Mercedesov orjak, ki ubeži davčni gorjači Mercedesov orjak, ki ubeži davčni gorjači GLE je naslednik razreda ML, ki se uvršča med začetnike premijskih športnih terencev – v najnovejši, četrti generaciji smo ga preizkusili z novim dizelskim strojem, ki nosi oznako GLE 300d; so štirje valji dovolj?
Fordova zmagovalna formula Fordova zmagovalna formula Test ford transit connect furgon L1220 1,5 EcoBlue 88 kW trend – dostavno vozilo leta 2019 po izboru Financ in revije Kamion & Bus.
Audi Q3 sportback: Znana vsebina v izstopajoči obliki Audi Q3 sportback: Znana vsebina v izstopajoči obliki Prvič smo se zapeljali z vročim audijem Q3 sportback. Kako se privlačen audi Q3 sportback primerja z običajnim?
Začetek, vzpon in padec avtosalona IAA v Frankfurtu Začetek, vzpon in padec avtosalona IAA v Frankfurtu Avtomobilski salon s kar 112-letno tradicijo IAA ni bil vselej organiziran v Frankfurtu. Zgodovina, posebnosti in zanimivosti ene največjih avtomobilskih predstav sveta.
Električna Honda s pustim imenom in igrivo vsebino Električna Honda s pustim imenom in igrivo vsebino Retro oblika, kopica domiselnih idej in zelo mestna naravnanost, tudi s skromno baterijo. To je honda s preprostim imenom e.

Prihodnost Mercedes-Benzovega razreda S

 

Več iz teme.

Obveščaj me o novih člankih:  
električna...   dodaj
avtonomna vozila   dodaj
avto   dodaj
Mercedes-Benz dodaj
Daimler dodaj
 
Čas branja: 2 min
10.09.2019  15:46  Dopolnjeno: 11.09.2019 07:28
Luksuz, obline, elektrika, avtonomnost, množica LED-sijalk in doseg prek 700 kilometrov. To je mercedes-benz EQS, sicer še konceptna limuzina prihodnosti.
Prihodnost Mercedes-Benzovega razreda S
Foto: Daimler AG - Global Communicatio

Obveščaj me o novih člankih:  
električna mobilnost   dodaj
avtonomna vozila   dodaj
avto   dodaj
Mercedes-Benz dodaj
Daimler dodaj

Mercedes-Benz je danes na salonu v Frankfurtu predstavil koncept vision EQS. Gre za električno limuzino visokega razreda, ki bo v prihodnosti nastopala vzporedno s klasičnim S.

Mercedes-Benz nadaljuje električno ofenzivo pod vzporedno znamko EQ, ki je lani že dobila prvega serijskega predstavnika – SUV D razreda EQC.

Zadnja, sicer še konceptna novost je EQS, ki so jo Nemci danes razkrili na avtosalonu v Frankfurtu.

Elegantna in futuristična limuzina je polna oblikovalskih in tehničnih posebnosti, obenem deluje sveže, elegantno in razkošno, kot se za razred S spodobi. Zasnovana je na novi prilagodljivi platformi za električna vozila EVA2. V bližnji prihodnosti pa bo EQS dopolnil, ne pa tudi v celoti zamenjal klasično gnani razred S. Ta bo naslednika predvidoma dobil leta 2021.

Mercedes-Benz je poleg oblin razkril tudi tehnične podrobnosti EQS. Tega bosta poganjala dva elektromotorja s skupno močjo 350 kilovatov oziroma 476 konjskih moči, kar je na ravni modela S 500.

Navor obeh strojev doseže 760 newtonmetrov, do stotice limuzina pospeši v 4,5 sekunde. Baterijski sklop, nameščen v dno vozila, ima 100 kilovatnih ur zmogljivosti, kar naj bi zadoščalo za 700 kilometrov dosega med polnjenji baterije. Na superhitri 350-kilovatni polnilnici bo baterije mogoče napolniti v manj 20 minutah.

Vision EQS concept obljublja tudi tretjo stopnjo avtomatizirane vožnje, kar pomeni popolno avtonomnost na avtocesti. Z nadaljnjim razvojem pa bo s pomočjo dodatnega modula ponujala tudi avtonomnost na drugih vrstah cest.

Oblikovna posebnost EQS je prednja maska tridimenzionalnega videza, ki se postavlja s kar 940 LED-sijalkami.

Pri oblikovanju kabine so se oblikovalci zgledovali po luksuznih jahtah. Naslon za roke, sredinsko konzolo in armaturno ploščo so povezali v enoten lebdeč element.

Serijska različica EAS bo predstavljena v prihodnjih nekaj letih, Daimler pa jo bo najverjetneje izdeloval v Sindelfingnu – prvi ogljično nevtralni tovarni v Nemčiji.Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
AVTO
Novice
Novice Vladni mercedesi in BMW, ki prestrežejo naboje kalašnikova 7

Po nekaj mesecih raziskovanja, dopisovanja z vlado in neizpolnjenih prošnjah po razkritju zaupnih podatkov smo te našli kar v javnih...

FINANCE
Banka Slovenije: Zaradi prodaje bank manj naložb

Banka Slovenije je objavila povzetek finančnega dogajanja v zadnjem letu

AVTO
Novosti
Novosti Začetek poti za prelomni električni volkswagen ID.3 8

To je končna oblika novega električnega volkswagna ID.3, ki bo v Sloveniji junija prihodnje leto. Njegova cena bo pod 23 tisočaki, če...

FINANCE
Članki
Članki Ursula von der Leyen je nova predsednica evropske komisije - kaj še obljublja poleg podnebne banke 18

V današnjem tajnem glasovanju so poslanci evropskega parlamenta dosedanjo nemško obrambno ministrico potrdili za novo predsednico...

FINANCE
Članki
Članki Kako je Trump stresel trge, ker je zaostril odnose s Kitajsko ... in napadel šefa Feda 6

Na ameriškem trgu se je petek, ko bi morali premlevati odlomke iz govora šefa ameriške centralne banke v Jackson Hole, sprevrgel v dan...

FINANCE
Članki
Članki Facebook v imenu umetne inteligence prisluškoval svojim uporabnikom 6

V afero prisluškovanja zvočnim posnetkom pogovorov v Facebookovi klepetalnici Messenger so se ujeli tudi uporabniki iz EU, kar so pri ...