Kako bomo napad na naftna polja v Savdski Arabiji občutili na slovenskih bencinskih črpalkah? Kako bomo napad na naftna polja v Savdski Arabiji občutili na slovenskih bencinskih črpalkah? Nafta se je v minulem tednu dni podražila za 6,7 odstotka, kar je najvišji skok od letošnjega januarja
Krepki italijan z mnogo talenti Krepki italijan z mnogo talenti Robusten in vzdržljiv fullback je Fiatov odgovor na potrebe profesionalcev, prostoren, prilagodljiv in zmogljiv pa bo zadovoljil tudi pričakovanja običajnih uporabnikov pri njihovih vsakodnevnih opravkih, izletih v neznano in zabavi.
Konec pretvarjanja, z električnim EQC gre Mercedes na nož Konec pretvarjanja, z električnim EQC gre Mercedes na nož Mercedes nove dobe nas je na prvih kilometrih prepričal s tišino in eksplozivnimi pospeški, kar bo razveselilo večino, saj kljub drugačnem pogonu ostaja mercedes
Za seksi obline je žrtvovala družinsko uporabnost Za seksi obline je žrtvovala družinsko uporabnost Mazda3 je avtomobil, ki lovi poglede ter popiha na dušo zahtevnejšim voznikom, na račun atraktivne oblike in športnosti pa je izgubila nekaj družinske note.

Velik pomen ''našega'' clia, prelomni električni porsche in novosti iz Frankfurta

 

Več iz teme.

Obveščaj me o novih člankih:  
avto   dodaj
Revoz dodaj
Smart dodaj
Samsung dodaj
Mazda dodaj
 
Čas branja: 3 min
06.09.2019  07:00
Obiskali smo Revoz, kjer nastaja novi clio pete generacije in preverili, kako pomemben je za slovensko gospodarstvo in za Revoz, kjer je letos pravi vihar menjav modelov na proizvodnih linijah. Porsche je uradno razkril prvi električni avto – taycan, ki še presega prvotne obljube. Spoznali smo vročo mazdo CX-30, se pozabavali s suzukijem swiftom sport in BMW 330i, preverili, kdo je krivec za prvi upad prodaje električnih avtov v svetu, si ogledali nekaj novosti prihajajočega salona v Frankfurtu in lovili sapo ob novem rekordu bugattija, ki drvi kar 490,47 kilometra na uro!
Velik pomen ''našega'' clia, prelomni električni porsche in novosti iz Frankfurta
Foto: Barbara Reya

Več iz teme:  
Obveščaj me o novih člankih:  
avto   dodaj
Revoz dodaj
Smart dodaj
Samsung dodaj
Mazda dodaj

Najpomembnejša novica tega tedna je vsekakor tržna »splavitev« novega renaulta clia. Bili smo v Revozu v Novem mestu, kjer smo si ogledali proizvodnjo clia, novo karosernico in presernico, kamor je šla večina od 90 milijonov investicije, v njej denimo deluje kar 170 robotov. Novi clio ima izjemen pomen za Dolenjsko, saj je poskrbel za ublažitev sicer neizogibnega krčenja proizvodnje, saj je Revoz letos nehal izdelovati clio četrte generacije ter bencinskega smarta.

Naša »tovarnarka« Sabina je na individualnem obisku še globlje zakopala v proizvodnjo clia in drugih modelov Revoza in sklenila, da si novomeška tovarna zasluži finale v letošnjem izboru Tovarna leta. Preberite si reportažo, splača se!

Med finaliste tekmovanja naših izvoznikov – Zmagovalec slovenskega izvoza, pa se je prebil slovenski Impol, ki je postal razvojni dobavitelj prvega reda BMW in Samsunga.

Uroš je v Barceloni preizkusil novo mazdo CX-30 – kompaktni crossover zanimive zasnove in pogona, ki navdušuje še z vročo obliko, vozniško prepričljivostjo in prostornostjo po meri družinskih potreb. Je Mazda s CX-30 zadela magično formulo?

