Avto

Poslovni avto leta dobil še karavanskega brata

Peugeot 508 SW dokazuje, da je lahko tudi karavan moderno, elegantno in hkrati športno vozilo. V primerjavi z limuzino bo zanj treba doplačati od 1.200 do 1.500 evrov. Do konca leta naj bi jih prodali 120.

Izpostavljamo

FINANCE
Avto
Prva vožnja s porschejem macanom e: konec bencinske in začetek električne romantike
Avto
AvtoMiloš Milač Prva vožnja s porschejem macanom e: konec bencinske in začetek električne romantike 8

Ekskluzivno - po terenskem poligonu in stezi Porschejevega centra v Leipzigu z novim električnim porschejem macanom, elektrozverino z več kot 600 konji, ki bo v celoti nadomestila bencinskega macana.

FINANCE
PMM
(Miloš živi trajnostno, 22. del): Primerjava – električni avto je že danes cenejši od bencinskega
Pametna mesta in mobilnost
Pametna mesta in mobilnostMiloš Milač (Miloš živi trajnostno, 22. del): Primerjava – električni avto je že danes cenejši od bencinskega 14

Električni avtomobili so tudi cenovno vse bliže primerljivim bencinskim. Po natančnem izračunu, ki vsebuje tudi spodbude Eko sklada, pa so lahko celo precej cenejši, dokazujem na podlagi novega domačega električnega avta – cupre born bold.

FINANCE
Manager
Moje najlepše in najbolj znamenite ceste sveta
Manager
ManagerMiloš Milač Moje najlepše in najbolj znamenite ceste sveta 4

Vzpon na Transfagarasan v Romuniji, Džebel Hafit v Abu Dabiju, Visoki Atlas v Maroku, Angeles Crest v Kaliforniji, prek otokov do Key Westa na Floridi ali preprosto med zavoji slovenskih biserov.

Avtor
12.06.2019 23:10
Čas branja: 3 min

Ni minil niti teden, odkar si je peugeot 508 privozil laskavi naziv poslovnega avta leta 2019, že pri Peugeotu na trg pošiljajo karavansko različico 508 SW. Seveda gre le za časovno naključje, toda po pričakovanjih bi SW moral biti še bolj priljubljen od limuzine, ki kupce navdušuje od januarja. Tradicionalno se namreč kupci v srednjem (poslovnem) avtomobilskem razredu v kar 60 odstotkih primerov odločijo za karavana. Čeprav se je razred prejšnje leto zaradi priljubljenosti športnih terencev v Sloveniji skrčil za petino, so pri Peugeotu letos upad ublažili zaradi prihoda novega 508.

Pri branjenju trdnjave jim bo pomagal zdaj še karavan. Silhueta avta združuje obliko karavana in kupeja v tako imenovani shooting brake ali – po domače – kupejevski karavan. Za takšen pristop so se v tovarni odločili, da bi bili oblikovno opazni. Tudi SW se lahko pohvali z okni brez okvirjev. Od zdaj tudi pri karavanu na zadku luči povezuje okrasna letev v svetleče črni barvi. Luči svetijo v LED-tehnologiji in ustvarjajo tridimenzionalni učinek. Da mimoidoči njegovega izvora ne bi zamešali, so pod zadnje okno namestili še napis Peugeot. Pri uvozniku verjamejo, da se bodo kupci za karavana odločali prav zaradi oblike in bogate opremljenosti.

Štirje centimetri za glave potnikov zadaj

Karavan je od limuzine daljši za 28 in višji za 17 milimetrov. Medosna razdalja in širina ostajata enaki, kar pomeni, da karavan v voznih lastnostih ohranja vozniško izkušnjo limuzine. Največja sprememba je tako pričakovano zadaj. Pomembna pridobitev, ki je bodo še posebej veseli potniki na zadnjih sedežih, je 40 milimetrov več prostora v predelu glave. Prtljažnik je v karavanu 25 milimetrov daljši. Skupno sprejme 530 litrov prtljage, kar je 43 litrov več od limuzine, nalaganje pa je lažje zaradi nižjega nakladalnega roba in široke odprtine. Za večjo uporabnost lahko izberete vodila in mrežo za zadrževanje visokega tovora ali pa prostoročno odpiranje prtljažnika z zamahom noge pod zadnji odbijač.

