Izbrali prvega moža BMW, ki se bo podal v lov na Teslo Izbrali prvega moža BMW, ki se bo podal v lov na Teslo Novi izvršni direktor bo v skupino prinesel svež zagon za oblikovanje mobilnosti prihodnosti
V času vzpona električnih avtov se vodik kaže kot prijaznejša alternativa V času vzpona električnih avtov se vodik kaže kot prijaznejša alternativa Nemški inštitut za solarne energijske sisteme Fraunhofer odpira boj za najbolj trajnostni vir energije. Po raziskavi inštituta, ki zajema celotno dobo od proizvodnje, uporabe do razgradnje vozil, so avtomobili na vodik in gorivne celice do okolja bolj prijazni kot klasični električni.
Nevihta tokrat v Mercedes-Benzu, upad trga ter soočenje elektrike in vodika Nevihta tokrat v Mercedes-Benzu, upad trga ter soočenje elektrike in vodika Minuli teden je grmelo v BMW, ta teden pa v Mercedes-Benzu. Tudi na lokalni ravni, saj naj bi bil ljubljanski Autocommerce tik pred prodajo švicarskemu trgovcu Emil Freyu, smo ekskluzivno objavili. Objavljamo še raziskavo o ogljičnem odtisu električnega in vodikovega pogona. Evropska prodaja avtov upada, bencin se draži, Lotus se vrača z izjemnim električnim superšportnikom ...
Električni superavto oznanja vnovični preporod Lotusa Električni superavto oznanja vnovični preporod Lotusa Nov super avto včasih super znamke Lotus. Novi evija je najmočnejši serijski električni avto na svetu. Njegova proizvodnja se začne v začetku prihodnjega leta.

Poletna nevihta v BMW, slovaška avtoindustrija in resnica o Magni v Hočah

Čas branja: 2 min
12.07.2019  08:54  Dopolnjeno: 12.07.2019 09:02
Medtem ko v senci ob morju že marsikdo srka caipiringo, laško ali karlovačko pivo ali pa malvazijo s pljunkom "kisle", nevihte pustošijo po globalni in lokalni avtoindustriji. Z vrha BMW se je poslovil prvi mož Harald Kruger, analizirali smo razloge, zakaj. Odhaja tudi prvi mož slovenskega BMW s poraznimi statističnimi rezultati. A ni vse tako, kot se zdi na prvi pogled. V Hočah pa je Magna odprla lakirnico. Kaj je ob prihodu Avstrijcev obljubljala slovenska politika, kaj od tega bo dejansko uresničeno? Med novostmi opisujemo škodo superb, kio sportage, hyundai kono electric in električnega minija. Razkrivamo strategijo Toyote na trgu dostavnikov.
Poletna nevihta v BMW, slovaška avtoindustrija in resnica o Magni v Hočah
Foto: Barbara Reya

Obveščaj me o novih člankih:  
avto   dodaj
Harald Krüger dodaj
Toyota dodaj
Volkswagen dodaj
Reuters dodaj

Menjava v vodstvu BMW, globalnega in slovenskega. Predsednik uprave BMW Harald Krüger je tik pred potekom pogodbe kot prvi mož na tem položaju zapustil podjetje. Preverili smo razloge za njegov odhod. Menjava je tudi v vrhu slovenskega BMW, ki avgusta dobi novega šefa in ime podjetja.

Za volanom osvežene škode superb: Največja češka limuzina oziroma karavan superb se je v tretji generaciji zavihtela na drugo mesto v prodaji poslovnih limuzin in karavanov v Evropi. Z bratrancem passatom si režeta polovico trga in imata nekakšen oligopol.

Uroš je bil na razkritju novih Toyotinih dostavnikov v Rimu. Zapisal je, kaj Toyota načrtuje v razredu, ki ga skoraj v celoti obvladujejo evropske znamke, s čim bo izstopala in kakšen je Toyotin berlingo.