Porsche pa je končno uradno predstavil prelomni model – prvi povsem električni taycan, ki navdušuje z izjemnimi lastnostmi, ki celo presegajo prvotne obljube nemške znamke.

Suzukijev nabriti swift sport me je vrnil v osnovno šolo, ko se je učiteljica po vasi preganjala z njegovim daljnim prednikom – črnim swiftom GTi s 101 konjem pod pokrovom ultralahke karoserije z vsega 835 kilogrami skupne mase. Mu je novi swift dorasel?

Matej pa se je pozabaval z novim BMW 330i z dvolitrskim turbobencinarjem in iskrimi 258 konji. Na koncu ji je stisnil petko, tako šolsko! Preverite, zakaj.

Ena od bolj pričakovanih novosti je nissan juke, ki po devetih letih obuja sprva izjemno uspešen, v zadnjih letih pa rahlo pozabljen mali SUV, ki je oral ledino tega rastočega razreda. Novi juke je večji, prostornejši, sicer nekaj manj igriv, a še vedno poseben.

Albina je preverila, zakaj je julija prodaja električnih avtomobilov v svetu prvič upadla. In to za kar 14 odstotkov. Kot za veliko avtomobilskih premikov v zadnjem desetletju ali dveh je tudi za tega kriva Kitajska.

S Kitajsko je vse tesneje povezan tudi šef Tesle Elon Musk. Preverite, kako si je v deželi vzhajajočega sonca izbojeval prav posebne davčne olajšave.

Bugatti podira rekorde. Tokrat oziroma znova – hitrostne. Pomislite, 490,47 kilometra na uro drvi nekoliko dodelani chiron!

Najmlajša avtomobilska znamka Cupra pa navdušuje z drugim konceptom tavascan, ki prelestne obline kupejevskega SUV združuje z dvema krepkima elektromotorjema.

Želim vam uspešen delovni teden!

Miloš Milač, urednik portala avto.finance.si

P. S.: Spremljajte nas tudi na Twitterju in Facebooku.


Več iz teme:  

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
AVTO
Novice
Novice Vladni mercedesi in BMW, ki prestrežejo naboje kalašnikova 9

Po nekaj mesecih raziskovanja, dopisovanja z vlado in neizpolnjenih prošnjah po razkritju zaupnih podatkov smo te našli kar v javnih...

AVTO
Novice
Novice Audijeva slovenska elektroizkušnja, nova corvette in vnovični premiki v Daimlerju 2

Razburljiv poletni teden so zaznamovali vzponi in padci avtoindustrije, novi premiki v smeri elektrifikacije in nove stiske proizvajalcev.

FINANCE
Banka Slovenije: Zaradi prodaje bank manj naložb

Banka Slovenije je objavila povzetek finančnega dogajanja v zadnjem letu

AVTO
Posel
Posel Novi clio, spet stabilna Dolenjska 9

Danes je na slovenske ceste zapeljal novi renault clio – veselijo se ga trgovci, najbrž tudi kupci, predvsem pa so ga veseli v Revozu,...

AVTO
Novice
Novice Prepih na trgu kovin in nastanek slovensko-japonskega robota

Rast proizvodnje baterij za električne avtomobile prinaša pritisk na trg in izbiro kovin. Eden izmed največjih proizvajalcev bi kobalt...

FINANCE
Članki
Članki Nova dilema ECB: kako močno naj popusti pri denarni politiki 1

Spomnimo, da gre za preobrat - še lani avgusta je ECB tehtala, kako naj previdno zaostri svojo politiko

AGROBIZ
Novice
Novice Lažja pot za ameriško govedino na trg EU 2

ZDA in EU so v petek podpisale sporazum, ki zadeva ameriški izvoz govedine v EU - vprašanje ostaja, ali je to korak k pomiritvi v...