Skupina Renault bo v treh letih znižala stroške za dve milijardi evrov, število zaposlenih bo zmanjšala vsaj za 14.600 Skupina Renault bo v treh letih znižala stroške za dve milijardi evrov, število zaposlenih bo zmanjšala vsaj za 14.600 Po prvih poročanjih naj bi v novomeškem Revozu brez dela ostalo 400 ljudi, po današnjem odzivu sindikata pa Revoza ni na seznamu za prestrukturiranje.
Porsche 911 targa: nastal je zaradi zahtevnih Američanov, danes je svetovna ikona Porsche 911 targa: nastal je zaradi zahtevnih Američanov, danes je svetovna ikona Porsche je želel v ZDA prodajati 911 kabrioleta, a ta zaradi strogih varnostnih zahtev ni bil primeren; zato je leta 1965 nastal 911 targa, polkabriolet, in živi še danes
BMW serije 5: pomladitev bavarske klasike BMW serije 5: pomladitev bavarske klasike BMW je prenovil serijo 5, karavansko različico in serijo 5 GT. Ob nežnejših oblikovnih spremembah se je v motorje prikradla elektrika. Kaj novega še prinaša, kaj vse zmore in kakšne bodo cene?
Nissan globoko v rdečem, zapira tovarno v Barceloni Nissan globoko v rdečem, zapira tovarno v Barceloni Zaprtje bo odneslo okoli tri tisoč delovnih mest, posredno pa bi lahko vplivalo še na 25 tisoč zaposlitev. Nissan je v preteklem letu posloval z največjo izgubo v zadnjih 20 let.
Volkswagnovo spogledovanje s Kitajsko Volkswagnovo spogledovanje s Kitajsko Nemški avtomobilski koncern naj bi se ogrel za državno kitajsko družbo Anhui Jianghuai Automobile Group (JAC Motors)

E-tron sportback: Audijev drugi električni avto z izjemnimi žarometi

 

Več iz teme.

Obveščaj me o novih člankih:  
avto   dodaj
električna...   dodaj
Audi dodaj
BMW dodaj
Coming dodaj
 
Čas branja: 2 min
21.11.2019  03:49
Audi e-tron sportback je kupejevski e-tron. Je za odtenek nižji, bolj aerodinamičen in ob enaki tehniki ponuja 32 kilometrov večji doseg baterije. Audi z njim uvaja tudi digitalne matrične žaromete.
E-tron sportback: Audijev drugi električni avto z izjemnimi žarometi
Foto: Audi

Več iz teme:  
Obveščaj me o novih člankih:  
avto   dodaj
električna mobilnost   dodaj
Audi dodaj
BMW dodaj
Coming dodaj

Dodatna vsebina ni prikazana, ker niste dovolili prejema piškotkov z zunanjih strežnikov. Spremeni...

Nemški Audi je približno leto dni po prvem predstavil že drugi serijski električni avto – e-tron sportback. Ta dopolnjuje za odtenek zajetnejši SUV, ima enako tehniko, večji doseg in nižjo ceno ter posebne digitalne matrične LED-žaromete. Na trg prihaja že spomladi 2020. Pri nas bi, ob upoštevanju trenutnih subvencij Eko sklada, stal okoli 65 tisoč evrov.

Audi je po pričakovanjih predstavil že drugi električni avto, e-tron sportback, ki je zelo soroden prvemu električnemu modelu e-tron. Od tega se po merah komaj kaj loči, kar je sicer razumljivo glede na skupno zasnovo. Povsem enaka je, denimo, dolžina 4,9 metra, širina je 1,93 metra. Pri višini je razlike le poldrugi centimeter, e-tron sportback je visok 1,616 metra, e-tron pa 1,629.

Audi je novinca zasnoval v slogu BMW serije 5 gran turismo, in ne nizkih športnih štiri- ali petvratnih kupejev, kar sicer obljublja velikodušne prostorske razmere v potniški kabini, ki so le za odtenek slabše kot v modelu e-tron. V predelu glave je prostora manj za dva centimetra. Skupaj s 60-litrskim predalom pod pokrovom motornega prostora, namenjenim za shranjevanje avtomobilskega orodja in polnilnega kabla, prtljažnik meri 615 litrov oziroma 45 litrov manj kot v e-tronu. Pri podrtih naslonjalih zadnjih sedežev se poveča na 1.655 litrov.

