Kako je Renaultov električni pionir ujel in prehitel prihajajoče tekmece Kako je Renaultov električni pionir ujel in prehitel prihajajoče tekmece Renault zoe je po sedmih letih krepko osvežen. Manj oblikovno, močno pa tehnično. Renaultov električni pionir je dobil dva zmogljiva motorja z 80 ali 99 kilovati ter baterijo zmogljivosti 52 kilovatnih ur z izjemno energijsko gostoto. Tako je zoe odlično pripravljen na jesenski spopad s tekmeci.
Paradoksi in dobrote velikega mercedesa Paradoksi in dobrote velikega mercedesa Ob prenovi mercedes-benza razreda V, ki je te dni zapeljal na naše ceste, smo se poglobili v njegov položaj na trgu, ki je splošni javnosti precej skrit. O novostih zato spodaj, nekaj jih je, v nadaljevanju pa kratka zgodba o razredu V.
Novi clio – skoraj domači adut za nove zmage Novi clio – skoraj domači adut za nove zmage Renault clio je brez dvoma že desetletja najbolj slovenski avtomobil, z dobrimi štirimi metri dolžine v peti generaciji pa ob oblikovni evoluciji in za malo več denarja ponuja veliko tehnične sodobnosti in dobrega počutja.
Novi 2008 bo PSA izstrelil med velesile trga malih SUV Novi 2008 bo PSA izstrelil med velesile trga malih SUV Oglat, velik in tudi povsem električen 2008 cilja na prodajni vrh.
Nemci poskrbeli za rast prodaje avtov v Evropi, Hrvati so nam tesno za petami Nemci poskrbeli za rast prodaje avtov v Evropi, Hrvati so nam tesno za petami Prejšnji mesec je na evropskem avtomobilskem trgu prišlo do rahlega zasuka. Prodaja je prvič po lanskem avgustu zrasla, sicer za skromne štiri promile. Sosednja Hrvaška pa se je po prodaji avtov približala Sloveniji.

Volvo preizkuša, kaj se zgodi, ko kolesar trči v avto

 

Več iz teme.

Obveščaj me o novih člankih:  
promet   dodaj
varnost   dodaj
avto   dodaj
Volvo dodaj
 
Čas branja: 1 min
05.06.2019  14:57
Volvo je s proizvajalcem čelad razvil prvi preizkus trka vozila in kolesarske čelade na svetu.
Volvo preizkuša, kaj se zgodi, ko kolesar trči v avto
Foto: Volvo Cars

Več iz teme:  
Obveščaj me o novih člankih:  
promet   dodaj
varnost   dodaj
avto   dodaj
Volvo dodaj

Švedski Volvo nadaljuje inovativen razvoj za izboljšanje varnosti. V zadnjem projektu se je povezal s švedskim proizvajalcem kolesarskih čelad POC in razvil prvi preizkus trka vozila in kolesarske čelade na svetu. Izsledki raziskave, ki jo delno financira švedska vlada, bodo javno dostopni.

Oba proizvajalca sta v preteklosti že sodelovala v pilotnem projektu, s katerim sta povezala kolesarske čelade in vozila za pomoč pri preprečevanju nesreč. V novem projektu pa sta se lotila preizkusnih trkov čelad z vozilom.

Kako je videti preizkus

Za izvedbo različnih meritev pri preizkusu se kolesarska čelada POC namesti na glavo testne lutke, ki je nameščena na preizkuševalno opremo, od koder se izstreli proti različnim območjem pokrova motorja mirujočega volva z različno hitrostjo in pod različnimi koti.

Preizkusi temeljijo na regulativnih preizkusnih postopkih za zaščito glave pešca. To omogoča neposredno primerjavo rezultatov trka z nameščeno kolesarsko čelado in brez.

Kolesarji že dolgo na Volvovem radarju

Volvo je sicer razvil sistem zaznavanja kolesarjev in ga povezal s funkcijo povsem samodejnega zaviranja. Zanjo uporablja avtomobilske kamere in radarje ter voznika opozarja na neposredno nevarnost trka in po potrebi tudi aktivira zavore. Dejansko gre za razvojno nadgradnjo sistemov samodejnega zaviranja v sili in zaznavanja pešcev.


Več iz teme:  

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
AVTO
Posel
Posel Volvo povečal prodajo in že zapolnil letošnjo knjigo naročil

Prihodki od prodaje so se povečali za petino, k rasti pa so prispevali vsi poslovni segmenti

AVTO
Testi
Testi Ostareli šved z mladostnim značajem

Volvo V40 tudi po sedmih letih odkrito navdušuje z nič kaj zastarelo podobo, kakovostjo, voznimi lastnostmi in varčnostjo, proti pokoju...

AVTO
Novice
Novice Dobra vest in slaba vest o ameriških carinah na evropske avtomobile 2

Konec tedna se izteče rok, ko bi moral ameriški predsednik Trump sporočiti, kako bo ravnala ameriška administracija glede zagroženih...

FINANCE
Članki
Članki Slovenija kot ujeta v časovni stroj - iz Bruslja je dobila enaka priporočila kot lani 5

Letos prvič evropska komisija članicam EU ne namenja zgolj proračunskih in reformnih napotkov, ampak tudi naložbena priporočila

FINANCE
Članki
Članki Več demokracije, ne kakistokracije

Evropske volitve štejejo, ker izbiramo ljudi, ki bodo soodločali o zakonodaji, ki je temelj za večinski del nacionalnih predpisov.