Mercedesov orjak, ki ubeži davčni gorjači Mercedesov orjak, ki ubeži davčni gorjači GLE je naslednik razreda ML, ki se uvršča med začetnike premijskih športnih terencev – v najnovejši, četrti generaciji smo ga preizkusili z novim dizelskim strojem, ki nosi oznako GLE 300d; so štirje valji dovolj?
Fordova zmagovalna formula Fordova zmagovalna formula Test ford transit connect furgon L1220 1,5 EcoBlue 88 kW trend – dostavno vozilo leta 2019 po izboru Financ in revije Kamion & Bus.
Audi Q3 sportback: Znana vsebina v izstopajoči obliki Audi Q3 sportback: Znana vsebina v izstopajoči obliki Prvič smo se zapeljali z vročim audijem Q3 sportback. Kako se privlačen audi Q3 sportback primerja z običajnim?
Začetek, vzpon in padec avtosalona IAA v Frankfurtu Začetek, vzpon in padec avtosalona IAA v Frankfurtu Avtomobilski salon s kar 112-letno tradicijo IAA ni bil vselej organiziran v Frankfurtu. Zgodovina, posebnosti in zanimivosti ene največjih avtomobilskih predstav sveta.
Električna Honda s pustim imenom in igrivo vsebino Električna Honda s pustim imenom in igrivo vsebino Retro oblika, kopica domiselnih idej in zelo mestna naravnanost, tudi s skromno baterijo. To je honda s preprostim imenom e.

Začetek poti za prelomni električni volkswagen ID.3

 

Več iz teme.

Obveščaj me o novih člankih:  
avto   dodaj
električna...   dodaj
Volkswagen dodaj
BMW dodaj
 
Čas branja: 3 min
10.09.2019  18:48
To je končna oblika novega električnega volkswagna ID.3, ki bo v Sloveniji junija prihodnje leto. Njegova cena bo pod 23 tisočaki, če bodo subvencije Eko sklada ostale nespremenjene.
Začetek poti za prelomni električni volkswagen ID.3

Več iz teme:  
Obveščaj me o novih člankih:  
avto   dodaj
električna mobilnost   dodaj
Volkswagen dodaj
BMW dodaj

V začetku poletja je še kot koncept prepričal 120 Slovencev, prihodnje leto naj bi jih še 380. Gre za prvi popolnoma novi Volkswagnov električni avto ID.3, ki pomeni takšno prelomnico kot hrošč in golf. Danes je bil razkrit v serijski obliki, znane so tudi doslej skrite podrobnosti.

Volkswagen je danes na avtosalonu v Frankfurtu razkril serijsko različico električnega avtomobila ID.3. Njegove obline niso presenetljive, saj jih je zelo natančno napovedal že koncept. Bolj zanimive so podrobnosti, ki so bile doslej skrite. Obljubljajo pa temeljit in uporaben volkswagen nove dobe.

Oblikovno je novinec res nov in drugačen volkswagen, po obliki in zasnovi je še najbolj podoben golfu plus. Dolg je 4,26 metra, v medosje se razteza do 2,76 metra in obljublja prostorsko velikodušno potniško kabino. Zaradi baterij debeline 14 centimetrov, nameščenih v dno, je za 12 centimetrov višji od golfa in z 1,58 metra visok natanko toliko kot golf plus.

Pred voznikom je majhna armaturna plošča z digitalnimi merilniki, desno od nje široka ročica samodejnega menjalnika, podobna kot v BMW i3. Na vrhu sredinske konzole pa desetpalčni zaslon na dotik. Armaturna plošča je postavljena višje in 15 centimetrov bolj naprej kot v golfu, zato je ID.3 tudi v prednjem delu bolj zračen, v zadnjem delu so prostorske razmere podobne kot v passatu. Prtljažnik pa je s 385 litri eden največjih v kompaktnem razredu.

Zmogljivost baterij in pogona je bila razkrita že junija, zato le ponovimo. ID.3 bo na voljo s tremi zmogljivostmi baterij, od 45 prek 58 do najzmogljivejše s 77 kilovatnimi urami. Doseg s polno baterijo bo po merilnem ciklu WLTP 330, 420 oziroma 550 kilometrov. Na hitri polnilnici boste baterijo z 58 kilovatnimi urami napolnili v pol ure.

Masa ID.3 je najmanj 1.719 kilogramov v različici z baterijo s 45 kilovatnimi urami. Verjamemo, da bo baterija prispevala okoli 350 kilogramov mase.

Volkswagen bo na baterije ponudil osemletno garancijo oziroma 160 tisoč kilometrov. Cene za osnovni model v Nemčiji se bodo začele pod 30 tisočaki. Poseben model ID.3 1ST bo imel baterijo srednje zmogljivosti (58 kilovatnih ur), serijske LED matrične žaromete, dvobarvno karoserije in potniško kabino ter še nekaj dodatkov ter ceno pod 40 tisočaki.

Omenjene cene bodo zniževale lokalne subvencije za električne avtomobile. Volkswagen pa je kupcem, ki so opravili predhodno rezervacijo, ob nakupu modela ID.3 1ST ponudil tudi leto dni brezplačnega polnjena elektrike do največ dva tisoč kilovatnih ur – na vseh javnih polnilnicah, ki so vključene v Volkswagnovo aplikacijo za polnjenje WeCharge, ter v evropskem omrežju hitrih polnilnic ponudnika IONITY.


Več iz teme:  

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
AVTO
Novosti
Novosti Volkswagen T6.1: času prilagojena tovorno-potniška klasika

Oblikovno skromno osvežen, tehnično pa kar konkretno. Volkswagen T6.1 je veliko pridobil in se podražil za približno tri odstotke....

AVTO
Novice
Novice Vladni mercedesi in BMW, ki prestrežejo naboje kalašnikova 7

Po nekaj mesecih raziskovanja, dopisovanja z vlado in neizpolnjenih prošnjah po razkritju zaupnih podatkov smo te našli kar v javnih...

FINANCE
Banka Slovenije: Zaradi prodaje bank manj naložb

Banka Slovenije je objavila povzetek finančnega dogajanja v zadnjem letu

AVTO
Novosti
Novosti Prihodnost Mercedes-Benzovega razreda S 3

Luksuz, obline, elektrika, avtonomnost, množica LED-sijalk in doseg prek 700 kilometrov. To je mercedes-benz EQS, sicer še konceptna...

FINANCE
Članki
Članki Indeks PMI: stanje v nemški predelovalni industriji najslabše v zadnjih sedmih letih

Prvi rezultati julijske ankete med nemškimi predelovalnimi in storitvenimi podjetji kažejo poslabšanje, pri družbi IHS Markit so celo...

FINANCE
Članki
Članki Pričakovanja: šef ECB Draghi bo v četrtek pripravil teren za nove pošiljke poceni denarja 1

Analitiki se večinoma strinjajo: Ne gre več za vprašanje, ali bo ECB spet uvedla spodbujevalne ukrepe, temveč je zdaj vprašanje –...

FINANCE
Članki
Članki Kdo je Boris Johnson, ki velja za verjetnega novega britanskega premiera 8

Boris Johnson ali Jeremy Hunt? Danes bomo izvedeli, kdo bo novi britanski premier, čeprav vseskozi večina stavi na Johnsona. Z vidika...