Mercedesov orjak, ki ubeži davčni gorjači Mercedesov orjak, ki ubeži davčni gorjači GLE je naslednik razreda ML, ki se uvršča med začetnike premijskih športnih terencev – v najnovejši, četrti generaciji smo ga preizkusili z novim dizelskim strojem, ki nosi oznako GLE 300d; so štirje valji dovolj?
Fordova zmagovalna formula Fordova zmagovalna formula Test ford transit connect furgon L1220 1,5 EcoBlue 88 kW trend – dostavno vozilo leta 2019 po izboru Financ in revije Kamion & Bus.
Audi Q3 sportback: Znana vsebina v izstopajoči obliki Audi Q3 sportback: Znana vsebina v izstopajoči obliki Prvič smo se zapeljali z vročim audijem Q3 sportback. Kako se privlačen audi Q3 sportback primerja z običajnim?
Začetek, vzpon in padec avtosalona IAA v Frankfurtu Začetek, vzpon in padec avtosalona IAA v Frankfurtu Avtomobilski salon s kar 112-letno tradicijo IAA ni bil vselej organiziran v Frankfurtu. Zgodovina, posebnosti in zanimivosti ene največjih avtomobilskih predstav sveta.
Električna Honda s pustim imenom in igrivo vsebino Električna Honda s pustim imenom in igrivo vsebino Retro oblika, kopica domiselnih idej in zelo mestna naravnanost, tudi s skromno baterijo. To je honda s preprostim imenom e.

Volkswagen T6.1: času prilagojena tovorno-potniška klasika

 

Več iz teme.

Obveščaj me o novih člankih:  
tovorni promet   dodaj
dostavna vozila   dodaj
avto   dodaj
Volkswagen dodaj
Citroen dodaj
 
Čas branja: 4 min
08.09.2019  20:40
Oblikovno skromno osvežen, tehnično pa kar konkretno. Volkswagen T6.1 je veliko pridobil in se podražil za približno tri odstotke. Osnovni furgon bo pri nas stal okoli 26 tisočakov, bogato opremljen multivan 2.0 TDI DSG pa 45 tisočakov.
Volkswagen T6.1: času prilagojena tovorno-potniška klasika
Foto: Milos Milac

Več iz teme:  
Obveščaj me o novih člankih:  
tovorni promet   dodaj
dostavna vozila   dodaj
avto   dodaj
Volkswagen dodaj
Citroen dodaj

Volkswagen transporter, ne glede na izvedbo, je prava nemška klasika. To velja za obliko in mere, ki se skoraj ne spreminjajo. Nikakor pa ne za vsebino. Preizkusili smo zadnjo različico z imenom T6.1. Kaj ponuja in kaj jo druži z osebnimi avti?

Volkswagen je v programu gospodarskih vozil morda še bolj praktičen in predvidljiv kot pri osebnih. Model transporter, osrednji dostavnik te znamke, je prava ikona, ki se spreminja še počasneje kot golf ali passat. Ikona zato, ker je v zadnjih 70 letih prepričal več kot 12 milijonov kupcev, medtem navdušil obrtnike, popotnike, hipije, poslovneže in številne druge vrste kupcev. Danes je volkswagen T6 oziroma T6.1, ki oznanja zadnjo prenovo, nekakšen sinonim kakovostnega in naprednega kombija ter velja kot protiutež cenejšim fiatom, citroënom, peugeotom, tudi fordom.

Volkswagen je praktičen tudi pri prenovah. Vselej zajame celotno ponudbo določenega modela. Zato spremembe T6.1 veljajo za transporterja furgona ali za prevoz potnikov, šasijo z enojno ali dvojno kabino in multivana. Zunaj boste pri vseh opazili nove klasične (žarnice H7 namesto H4) ali LED-luči in kromirano letev, ki sega skoraj do sredine spodnjega roba luči.

