Mercedesov orjak, ki ubeži davčni gorjači Mercedesov orjak, ki ubeži davčni gorjači GLE je naslednik razreda ML, ki se uvršča med začetnike premijskih športnih terencev – v najnovejši, četrti generaciji smo ga preizkusili z novim dizelskim strojem, ki nosi oznako GLE 300d; so štirje valji dovolj?
Fordova zmagovalna formula Fordova zmagovalna formula Test ford transit connect furgon L1220 1,5 EcoBlue 88 kW trend – dostavno vozilo leta 2019 po izboru Financ in revije Kamion & Bus.
Audi Q3 sportback: Znana vsebina v izstopajoči obliki Audi Q3 sportback: Znana vsebina v izstopajoči obliki Prvič smo se zapeljali z vročim audijem Q3 sportback. Kako se privlačen audi Q3 sportback primerja z običajnim?
Začetek, vzpon in padec avtosalona IAA v Frankfurtu Začetek, vzpon in padec avtosalona IAA v Frankfurtu Avtomobilski salon s kar 112-letno tradicijo IAA ni bil vselej organiziran v Frankfurtu. Zgodovina, posebnosti in zanimivosti ene največjih avtomobilskih predstav sveta.
Električna Honda s pustim imenom in igrivo vsebino Električna Honda s pustim imenom in igrivo vsebino Retro oblika, kopica domiselnih idej in zelo mestna naravnanost, tudi s skromno baterijo. To je honda s preprostim imenom e.

Daimlerju milijardna kazen zaradi goljufije z dizelskimi motorji

 

Več iz teme.

Obveščaj me o novih člankih:  
dieselgate   dodaj
avtomobilska...   dodaj
Volkswagen dodaj
Daimler dodaj
Spiegel dodaj
 
Čas branja: 1 min
12.08.2019  14:30
Daimler bo doletela vrtoglava kazen zaradi vgradnje sporne programske opreme v 280 tisoč dizelskih avtomobilov razredov C in E. Kazen je Daimler že vključil v rezervacije v drugem četrtletju.
Daimlerju milijardna kazen zaradi goljufije z dizelskimi motorji
Foto: Daimler AGGlobal Communications

Obveščaj me o novih člankih:  
dieselgate   dodaj
avtomobilska industrija   dodaj
Volkswagen dodaj
Daimler dodaj
Spiegel dodaj

Nemški Daimler je drugi avtomobilski proizvajalec po najbolj razvpitem Volkswagnu, ki bo zaradi sporne programske opreme pri dizelskih motorjih plačal vrtoglavo kazen okoli milijarde evrov. Za vsakega od 280 tisoč mercedesov razredov C in E naj bi Daimler plačal do pet tisoč evrov kazni, je poročal nemški časnik Spiegel.

Sodišče v Stuttgartu, rodnem mestu nemškega proizvajalca prestižnih avtomobilov Mercedes-Benz in lastnika znamke Daimlerja, bo proizvajalcu zaradi vgradnje programske opreme, ki je omogočila prikaz manjših izpustov, v kratkem dosodilo od 800 milijonov do milijarde evrov kazni, je poročal nemški Spiegel. V Daimlerju objave niso komentirali. Na tožilstvu prav tako niso komentirali novice, za Autonews so povedali le, da raziskava še traja, končana pa bo do konca leta.

Daimler je pred mesecem dni ob razkritju poslovnih rezultatov v drugem četrtletju že namignil, da je pripravljen na plačilo visoke kazni. V drugem četrtletju je sicer dobičkonosno podjetje ustvarilo kar 1,6 milijarde evrov izgube. Za slab poslovni rezultat so v Daimlerju okrivili rezervacije za kritje sodnih postopkov v povezavi z dizelskimi motorji ter vpoklicem vozil, povezanim z zračnimi blazinami družbe Takata.

Raziskava, povezana s sporno programsko opremo dizelskih motorjev, sega v leto 2017, ko so preiskovalci preiskali pisarne nemškega avtomobilskega velikana zaradi morebitnih manipulacij z izpušnimi plini. Še leto prej, februarja 2016, je ameriška agencija za zaščito okolja Daimler pozvala, naj pojasni izpuste dizelskih motorjev. Raziskava v ZDA še traja.

Poleg Volkswagna so zaradi sporne programske opreme nemški tožilci maja obsodili Porsche s kaznijo v višini 535 milijonov evrov in dobavitelja Bosch, ki mora plačati 90 milijonov evrov. Kazen Volkswagna v Nemčiji znaša milijardo evrov, na vseh trgih (predvsem v ZDA) pa so kazni in stroški, povezani z odpravo posledic goljufije, Volkswagen stali že več kot 30 milijard evrov.Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
AVTO
Posel
Posel Uradno: lovke kitajske države nad Daimler 2

Kitajski lastniški delež vztrajno raste. Kako velik je? Kateri so največji delničarji Daimlerja?

AVTO
Novice
Novice Novi napad Kitajcev na Daimler

Kitajski BAIC po neuradnih informacijah kupuje delež nemškega Daimlerja, za pet odstotkov nemške skupine naj bi odštel okoli tri...

AVTO
Posel
Posel Slovo brkatega moža, ki je nemško zvezdo popeljal na vrh

Po 13 letih se z vrha Daimlerja poslavlja karizmatični brkati mož Dieter Zetsche. Pripravili smo pregled najzanimivejšega dogajanja v...

AVTO
Posel
Posel Daimler zaradi vpoklica in težav z dizlom znižal napovedi

Nemški avtomobilski velikan je še eno v vrsti podjetij, ki je znižalo napovedi

AVTO
Novice
Novice Daimler podarja nadgradnjo starejših dizlov, a le Nemcem 2

Nadgradnjo ponujajo za motorje, ki ustrezajo emisijskim standardom Euro 5 in ki bi jim lahko kmalu prepovedali vstop v nekatera nemška...

AVTO
Novice
Novice Misterij največjega nemškega parkirišča mercedesov 22

Letališka steza, dolga 2,5 kilometra, je polna prestižnih novih jeklenih konjičkov s trikrako zvezdo.

FINANCE
Članki
Članki Bo EU denarno nagrajevala evrske članice za izvedbo strukturnih reform? 5

Ločenega evrskega proračuna ne bo, že dlje časa pa je v pripravi poseben instrument, ki naj bi – tak je cilj – pripomogel k večji...