Avtoindustrija na Slovaškem pod stresom. Kaj pa v Sloveniji? Letos so se v slovaški avtoindustriji začele kazati težave. Volkswagen, ki je imel na Slovaškem več kot 13 tisoč zaposlenih, je število zaposlenih zmanjšal za tri tisoč. »Zasuk k električnim vozilom, tveganje trgovinskih vojn in konkurenca cenejših držav z jugovzhoda Evrope – vse to negativno vpliva na Slovaško,« so pred dnevi zapisali pri Reutersu.

V komentarju k članku je svoj pogled predstavil Rok Pikon.

Kanadsko-avstrijska avtomobilska družba Magna pa je v sredo uradno odprla novo lakirnico v Hočah. Gre za okoli sto milijonov evrov vredno tujo neposredno naložbo, ki jo je z 18 milijoni evrov subvencije podprla tudi država. Kaj bodo tam izdelovali, koliko ljudi ima zdaj tam službo in kako gre ta številka skupaj s številkami, ki sta jih pred časom obljubljala takratni premier Miro Cerar" title="Miro Cerar">Miro Cerar in gospodarski minister Zdravko Počivalšek?

Komentar k naslovni temi četrtkovih Finance je napisala Petra Sovdat. Kaj sporoča v članku z naslovom: »Privilegirana Magna. Sitni in stari preostali

Matej se je zapeljal z enim najbolj prepričljivih električnih avtomobilov ta hip – hyundai kono electric. Ta za primerno ceno združuje vse lastnosti in prednosti športnega terenca ter odlike električnega pogona, z dosegom pa bo prepričala tudi elektrodvomljivce.

Uroš pa je preizkusil korejski porsche cayenne – kio sportage v osveženi različici. Kaj je novega, kako dober je sportage in kako pripravljen na tekmece?

Prelomnica v Saabu: Zadnji bencinski saab 9-3 bo naprodaj na dražbi, na Kitajskem pa je medtem stekla proizvodnja električnih 9-3 pod znamko NEVS.

Prvi električni mini je mini, le 3,85 metra dolg, trivraten cooper SE. Za današnje razmere je mini tudi doseg baterije. Njegove zmogljivosti pa so maksi, saj ga pojanja motor s 184 konji.

Želim vam uspešen delovni teden!

Miloš Milač, urednik portala avto.finance.si

P. S.: Spremljajte nas tudi na Twitterju in Facebooku.Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
AVTO
PAL
PAL To so zmagovalci izbora Poslovni avto leta 2019!

Zmagovalci PAL 2019: ford focus, toyota corolla hybrid, peugeot 508, audi A6/A7 in BMW X5 ter avtomobilska inovacija leta 2019:...

AVTO
Novice
Novice Nevihta tokrat v Mercedes-Benzu, upad trga ter soočenje elektrike in vodika

Minuli teden je grmelo v BMW, ta teden pa v Mercedes-Benzu. Tudi na lokalni ravni, saj naj bi bil ljubljanski Autocommerce tik pred prodajo...

AVTO
Novosti
Novosti Novi 2008 bo PSA izstrelil med velesile trga malih SUV 2

Oglat, velik in tudi povsem električen 2008 cilja na prodajni vrh.

AVTO
Kako je Renaultov električni pionir ujel in prehitel prihajajoče tekmece 1

Renault zoe je po sedmih letih krepko osvežen. Manj oblikovno, močno pa tehnično. Renaultov električni pionir je dobil dva zmogljiva...

AVTO
Posel
Posel Konec srbskih sanj, Volkswagnovo tovarno bodo dobili Turki 10

Nova Volkswagnova tovarna, izdelovala bo škodo karoq in seata ateco, bo leta 2022 zrasla v turškem Izmirju.

AVTO
Motocikli
Motocikli BMW F 750 GS & F 850 GS: herr Flick brez palice, očal in z rahlo skuštranimi lasmi 2

BMW srednji razred enduro motociklov F 750 GS in F 850 GS ponujata odlično združitev tehnike, vsakodnevne uporabnosti in sodobnih...

AVTO
Novice
Novice VW izračunal dejanski ogljični odtis električnega golfa in ga primerjal z dizelskim 24

Električni e-golf v celotnem življenjskem ciklu povprečno izpušča 119, dizelski golf pa 140 gramov CO2/kilometer. Električni polovico...