Največ sprememb v imenitni kabini

Prave razlike pa so opazne v kabini, kjer so vse različice dobile popolnoma novo armaturno ploščo, odeto v imenitnejšo plastiko. Poleg tega pa še prijetno majhen večfunkcijski volan, nove klasične ali digitalne merilnike diagonale 10,2 palca ter še proti vozniku obrnjen osem- ali 9,2-palčni zaslon na dotik s povezljivostjo s spletom, ki je pripravno blizu prstom voznika ali sopotnika. Funkcijam je obenem mogoče ukazovati tudi glasovno, umetno inteligenco pa sproži poziv »Hey, Volkswagen!«.

Večji predali, brezžično polnjenje

Še posebej v multivanu je občutek za volanom odličen, skoraj premijski. V preprostejših kombijih T6.1 je bolj enostaven, a še vedno prijeten in se dviga nad povprečje konkurence. Potniki bodo veseli novih držal za pločevinke pri prednjih stebričkih, predal za telefon je večji, saj so vse večji tudi telefoni. Za doplačilo pa si lahko omislite tudi brezžično polnjenje.

Do 20 asistenčnih sistemov

Novinec v korak s časom vozi tudi z asistenčnimi sistemi, skupaj jih je lahko kar 20. Večinoma pa so znani iz še svežega crafterja. Dobil je, denimo, nov elektromehanski volanski mehanizem, parkirnega pomočnika za pomoč pri parkiranju tudi s prikolico, sistem za pomoč pri bočnem vetru … Sistem za nastavljanje vzmetenja DCC je zmogljivejši in ponuja vidnejše spremembe med posameznimi programi. Motorji, vsi dvolitrski TDI, pa so čistejši in v vožnji bolj tihi. Moč sega od 66 do 146 kilovatov oziroma od 90 do 199 konjskih moči. Povezani pa so z ročnim ali dvosklopčnim samodejnim menjalnikom.

Za transporter 26, za bogat multivan 45 tisočakov

Boljša vsebina prinaša tudi za približno tri odstotke višje cene volkswagna T6.1. To pomeni, da bo transporter furgon v Sloveniji stal okoli 26 tisoč evrov z davkom oziroma 21 tisoč brez davka. Cena multivana v Nemčiji je slabih 37 tisočakov. V Sloveniji še ni znana, bo pa distributer pripravil poseben paket pri tem modelu – s samodejnim menjalnikom in bogato dodatno opremo ga bo ponudil za 45 tisoč evrov.


Več iz teme:  

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
AVTO
Novosti
Novosti Začetek poti za prelomni električni volkswagen ID.3 8

To je končna oblika novega električnega volkswagna ID.3, ki bo v Sloveniji junija prihodnje leto. Njegova cena bo pod 23 tisočaki, če...

AVTO
Novice
Novice Vladni mercedesi in BMW, ki prestrežejo naboje kalašnikova 7

Po nekaj mesecih raziskovanja, dopisovanja z vlado in neizpolnjenih prošnjah po razkritju zaupnih podatkov smo te našli kar v javnih...

FINANCE
Članki
Članki Facebook v imenu umetne inteligence prisluškoval svojim uporabnikom 6

V afero prisluškovanja zvočnim posnetkom pogovorov v Facebookovi klepetalnici Messenger so se ujeli tudi uporabniki iz EU, kar so pri ...

FINANCE
Članki
Članki Uradno: Nemčija je zdrsnila v tehnično recesijo. Kako bi to lahko čutili v Sloveniji 5

Kot sporočajo z Destatisa, so v drugem četrtletju zaznali negativne posledice trgovinske vojne, zaradi česar je bil prispevek neto...

FINANCE
Članki
Članki V torek bo odločeno, ali bo EU dobila prvo predsednico evropske komisije 10

Kdo je kandidatka za prvo predsednico evropske komisije ter kakšen je predviden postopek za oblikovanje nove evropske komisije