Do konca leta načrtujejo prodajo 120 karavanov. Na voljo so paketi opreme active, allure, GT-line in GT. Z opremo active, allure in GT-line boste za karavansko različico doplačali 1.200 evrov, pri najbogatejši opremi GT pa zaradi vodil v prtljažniku 1.500 evrov. Kupci se v 90 odstotkih odločijo za dizelski motor. Tisti, ki jih premami bencinski, pa pogosto izberejo zmogljivejšo različico, priznavajo pri zastopniku.

Karavan od 27.100 evrov

Bencinski motor (1,6-litrski) je v obeh različicah 180 in 225 opremljen z osemstopenjsko avtomatiko; 1,5-litrski dizelski motor je edini povezan s šeststopenjskim ročnim menjalnikom. S 27.100 evri pomeni vstopno točko v peugeot 508 SW. Za zmogljivejši dvolitrski dizelski motor boste morali odšteti 30.500 evrov. Zanj je pri limuzini največ zanimanja v različici 160 z opremo allure in 180 v opremi GT-line in GT.

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
Več o temi
Kliknite + poleg oznake in se prijavite na obveščanje. S klikom na ime posamezne oznake preverite seznam člankov.
OGLAS
FINANCE
Nepremičnine
Nepremičnine Kakšen mora biti kakovosten servis kosilnice

Vključevati mora vse potrebne preglede in popravila kosilnice oziroma vrtnega traktorja ali riderja – opravite ga pri strokovnjaku.

FINANCE
Avto
Kako si bo francoski Peugeot tlakoval pot v višji cenovni in kakovostni razred
Avto
AvtoMiloš Milač Kako si bo francoski Peugeot tlakoval pot v višji cenovni in kakovostni razred 6

Peugeot je po desetih letih dobil nov logotip, obenem pa je še krepko prenovil in razširil pojavnost blagovne znamke. Načrti so veliki in podrobno zastavljeni.

FINANCE
Avto
Več vsebine in tehnike za Peugeotov par 3008 in 5008
Avto
AvtoMiloš Milač Več vsebine in tehnike za Peugeotov par 3008 in 5008 2

Peugeot 3008 in 5008 sta v novo leto zapeljala s kopico estetskih in tehničnih sprememb, manjši je dobil tudi priključni hibrid iz DS7 in C5 aircrossa

FINANCE
Avto
Peugeot za tiste, ki se še niso okužili z virusom SUV
Avto
AvtoUroš Božin Peugeot za tiste, ki se še niso okužili z virusom SUV 1

Francozi še niso obupali nad karavani. Pravijo, da je zanje še vedno dovolj zanimanja, napovedi prihodnje prodaje pa stabilne.

FINANCE
Poplave in potresi: kako pametno zavarovati premoženje
PRO
Finance
Spletni dogodek
Redakcija Mojih financ Poplave in potresi: kako pametno zavarovati premoženje (PRO)
FINANCE
PMM
Lev, ki ne zna rjoveti, čeprav z lahkoto ujame plen
Pametna mesta in mobilnost
Pametna mesta in mobilnostMiloš Milač Lev, ki ne zna rjoveti, čeprav z lahkoto ujame plen 1

Peugeot 508 PSE je športnik, primeren za okoljsko zahtevne čase. Je hiter, celo zelo, a nikakor ne oster. Obenem pa je tih, udoben in seveda elektrificiran.

FINANCE
Avto
Peugeotova elektroofenziva
Avto
AvtoMiloš Milač Peugeotova elektroofenziva 6

Kandidat za električni avto leta 2021: peugeot e-2008

FINANCE
Avto
Kondicija znamk Stellantisa: močna Jeep in Peugeot, negotovost za Alfa Romeo, slovo za Lancio?
Avto
AvtoMiloš Milač Kondicija znamk Stellantisa: močna Jeep in Peugeot, negotovost za Alfa Romeo, slovo za Lancio? 2

Novi avtomobilski velikan Stellantis, ki bo z družitvijo PSA Peugeot Citroëna in Fiat Chryslerja nastal konec prvega četrtletja letos, bo imel kar 14 blagovnih znamk. Preverili smo, v kakšni kondiciji so znamke in katere imajo velik, katere pa skromen potencial.

FINANCE
Poplave in potresi: kako pametno zavarovati premoženje
PRO
Finance
Spletni dogodek
Redakcija Mojih financ Poplave in potresi: kako pametno zavarovati premoženje (PRO)