Mercedesov orjak, ki ubeži davčni gorjači Mercedesov orjak, ki ubeži davčni gorjači GLE je naslednik razreda ML, ki se uvršča med začetnike premijskih športnih terencev – v najnovejši, četrti generaciji smo ga preizkusili z novim dizelskim strojem, ki nosi oznako GLE 300d; so štirje valji dovolj?
Fordova zmagovalna formula Fordova zmagovalna formula Test ford transit connect furgon L1220 1,5 EcoBlue 88 kW trend – dostavno vozilo leta 2019 po izboru Financ in revije Kamion & Bus.
Audi Q3 sportback: Znana vsebina v izstopajoči obliki Audi Q3 sportback: Znana vsebina v izstopajoči obliki Prvič smo se zapeljali z vročim audijem Q3 sportback. Kako se privlačen audi Q3 sportback primerja z običajnim?
Začetek, vzpon in padec avtosalona IAA v Frankfurtu Začetek, vzpon in padec avtosalona IAA v Frankfurtu Avtomobilski salon s kar 112-letno tradicijo IAA ni bil vselej organiziran v Frankfurtu. Zgodovina, posebnosti in zanimivosti ene največjih avtomobilskih predstav sveta.
Električna Honda s pustim imenom in igrivo vsebino Električna Honda s pustim imenom in igrivo vsebino Retro oblika, kopica domiselnih idej in zelo mestna naravnanost, tudi s skromno baterijo. To je honda s preprostim imenom e.

Nov udarec brexita, globoki padci avtomobilistov in nove cene goriv

 

Več iz teme.

Obveščaj me o novih člankih:  
avto   dodaj
Velika Britanija   dodaj
avtotrg   dodaj
brexit   dodaj
Renault dodaj
 
Čas branja: 2 min
02.08.2019  11:26
Večinoma negativen teden prinaša nove resnice otoške avtomobilske industrije, ki je v vse večjem primežu brexita. Slabe volje so tudi v Renaultu in BMW. Spet nihajo, navzgor in navzdol, še cene goriv na slovenskih črpalkah. Med novostmi opozarjamo na citroën C5 aircross, novi BMW serije 3 touring in Audijev mini mestni terenec A1 citycarver.
Nov udarec brexita, globoki padci avtomobilistov in nove cene goriv
Foto: Barbara Reya

Več iz teme:  
Obveščaj me o novih člankih:  
avto   dodaj
Velika Britanija   dodaj
avtotrg   dodaj
brexit   dodaj
Renault dodaj

Strah pred brexitom je požrl naložbe v britanski avtoindustriji. Celotna industrija v Združenem kraljestvu je že nekaj časa v popolni negotovosti, kar se zelo jasno kaže pri naložbah. Vse več je skrb zbujajočih novic, a to je šele začetek.

Polletje rekordov in rdečih številk za BMW. Prihodki in prodaja so bili v prvem polletju rekordni, čisti dobiček skupine pa se je zmanjšal za več kot polovico.

Citroën C5 aircross je oblikovno samosvoj, pod pustolovskim videzom športnega terenca pa ponuja prostornost in predvsem udobje, na katero smo že skoraj pozabili.

Uroš je spoznal novi BMW serije 3 touring – karavan, za katerim se bodo najbolj ozirali mladi očetje. Pravi, da je praktičen karavan lahko športen in hkrati ravno prav čvrst, nikakor pa ne neudoben.

V zadnjem mesecu dni se je regulirana cena pogonskih goriv dvakrat zvišala. Jure je analiziral, kakšne cene lahko pričakujemo v začetku avgusta. Ponedeljek je prinesel nove cene, podražitev in pocenitev.

Francoski Renault je v prvem polletju letos dobiček zmanjšal za polovico. Upad je posledica krize v Renaultovem japonskem avtomobilskem partnerju Nissanu.

Ulični audi s terenskim slogom. Najmanjši audi je dobil terenska oblačila, rahlo privzdignjeno podvozje ter posebno ime. Audi A1 citycarver na trg prihaja jeseni.

Izvozniki pa pišejo o pametnih karoserijah. Kaj to pomeni in kako so povezane z novomeškim TPV, v intervjuju pojasnjuje predsednik uprave družbe Marko Gorjup.

Želim vam uspešen delovni teden!

Miloš Milač, urednik portala avto.finance.si

P. S.: Spremljajte nas tudi na Twitterju in Facebooku.


Več iz teme:  

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
AVTO
Novice
Novice SUV dveh skrajnosti, najstniki o avtih in Tesla v Sloveniji

V tem tednu smo spoznali izjemni porsche cayenne coupe, prostorno in uporabno škodo kamiq ter preverili ali je prednji gnani jeep pravi...

AVTO
Novice
Novice Stiska avtoindustrije v svetu, polom v Turčiji in Luki Koper ter nova zmaga čarovnika Tavaresa 1

Avgust brez zatišja, ampak z veliko, večinoma slabimi novicami. Avtoposel se ohlaja, poročajo največji dobavitelji avtoindustriji,...

AVTO
Motocikli
Motocikli BMW F 750 GS & F 850 GS: herr Flick brez palice, očal in z rahlo skuštranimi lasmi 2

BMW srednji razred enduro motociklov F 750 GS in F 850 GS ponujata odlično združitev tehnike, vsakodnevne uporabnosti in sodobnih...

AVTO
PAL
PAL To so zmagovalci izbora Poslovni avto leta 2019!

Zmagovalci PAL 2019: ford focus, toyota corolla hybrid, peugeot 508, audi A6/A7 in BMW X5 ter avtomobilska inovacija leta 2019:...

AVTO
Novice
Novice Nevihta tokrat v Mercedes-Benzu, upad trga ter soočenje elektrike in vodika

Minuli teden je grmelo v BMW, ta teden pa v Mercedes-Benzu. Tudi na lokalni ravni, saj naj bi bil ljubljanski Autocommerce tik pred prodajo...

AVTO
Kako je Renaultov električni pionir ujel in prehitel prihajajoče tekmece 1

Renault zoe je po sedmih letih krepko osvežen. Manj oblikovno, močno pa tehnično. Renaultov električni pionir je dobil dva zmogljiva...

AVTO
Novice
Novice Poletna nevihta v BMW, slovaška avtoindustrija in resnica o Magni v Hočah

Medtem ko v senci ob morju že marsikdo srka caipiringo, laško ali karlovačko pivo ali pa malvazijo s pljunkom "kisle", nevihte...

AVTO
Posel
Posel Slovo od enega največjih mož avtomobilizma 20. stoletja

Nekdanji prvi mož Volkswagna, eden od večjih lastnikov in vsekakor človek, ki je močno vplival na avtomobilsko industrijo, Ferdinand...