
Avto
Avtoposel v številkah, davkih in novostih na trgu
Avto
AvtoMiloš Milač Avtoposel v številkah, davkih in novostih na trgu

Preverili smo prodajo avtomobilov v Evropi in podrobneje secirali prodajo dveh največjih - Volkswagna in Toyote v svetu, Evropi in Sloveniji. Katere so avtomobilske novosti na trgu, katere na slovenskem trgu. V Trajnostni mobilnosti o realni porabi električnih avtov, o točki preloma električnega nissana leafa in novih navadah Evropejcev na področju mobilnosti. Za konec pa še o novih cenikih Lexusa in Jaguar Land Roverja, ti so seveda ugodnejši kot lani.

FINANCE
Avto
Osvežena vstopnica v Audijevo visoko družbo
Avto
AvtoUroš Božin Osvežena vstopnica v Audijevo visoko družbo

Na slovenske ceste je prispel najmanjši Audijev predstavnik družine Q: majhen, mladosten in precej bolj dostopen kot večji bratje.

FINANCE
Avto
Volkswagen spet prvi na svetu in v Sloveniji, upad prodaje so ublažili električni avti
Avto
AvtoMiloš Milač Volkswagen spet prvi na svetu in v Sloveniji, upad prodaje so ublažili električni avti 5

Volkswagen je lani prodal 422 tisoč električnih avtov in priključnih hibridov, v zahodni Evropi so ti pomenili kar 11 odstotkov prodaje, v Sloveniji pa je z električnimi presegel 50-odstotni delež

FINANCE
Avto
Daimler presenetil z odličnimi rezultati, napovedali cepitev
Avto
AvtoUroš Božin Daimler presenetil z odličnimi rezultati, napovedali cepitev

Napoved o cepitvi je spodbudila rast delnice. Okrevanje avtomobilskega sektorja je bilo v zadnjem trimesečju hitrejše od predvidevanj. V družbi pričakujejo pozitiven razvoj poslovanja v 2021.