Tektonski premiki pri Ferrariju: elektrika in štirikolesni pogon Tektonski premiki pri Ferrariju: elektrika in štirikolesni pogon Bencinski in trije električni motorji, skupaj prek tisoč konjev, sicer skromen doseg 25 kilometrov in prvič tudi štirikolesni pogon najnovejšega ferrarija SF90 stradale
Avto za množice in tehnika za množice Avto za množice in tehnika za množice Nissan v jeseni druge generacije qashqaia spreminja po drobcih; najbolje prodajani kompaktni SUV v Evropi in pri nas je tako dobil klasičen, a dostopen sistem za polsamodejno vožnjo ter zelo dober 1,3-litrski bencinski turbo
Skrivnostni nakup: vlada za vsak oklepni mercedes odštela 816.543 evrov Skrivnostni nakup: vlada za vsak oklepni mercedes odštela 816.543 evrov Vlada je potihem kupila štiri oklepne avtomobile, izstopata predvsem mercedesa, ki sta po javno dostopnih podatkih stala 816.543 evrov. Za štiri oklepne avte pa prek dva milijona evrov. O avtomobilih sicer ne želijo povedati nič, čeprav so vsi podatki o njih javno dostopni.
Najdražji avtomobili Slovencev v letu 2018 Najdražji avtomobili Slovencev v letu 2018 S katerimi jeklenimi igračami so si življenje letos začinili premožni Slovenci? (posodobljena lestvica)
Daimler proizvodnjo tovornjakov širi na Kitajsko Daimler proizvodnjo tovornjakov širi na Kitajsko Na Kitajskem želijo izdelovati Mercedesov tovornjak actros in z lokalno proizvodnjo znižati njegovo ceno.

Nevihta tokrat v Mercedes-Benzu, upad trga ter soočenje elektrike in vodika

 

Več iz teme.

Obveščaj me o novih člankih:  
avto   dodaj
avtomobilska...   dodaj
prevzemi   dodaj
električna...   dodaj
avtotrg   dodaj
 
Čas branja: 3 min
19.07.2019  10:25  Dopolnjeno: 19.07.2019 10:29
Minuli teden je grmelo v BMW, ta teden pa v Mercedes-Benzu. Tudi na lokalni ravni, saj naj bi bil ljubljanski Autocommerce tik pred prodajo švicarskemu trgovcu Emil Freyu, smo ekskluzivno objavili. Objavljamo še raziskavo o ogljičnem odtisu električnega in vodikovega pogona. Evropska prodaja avtov upada, bencin se draži, Lotus se vrača z izjemnim električnim superšportnikom ...
Nevihta tokrat v Mercedes-Benzu, upad trga ter soočenje elektrike in vodika
Foto: Barbara Reya

Obveščaj me o novih člankih:  
avto   dodaj
avtomobilska industrija   dodaj
prevzemi   dodaj
električna mobilnost   dodaj
avtotrg   dodaj

Minuli teden je grmelo v BMW (lokalne nevihte sicer še ni konec), ta teden pa v Daimlerju oziroma Mercedes-Benzu. V torek smo razkrili, da naj bi ljubljanski Autocommerce (distributer Mercedes-Benza) kmalu dobil novega lastnika. Interesentov naj bi bilo po neuradnih informacijah več, kot najverjetnejši kupec pa se omenja švicarski avtomobilski megatrgovec Emil Frey.

Mercedes-Benz je v Slovenijo pripeljal novo in najmanjšo limuzino razreda A ter prenovljena modela GLC in GLC coupe. Za volanom limuzine razreda A se vozi tudi igralka Katarina Čas.

Daimler je v drugem trimesečju ustvaril izgubo v vrednosti 1,6 milijarde evrov. V družbi so napovedali, da bodo poslovni rezultati občutneje slabši od lanskih in nižji od letošnjih predhodnih napovedi. Pripravili so več denarja za kritje sodnih postopkov v povezavi z dizelskimi motorji ter vpoklicem vozil, povezanim z zračnimi blazinami družbe Takata. Pri Daimlerju so odkrili nove težave s pokvarjenimi zračnimi blazinami in so se zaradi previdnostnih ukrepov odločili za vpoklic vozil.

V času vzpona električnih avtov se vodik kaže kot prijaznejša alternativa. Nemški inštitut za solarne energijske sisteme Fraunhofer odpira boj za najbolj trajnostni vir energije. Po raziskavi inštituta, ki zajema celotno dobo od proizvodnje, uporabe do razgradnje vozil, so avtomobili na vodik in gorivne celice do okolja bolj prijazni kot klasični električni.

