Avto

TOP 10 najcenejših kabrioletov na slovenskem trgu

V vročem in sončnem vremenu se na cesti nič ne more primerjati z vožnjo brez strehe. Preverili smo, kateri so cenovno najugodnejši kabrioleti na slovenskem trgu.

Izpostavljamo

FINANCE
Avto
Prva vožnja s porschejem macanom e: konec bencinske in začetek električne romantike
Avto
AvtoMiloš Milač Prva vožnja s porschejem macanom e: konec bencinske in začetek električne romantike 8

Ekskluzivno - po terenskem poligonu in stezi Porschejevega centra v Leipzigu z novim električnim porschejem macanom, elektrozverino z več kot 600 konji, ki bo v celoti nadomestila bencinskega macana.

FINANCE
PMM
(Miloš živi trajnostno, 22. del): Primerjava – električni avto je že danes cenejši od bencinskega
Pametna mesta in mobilnost
Pametna mesta in mobilnostMiloš Milač (Miloš živi trajnostno, 22. del): Primerjava – električni avto je že danes cenejši od bencinskega 14

Električni avtomobili so tudi cenovno vse bliže primerljivim bencinskim. Po natančnem izračunu, ki vsebuje tudi spodbude Eko sklada, pa so lahko celo precej cenejši, dokazujem na podlagi novega domačega električnega avta – cupre born bold.

FINANCE
Manager
Moje najlepše in najbolj znamenite ceste sveta
Manager
ManagerMiloš Milač Moje najlepše in najbolj znamenite ceste sveta 4

Vzpon na Transfagarasan v Romuniji, Džebel Hafit v Abu Dabiju, Visoki Atlas v Maroku, Angeles Crest v Kaliforniji, prek otokov do Key Westa na Floridi ali preprosto med zavoji slovenskih biserov.

Avtor
13.08.2019 20:40
Čas branja: 9 min

Sonce pripeka, temperature so visoke, vožnja v razgretem avtu pa že pošteno načenja živce. Nadloga, s katero se to poletje spopada veliko ljudi. Marsikdo ob tem pomisli na kabriolet. Čeprav si mnogi zamislijo vožnjo brez strehe z vetrom v laseh po vijugasti cesti v eksotičnem avtomobilu, za zabaven in seksi kabriolet ni treba zapraviti celega premoženja. Preverili smo, za katere nove kabriolete boste v Sloveniji odšteli najmanj.

Ponudba na dnu cenovne lestvice ni najbolj bogata. Proizvajalci jih zaradi nišnosti, slabšega povpraševanja in vse težjih razmer v industriji opuščajo. Pri slovenskem zastopniku vozil BMW, enem največjih ponudnikov kabrioletov, ugotavljajo, da je prodaja razmeroma stabilna. V zadnjih letih so prodali okoli 30 do 40 vozil "zgoraj brez". Največ zanimanja je za kabrioleta serije 2 in 4. Priznavajo pa, da Slovenija ne slovi kot destinacija za kabriolete.

Iz letošnjega izbora najdostopnejših kabrioletov sta se poslovila dva kandidata – slavni volkswagen beetle cabriolet in fiat 124 spider. Proizvodnjo prvega je Volkswagen ustavil, italijanskega dvoseda pa trenutno sploh ni mogoče naročiti, saj še ni homologiran v skladu z WLTP 6d. Pričakujejo, da bo v ponudbi spet jeseni.

Mini one cabrio: 23.650 evrov

Znameniti angleški mini one je prvi "pravi" kabriolet v izboru. Celotna platnena streha se v 18 sekundah zloži na zadek avtomobila. Odpiranje in zapiranje strehe sta mogoča do hitrosti 30 kilometrov na uro. Manj prostorna zadnja sedeža sta primerna za krajše razdalje po mestu. Z vetrom v laseh je prostornina prtljažnika 160 litrov, z zaprto streho pa 215 litrov. Za vstopno različico z 1,5-litrskim bencinskim motorjem in 75 kilovati (102 konjski moči) je potrebnih vsaj 23.650 evrov, kar je 300 evrov manj kot lani. Minija lahko izberete tudi v zmogljivejših izvedbah, vrhunec ponudbe pa je john cooper works s 170 kilovati (231 konjskimi močmi).

Smart EQ fortwo cabrio: 26.345 evrov

Smart fortwo je izgubil naziv najdostopnejšega kabrioleta, saj v ponudbi več ni različice s konvencionalnim motorjem. Je pa smart fortwo edini, ki izkušnjo brezstrešne vožnje ponuja z neslišnim električnim pogonom. Električni motor ima 60 kilovatov (82 konjskih moči), baterija pa zmogljivost 16,7 kilovatne ure. Kralj mestnih središč s polno baterijo obljublja doseg do 155 kilometrov, realni doseg pa je okoli 120 kilometrov. Platnena streha se zloži na zadek, odstraniti je mogoče stranska loka nad vrati in ju pospraviti v prtljažnik, ki sprejme do 340 litrov. Cene se začnejo pri 26.345 evrih, z nakupom pa boste upravičeni do subvencije Eko sklada v višini 7.500 evrov.