Kljub zajetnim meram ima novi e-tron sportback odlično aerodinamiko, količnik zračnega upora znaša 0,25, kar pripomore tudi k večjemu dosegu s polno baterijo. Pri e-tronu sportback 55 quattro (moč 265 kilovatov oziroma kratkotrajnih 300 v načinu boost), opremljenem z baterijo zmogljivosti 95 kilovatnih ur, doseg znaša 446 kilometrov oziroma 32 več kot v e-tronu 55 quattro. V šibkejši različici e-tron sportback 55 z motorjem moči 230 kilovatov in baterijo zmogljivosti 71 kilovatnih ur pa je doseg 347 kilometrov. Šibkejša različica ima 27 celičnih modulov celic, baterijski sklop pa je za 120 kilogramov lažji kot pri različici 55 s 36 moduli.

V Audiju še poudarjajo, da je baterijski sistem zaradi masivnega zaščitnega okvirja in aluminijaste konstrukcije izjemno tog in naletno varen. Celični moduli so razporejeni v dveh plasteh; daljša spodnja plast ima 31 modulov in krajša zgornja pet. V vsakem modulu je integriranih 12 tako imenovanih ploščatih celic. Hladilni sistem je pod celičnim prostorom.

Masa novega e-trona sportback ni znana. Glede na podobno zasnovo pa bo najbrž zelo podobna masi večjega brata, ta v različici e-tron 55 quattro tehta 2,49 tone. Krepko pa k tej številki pripomore baterijski sklop z maso 699 kilogramov.


Več iz teme:  

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
AVTO
Novice
Novice Kakšna bo torkova cena bencina in dizla, če ne bo spremembe trošarin 1

V zadnjih tednih je bila drobnoprodajna cena goriv okrogel evro po zaslugi prilagoditev (predvsem zvišanj) trošarin

AVTO
Novice
Novice (Na enem mestu) Noro, kakšne popuste danes dobite za nov avto 17

Cene novih avtomobilov iz zaloge so padle za dodatnih, 10, 20 ali več odstotkov. Za novi ford focus 13.660 evrov, škodo octavio 14...

OGLAS
AVTO
Članki
Članki Ne meči denarja skozi okno, uvozi avto iz tujine

Ste vedeli, da lahko leto ali dve star avto kupite za tretjino ceneje od novega (določene modele tudi za polovico), še vedno bo šlo za...

AVTO
Novice
Novice Takšna bo torkova cena bencina in dizla - če se ne bodo spet spremenile trošarine 1

Zgodovinski zdrs ameriške nafte WTI globoko v negativno območje je odmeval tudi na mediteranskih borzah goriv

AVTO
Novice
Novice Nov zagon avtoposla in močna pocenitev avtomobilov 11

Razburljivo dogajanje v zadnjih dveh tednih tako na področju proizvodnje, prodaje, cen avtomobilov, novih modelov kot trajnostne mobilnosti

AVTO
Posel
Posel Spletna dražba odvzetih avtov – v 40 minutah kupci razgrabili večino zaloge 2

V četrtek smo spremljali spletno dražbo odvzetih avtov, ki jo je za Summit Leasing organiziral Autopoint. Avti do 10 tisoč evrov so šli...

AVTO
Posel
Posel Je kriza spodbudila prodajo rabljenih avtov? Kaj se dogaja s cenami? 1

V mestih so ljudje, doslej odvisni od javnega prevoza, planili po poceni rabljenih avtomobilih. V Italiji so cene teh močno upadle, a le...

AVTO
Novosti
Novosti Dolgoprogaš prihodnosti: brez izpustov, štiriminutna polnjenja in 500 kilometrov dosega ​​​​​​​ 21

Se sliši predobro? Baterijska vozila tega ne zmorejo, razvoj vodikovih tehnologij pa bo v prihodnosti to omogočal. BMW razkriva...