Prodaja novih osebnih avtomobilov v EU se je v letošnjem prvem polletju glede na isto lansko obdobje zmanjšala za 3,1 odstotka, medletni zdrs v juniju pa je bil še večji, in sicer 7,8-odstoten. Pri ACEA menijo, da je mogoče večji del velikega junijskega zdrsa pripisati koledarskemu učinku, saj je imel lanski junij 21 delovnih dni, letošnji pa samo 19.

Angleški Lotus v lasti kitajskega Geelyja pa se, kot kaže, resno vrača med slovita imena avtomobilske industrije, saj je v tem tednu predstavil pravi serijski superavto izjemnih zmogljivosti. Nova evija ponuja kar dva tisoč konjskih moči, zmore največjo hitrost 340 kilometrov na uro, stane pa kar dva milijona evrov. Le za čakalno vrsto za enega izmed 130 primerkov boste odšteli približno 200 tisoč evrov.

Elon Musk se je poigral s cenami tesel. Pocenila sta se modela S in X, iz ponudbe so umaknili cenejši različici, ki sta imeli začetno ceno 78.300 in 83.200 evrov. Za koliko se je pocenil model 3? Spet se bo podražil dodatek samodejne vožnje.

Konec srbskih sanj, Volkswagnovo tovarno bodo dobili Turki. Nova tovarna, izdelovala bo škodo karoq in seata ateco, bo leta 2022 zrasla v turškem Izmirju.

Kitajska razmišlja o spodbudah za hibridna vozila. Kupci hibridnih vozil ne bi bili upravičeni do subvencije, avtomobilski proizvajalci bi za prodajo hibridov prejeli manj negativnih točk kot pri prodaji bencinskih in dizelskih avtomobilov.

Nemški koncern Volkswagen in ameriški Ford sta sporočila, da bosta sodelovala pri razvoju samovozečih vozil in električnih avtomobilov, da bi znižala stroške novih tehnologij. Podjetji sta že marca napovedali, da bosta sodelovali na področju gospodarskih vozil.

Konec minulega tedna so se znova spremenile cene bencina in dizla. Kaj je Jure zapisal v analizi, kaj se je dejansko zgodilo v ponedeljek?

Želim vam uspešen delovni teden!

Miloš Milač, urednik portala avto.finance.si

P. S.: Spremljajte nas tudi na Twitterju in Facebooku.Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
AVTO
PAL
PAL To so zmagovalci izbora Poslovni avto leta 2019!

Zmagovalci PAL 2019: ford focus, toyota corolla hybrid, peugeot 508, audi A6/A7 in BMW X5 ter avtomobilska inovacija leta 2019:...

AVTO
Novice
Novice Stiska avtoindustrije v svetu, polom v Turčiji in Luki Koper ter nova zmaga čarovnika Tavaresa 1

Avgust brez zatišja, ampak z veliko, večinoma slabimi novicami. Avtoposel se ohlaja, poročajo največji dobavitelji avtoindustriji,...

AVTO
Novice
Novice Poletna nevihta v BMW, slovaška avtoindustrija in resnica o Magni v Hočah

Medtem ko v senci ob morju že marsikdo srka caipiringo, laško ali karlovačko pivo ali pa malvazijo s pljunkom "kisle", nevihte...

AVTO
Novosti
Novosti Novi 2008 bo PSA izstrelil med velesile trga malih SUV 2

Oglat, velik in tudi povsem električen 2008 cilja na prodajni vrh.

AVTO
Posel
Posel Konec srbskih sanj, Volkswagnovo tovarno bodo dobili Turki 10

Nova Volkswagnova tovarna, izdelovala bo škodo karoq in seata ateco, bo leta 2022 zrasla v turškem Izmirju.

AVTO
Kako je Renaultov električni pionir ujel in prehitel prihajajoče tekmece 1

Renault zoe je po sedmih letih krepko osvežen. Manj oblikovno, močno pa tehnično. Renaultov električni pionir je dobil dva zmogljiva...

AVTO
Novice
Novice Vrhunci Ženeve, balkanska evforija in kako prihraniti pri službenem avtu

Ženeva v tem tednu gosti največje avtomobilske zvezde - serijske in konceptne, ki rišejo bližnjo prihodnost avtomobilske industrije....

AVTO
Novice
Novice VW izračunal dejanski ogljični odtis električnega golfa in ga primerjal z dizelskim 24

Električni e-golf v celotnem življenjskem ciklu povprečno izpušča 119, dizelski golf pa 140 gramov CO2/kilometer. Električni polovico...