Avto

Mercedesov trio po okusu zvezdnikov

Mercedes-Benz je v Slovenijo pripeljal novo in najmanjšo limuzino razreda A ter prenovljena modela GLC in GLC coupe. Za volanom limuzine razreda A se vozi tudi igralka Katarina Čas.

Izpostavljamo

FINANCE
Avto
Prva vožnja s porschejem macanom e: konec bencinske in začetek električne romantike
Avto
AvtoMiloš Milač Prva vožnja s porschejem macanom e: konec bencinske in začetek električne romantike 8

Ekskluzivno - po terenskem poligonu in stezi Porschejevega centra v Leipzigu z novim električnim porschejem macanom, elektrozverino z več kot 600 konji, ki bo v celoti nadomestila bencinskega macana.

FINANCE
PMM
(Miloš živi trajnostno, 22. del): Primerjava – električni avto je že danes cenejši od bencinskega
Pametna mesta in mobilnost
Pametna mesta in mobilnostMiloš Milač (Miloš živi trajnostno, 22. del): Primerjava – električni avto je že danes cenejši od bencinskega 14

Električni avtomobili so tudi cenovno vse bliže primerljivim bencinskim. Po natančnem izračunu, ki vsebuje tudi spodbude Eko sklada, pa so lahko celo precej cenejši, dokazujem na podlagi novega domačega električnega avta – cupre born bold.

FINANCE
Manager
Moje najlepše in najbolj znamenite ceste sveta
Manager
ManagerMiloš Milač Moje najlepše in najbolj znamenite ceste sveta 4

Vzpon na Transfagarasan v Romuniji, Džebel Hafit v Abu Dabiju, Visoki Atlas v Maroku, Angeles Crest v Kaliforniji, prek otokov do Key Westa na Floridi ali preprosto med zavoji slovenskih biserov.

Avtor
14.07.2019 23:20
Čas branja: 4 min

Na slovenske ceste je pred dnevi zapeljal trio stuttgartskih zvezd. Prodajni krst sta doživela najmanjša Mercedesova limuzina razreda A in osveženi GLC tako s klasičnim kot tudi kupejevskim zadkom. Medtem ko je GLC med kupci že uveljavljen, gre namreč za Mercedesov najbolj prodajani športni terenec na slovenskem trgu, limuzina razreda A svojo pot šele začenja.

Zadnji manjkajoči del limuzinske ponudbe

Gre za zadnji manjkajoči delček v Mercedesovem limuzinskem mozaiku, ki se kljub svoji majhnosti lahko pohvali z najnižjim količnikom zračnega upora ne le med mercedesi, temveč med vsemi do zdaj proizvedenimi serijskimi vozili. Nove pridobitve med kompaktnimi mercedesi se veselijo pri slovenskem zastopniku. Kompaktni mercedesi globalno sestavljajo že tretjino celotne prodaje, v Sloveniji pa je delež dvotretjinski, je pojasnil direktor Autocommercea Rasto Oderlap.

Najmanjša limuzina je sicer poskus približanja razreda A kitajskim in ameriškim kupcem, kjer so bolj zaželene limuzine. Najmanjša limuzina v primerjavi s klasičnim razredom A na zadnji klopi v predelu glave premore 16 milimetrov prostora manj, vendar se zato odkupi s 50 litrov večjim prtljažnikom. Od začetka je v ponudbi sedem bencinskih različic z razponom moči od sto do 225 kilovatov ter dizelski 180d s 85 kilovati.

Do konca leta bodo ponudbo okrepili še zmogljivejša dizelska 200d in 220d z močjo do 140 kilovatov ter priključni hibrid 250e. Prihodnje leto pa bodo ponudbo zaokrožili še z vstopnim dizlom 160d, štirikolesnim pogonom za dizelsko gnane različice ter s športnim AMG A45 S. Najmanjša limuzina prinaša tudi najnižjo vstopno ceno 27.910 evrov. V eni izmed prvih se je s slovenske predstavitve odpeljala Katarina Čas, ambasadorka znamke Mercedes-Benz.

Prenovljeni GLC od 49.150 evrov

Prenovljeni razred GLC smo preizkusili že junija. Spremembe zunanjosti so namenili svetilom, spredaj so dodali svetilno obrv spodaj, zadaj pa luči serijsko svetijo v LED-tehnologiji. V krom so oblekli obrobe oken, stresne sani in izpušne cevi. Večje spremembe se skrivajo v notranjosti. Nad sredinsko konzolo je širši prostostoječi zaslon, velikosti sedem ali 10,25 palca, pred voznikom pa so za doplačilo 12,3-palčni digitalni merilniki.

