Izbrali prvega moža BMW, ki se bo podal v lov na Teslo Izbrali prvega moža BMW, ki se bo podal v lov na Teslo Novi izvršni direktor bo v skupino prinesel svež zagon za oblikovanje mobilnosti prihodnosti
V času vzpona električnih avtov se vodik kaže kot prijaznejša alternativa V času vzpona električnih avtov se vodik kaže kot prijaznejša alternativa Nemški inštitut za solarne energijske sisteme Fraunhofer odpira boj za najbolj trajnostni vir energije. Po raziskavi inštituta, ki zajema celotno dobo od proizvodnje, uporabe do razgradnje vozil, so avtomobili na vodik in gorivne celice do okolja bolj prijazni kot klasični električni.
Nevihta tokrat v Mercedes-Benzu, upad trga ter soočenje elektrike in vodika Nevihta tokrat v Mercedes-Benzu, upad trga ter soočenje elektrike in vodika Minuli teden je grmelo v BMW, ta teden pa v Mercedes-Benzu. Tudi na lokalni ravni, saj naj bi bil ljubljanski Autocommerce tik pred prodajo švicarskemu trgovcu Emil Freyu, smo ekskluzivno objavili. Objavljamo še raziskavo o ogljičnem odtisu električnega in vodikovega pogona. Evropska prodaja avtov upada, bencin se draži, Lotus se vrača z izjemnim električnim superšportnikom ...
Električni superavto oznanja vnovični preporod Lotusa Električni superavto oznanja vnovični preporod Lotusa Nov super avto včasih super znamke Lotus. Novi evija je najmočnejši serijski električni avto na svetu. Njegova proizvodnja se začne v začetku prihodnjega leta.

Pozitivna Evropa, hrvaška rast in naš clio

Čas branja: 2 min
21.06.2019  08:27
Lahko bi mu rekli francoski teden. Pišemo namreč o novem in starem cliu, oba smo podrobno preizkusili. Citroën je v Stari Ljubljani pripravil razstavo ob stoletnici, Peugeot pa razkril novega, tudi električnega, 2008. Francoski teden so presekali novi razred V, zgodba o velikanu, ki je izjemno pomemben tudi za naš trg. Uroš je preizkusil novega seata tarraca, Matej analiziral nova zavezništva med avtomobilisti. Nove so še cene bencina in dizla.
Pozitivna Evropa, hrvaška rast in naš clio

Več iz teme:  
Obveščaj me o novih člankih:  
avto   dodaj
BMW dodaj
Mercedes dodaj
Volkswagen dodaj
PSA dodaj

Matej je spoznal novega clia pete generacije. Avto, ki že desetletja kroji prodajni vrh v Sloveniji, je obenem in spet najbolj slovenski avto, ki v novi generaciji prinaša kopico novih rešitev. Kako dober je novi clio in kaj ga loči od starega?

Pred objavo novega clia smo se poglobili še v starega oziroma aktualnega clia 4. Ta bo na trgu vsaj še leto dni, kupce pa bo razvajal predvsem z ugodno ceno. Se bo ponovila zgodba clia storie?

Preverili smo prodajo avtomobilov v Evropi in ugotovili, da je prišlo do majhnega zasuka in vnovične rasti. Lokalno so nas v prodaji začeli dohitevati naši južni sosedi. Razkrivamo nekaj posebnosti hrvaškega trga.

Prvi letošnji test motociklov, nikakor pa ne zadnji. Preizkusil sem morda najtežje pričakovana motocikla leta. Srednji razred lahkih do srednje težkih endurov BMW F 750 in F 850 GS je porajal zanimiva razmišljanja. Mali bo super kot vstopni model, za cestne izlete in lažje makadamske avanture. Pa za dekleta, saj ima nižji sedež visok 815 milimetrov. Veliki GS 850 pa bo pravi za vse potrebe?

Ni splošno znano, a mercedes-benz razreda V je drugi najbolje prodajani mercedes-benz pri nas. Več slovenskih tablic dobi le razred B. Kdo bi si mislil, da je Mercedes postal znamka enoprostorcev, in ne limuzin in športnih terencev. Zgodba o razredu V …

Na testu popolnoma novi seat tarraco. Je veliki španec dovolj drugačen od bratrancev drugih znamk skupine VW in kaj ponuja?

Peugeot pa je predstavil novega križanca 2008. Kako pomemben je ta model za skupino PSA, kakšen delež skupina dosega v tem razredu in kaj ponuja prvi popolnoma električni e-2008?

Citroën je ob svoji stoletnici v Ljubljani pripravil pravo razstavo starodobnikov in jo zavil v zanimivo zgodbo ob obletnici te znamke.

Uroš je analiziral lestvico najvrednejših znamk na svetu in ugotovil, da so se med prvih sto uvrstili le še trije avtomobilisti. Kateri so?

Matej je pregledal nova zavezništva med avtomobilskimi proizvajalci. Kateri so si v zadnjem času podali roko?

Končujemo z bencinom. Za torek je bila napovedana ena največjih sprememb cen. Kaj se je zgodilo?

Želim vam uspešen delovni teden!

Miloš Milač, urednik portala avto.finance.si

P. S.: Spremljajte nas tudi na Twitterju in Facebooku.


Več iz teme:  

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
FINANCE
Članki
Članki Kaj bodo v četrtek storili pri ECB, ko je vse več znamenj gospodarskega upočasnjevanja 2

Po petih letih negativnih obrestnih mer na evrskem območju finančniki pričakujejo nadaljevanje zdajšnje monetarne politike in...

FINANCE
Članki
Članki Več demokracije, ne kakistokracije

Evropske volitve štejejo, ker izbiramo ljudi, ki bodo soodločali o zakonodaji, ki je temelj za večinski del nacionalnih predpisov.

AVTO
Novice
Novice Dobra vest in slaba vest o ameriških carinah na evropske avtomobile 2

Konec tedna se izteče rok, ko bi moral ameriški predsednik Trump sporočiti, kako bo ravnala ameriška administracija glede zagroženih...

IZVOZNIKI
Novice
Novice S kakšno gospodarsko rastjo so leto začeli največji slovenski izvozni trgi

Objavljamo še sveže napovedi, kaj so analitiki iz Bloombergove ankete napovedali Nemčiji, Franciji in Italiji do konca leta

AVTO
Posel
Posel Trump usekal proti Kitajski ... konec tedna bo predvidoma znano, kaj bo s carinami na avtomobile 3

Strokovnjaki opozarjajo, da bodo višje carine za kitajsko blago bolele tudi Američane, saj jih ne bo plačevala Kitajska, temveč...