BMW serije 2 cabrio: 36.450 evrov

Naslednji v izboru ne sodijo več med cenovno najbolj ugodne, vendar so vseeno pomemben del ponudbe kabrioletov na slovenskem trgu. BMW serije 2 cabrio pomeni vstopno točko v svet bavarskih kabrioletov. Eden izmed njegovih adutov je zadnji pogon, igrivost pa posebej pride do izraza v različici zgoraj brez. Ponaša se z večplastno platneno streho, ki se v zadek pri hitrosti vse do 50 kilometrov na uro zloži v 20 sekundah. Zadnja klop je zaradi pokončnega naslona uporabna bolj za silo, v prtljažnik pa boste spravili med 280 in 335 litri. Za vstopno različico 218i z 1,5-litrskim bencinskim motorjem in 100 kilovati (136 konji) je potrebnih vsaj 36.450 evrov. Kljub cenovni dostopnosti pa se zadnja leta Slovenci raje odločijo za večjo serijo 4 cabrio.

Mercedes-benz razreda C kabriolet: 44.440 evrov

V bogati Mercedesovi ponudbi kabrioletov se je na položaj najugodnejšega s trikrako zvezdo uvrstil brezstrešni razred C. S 4,69 metra je največji kabriolet na letošnji lestvici. Prostora je dovolj za štiri, najbolj pa bosta uživala tista spredaj. Streha je platnena, zloži se v 20 sekundah do hitrosti 50 kilometrov na uro. Najugodnejši kabriolet razreda C z 1,6-litrskim dizelskim motorjem in 118 kilovati (160 konji) stane 44.440 evrov, ponudba pa sega vse do različic AMG 63S, ki imajo osemvaljnik in 375 kilovatov (510 konjev), kakršnega so imeli priložnost preizkusiti pred tremi leti. Kljub bogati izbiri motorjev so lani prodali le eno vozilo, kupci so se raje odločili za večji kabriolet razreda E.

Mercedes-benz SLC: 45.120 evrov

SLC je najmanjši Mercedesov kabriolet, ki smo ga pred leti prepoznali po črkah SLK. Še vedno prisega na kovinsko streho, ki se v celoti zloži v prostor nad prtljažnikom. SLC sta dva avta v enem. S pripomočki, kot je steklena streha magic sky control, katere prosojnost uporabnik določa s stikalom, protivetrno pregrado airguide in sistemom airscarf, ki poskrbi za pihanje toplega zraka v predelu vratu potnikov, ponuja popolno udobje. Trenutna generacija je na trgu že od leta 2011, vodstvo podjetja pa se glede naslednika še ni odločilo. Za vstopno izvedenko SLC 200 z dvolitrskim bencinskim motorjem, ki razvije 135 kilovatov (184 konjskih moči), boste odšteli 45.120 evrov.

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
Več o temi
Kliknite + poleg oznake in se prijavite na obveščanje. S klikom na ime posamezne oznake preverite seznam člankov.
OGLAS
FINANCE
Nepremičnine
Nepremičnine Kakšen mora biti kakovosten servis kosilnice

Vključevati mora vse potrebne preglede in popravila kosilnice oziroma vrtnega traktorja ali riderja – opravite ga pri strokovnjaku.

FINANCE
Avto
Lepo je, da še obstajajo avti, kot je mercedes S
Avto
AvtoMiloš Milač Lepo je, da še obstajajo avti, kot je mercedes S 4

Nova limuzina razreda S je znova enciklopedija tehničnih inovacij, udobja, razkošja in spokojnosti, ki jo ne zmoti niti popolna digitalizacija.

FINANCE
Avto
Novi davek je krepko pocenil luksuzne avte, a cene so še vedno višje kot v Nemčiji
Avto
AvtoUroš Božin Novi davek je krepko pocenil luksuzne avte, a cene so še vedno višje kot v Nemčiji 6

Analiza cen luksuznih avtov po novem DMV sporoča, da trgovci prihrankov niso v celoti prenesli na kupce in, da novi davek morda ne bo v celoti zajezil nakupa in registracij v tujini.

FINANCE
Avto
Mercedes razreda C: moderen, razkošen in kontroverzen
Avto
AvtoUroš Božin Mercedes razreda C: moderen, razkošen in kontroverzen 19

V Mercedesovi limuzini razreda C je več prostora, več naprednih tehnologij, več elektrike, več luksuza, zmanjkuje pa prostora za romantiko

FINANCE
Avto
Mačka na razbeljeni okoljski avtocesti
Avto
AvtoMiloš Milač Mačka na razbeljeni okoljski avtocesti 5

Zvok, ki poboža in tudi pretrese čutila, podivjan V8 turbo s 550 konji in angleška prefinjenost pri karoseriji ter še posebej v kabini; to je F-pace SVR P550 za dobrih 107 tisoč evrov

FINANCE
Avto
Marca novi odboj prodaje avtomobilov. Se trg pobira?
Avto
AvtoUroš Božin Marca novi odboj prodaje avtomobilov. Se trg pobira?

Številke kažejo največje število novih registriranih avtomobilov po maju 2019. Česa ne razkrivajo?

FINANCE
Avto
Novi DMV deluje: v Slovenijo že januarja pripeljal lamborghinija
Avto
AvtoUroš Božin Novi DMV deluje: v Slovenijo že januarja pripeljal lamborghinija 2

Januarska prodaja avtomobilov je bila manjša za 29,3 odstotka. Kdo je v tej žalosti povečal prodajo?

FINANCE
Poplave in potresi: kako pametno zavarovati premoženje
PRO
Finance
Spletni dogodek
Redakcija Mojih financ Poplave in potresi: kako pametno zavarovati premoženje (PRO)