Sredinski vrteči gumb med sedežema je zamenjala sledilna ploščica, s katero se prav tako lahko upravlja zaslon. Nov je volan, na katerem so gumbi za tempomat in omejevalnik hitrosti. Serijsko je GLC opremljen z multimedijskim vmesnikom MBUX, ki mu lahko ukazujete z besedama: »Hey Mercedes!« Vsak GLC poganja štirikolesni pogon 4Matic s samodejnim menjalnikom.

Na izbiro so tri dizelske in štiri bencinske različice z močjo od 120 do 375 kilovatov. Štirivaljni bencinski motorji so opremljeni z blagim 48-voltnim hibridnim sistemom. Vstop v razred GLC pomeni različica 200d, ki v klasičnem zadku stane 49.150 evrov, kupe pa 54.540 evrov. Jeseni bodo na voljo še priključni hibrid 300e, AMG v blagi različici 43 in dizelski 400d. Slovenski zastopnik do konca leta računa, da jih bodo prodali 75, sicer pa pričakujejo letno prodajo približno 200 primerkov.

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
Več o temi
Kliknite + poleg oznake in se prijavite na obveščanje. S klikom na ime posamezne oznake preverite seznam člankov.
OGLAS
FINANCE
Nepremičnine
Nepremičnine Kakšen mora biti kakovosten servis kosilnice

Vključevati mora vse potrebne preglede in popravila kosilnice oziroma vrtnega traktorja ali riderja – opravite ga pri strokovnjaku.

FINANCE
Avto
Lepo je, da še obstajajo avti, kot je mercedes S
Avto
AvtoMiloš Milač Lepo je, da še obstajajo avti, kot je mercedes S 4

Nova limuzina razreda S je znova enciklopedija tehničnih inovacij, udobja, razkošja in spokojnosti, ki jo ne zmoti niti popolna digitalizacija.

FINANCE
Avto
Mercedes razreda C: moderen, razkošen in kontroverzen
Avto
AvtoUroš Božin Mercedes razreda C: moderen, razkošen in kontroverzen 19

V Mercedesovi limuzini razreda C je več prostora, več naprednih tehnologij, več elektrike, več luksuza, zmanjkuje pa prostora za romantiko

FINANCE
Avto
Mercedes-Benz razred C: poslovnež v velikih čevljih
Avto
AvtoMatej Kačič Mercedes-Benz razred C: poslovnež v velikih čevljih 10

Mercedes-benz razreda C se brez sramu zgleduje po največjem razredu S in dokazuje, kako zadovoljiti zahtevne uporabnike, ki avto uporabljajo tudi za posel.

FINANCE
Poplave in potresi: kako pametno zavarovati premoženje
PRO
Finance
Spletni dogodek
Redakcija Mojih financ Poplave in potresi: kako pametno zavarovati premoženje (PRO)
FINANCE
Avto
Novi davek je krepko pocenil luksuzne avte, a cene so še vedno višje kot v Nemčiji
Avto
AvtoUroš Božin Novi davek je krepko pocenil luksuzne avte, a cene so še vedno višje kot v Nemčiji 6

Analiza cen luksuznih avtov po novem DMV sporoča, da trgovci prihrankov niso v celoti prenesli na kupce in, da novi davek morda ne bo v celoti zajezil nakupa in registracij v tujini.

FINANCE
PMM
Zelena luč za prvi električni mercedes
Pametna mesta in mobilnost
Pametna mesta in mobilnostMiloš Milač Zelena luč za prvi električni mercedes 8

Ne popolnoma svež, a vseeno temeljit je prvi električni mercedes-benz EQC zapeljal na naš trg. Za dobrih 73 tisočakov ponuja prek 400 konjev, več kot 400 kilometrov dosega in silovito vozniško izkušnjo.

FINANCE
Avto
Mačka na razbeljeni okoljski avtocesti
Avto
AvtoMiloš Milač Mačka na razbeljeni okoljski avtocesti 5

Zvok, ki poboža in tudi pretrese čutila, podivjan V8 turbo s 550 konji in angleška prefinjenost pri karoseriji ter še posebej v kabini; to je F-pace SVR P550 za dobrih 107 tisoč evrov

FINANCE
Prevozi
Stroji v vlogi prevoznikov, reševalcev in motilcev prešibkega omrežja
PRO
Prevozi
Prevozi
PrevoziRedakcija Prevozi Stroji v vlogi prevoznikov, reševalcev in motilcev prešibkega omrežja (PRO)

Transport poganjajo stroji, tovornjaki, dostavniki in drugi. V drugačnih konfiguracijah živijo življenje delavcev, denimo na poplavnih območjih Črne na Koroškem, ki smo jo obiskali sredi februarja.